избор на смартфон

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

50" ракия тийм
Аватар
Кара: 330 d

избор на смартфон

Мнение от tonkata » 02 Ное 2008, 22:02

от видяното на пазара се колебая между три модела като във всеки намирам плюсове и минуси , лично за мен разбира се ;)
i-phone кефи ме дизайна но отстъпва по функционалност пред останалите два
самсунг омния - харесва ми дизаина тва че е стоманен , харесват ми екстрите и техническите му показатели , ама не ми харесва че е самсунг , някак си сам предубеден кам тази марка , пък и като се има предвид че ще давам 1000 лв за телефон :roll:
последния е HTC diamond единствения недостатък който намирам в него е малкият ( в сравнение с другите два телефона ) дисплей.
ако имате преки наблюдения моля споделете :arrow:

Аватар

Мнение от TUZara` » 02 Ное 2008, 22:04

Момче,у твойта маАлЪ за НОКИЯ не са ли чували .... Н73 перфектна характеристика от към страна на камера звук Symbian и каквото друго се сетиш...недостатък..няма WiFi ...Н95 още по перфектен без недостатъка.Всеки си преценява според бъджета

Само ще ти кажа нещо по отношение на първия телефон ....

Изображение

За един цветен диспей не давай 1000лв. :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 02 Ное 2008, 22:07

htc touch daimond
I'm slowly drifting
Изображение

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 02 Ное 2008, 22:14

Виж сега, i-phone е с привлекателни екстри, но просто за телефон НЕ СТАВА - не е удобен. По-хубаво да си вземеш нормален телефон и ipod touch, който е почти еднакъв по параметри с айфона.

За Самсунга няма да коментирам, нямам преки впечатления от него.

От трите телефона най-добър избор е HTC-то, мой приятел има същия и телефона е супер.

Но аз бих те посъветвал следното - погледни към Нокия.

Н82 - Симбиян, 5 мегапиксела, супер телефон - около 700лв.

Най-доброто, което можеш да направиш, е да си купиш един Н96. Поразрови се из нета да му разгледаш ревюта и характеристики.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Ное 2008, 22:15

HTC Diamond e перфектен. Варианта с клавиатурата също е добър

iPhone - перфектен, но там има няколко, "НО"-та, основно свързани с твоа от къде е купен телефона и ъпдейтите, че съм виждал няколко много скъпи аксесоари за бюро с марката Apple, които преди това са били телефони ;) Ако си достатъчно технически грамотен и дадеш малко повече от 1000лв, за да си купиш европейски отключен, нямаш проблеми.

Samsung-a не ме кефи нещо и никога не ме е кефел. Супер слаби батерии имат.

Включи в списъка и Нокиа E71/E71i, много добро изпълнение.

Аз лично съм на кантар какъв да ми е следващия. HTC няма да е, но се чудя дали практичната Е71 или бруталната гъзария на почти всеки селски бек с основно образование - iPhone.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 02 Ное 2008, 22:17

Ай фона го забрави, никаква функционалност, само газария. За Самсунга споделям мнението ти. Верния избор според мен е HTC Touch HD ;) поне докато на пазара не излезне представител на Нокия с новите им тъч скрийн интерфейси.

Помисли и над възможността за Асус 750 ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Ное 2008, 22:21

В интерес на истината, iPhone-a има абсолютно всички офис приложения на всеки бизнес телефон, но си има нужда от малко бъзикане и свикване с него. Хубава машина е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 02 Ное 2008, 22:49

Като говорите за айфон е хубаво да сте го имали поне няколко мецеца и тогава да давате мнения :)

Коя от функциите му липсва ме интересува?

Аз мога да кажа, че айфончето е супер лесно и логично за употреба. Имаш всякакви приложения и глезотии, плюс е че има и айпод и е съвместим с почти всички аудио системи в коли, за по-старите също са помислили като има устройство, което позволява командването на айпода от волана и от оригиналното стерео. А основния и огромен плюс е операционната система, която няма нищо общо с уиндоус мобайл или симбиан. Големия дисплей и мултитач технологията пък ти позволяват да ровичкаш в нета без изобщо да забележиш разлика с ровичкането от компюютъра.

Аз съм за айфончето, ама всеки си знае де.
Не искам да налагам мнение, просто това са ми впечатленията от година работа с него.

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Ное 2008, 22:52

и аз се чудя между НТС и Нокиа Н82, но малко голям ми се струва последния. Първия пък камерата му е на средно ниво ... ?

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 02 Ное 2008, 23:17

И аз горе долу имам някаква дилема само, че от тез телефони...

1. HTC G1
2. Xperia X1
3. Balckberry bold 9000

Инче много зависи за какво ще го позлваш. Аз имам айфон и мога да кажа, че е супер лесен за боравене използване!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 02 Ное 2008, 23:39

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ght=iphone

+ една много интересна програмка има за iPhone (то има хиляди програмки :mhihi: )виж тук

Фил написа:
vesko06 написа:Дано колегата, как му беше ник-а "Fil", май да види темата и да се включи и той :winky:

Включвам се тутакси. iPhone vs Nokia?

Моментално казвам - iPhone. Винаги.

Защо?
1. Екрана му е в пъти по-голям. Много по-удобно за интернет браузване. Ако пак не стига - допираш два пръста едновременно на екрана и ги раздалечаваш. Хоп! Зуум!

2. Дизайн. Тук изобщо да почвам ли? iPhone, и изобщо Apple, е години напред в дизайна.

3. Качество. Освен теста с пироните, аз лично съм го изпускал от ухото си (аз съм метър и 85) върху теракота вкъщи. Наведох се, вдигнах го до ухото си и продължих разговора.

4. Софтуер. Някой виждал ли е списъка на приложенията в Installer преди? B Cydia сега? В AppStore? В момента гледам в AppStore само игрите са 773. Вярно, повечето са платени, струват по долар парчето, но ако не щете и толкова да платите - винаги се намират и кракнати.
Нека не се ангажирам с мнение, но в момента, в Сydia и Appstore можете да намерите може би общо поне пет хиляди различни програми за каквото се сетите. И всичките са на едно място, по категории.

5. Мултимедия. Пълноценен плеър за Quicktime форматите. МР3. ААС. Видео стрийминг. Youtube. Скоро направиха и програма, която плейва и avi с всичките кодеци - divx, xvid, ac3 и т.н.

6. Функционалност. Дотолкова се свиква с него, че в момента ми е гадно да си гледам сиди-то в колата, щото има копчета. On-Screen QWERTY клавиатура с БГ фонетична подредба. Всичко се прави просто с пръст. Няма стилуси, няма писалки, няма такива неща.

Изобщо плюсовете му са толкова много, че дори не мога да се сетя за всички.

Най-големият му минус от това, с което сме свикнали, е че блутута не работи с други апарати. Върши си чудесна работа за хендс-фри устройства обаче. А и честно, на мен блутут не ми е трябвал поне от две години. Всичко става през нета вече.

Камерата? Само два мегапиксела? Че кво й е? Това е телефон все пак, който желае професионалнни снимки, да си носи професионална техника.

Най-хубавото на iPhone е, че идва почти празен. Ти сам си решаваш какви приложения да си наслагаш. Не като разните Симбиани или Windows Mobile, които, в стремежа да покажат колко са добри, ти идват натъпкани до козирката с какви ли не простотии, които никога няма да използваш, но те са там, заемат ценно място и ресурси. И после защо падала бързо батерията...

http://www.apple.com/iphone/guidedtour/

Гледайте. Четете. Вижте.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vesko06 » 02 Ное 2008, 23:41

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ght=iphone

+ една много интересна програмка има за iPhone (то има хиляди програмки :mhihi: )виж тук

Фил написа:
vesko06 написа:Дано колегата, как му беше ник-а "Fil", май да види темата и да се включи и той :winky:

Включвам се тутакси. iPhone vs Nokia?

Моментално казвам - iPhone. Винаги.

Защо?
1. Екрана му е в пъти по-голям. Много по-удобно за интернет браузване. Ако пак не стига - допираш два пръста едновременно на екрана и ги раздалечаваш. Хоп! Зуум!

2. Дизайн. Тук изобщо да почвам ли? iPhone, и изобщо Apple, е години напред в дизайна.

3. Качество. Освен теста с пироните, аз лично съм го изпускал от ухото си (аз съм метър и 85) върху теракота вкъщи. Наведох се, вдигнах го до ухото си и продължих разговора.

4. Софтуер. Някой виждал ли е списъка на приложенията в Installer преди? B Cydia сега? В AppStore? В момента гледам в AppStore само игрите са 773. Вярно, повечето са платени, струват по долар парчето, но ако не щете и толкова да платите - винаги се намират и кракнати.
Нека не се ангажирам с мнение, но в момента, в Сydia и Appstore можете да намерите може би общо поне пет хиляди различни програми за каквото се сетите. И всичките са на едно място, по категории.

5. Мултимедия. Пълноценен плеър за Quicktime форматите. МР3. ААС. Видео стрийминг. Youtube. Скоро направиха и програма, която плейва и avi с всичките кодеци - divx, xvid, ac3 и т.н.

6. Функционалност. Дотолкова се свиква с него, че в момента ми е гадно да си гледам сиди-то в колата, щото има копчета. On-Screen QWERTY клавиатура с БГ фонетична подредба. Всичко се прави просто с пръст. Няма стилуси, няма писалки, няма такива неща.

Изобщо плюсовете му са толкова много, че дори не мога да се сетя за всички.

Най-големият му минус от това, с което сме свикнали, е че блутута не работи с други апарати. Върши си чудесна работа за хендс-фри устройства обаче. А и честно, на мен блутут не ми е трябвал поне от две години. Всичко става през нета вече.

Камерата? Само два мегапиксела? Че кво й е? Това е телефон все пак, който желае професионалнни снимки, да си носи професионална техника.

Най-хубавото на iPhone е, че идва почти празен. Ти сам си решаваш какви приложения да си наслагаш. Не като разните Симбиани или Windows Mobile, които, в стремежа да покажат колко са добри, ти идват натъпкани до козирката с какви ли не простотии, които никога няма да използваш, но те са там, заемат ценно място и ресурси. И после защо падала бързо батерията...

http://www.apple.com/iphone/guidedtour/

Гледайте. Четете. Вижте.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isa » 02 Ное 2008, 23:48

Винаги съм ползвала Samsung, от няколко месеца имам и i-phone. Препоръчвам ти и двата телефона, доволна съм. В i-phone имаш възможност да си инсталираш много програми, а огромния дисплей е голямо предимство според мен. Днес точно ги гледах в един магазин, 8GB- 1300лв, 16GB- 1500лв, нещо такова, обаче са разкодирани. Моя е от Щатите, там е разкодиран и в началото имах известни проблеми с разпознаването на картата, но ми обясниха коя програма да си инсталирам и сега всичко е наред :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 02 Ное 2008, 23:54

В Европа вече се продават некодирани телефони. Просто закона е такъв, че задължава производителя, когато пуска кодиран телефон да има опция да го купиш и некодиран. Най близо в Румъния го продават за около 400 евро. Това е за новия, 3Г, мисля 8ГБ-ов модел.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vesko06 » 03 Ное 2008, 0:00

ja написа:В Европа вече се продават некодирани телефони. Просто закона е такъв, че задължава производителя, когато пуска кодиран телефон да има опция да го купиш и некодиран. Най близо в Румъния го продават за около 400 евро. Това е за новия, 3Г, мисля 8ГБ-ов модел.

В Гърция има също, както и в Италия :winky:

Следваща

Назад към Извън Темата