Отново за движението в столицата, пешеходците и управниците

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Отново за движението в столицата, пешеходците и управниците

Мнение от M2PR » 28 Ное 2008, 20:27

Не ми се искаше да пускам нова тема, но за пореден път съм потресена от случващото се в нашия мил град.....
Прибирам се по Цар Борис посока Княжево всяка Божа вечер, но днес обичайното задръстване в района на Руски беше по-грозно и зловещо от всякога...
От 5тте кьошета се виждаше някакво задръстване на Руски, но пристигайки там.. о ужас, обичайните 100 ленти в посока, всеки се вре на някъде в опитите си да се "изтарикати" и мазалото става още по-голямо...
Трамваи - от към Македония за Княжево - 3-4 един след друг, 1вия от които почти на средата на кръговото, развален :shock: никой на никъде не мърда.. всеки търси някъв шорт-кът...
Успяхме да го заобиколим по някакъв начин тоя трамвай и да минем през образувалите се 100 ленти.. и право в локалното - не че там няма задръстване, ама нека да е от там...
Виждам някъде напред на булеварда сините буркани, помислих си че пак се опитват да "регулират" движението... Приближаваме бавно и какво виждам!??!
Мъж лежи на паветата... :confused: :confused: :confused: Кола, в посока Княжево, в насрещното....
Сещате се действието се развива м-у Руски и Пирогов... 40минути по-рано майка ми беше минала от там и ми каза че имало патрулка някаква... разбирайте когато аз минах човека още лежеше, до Пирогов... нямаше една кьорава линейка...лекар не видях.. само полицаи.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Потресаващо не ами не знам и аз....

Питам се до кога ще пресичат хората, където им падне :?: Чудя се как шофьора беше в насрещното, при положение че там се задръстват и 4те ленти от около 17:30... :?: Питам къде беше лекарят, къде беше линейката!?

Много нелепо....много... а до кога!? До кога ще е това движение? До кога ще страдат от липса на "култура" 70% от пешеходците? До кога ще се мислим за безсмъртни!? До кога ще ни лъжат, че ще се регулира това движение... до кога Бойко ще се бие в гърдите....
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 28 Ное 2008, 20:35

Аз Ви писах да си ходим от тая помийна яма, наречена държава, ама нали сме "големи" патриоти и ще си седим тук. :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Дружба Дринк Тийм
Аватар
Кара: Само на БИРА !

Мнение от dizle » 28 Ное 2008, 20:38

Ето това е нашата скапана държава...... питаш се до кога..... няма смисъл да се питаш... да не казвам голяма дума, но няма да се оправиме в близките години.... имаше една приказка "На каквото си постеляш, на такова ще си спиш".. ако сами не се оправим няма кой да ни оправи.... Колеги... замислете се в каква страна живеем...
vicho написа:Аз Ви писах да си ходим от тая помийна яма, наречена държава, ама нали сме "големи" патриоти и ще си седим тук. :idea:

Вичо, това е най лесно ама се замисли дали това е решението.... Най-лесно е да си хванеш багажа и да заминеш на някъде.... но тепърва да започваш да градиш нещо от нулата, каквото и да било.... има ли смисъл ?
ИзображениеИзображение

Слабите се стремят към порядъка, силните владеят xаоса! Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 28 Ное 2008, 20:48

dizle написа:Ето това е нашата скапана държава...... питаш се до кога..... няма смисъл да се питаш... да не казвам голяма дума, но няма да се оправиме в близките години.... имаше една приказка "На каквото си постеляш, на такова ще си спиш".. ако сами не се оправим няма кой да ни оправи.... Колеги... замислете се в каква страна живеем...
vicho написа:Аз Ви писах да си ходим от тая помийна яма, наречена държава, ама нали сме "големи" патриоти и ще си седим тук. :idea:

Вичо, това е най лесно ама се замисли дали това е решението.... Най-лесно е да си хванеш багажа и да заминеш на някъде.... но тепърва да започваш да градиш нещо от нулата, каквото и да било.... има ли смисъл ?

От 0-та викаш, а тук от къде тръгвам?
от -10 викам аз ;)

Няма смисъл да спорим, и едва ли и аз ще го направя, просто ми се струва най-удачно. :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 28 Ное 2008, 21:23

а и аз да се похваля ауди-то ми е спряно долу на паркинга пред блока, и днес намирам бележка с днещна дата 28.11.2008г. да съм се явил на 28.11.2008г. от 9-10ч или 15-17ч в общината защото съм паркирал на тревна площ,в понеделник ги очаква такъв скандал,че свят ще им се завие,ще си искам и обещетение за земята и къщата ми която е била точно там кадете в момента са ми спрени колите...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 28 Ное 2008, 21:24

в софия много ми харесва... винаги имам в колата по 2 вестника, а напоследък и книга... супер е, прочитам си всичко... в никоя чужбина не съм постигал това :mhihi:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 28 Ное 2008, 21:32

Владо написа:в софия много ми харесва... винаги имам в колата по 2 вестника, а напоследък и книга... супер е, прочитам си всичко... в никоя чужбина не съм постигал това :mhihi:

Аз пък обмислям някакво ТВ да си сложа...

Дружба Дринк Тийм
Аватар
Кара: Само на БИРА !

Мнение от dizle » 28 Ное 2008, 21:32

дискусията за чужбините се води в друга тема......
ИзображениеИзображение

Слабите се стремят към порядъка, силните владеят xаоса! Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Re: Отново за движението в столицата, пешеходците и управниц

Мнение от zlobicar » 28 Ное 2008, 23:07

M2PR написа:Много нелепо....много... а до кога!? До кога ще е това движение? До кога ще страдат от липса на "култура" 70% от пешеходците? До кога ще се мислим за безсмъртни!? До кога ще ни лъжат, че ще се регулира това движение... до кога Бойко ще се бие в гърдите....
До кога викаш, докато цяла България се е изнесла и продалжава да се изнася в София.Е така ще е.
обичам BMW

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 28 Ное 2008, 23:33

dizle написа:дискусията за чужбините се води в друга тема......
:idea:
MORE BEER!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 28 Ное 2008, 23:34

zlobicar написа:
M2PR написа:Много нелепо....много... а до кога!? До кога ще е това движение? До кога ще страдат от липса на "култура" 70% от пешеходците? До кога ще се мислим за безсмъртни!? До кога ще ни лъжат, че ще се регулира това движение... до кога Бойко ще се бие в гърдите....
До кога викаш, докато цяла България се е изнесла и продалжава да се изнася в София.Е така ще е.

Ето тоя отговор чаках :mhihi: :mhihi: .И сега отново темата ще поеме посока към провинцията ни е виновна :help: .

Просто почти всичко си върви на самотек,е това е причината ;) .А ако се подеме някаква инициатива от общинарите,то тя е свързана с глоби за паркиране,данъци,винетки за центъра,и още куп неща,ама им дреме че се гъчкаме у задръстванията и анархията в пътната обстановка в София е пълна.....На куките,и на тех им дреме,нали гледат да те измуфтят за пари когато може и да затворят кръстовището на ректората,когато ОНИЯ се изнасят от парламента :evil: ,за да спомогнат за задръстването в час пик...Та на въпроса "до кога....?" ,ми още дълго :confused: :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: M550d

Мнение от LANA » 29 Ное 2008, 0:01

Напълно те разбирам, но за съжаление и аз не виждам изход от цялата тая скапана ситуация.
Никой не спазва правилата за движение :arrow: дори и аз (което е тъпо от моя страна :uups: ), а в същото време пускам жалби наляво и надясно, търсейки някаква промяна от някъде :confused:
Общо взето си мисля, че когато всички управляващи, куки, лекари и пр. си дадат сметка, че така не става.... чак тогава евентуално би могло да има някаква промяна , иначе какъв ми е стимула да спазвам правилата?. Все пак не се бутам като последния измекяр в насрещното :twisted: просто правя едни и същи "малки" нарушения, като в 95% от случаите не застрашавам и не преча на никоого.
За сега продължавам да съм опозиция на всичко случващо се в тази т. нар. държава (нядявам се да не си късаме нервите напразно) и наистина все някога да се променят нещата :idea:
Изображение

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Reportera » 29 Ное 2008, 6:42

то 80% от шоферите нямат култура на движение ти искаш пешеходците да имат ;) Такова ни е възпитанието такава ни е държавата такава ние орисията ;)
meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер :idea:

поздрави

Изображение
Продавам шофъорско огледало за Опел Вектра

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 29 Ное 2008, 12:03

Еми то е така, да спестиш 10 м. ходене /сакън някой да не заслабне/ и можеш да се озовеш я под някоя кола, я под някой автобус.
Нито шофьори имат култура, нито пешеходци.

Оная сутрин в 8ч. не стига, че е лудница и всичко е замръзнало, една жена пресича по средата на платното и се подхлъзва на леда на.....2 метра от колата :shock: , в същото време ЕВ..../няма да използвам епитети/ навлиза в МОЕТО платно....и на всичкото отгоре ми ръкомаха...едва ли не що си карам в платното...е къде да карам на главата си ли? Да гледам тоя дето ми навлиза в платното или да гледам падналата жена да не я сгазя...щото пешеходната пътека е 5м. по надолу :help:
А покрай Южния парк, от горичката, като почнат да наизлизат разни индивиди и то на тъмно, като видя майки с малки деца и бебешки колички....какво си мислят тия хора, ама като се пресича по тоя начин...жив човек няма да остане в София.

Има си светофари, има си пешеходни пътеки, макар че и там не е много сигурно де, но все пак.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 29 Ное 2008, 12:15

M2PR написа:
Питам се до кога ще пресичат хората, където им падне :?: Чудя се как шофьора беше в насрещното, при положение че там се задръстват и 4те ленти от около 17:30... :?: Питам къде беше лекарят, къде беше линейката!?

Много нелепо....много... а до кога!? До кога ще е това движение? До кога ще страдат от липса на "култура" 70% от пешеходците? До кога ще се мислим за безсмъртни!? До кога ще ни лъжат, че ще се регулира това движение... до кога Бойко ще се бие в гърдите....

Къде са били лекарите и линейката? Еми явно не е имало смисъл да ги викат :roll:
а до кога ще продължава това, еми докато 90% от българите са си балканските селяни, продължават да си мислят че са велики и са хванали господ за шлифера и така :roll:

Следваща

Назад към Извън Темата