относно вноса от чужбина
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
относно вноса от чужбина
Надявам се да има колеги които с вкарвали или вкарват коли от чужбина. Интересувам се като вкарваш кола какви данъци плащаш, има ли някакви акцизи, абе изобщо какви допълнително пари се дават при вкарването.
И още един въпрос баща ми иска да си зема 318-ска а аз му предлагам да си вземе 320-ка, та въпроса ми е каква е разликата в разхода на гориво между 318i и 320!
10х предварително!
И още един въпрос баща ми иска да си зема 318-ска а аз му предлагам да си вземе 320-ка, та въпроса ми е каква е разликата в разхода на гориво между 318i и 320!
10х предварително!
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
Значи за първия ти въпрос зависи колко коня е колата за акциза,за втория 6>4 както се казва
и естествено харчи повече (не чак толкова много) и върви повече.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=67633 тук ще намериш повече информация за акциза,за БМВ говориме.
Значи плащаш си акциза ако е акцизна и еко такса(тя попринцип не е много) и по регистрацията има още някои лев и това е общо взето.
А за 318 или 320 секи ще ти каже зимаи 320 се пак си е шест цилиндров,а 318ката е четри цилиндров,има бая разлика в вървежа,а за разход незнам да е толкова голяма разликата
Значи плащаш си акциза ако е акцизна и еко такса(тя попринцип не е много) и по регистрацията има още някои лев и това е общо взето.
А за 318 или 320 секи ще ти каже зимаи 320 се пак си е шест цилиндров,а 318ката е четри цилиндров,има бая разлика в вървежа,а за разход незнам да е толкова голяма разликата

Re: относно вноса от чужбина
luizov написа:Надявам се да има колеги които с вкарвали или вкарват коли от чужбина. Интересувам се като вкарваш кола какви данъци плащаш, има ли някакви акцизи, абе изобщо какви допълнително пари се дават при вкарването.
10х предварително!
ако не се лъжа 320 харчи по малко .....аз имам 318 и на магистралата като карам с 120 разходът на гориво е 3-4 на 100....
BMW е истината....!!!!!
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
ако може дас вмъкна акциза кога се плаща преди или след регистрацията и имали някакъв срок? колкото до разхода,вси4ко е относително зависи от карането,но немисе вярва двата цилиндъра да ти натежът много на бюджета.
Re: относно вноса от чужбина
Cupid0na написа:ако не се лъжа 320 харчи по малко .....аз имам 318 и на магистралата като карам с 120 разходът на гориво е 3-4 на 100....
А като караш с 90 пълни жабката с 10-толевки

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Ако някои знае за акциза да каже.А за разликата...Е36 под форум.много много много писано.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
До 163 к.с. няма акциз. Над 163 се плаща до месец след регистрацията.
Ето калкулатор да си го смяташ:
http://www.lozanov.at/cars/calc.php
Ето калкулатор да си го смяташ:
http://www.lozanov.at/cars/calc.php
8 мнения
• Страница 1 от 1