проточен бойлер
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
проточен бойлер
айде и такава тема нямахме
колеги искам да сменям бойлера и ми се въртят тука едни мисли за такъв проточен бойлер дето топли водата само когато се ползва.обаче едни ми викат че е простотия пълна,други че е оферта и реших да се допитам до форума
сега съм с някъф обикновен дето постоянно е включен и на ден минават 4-5 човека през него
.айде който е запознат да каже има ли файда от тея проточните,предполагам има значение марката,колко мощен да е че да върши наистина работа,евентуално цени и в крайна сметка наистина ли разликата ще е толкова голяма в разходите колкото се говори или тва е поредния мит.въобще всякакво инфо ще е полезно
благодаря предварително

колеги искам да сменям бойлера и ми се въртят тука едни мисли за такъв проточен бойлер дето топли водата само когато се ползва.обаче едни ми викат че е простотия пълна,други че е оферта и реших да се допитам до форума

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Колега навремето аз бях пуснал подобна тема! Дано ти е полезна!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 9%EB%E5%F0
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 9%EB%E5%F0
Последна промяна POL_Starshi на 07 Ное 2008, 12:57, променена общо 1 път
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Не ти трябва такава греда като проточния бойлер.
Рискът е прост. Той е за другите уреди, за инсталацията и за пожари. Без да говорим за евентуален риск за самия бойлер, който никога не е 100% изключен и може да удари ток. Тоз проточен бойлер "яде" при използване повече ток от който и да е друг уред.
Рискът е прост. Той е за другите уреди, за инсталацията и за пожари. Без да говорим за евентуален риск за самия бойлер, който никога не е 100% изключен и може да удари ток. Тоз проточен бойлер "яде" при използване повече ток от който и да е друг уред.
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
това от тея боилерчета малките ли имате в предвид ? дето уж топлят вода на момента ?
It`s party time !
Пуснаха ти темата, ама аз пак да си кажа. В нас съм с два такива, единия ми е в кухнята, другия ми е в банята, тоя в банята е 8,5кв, че стария де беше 9 киловата му изгоря единия нагревател, бойлера е на повече от 3 години и не ми се търсеше сервиз, та си купих нов. Та 8,5кв е перфектен, къпя си се кат пич, има вода по 24часа да тече. Единствения недостатък на този вид бойлери е, че искат по-дебели кабели, чмисля, че 8,5кв иска 2х4мм, ако ги имаш или ако имаш как да си го захраниш проблеми нямаш. Колкото е по-близо бойлера до батерията, толкова по-бързо тръгва топлата вода. Макса за къпане като температура е окол 45-50 градуса, а не вярвам някой да се къпе с толкоз 

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Аз наскоро им хвърлих едно око на новите модели... Бре то имаше такива, къде отиваха към 20 кв. Баси чудото! Тя печката с фурната е 4...
С такова нещо се хващай само ако имаш много сигурен ел техник и си мног осигурен каква инсталация, какви кабели са ти прокарвани... Иначе наистина, гори само колкото ползваш и веднага загрява...
С такова нещо се хващай само ако имаш много сигурен ел техник и си мног осигурен каква инсталация, какви кабели са ти прокарвани... Иначе наистина, гори само колкото ползваш и веднага загрява...
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
Такъв боилер имах в един апартамент , хич не бях доволен. Топлата вода идваше бавно , тряваше да и бая за да доиде , като доиде или беше вряла или студена , абе не ме кефеше .
It`s party time !
- paparazzo
- кандидат ентусиаст
-
-ами колега аз имам такъв Стибел Елтрон от 4г.вече-24к защото е за целия апартаман-трябва обаче да имаш трифазен ток иначе забрави..
-има и такива които са на монофазен-ама просто не..
-сега лятото сметката ми за ток беше по 15лв на месец...
-поздрави на ДЗВЕРО-този е класик.../признал съм го/.....

paparazzo написа:-ами колега аз имам такъв Стибел Елтрон от 4г.вече-24к защото е за целия апартаман-трябва обаче да имаш трифазен ток иначе забрави..
![]()
Моя е монофазен, не е стибел елтрон и си е супер, кабела ми 2х4мм и няма проблеми, нито ми идва бавно водата, нито ми пари, като ми пари си има и студена вода за да се регулира. Тока не е много, щото влизаш и се къпеш за 10 минути в повечето случаи, а печката е 7,5кв а не 4.
- paparazzo
- кандидат ентусиаст
-
sonny написа:
Моя е монофазен, не е стибел елтрон и си е супер, кабела ми 2х4мм и няма проблеми...
-не става дума за реклама иде реч за друго,че тази фирма или Сименс имат по 40м.гаранция...
-та така...

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Аз по принцип съм с ТЕЦ, но имам като бекъп един TESY Platinum 7.5 кВ
Така ме устройва, защото го ползвам не повече от 15-20 пъти в годината, ама ако трябва да се къпя всеки ден с това чудо на техниката, по скоро бих го сменил с обикновен бойлер. Дебитът на топлата вода е прекалено малък и това изнервя жестоко.
Така ме устройва, защото го ползвам не повече от 15-20 пъти в годината, ама ако трябва да се къпя всеки ден с това чудо на техниката, по скоро бих го сменил с обикновен бойлер. Дебитът на топлата вода е прекалено малък и това изнервя жестоко.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
за сега като гледаммай ще е такъф Атмор като на Сони.между другото това каква марка е-китайска,бг,немска?ще пробвам с монофазен,с трифазен е ясно че е по добре ама няма кой да се занимава
- TNC
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 Е90 330xD
- Мечтае да кара: E46 M3 CSL
Слагай смело. Само гледай да е трифазен. В къщи имаме вече става сигурно 2-3 години няма никакъв проблем, работи си перфектно. Относно марката баща ми работи в енергото и той там след доста допитвания стигна до извода, че Стибел Елтрон са що годе стока за цената си. Аз лично ти я препоръчвам тази марка. А относно разхода... ами няма някаква огромна разлика в сметките за тока. Успех! 

Няма невъзмовни неща с бензин в кръвта!!!

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2