книжката отнета!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

книжката отнета!!!

Мнение от bavareca_86 » 02 Дек 2008, 2:00

Зна4и ситуацията е следната.Миналия петък си тръгвам доволно подпийнал от биад кам 6:30 сутринта :mhihi:
Друг път сам се прибирал пиян с колата,оба4е сега положението беше много тежко и реших да остана в колата докато се пооправя да мога да се прибера(тва беше много тъпо щото трябваше да си взема едно такси и да се прибера).както и да е,паля си аз колата щото беше некви минусови температури,пускам си седалката и си заспивам.тва си4ко се слу4ва малко преди 7:00.кам 10:30 един скапан полицай ми 4ука на стаклото и в момента на свалянето му му посреща с думите:доста необи4айно място за дрямка.Представи ми се и ми поиска документите за проверка,аз му подавам ли4ните и тези на колата вдигам прозореца и пак си лягам :mhihi: :mhihi: (само да вметна 4е ве4е беше натрупал първият сняг за годината).След няколко минути полицаят ми носи документите на колата и ме повика при патрулката да бъда тестван на дрегера,защото видимо сам бил пил.Ок,аз му казвам 4е е така и затова сам спрял колата и лежа в нея за да не карам пил.оттам ме попитаха от колко време седи колата така и аз му казах както си е си4ко,4е сам си трагнал от биад,ка4ил сам се в колата и сам заспал.От втората патрулка излезе един 4убан и ми заявява най-нагло 4е колата преди 1 4ас я е нямало там кадето е била сега и аз е така :shock: .Викам му 4овек не ти отива на годините и длажноста да лъжеш така,при което полу4авам отговор:какво ми е на годините :shock: .аз отказах за дрегера,както отказах и кръвната проба.На акта за отнемане на книжката написах като вазражение написах следната при4ина:4е сам употребил алкохол,и за да не изваршвам нарушение сам седял в колата на топло,докато дойдат да ме приберат.През цялото това време колата беше запалена :!:
От тук нататък какво следва и какви претенции мога да предевя :?:
пс.и не ме хранете относно това 4е карам пил,не се гордея с това,правил сам го само когато коли4еството е малко,и сам преценил 4е няма да имам проблеми както е било досега.В този слу4ай прецених 4е ще имам проблеми и затова не карах,а то4но сега стана най-големия проблем,без да сам виновен
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tokata2 » 02 Дек 2008, 2:09

Хубаво са те насадили ушевите . Намери си свидетел най-добре , който да потвърди думите ти . А тия като почнат да се заяждат , и не се изтрайват .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 02 Дек 2008, 2:13

tokata2 написа:Хубаво са те насадили ушевите . Намери си свидетел най-добре , който да потвърди думите ти . А тия като почнат да се заяждат , и не се изтрайват .

Е в случая е имало за какво. Аз ще си затрая, че помоли колегата да не се храниме... :roll:

Не бива така... :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tokata2 » 02 Дек 2008, 2:15

Е да , но той просто си е къртил мивки ... не е карал . Друг е въпроса , че неможе да докаже .

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 02 Дек 2008, 2:24

Консултирай се с добър адвокат какво точно да напишеш и в тридневен срок след констатиране на нарушението внеси писмени пояснения в кат. Тук едва ли ще ти е от полза някой :confused:
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 02 Дек 2008, 2:31

Колега в такива ситуациии тръгнеШ ли да се обясняваШ лоШо . в твойта ситуация след като оня уШев е излъгал .....ти му кажи изчакайте да се обадя на баЩа ми той е адвокат да ми каже какво да правя .......да видиШ колко бързо спичат като знаят 4е са се опитали да те будалкат . Мен това ме е спасявало не малко пъти :mhihi: :mhihi: :mhihi:

пп Веднъж даже куката искаШе да говори с баЩа ми :mhihi: :mhihi: :mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 02 Дек 2008, 2:35

В Канада имат закон, че ако си на шофьорското място и ако е запалена колата, те третират като пиян водач. Един познат е имал същия случай там и ми е разказвал, оттам знам... Но не вярвам в българското законодателство да има параграф точно за такива ... казуси.
MORE BEER!

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 02 Дек 2008, 3:26

Щом си на шофьорската седалка нема измъкване, сега си намери една мацка свидетел дето няма книжка, убав адвокат с дебел хонорар и на дело, не че ще го спечелиш, ама все пак а във възражението квото и да пишеш се тая и да пишеш, че пари са ти искали се е тая.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 02 Дек 2008, 7:26

Доколкото съм запознат със закона, гориш! На шофьорското място, запален автомобил...
Дано намериш вариант, но е малко вероятно!

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 02 Дек 2008, 10:34

Баце ситуацията е гадничка. НО при всички случаи гориш. По добре си изтърпи наказанието и си вземи книжката няма смисъл, те са били поне 4-ма олигофрена ти си бил сам и няма как да докажеш думите си а най важното пилси. Ако тръгнеш по съдилища само главоболия.....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 02 Дек 2008, 10:51

Не, много е тъпа ситуацията...
Наистина нищо не можеш да докажеш...

Единствено, свидетели. Ако наистина не си карал и не са те спрели...
Да кажат поне къде си оставил колата като сте пристигнали... Да потвърдят... Нещо.

В закона няма изискване да не си в запалена кола ако си пил но запалена кола не е участник в движението, само ако е паркирана и не е на платното на пътя. Това че е запалена... Пуснал си си климатика да се сгрееш...

Те ще се заядат обаче, че са те спрели... Подготви се според мен...
Макар че колкото и свидетели да доведеш, пред показанията на 4 полицая...

Успех.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.White » 02 Дек 2008, 11:12

Изхода е именно със свидетели,изобщо не е ясно колко от тези полицай ще се явят на делото и какво ще си спомнят.
Мой познат спечели дело след като по невъобразим начин обясни,че е карал друг човек а той е излязъл от колата от задната седалка :mhihi: (колата е компакт).Помогна му това,че единият полицай беше напуснал а другият не дал много сносни обяснения.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 02 Дек 2008, 11:17

Наскоро се насадих в подобна ситуация...недей да стигаш до съд!След това ще излезеш осъден,минимума е 6м пробация и 6м без книжка(обикновено считано от датата на отнемане),и разходите по адвокат.Ако можеш да избегнеш съда,не се занимавай,защото филма е дълъг и ТЪП!!
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 02 Дек 2008, 12:09

Много кофти :( Наистина само адвокат би ти казал какво точно да направиш, но аз на твое място бих се съдила. Защото НАИСТИНА не съм карала в нетрезво състояние и не се чувствам виновна. Ако трябва намери някое момиче да каже, че сте излязли заедно от Биад, натискали сте се в колата и ... е била отишла до тоалетна докато си се разправял с Куките... И още пет човека, които да потвърдят кога си си тръгнал от Биад и още някой, който да каже, че си му звънял и е идвал да те прибере... Дошъл пет минути след като са си тръгнали куките....
Не се знае какво ще реши съда, най-вероятно нищо в твоя полза...ама...
Ако ти трябва свидетел, свиркай ;)
Последна промяна Apassionata на 02 Дек 2008, 12:16, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 02 Дек 2008, 12:09

Е аз пък неделя сутринта се насадих в доста по лоша ситуация от твойта. Не ми се коментира, но за малко да ме дават по телевизията
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Следваща

Назад към Извън Темата