Прехвърляне на автомобил
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Прехвърляне на автомобил
Привет на всички , исках да попитам когато се прехвърля автомобила и се прави договор : покупко-продажба на автомобила , ако не се предостави квитанция за платен данък какво следва ? Защото аз моята съм я загубил и ми е интересно как ще се развият нещата . Искам да попитам и дали всички разходи по прехвърлянето на собственост при нотариуса са за сметка на копувача ? И един последен въпрос - колко пари струва тази застрахователна белжка , за стойноста на автомобила и трябва ли да я имам задължително когато отивам при нотариуса при положение че имам Пълно Каско ?!
П.С. : Благодаря ви предварително и ще чакам вашите съвети !
И сори за офф-топика !
П.С. : Благодаря ви предварително и ще чакам вашите съвети !
И сори за офф-топика !
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Без платен данък няма да прехвърли Нотариуса - бележката е задължителна! Разходите / при Автомобили и Ново строителство - питаш собственост/ е прието да се плащат от Купувача, освен ако не се договорите друго. За така наречената застрахователна стойност е доста крива работата, преди време прехвърлях една кола и доста зор видяхме да я направят, обиколки, откази. Накрая намерих Нотариуска, коята я прехвърли без такава /ох, имаше си някво странно име с "ю" или "ьо" вътре
/ Големия талон искат... Абе най-добре отиди при някой Нотариус и си говори конкретно, има значение и колко е стара колата, мисля, че това с липсата на Бележка от застраховател минава само при по-стари коли, по някаква тяхна таблица си глледат Нотариусите. Не всички обаче. Ето ти телефон на тази, при която бях аз - Пиринка Петрова - 8664700, на Черни връх № 15 е вече.

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
pepy_81 написа:и без бележка за данък става все пак сме в БГ
Аз се занимавам с имоти, познавам доста Нотариуси и на мен ми отказаха ВСИЧКИ без такава бележка. А при първа регистрация задължително трябвало да се платат 2% процента местен данък. Два процента врху продажната цена / която ако е от Автокъща с фактура и там пише реалната стойност...нали се сещаш/... но нека пробва колегата! В БГ сме все пак, и в списъка ми с Нотариуси има няколко в Червено, да ги казвам ли? Тютюнжиев, Златев, Воденичарски... Но моята работа е сделките да минават с перфектни документи, а не обратното - да спестим някой и друг

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
ivayllo написа:Много добре , но аз не съм в София :-) ... и все пак ще гледам да намеря някой Нотариус във гр.Варна , който ще се съгласи да прехвърли колата без бележка за платен данък , защото нямам такава . Някой ако знае нотариус из гр.Варна ... да обажда
Ей, хванете си пишете местожителството, егаси... Кат не пише аз решавам София, що ли?...
Ако нещо много се запънат там, пробвай да отидеш в Общината, или там дето се плаща Данъка да ти издадат някаква бележка в потвърждение на това, че е платен! Не би трябвало да има проблем...

- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
absix написа:Отиваш в данъчното, намираш сметката на НАП за данъците, записваш си я, отиваш в банката и вкарваш 20 кинта. Хоп, имаш си бележка за платен данък!

Преди няколко месеца прехвърлях една 318ка никой никви данъци ми не е търсил аз даже не си регистрирам колите в данъчното!Нотариуската я оцени на 300лв. плаща се някакъв процент в банка на тия пари 25лв на Нотариуса и готово

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- x-ekutor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 оригинал
- Мечтае да кара: недокосната Е30
ivayllo написа:Много добре , но аз не съм в София :-) ... и все пак ще гледам да намеря някой Нотариус във гр.Варна , който ще се съгласи да прехвърли колата без бележка за платен данък , защото нямам такава . Някой ако знае нотариус из гр.Варна ... да обажда
Колега,зад съда на лятно кино тракия (в уличката) има една нотариуска в един зелен гараж.Тя ще ти свърши работа

x-ekutor написа:ivayllo написа:Много добре , но аз не съм в София :-) ... и все пак ще гледам да намеря някой Нотариус във гр.Варна , който ще се съгласи да прехвърли колата без бележка за платен данък , защото нямам такава . Някой ако знае нотариус из гр.Варна ... да обажда
Колега,зад съда на лятно кино тракия (в уличката) има една нотариуска в един зелен гараж.Тя ще ти свърши работа
Мислиш ли ?

- x-ekutor
- кандидат ентусиаст
-
ivayllo написа:x-ekutor написа:ivayllo написа:Много добре , но аз не съм в София :-) ... и все пак ще гледам да намеря някой Нотариус във гр.Варна , който ще се съгласи да прехвърли колата без бележка за платен данък , защото нямам такава . Някой ако знае нотариус из гр.Варна ... да обажда
Мислиш ли ?
Когато си купувах моята точно тази нотариуска оправи всичко,което не беше наред с документите до момента.Даже има готови бланки с договори за покупко-продажба и пише само имената на ръка.На тези договори цената на колата е 500 лв.,което мисля че е доста прилично,защото плащаш 2% данък само на тази сума

а ве колега що се притесняваш толкова слушай сега:
отиваш във данъчното или по точно там където си платил данъка и без никакви грижи и плащания ти издават дубликат за платен данък
за данъчната оценка отиваш или във накой пункт за ГТП или в накое СБА,носиш им едно шише ракия и ти издават данъчна оценка за около 350-400лв. и те изпращат със усмивка предлагайки услугите си
и да разходите по прехвърляне на автомобила по закон са за сметка на купувача,със изключение на случаите когато има взаимно друго разбирателство м/у продавача и купувача
п.п.не съм от Варна иначе бих ти свършил услугата,та да почерпиш после хахахаха
отиваш във данъчното или по точно там където си платил данъка и без никакви грижи и плащания ти издават дубликат за платен данък
за данъчната оценка отиваш или във накой пункт за ГТП или в накое СБА,носиш им едно шише ракия и ти издават данъчна оценка за около 350-400лв. и те изпращат със усмивка предлагайки услугите си
и да разходите по прехвърляне на автомобила по закон са за сметка на купувача,със изключение на случаите когато има взаимно друго разбирателство м/у продавача и купувача
п.п.не съм от Варна иначе бих ти свършил услугата,та да почерпиш после хахахаха
x-ekutor написа:ivayllo написа:Много добре , но аз не съм в София :-) ... и все пак ще гледам да намеря някой Нотариус във гр.Варна , който ще се съгласи да прехвърли колата без бележка за платен данък , защото нямам такава . Някой ако знае нотариус из гр.Варна ... да обажда
Тия работи не се пускат публично, бе, колега. Жената ти направила услуга, ти ще и вземеш хляба. Ууу....
- x-ekutor
- кандидат ентусиаст
-
absix написа:x-ekutor написа:ivayllo написа:Много добре , но аз не съм в София :-) ... и все пак ще гледам да намеря някой Нотариус във гр.Варна , който ще се съгласи да прехвърли колата без бележка за платен данък , защото нямам такава . Някой ако знае нотариус из гр.Варна ... да обажда
Тия работи не се пускат публично, бе, колега. Жената ти направила услуга, ти ще и вземеш хляба. Ууу....
То цяла Варна я знае

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2