КАТ и младите шофьори ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

КАТ и младите шофьори ...

Мнение от RAM-FR » 13 Ное 2008, 20:30

http://dnes.dir.bg/2008/11/13/news3595793.html

Министерският съвет прие широкообсъжданите напоследък промени в Закона за движение на пътищата, които затагят изискванията за млади шофьори.
Част от промените се доуточняват и не са окончателни. Целта е да се да повиши контрола върху поведението на водачите, съобщиха от пресцентъра на МС, цитирани от БТА.
Младите шофьори ще карат с придружител, ако возят лица до 18-годишна възраст. Млади водачи са тези, които са взели шофьорска книжа преди по-малко от една година и все още не са навършили 25 години. Тоест шофьор, който вземе книжка на 26 години, няма да се смята за млад водач, уточниха от МС.
Друга мярка срещу младите участници в движението е те да получават контролния си талон с 26, а не както останалите с 39 точки. Отпаднало е обаче предложението младите зад волана да не могат да карат през нощта, както и за тях да важи по-голямо ограничение на скоростта, отколкото се изисква по принцип. Предложението беше да се движат с 10 км/ч по-малко.
Кабинетът все още обсъжда въвеждането на ограничение на мощността на двигателите на автомобилите, управлявани от млади шофьори.
Още една промяна са приели от МС, която ще важи за всички водачи на пътя - снимките на нарушители, направени с видеокамери на КАТ, ще се използват за издаване на фиш за превишена скорост.
Глобите от фишовете ще могат да се плащат и по електронен път до Нова година, е прогнозирал вътрешния министър Михаил Миков пред колегите си от правителството, съобщи Фокус. Това ще става чрез системата e-pay или чрез SMS.

:shock: :dummy:

Защо ли си мисля, че шофьор се става не с времето , а с километрите ?
Ако за тая 1 година не се качиш 1 път в кола къв е смисъла ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 13 Ное 2008, 20:33

:censored: :ranting: :maad: :ranting: :comp: :bang: :dummy: :guitarist: :guitarist: :guitarist: :censored: :maad: :ranting: :ranting: :maad: :ranting: :ranting: :comp: :ranting: :ranting: :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 13 Ное 2008, 20:38

Само се чудят какви простотий да измислят :evil: :!:
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 13 Ное 2008, 20:44

Е това не го ли обсъждахме преди няколко дни туккк :confused:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RAM-FR » 13 Ное 2008, 20:46

Apassionata написа:Е това не го ли обсъждахме преди няколко дни туккк :confused:

:uups: Търсих тема, но не намерих

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 13 Ное 2008, 20:47

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=116409

Одобрявам всичко прието, освен глобите за превишена скорост на тъпите камери. Нито мога да ги оспоря, нито да ги обжалвам, нито ще помня какво е станало и даже мистификация да има, пак съм вътре, щото като ти дойде фиша след 3-4 месеца и ходи обяснявай, че нямаш сестра. Да ме снима да минавам на червено, ок, ама скорост да ми мерят и фиш да ми пишат...
Без да говорим, че ние требе да я платиме тая спец техника от джоба си, с която после ще ни изнудват.

Иначе верно са приели добрите промени за младите шофьори. Има обаче още какво да се направи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 13 Ное 2008, 20:50

скоростта не е толкова зле , нито по малкото точки , ама тва с тея предружители и мощност на колата ... че аз и със 50 коня кола мога да се засиля със 100 и да се отрепа ... придружителя ми ако спи на предната седалка не помага особенно много. Общо взето българска работа , мъчат се да правят нещо ама не им се отдава.
It`s party time !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 13 Ное 2008, 20:52

Четете внимателно, преди да коментирате!
Придружителят е само в случай, че младият шофьор вози ДЕЦА.
Мисля, че е нормално.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RAM-FR » 13 Ное 2008, 20:53

Дори и буден да е придружителя не виждам как ще скочи на моите педали или ще ми върти волана .....

Аватар

Мнение от TUZara` » 13 Ное 2008, 20:54

Всичко е добре,ма тези правила да важат за тези който взимат Б категория на 16 години.Кой взимат ли ?! Ми никой...след като ще следват американските стандарти и правила ще започнат и да взимат по на 16.ДА,за тях трябват придружители и малолитражки...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 13 Ное 2008, 20:56

Има замисъл-ок..! Радвам се, че правят опити, че искат да променят обстановката по пътищата, ама според мен всичко опира до манталитета на хората, до възпитането..! Колегата е дал добър пример- ти ако искаш да караш бързо, да се претрепеш някъде винаги можеш да го направиш! И с трабантче да си, пак ша успееш..! Нещо куца..!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Poki » 13 Ное 2008, 20:58

ХАаХа садец, чудат се кви глупости да измислят.

Пак добре, че са отменили това младите шофьори да не могат да карат през ноща. И тфа за по-ниското ограничение на скороста, щото където са 50 там са и 40, а пък всички млади шофьори ако карат с 40 на места, на които спокойно се кара със 60-70, ще е малко кофти и за другите участници в движението.

Е пак добре, че ще направят да си плащаш разни фишове в нета, щото иначе си губиш времето да ходиш и да се разправяш. Аз си мислех, че в момента в София няма камери с радар.. или има ?

Чудят се само как да ни прецакат нас шофьорите, и да спрем да караме колите си, защото просто няма да можем да си го позволяваме, и така да си решат проблема със задръстванията.. Искат да вдигат гражданската, застрахователните компании и те прават некви шанаджийски далавери, пътищата са ужасни и си трошим колите яко, бензина той поне малко поевтиня но пак. Да хванат да направат 2 магистрали през София, и да се решават проблемите. Нито ще превишаваме скороста, нито ще си губим по 1 час за да стигнем до работа/училище. Моментната инфраструктура е проектирана за далеч по-малко потребители от колкото всъщност я използват в момента.. Поне градския транспорт да беше по-читав, ами то кфо, едно метро го правят 20 години, а пък рейсовете,тролеите и трамваите са си тегави, от Надежда до Младост най-добрия случей за 40 мин може да го вземеш.

И кво, зимаш книжка, и една година може да не караш почти, и след 1 година вече не си млад шофьор..
Последна промяна Poki на 13 Ное 2008, 21:18, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 13 Ное 2008, 21:03

Всичко горе долу са го измислили особено това с придружителя (ако младия водач вози ДЕЦА...( та той самия е още дете и му е нужен малко контрол от по голям) да е с придружител) тука са оцелили тото-то според мене...защото предполагам всички знаем как 1 лице 18-годишно да речем качва 2-3 приятелчета на по 16 да им покаже колко върви колата му...или нещо от сорта

Друг е въпроса,че има хора на по 18 който вземат книжка,но те самите са доста "узрели" така да кажа и знаят какви рискове има на пътя...колегата по горе беше казал,че не годините са важни,а километрите...напълно съм съгласен

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 13 Ное 2008, 21:12

Я верно помислете какво четете малко ?
Един се рамрънкал, че придружителя му щял да заспива друг, че не може да му скача на педалите, алооооо :mhihi:

Не знам кво толко обсъждат тея боклуци от министерския съвет, направо да прилагат всичко замислено. Не са им лоши предложенията.
И няма да е лошо вече да започнат да се използва фанатизираноста на някои водачи като за сравнително не много нарушения се отнема колата. Плюс тва така ше има много търгове, за евтини и добри коли 8)

=)
За неразбралите да обобщим: дори и на 18 години да сте мончета може да си карате както до сега, с таа разлика, че 13-14-15-16-17 годишните к**ва, каквито всички познаваме не трябва да бъдат вътре. :mhihi:

пс: 318-ти пост. :mhihi:
честито да ми е :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 13 Ное 2008, 22:28

D3BEP написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=116409

Одобрявам всичко прието, освен глобите за превишена скорост на тъпите камери. Нито мога да ги оспоря, нито да ги обжалвам, нито ще помня какво е станало и даже мистификация да има, пак съм вътре, щото като ти дойде фиша след 3-4 месеца и ходи обяснявай, че нямаш сестра. Да ме снима да минавам на червено, ок, ама скорост да ми мерят и фиш да ми пишат...
Без да говорим, че ние требе да я платиме тая спец техника от джоба си, с която после ще ни изнудват.

Иначе верно са приели добрите промени за младите шофьори. Има обаче още какво да се направи.

тоя път не мога да се съглася с тебе :!:
как да йм ********************************************** може някой си смешен дето го е страх да кара и поне му е наложително и е изкарал книжка на 26 години няма да е млад шофьор без дори да има 1 година стаж, а аз дето съм на 20 и от както се помня съм искал да карам и съм си изкарал книжката веднага след като съм навършил годините и вече 2 години близо съм правоспособен водач ще ме смятат като млад шофьор :evil: :evil: :evil: :evil: да йм го ********************* :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting:

Следваща

Назад към Извън Темата