Сладкарници "Неделя" - игра на дребно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Сладкарници "Неделя" - игра на дребно

Мнение от vankata_i » 11 Ное 2008, 18:48

Break написа:*******Четете ако имате малки деца, инче може да го пропуснете*********

Здравейте!

Постоянен клиент съм на верига сдакарници "Неделя", тъй като имам две малки момчета и с радост я посещава ме. Винаги сме били доволни от предлаганите артикули, обслужване и атмосфера. Затова и винаги сме поръчвали и купували торти оттам за нашите семейни празници.

На 04.11.2008г. в 20.30ч. отидх ЗАЕДНО с 5 годишният си син в сладкарницата - София, бул. “Шипченски проход” 19, срещу зала “Универсиада”, за да купиме торта за 3-годишният ми по-малък син, с която да почерпи в детската градина на другия ден.

Взехме Мини Торта - шоколад + свещичка с цифра 3, обслужиха ни чудесно, опаковаха, платихме и си тръгнахме.

На сутринта 05.11.2008г. я занесохме в градината и лелката ме попита къде е сертификата. И аз премигнах:

- Моля... (тук е моята грешка, не знаех за това, че трябва да има сертификат, срок на годност и т.н., винаги съм смятал, че при продуктите на сладкарници "Неделя" няма проблем от това естество, затова им се доверяваме и плащаме малко по-скъпо от на другите места/.

След дълго търсене намерихме в кутията под тортата листчето на което пише произведена на 02.11.2008г. консумирай ПРЕДИ 05.11.2008г.

Изображение

Няма да Ви описвам как се почуствах и накъде отдиде празничното настроение на мен и детето. Разбира се в детската градина не я взеха.

Въпроса ми е следния - нормално ли е да се продава торта на която остават 4 часа до изтичане срока на годност. И след като съм с малко дете и взимам торта със свещичка с цифрата 3, персонала не беше ли редно да ме информира за кртакия срок (оставащи 4 часа) в който трябва да се изконсумира тортата. Не бих приел теза за недоглеждане, тъй като имат достатъчно много персонал и съм убеден, че прекрасно знаят коя торта кога е направена.Но предполагам, че им налагат глоби или ги лишават от бонуси, ако има нещо непродадено.

Изпратих прърво веднага на мейла на фирмата подробно писмо и исках от тях САМО разумен и адекватен отговор с което да се прекрати подобна практика. В отговор получих анонимен мейл е поне е от адреса office@nedelya.com, сигурно някакъв автомат ги генерира ;) където в шеговит клонящ към подигравателен дух, ми препоръчват да си оправя грешките в писмото и ми дават някъкви телефони на които да се оплквам.

Аз ще продължа да купувам от там, но няма да се доверявам сляпо.

А това разгласяване го правя само и едиствено за да предпазя Вас и вашите деца от подобни изживявания.

Аз потвърдих че грешката е моя, че не съм погледнал сертификата, но съм разчитал на тяхната лоялност. Наистина имал съм цели 4 часа до изтичане срока на годност...  

Не казвам че е била опасна или вредна тортата, няма и да пускам жалби и т.н., но как бихте се почуствали вие?

За мен точно тук е проблема, че съм разчитал и съм се доверявал на веригата, а не е било правилно.

Внимавайте и гледайте!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 11 Ное 2008, 19:39

Не се доверявай на никой. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 11 Ное 2008, 19:40

А колко време е срока на годност на 1 торта?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 11 Ное 2008, 19:46

3дни максимум.
Е, принципно става за ядене и след това де още ден, два, ако е била в хладилник, ама....нормално е от детската градина да откажат да я вземат..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 11 Ное 2008, 19:47

Аз също редовно купувам торти от тях за малката и за детската градина,но винаги я поръчвам да я направят за определената дата,тоест да е прясна!Никога не взимайте цяла торта от витрината,защото не се знае колко дни е стояла и какво я е лазило през нощта! ;) :mhihi:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Ное 2008, 20:51

Най тъпото в цялото писмо според мен е изречението"аз ще продължа да купувам оттам"... :confused: Истината е ,че освен че сме безправова държава,до голяма степен и на много от местата с помиярско обслужване,нещата идват и от липсата на потребителска култура у българина.Нормално е ,като даваш пари,да искаш отлично и любезно отношение,но..Не мога и да разбера каква е тая мания да се чака по опашки за да си дадеш кинтите-било то ресторант(за места),дискотека,магазин,кино,абе каквото и да е .. :roll: Всеки си решава за себе си в крайна сметка.. :)
Що се отнася до торти-аз пазаря от Романса ф Симеоново 8)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Reportera » 11 Ное 2008, 21:09

принципно тортата която са ти продали е в срок по време на покупката.Твое задължение да погледнеш срока на годност и да прецениш дали ще ти свърши работа ;)
meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер :idea:

поздрави

Изображение
Продавам шофъорско огледало за Опел Вектра

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 11 Ное 2008, 21:51

В детската градина на дъщеря ми явно затова вече за рожден ден не се позволява вече никаква торта, няма сертификати, няма нищо...и явно са прави хората....досега две години вече и аз така вземах от Неделя, но написаното тук ще ме накара сериозно да преосмисля по-нататъшното ми ползване на техните услуги....
Помиярска дребна тарикатщина...на каквато сме свидетели почти във всяка област...
F**k them all!

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 11 Ное 2008, 22:21

Никога не съм харесвала сладкарници "Неделя", а пък да не говорим за тортите им :no:
За детската градина на брат ми взехме торта от "Лагуна" и всичко си беше в норни + сертификат.

Като цяло трябва хората да се замислят какво консумират навън дали е за малки деца, или за някой по-възрастен.

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Reportera » 11 Ное 2008, 22:43

ITK написа:Помиярска дребна тарикатщина...на каквато сме свидетели почти във всяка област...

По добре така...от колкото да сменят сертификата ;) А повярвай ми аз работа в тази област и е често срещан вариянт :) Просто винаги гледайте срока и вида на стоката и сами си преценяваите дали ви върши работа :)
meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер :idea:

поздрави

Изображение
Продавам шофъорско огледало за Опел Вектра

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 11 Ное 2008, 23:57

И аз онзи де бях побеснял,отивам да си купувам шоколад(тия където са в кутийки)качвам се в рейса и той разтопен.И друг път ми се е случвало и продавачката най-нагло ми казва,,еми виж каква е жега,какво мога да направя"еми да ти еба майката,купи си хладилник.

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 12 Ное 2008, 1:23

Аз знаех за подобен случай и затова когато имам нужда от торта я поръчвам, плащам и на следващият ден я взимам. Така ме увериха от веригата, че тортата ще е максимално прясна.
За мен сладкарница "Неделя" са много на ниво и мисля, че това което е станало е частен случей.
Все пак има конкуренция и на който не му харесва, може да си вземе торта от друго место, но да напомня, че гаранцията на всякъде е еднаква. :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 12 Ное 2008, 4:14

и аз не харесвам Неделя , не знам дали в други градове има , в Пловдив имаме butterfly , сега едното го затвориха , но има друга точно до мак доналдс на ценатъра , само от тях си купувам торти от години , признал съм ги , познавам собственника , грък е и купува всички продукти от там , тортите са уникални . Това да ти продадат торта с истичашт срок на годност е голяма цигания никога не ми се е случвало в Butterfly ( Dreams) .
It`s party time !

Потребител
Аватар

Мнение от vankata_i » 12 Ное 2008, 15:46

Reportera написа:принципно тортата която са ти продали е в срок по време на покупката.Твое задължение да погледнеш срока на годност и да прецениш дали ще ти свърши работа ;)

Аз потвърдих че грешката е моя, че не съм погледнал сертификата, но съм разчитал на тяхната лоялност. Наистина имал съм цели 4 часа до изтичане срока на годност...

Знам, че сигурно е частен случай, но да ме гледат 5 човека персонал с малко дате и просточко да не ми кажат:

- Вземете другата, по-прясна е...

Това не го проумявам.

Все пак ще я ядат деца а не свине!

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 12 Ное 2008, 16:12

Разбирам какво ти е... ама както казват хората, "никой не ти е длъжен"...

Тази тема хубаво ни напомня да проверяваме годността на тортите, които купуваме и да внимаваме за това...
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

Назад към Извън Темата