Защо всички обикновени хора са против BMW?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Защо всички обикновени хора са против BMW?

Мнение от LizarD » 22 Окт 2008, 1:28

Абе много често, родителите и роднините ми, натякват, че BMW е голям и недостижим каприз.
"Ама колата е инструмент"
"Ама колата трябва да работи за теб, не ти за нея"
"Ама колата е машина която трябва да те закара от точка А до точка Б"
"Вземи си БМВ, ти ще се опариш за 1-2 годинки и ще ти влезе акъла в главата, моите накладки струват 20 лв, пък твоите 220"

В крайна сметка - прави са, BMW са доста престижна фирма и частите са доста соленки, но дали когато си взема първата кола, ще мога да се доверя на тази баварка до толкова, че да не съжелявам че не съм взел голф или ксантия? Имам предвид след смяната на консумативите, и надявам се малкото ремонти, които ще са наложителни след кола на 90, 100 к. километра. Говоря за E46 преди или по възможност след фейса.

В крайна сметка прави ли са те, или BMW е една кола, на която наистина мога да се доверя (студент). :roll: :roll:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 22 Окт 2008, 1:46

Колега, всичко е толкова индивидуално, че няма накъде повече. Всичко зависи от това, докъде ти стигат финансите и на каква кола ще попаднеш. Може да си намериш голф или ксантия както си казал, дето да се разпаднат на втория светофар, но това важи и в пълна сила и за БМВ-то. Просто не забравяй, че в края на краищата си купуваш купчина метал и електроника, която е поддържана от човек в края на краищата, тук марка и модел значение нямат. Моя съвет е да не гледаш чак толкова марка и модел, колкото състоянието на съответен автомобил, като, естествено, си проучил и цените на частите и честите проблеми. Всичко е строго индивидуално, но лично според мен, каквото и да вземеш, гледай да е немско...

Поздрави и късмет с избора 8)
---

ентусиаст
Аватар

Мнение от LizarD » 22 Окт 2008, 1:50

theraven_nz написа:Колега, всичко е толкова индивидуално, че няма накъде повече. Всичко зависи от това, докъде ти стигат финансите и на каква кола ще попаднеш. Може да си намериш голф или ксантия както си казал, дето да се разпаднат на втория светофар, но това важи и в пълна сила и за БМВ-то. Просто не забравяй, че в края на краищата си купуваш купчина метал и електроника, която е поддържана от човек в края на краищата, тук марка и модел значение нямат. Моя съвет е да не гледаш чак толкова марка и модел, колкото състоянието на съответен автомобил, като, естествено, си проучил и цените на частите и честите проблеми. Всичко е строго индивидуално, но лично според мен, каквото и да вземеш, гледай да е немско...

Поздрави и късмет с избора 8)

В крайна сметка искам да разбера едно стегнато BMW (Е46) Може ли да е по добър избор откъм надежност от стегнат Golf 3 или 4, или Xantia, Vectra B... С BMW печеля ли нещо повече от страст? Всмисъл, да мога да кажа спокойно, че покупката на тая кола е по добро решение зарди това, това, това и това. Пример, на голфа сменям накладки на х километра, а на bmw-то на два пъти повече километра и това оправдава ценовата разлика....
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Съветски зърнокомбайн
Мечтае да кара: ///М3 E36
Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....

Мнение от BMWPetio » 22 Окт 2008, 1:58

И на мен като на теб постоянно ми говореха че БМВ-то била скъпа кола , че частите и биле скъпи , че много горяла и какво ли още не. Но аз съм си фен от малък на БМВ и мечтата ми беше да имам БМВ и за това си купих БМВ-то. На пук на всички които много говореха. И да си кажа честно съм си много доволен от избора.Нали знаеш че "кола и жена не се избират , всичко е въпрос на късмет"
Пожелавам ти късмет в избора ти и ще се радвам да станеш един от нас !
Късмет!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 22 Окт 2008, 2:07

Колега, въпреки че карам Голф със една камара естри и боклуци по него, БМВ си ми е на сърце, така че ще ти кажа само едно - щом БМВ ти е на сърцето, търси си БМВ, разлика спрямо другите автомобили ИМА... Заради сума ти материални и нематериални причини. Едно ще ти кажа - обичаш ли си колата - и тя ще те обича. Въпроса не опира само до сухи цифри, цени и километри на смяна. Караш ли веднъж БМВ, няма да ти се слиза от него. Като си взимах голфа се радвах като дете, защото няма нищо общо с баварката, която карах преди това. Но просто му липсва духа, душата, усещането на БМВ... Не знам, това не може да се опише, това се усеща... просто коя е колата за теб. Ако си такъв шофьор, който просто иска да се придвижи от т. А до т. Б - не гледай марката, а избирай нещо запазено. А ако искаш да се кефиш на карането и да се сливаш с автомобила - БМВ е твоята марка.

Аз по-добре не мога да го напиша... може би защото и бирата ми свърши... :mhihi: 8)

Лека вечер 8)
---

ентусиаст
Аватар

Мнение от LizarD » 22 Окт 2008, 2:09

theraven_nz написа:Колега, въпреки че карам Голф със една камара естри и боклуци по него, БМВ си ми е на сърце, така че ще ти кажа само едно - щом БМВ ти е на сърцето, търси си БМВ, разлика спрямо другите автомобили ИМА... Заради сума ти материални и нематериални причини. Едно ще ти кажа - обичаш ли си колата - и тя ще те обича. Въпроса не опира само до сухи цифри, цени и километри на смяна. Караш ли веднъж БМВ, няма да ти се слиза от него. Като си взимах голфа се радвах като дете, защото няма нищо общо с баварката, която карах преди това. Но просто му липсва духа, душата, усещането на БМВ... Не знам, това не може да се опише, това се усеща... просто коя е колата за теб. Ако си такъв шофьор, който просто иска да се придвижи от т. А до т. Б - не гледай марката, а избирай нещо запазено. А ако искаш да се кефиш на карането и да се сливаш с автомобила - БМВ е твоята марка.

Аз по-добре не мога да го напиша... може би защото и бирата ми свърши... :mhihi: 8)

Лека вечер 8)

Айдe наздраве, лека нощ и благодаря за готиния отговор! Очаквам още гледни точки :)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 22 Окт 2008, 2:20

едно дизелово 320д , 150 к.с. мотора е перфектната кола - нисък разход , добро вървене. Отностно частите мисля , че не са кои знае колко по скъпи , апък и бмв си е здрава машина ако се поддържа качествено. Другото което според мен е важно бмв-то при катастрофа е много по надеждно от един голф бил тои 3,4,5 , мои приятел се блъсна със 130 в мантинела с 5ца голф и аир бега не се отворил ... цифри не знам , но по добре бмв-то :)
It`s party time !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 22 Окт 2008, 2:47

Както виждаш има хора които са си купили е36 после е46,отново е30 и вече 3-те им коли в къщи!
Всеки истински ентусиаст рано или късно си купува е30!
Ако искаш да бъдеш един от нас си вземи бмв-с бмв не се возиш а караш!Достатъчно е да покараш 10 мин. и сам ще се убедиш!

Е53 Фанатик
Аватар
Кара: xDrive

Мнение от BMW-X5 » 22 Окт 2008, 3:28

Отговора на този въпрос приятелю се намира в самото заглавие на темата ти ;)

Защо всички ОБИКНОВЕНИ хора са против BMW?

Защото са обикновени!
Последна промяна BMW-X5 на 22 Окт 2008, 3:35, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Окт 2008, 3:34

.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 11:50, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Окт 2008, 3:46

Тия бмв-та са от хубавата бира, те и другите стават за пиене ама...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 22 Окт 2008, 7:24

батка моя съвет е да не си взимаш (е)Б(е)М...В....
все още като гледам си нормален човек :mhihi:
БМВ е болест~

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 22 Окт 2008, 8:16

:mhihi: аий сега 4ак болест,аз примерно слагам на първо място сигурността след това возията и дизаина,просто се слу4и да претърпя инцидент при който ако бях с друга кола да съм в друго измерение сега,така 4е намери баланса за теб без компромиси с живота и 4иста проба лъжа е,4е 4астите са баснословно поскъпи.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 22 Окт 2008, 8:39

ahyahНhyahaha... Ксантия. Само ще кажа, че съм излизал през прозорците, това трябва да ви стига за да разберете, че тва е каруца, а не кола. Голф са ок, но бих избрал е46 или за мен с моите габарите е39, а и е и по-евтина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 22 Окт 2008, 8:48

LizarD написа:
В крайна сметка искам да разбера едно стегнато BMW (Е46) Може ли да е по добър избор откъм надежност от стегнат Golf 3 или 4, или Xantia, Vectra B... С BMW печеля ли нещо повече от страст?....

100% по-добър избор...
Аз няма и шест месеца карам Е46 и ми е първото бмв, но то още веднага се усеща разликата във всяко едно отношение в сравнение с другите споменати от теб марки....
4 години карах голф, карал съм и опел, фиат, меган, е няма никаква база на сравнение...дизайн, сигурност, возия, управление, комфорт, квото се сетиш....
Въпросът ти е реторичен, все едно питаш хубава жена ли да си вземеш или грозна :mhihi:
F**k them all!

Следваща

Назад към Извън Темата