книжката отнета!!!
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
книжката отнета!!!
Зна4и ситуацията е следната.Миналия петък си тръгвам доволно подпийнал от биад кам 6:30 сутринта
Друг път сам се прибирал пиян с колата,оба4е сега положението беше много тежко и реших да остана в колата докато се пооправя да мога да се прибера(тва беше много тъпо щото трябваше да си взема едно такси и да се прибера).както и да е,паля си аз колата щото беше некви минусови температури,пускам си седалката и си заспивам.тва си4ко се слу4ва малко преди 7:00.кам 10:30 един скапан полицай ми 4ука на стаклото и в момента на свалянето му му посреща с думите:доста необи4айно място за дрямка.Представи ми се и ми поиска документите за проверка,аз му подавам ли4ните и тези на колата вдигам прозореца и пак си лягам
(само да вметна 4е ве4е беше натрупал първият сняг за годината).След няколко минути полицаят ми носи документите на колата и ме повика при патрулката да бъда тестван на дрегера,защото видимо сам бил пил.Ок,аз му казвам 4е е така и затова сам спрял колата и лежа в нея за да не карам пил.оттам ме попитаха от колко време седи колата така и аз му казах както си е си4ко,4е сам си трагнал от биад,ка4ил сам се в колата и сам заспал.От втората патрулка излезе един 4убан и ми заявява най-нагло 4е колата преди 1 4ас я е нямало там кадето е била сега и аз е така
.Викам му 4овек не ти отива на годините и длажноста да лъжеш така,при което полу4авам отговор:какво ми е на годините
.аз отказах за дрегера,както отказах и кръвната проба.На акта за отнемане на книжката написах като вазражение написах следната при4ина:4е сам употребил алкохол,и за да не изваршвам нарушение сам седял в колата на топло,докато дойдат да ме приберат.През цялото това време колата беше запалена
От тук нататък какво следва и какви претенции мога да предевя
пс.и не ме хранете относно това 4е карам пил,не се гордея с това,правил сам го само когато коли4еството е малко,и сам преценил 4е няма да имам проблеми както е било досега.В този слу4ай прецених 4е ще имам проблеми и затова не карах,а то4но сега стана най-големия проблем,без да сам виновен

Друг път сам се прибирал пиян с колата,оба4е сега положението беше много тежко и реших да остана в колата докато се пооправя да мога да се прибера(тва беше много тъпо щото трябваше да си взема едно такси и да се прибера).както и да е,паля си аз колата щото беше некви минусови температури,пускам си седалката и си заспивам.тва си4ко се слу4ва малко преди 7:00.кам 10:30 един скапан полицай ми 4ука на стаклото и в момента на свалянето му му посреща с думите:доста необи4айно място за дрямка.Представи ми се и ми поиска документите за проверка,аз му подавам ли4ните и тези на колата вдигам прозореца и пак си лягам

От тук нататък какво следва и какви претенции мога да предевя

пс.и не ме хранете относно това 4е карам пил,не се гордея с това,правил сам го само когато коли4еството е малко,и сам преценил 4е няма да имам проблеми както е било досега.В този слу4ай прецених 4е ще имам проблеми и затова не карах,а то4но сега стана най-големия проблем,без да сам виновен
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
tokata2 написа:Хубаво са те насадили ушевите . Намери си свидетел най-добре , който да потвърди думите ти . А тия като почнат да се заяждат , и не се изтрайват .
Е в случая е имало за какво. Аз ще си затрая, че помоли колегата да не се храниме...

Не бива така...

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Консултирай се с добър адвокат какво точно да напишеш и в тридневен срок след констатиране на нарушението внеси писмени пояснения в кат. Тук едва ли ще ти е от полза някой 

Колега в такива ситуациии тръгнеШ ли да се обясняваШ лоШо . в твойта ситуация след като оня уШев е излъгал .....ти му кажи изчакайте да се обадя на баЩа ми той е адвокат да ми каже какво да правя .......да видиШ колко бързо спичат като знаят 4е са се опитали да те будалкат . Мен това ме е спасявало не малко пъти
пп Веднъж даже куката искаШе да говори с баЩа ми

пп Веднъж даже куката искаШе да говори с баЩа ми

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- Azrail
- UFO Pilot
-
В Канада имат закон, че ако си на шофьорското място и ако е запалена колата, те третират като пиян водач. Един познат е имал същия случай там и ми е разказвал, оттам знам... Но не вярвам в българското законодателство да има параграф точно за такива ... казуси.
MORE BEER!
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Доколкото съм запознат със закона, гориш! На шофьорското място, запален автомобил...
Дано намериш вариант, но е малко вероятно!
Дано намериш вариант, но е малко вероятно!
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Баце ситуацията е гадничка. НО при всички случаи гориш. По добре си изтърпи наказанието и си вземи книжката няма смисъл, те са били поне 4-ма олигофрена ти си бил сам и няма как да докажеш думите си а най важното пилси. Ако тръгнеш по съдилища само главоболия.....
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Не, много е тъпа ситуацията...
Наистина нищо не можеш да докажеш...
Единствено, свидетели. Ако наистина не си карал и не са те спрели...
Да кажат поне къде си оставил колата като сте пристигнали... Да потвърдят... Нещо.
В закона няма изискване да не си в запалена кола ако си пил но запалена кола не е участник в движението, само ако е паркирана и не е на платното на пътя. Това че е запалена... Пуснал си си климатика да се сгрееш...
Те ще се заядат обаче, че са те спрели... Подготви се според мен...
Макар че колкото и свидетели да доведеш, пред показанията на 4 полицая...
Успех.
Наистина нищо не можеш да докажеш...
Единствено, свидетели. Ако наистина не си карал и не са те спрели...
Да кажат поне къде си оставил колата като сте пристигнали... Да потвърдят... Нещо.
В закона няма изискване да не си в запалена кола ако си пил но запалена кола не е участник в движението, само ако е паркирана и не е на платното на пътя. Това че е запалена... Пуснал си си климатика да се сгрееш...
Те ще се заядат обаче, че са те спрели... Подготви се според мен...
Макар че колкото и свидетели да доведеш, пред показанията на 4 полицая...
Успех.
Изхода е именно със свидетели,изобщо не е ясно колко от тези полицай ще се явят на делото и какво ще си спомнят.
Мой познат спечели дело след като по невъобразим начин обясни,че е карал друг човек а той е излязъл от колата от задната седалка
(колата е компакт).Помогна му това,че единият полицай беше напуснал а другият не дал много сносни обяснения.
Мой познат спечели дело след като по невъобразим начин обясни,че е карал друг човек а той е излязъл от колата от задната седалка

- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
Наскоро се насадих в подобна ситуация...недей да стигаш до съд!След това ще излезеш осъден,минимума е 6м пробация и 6м без книжка(обикновено считано от датата на отнемане),и разходите по адвокат.Ако можеш да избегнеш съда,не се занимавай,защото филма е дълъг и ТЪП!!
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Много кофти
Наистина само адвокат би ти казал какво точно да направиш, но аз на твое място бих се съдила. Защото НАИСТИНА не съм карала в нетрезво състояние и не се чувствам виновна. Ако трябва намери някое момиче да каже, че сте излязли заедно от Биад, натискали сте се в колата и ... е била отишла до тоалетна докато си се разправял с Куките... И още пет човека, които да потвърдят кога си си тръгнал от Биад и още някой, който да каже, че си му звънял и е идвал да те прибере... Дошъл пет минути след като са си тръгнали куките....
Не се знае какво ще реши съда, най-вероятно нищо в твоя полза...ама...
Ако ти трябва свидетел, свиркай

Не се знае какво ще реши съда, най-вероятно нищо в твоя полза...ама...
Ако ти трябва свидетел, свиркай

Последна промяна Apassionata на 02 Дек 2008, 12:16, променена общо 1 път
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Е аз пък неделя сутринта се насадих в доста по лоша ситуация от твойта. Не ми се коментира, но за малко да ме дават по телевизията
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3