Глас народен - глас Божи!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Глас народен - глас Божи!

Мнение от ///M3-E36 » 14 Окт 2008, 13:35

Всички знаем какво е положението в милата ни Родина. И нищо не правим, може би защото не вярваме, че можем да постигнем нещо.
Предлагам да изпращаме писма до европейския омбудсман за състоянието на пътната мрежа (а и не само) - нещо, което пряко ни вълнува. Казвам на европейския, защото на българско длъжностно лице аз поне вяра нямам, виждайки до къде ни докараха.
Ето връзка към сайта (там е посочен и мейл адреса на омбудсмана): http://www.europe.bg/en/htmls/page.php?id=5840&category=52

За тези, които не знаят какво е омбудсман и каква е неговата работа: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BC%D0%B1%D1%83%D0%B4%D1%81%D0%BC%D0%B0%D0%BD

Имаме право да искаме това, което ни принадлежи!
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 14 Окт 2008, 14:53

Всички пишете!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 14 Окт 2008, 14:55

Европейският омбудсман разследва и докладва случаи на лоша администрация в институциите и органите на Европейската общност, като например в Европейската комисия, в Съвета на Европейския съюз и в Европейския парламент.

Дано помогне, макар че...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M3-E36 » 14 Окт 2008, 15:44

Само се чудя на български ли да му пиша или на английски :confused:
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 14 Окт 2008, 15:45

Английски разбира се :)

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 14 Окт 2008, 16:13

Сори за песимизма, ама да се оплачеш на европейския омбудсман ми звучи като да се оплачеш на арменския поп...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M3-E36 » 14 Окт 2008, 16:16

someone написа:Сори за песимизма, ама да се оплачеш на европейския омбудсман ми звучи като да се оплачеш на арменския поп...

Ето за това ви говоря..
Ванга го е казала "ще се оправиим само, ако имаме вяра" - а на повечето от нас това ни липсва => направете си изводите дали ще се оправим, ако я караме все така.. :evil:
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 14 Окт 2008, 16:40

///M3-E36 написа:Ето за това ви говоря..
Ванга го е казала "ще се оправиим само, ако имаме вяра" - а на повечето от нас това ни липсва => направете си изводите дали ще се оправим, ако я караме все така.. :evil:

Гледай сега колега, не знам на колко години си, може и да си по-възрастен от мен, обаче аз в далечната 1997 год. бях достатъчно голям, за да ходя да скачам по протестите срещу тогавашното правителство, с надеждата, че нещо ще се оправи. Всичко се снимаше от CNN, Fox News, не знам си кво нюз, цял свят ни видя, че се занимаваме с глупости и какъв беше резултата? Единадесет години по-късно в разговор с един от тогавашните шефове на банки разбрах по чие нареждане и как точно са се затваряли банки в перфектно финансово състояние, как точно се е вдигала инфлацията и каква е била целта и залога за това...т.е. единадесет години по-късно разбрах как и поради каква точно причина аз и още много като мен, сме били "мотивирани" да излезем да протестираме...И като се замисля, че това беше единствения протест за 20 години след 1989 год., който доведе до някакъв резултат.

Тогава, колега, през 1997 год. ситуацията на МНОГО хора в България беше жалка. По магазините нямаше хляб и цигари...и цял свят видя това. (пак казвам - не знам на колко години си - може и ти да си бил достатъчно голям за да помниш какво беше) И какво стана - на целия свят, или на някой от Европа или САЩ му запука ли? Нищо подобно - оказа се, че именно тези ЕС и САЩ бяха провокирали подобна кризисна ситуация в България...затова колега, продължавам да смятам, че на никой в Европейския съюз не му пука по какви пътища караш. Виж ако на него му се наложи да минава по тези пътища, тогава ситуацията става друга...Ама не съм чувал някой от европейската комисия да се е втурнал да летува по нашето черноморие или да ходи на нашите зимни курорти...

А освен това Ванга беше казала и че през 2000 год. ще свърши водата на планетата...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 14 Окт 2008, 16:46

Абе няма лошо да се опита, макар че този мейл може да му отиде в Джънк мейла на омбудсмана....
Ама трябва да е много грамотно и издържано написано, за да му се обърне някакво внмание.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Окт 2008, 16:54

А къв се явява този омбудсман?
По точно означава тая думичка "омбудсман" ?
Звучи ми някак си на турски :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 14 Окт 2008, 16:56

Колегата е пуснал линк какво значи :)
Накратко приема и проследява жалби.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Окт 2008, 16:59

///peter написа:Колегата е пуснал линк какво значи :)
Накратко приема и проследява жалби.

:uups: не бях видял втория линк.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M3-E36 » 14 Окт 2008, 17:17

Пак казвам - на никой нищо не му струва да прати един мейл (също така и никой не задължавам - въпрос на добра воля, пък какво ще излезе накрая ще видим). За какво иначе ни е този ЕС, ако не се възползваме максимално от членството ни в него :confused: Или пък е по-лесно нищо да не правим, да не предизвикваме вниманието на никой, да си чупим колите по "пътищата" и да плащаме като попове... е не съм толкова богат още, ама и да бях пак нямаше да се съглася, че е нормално някои хора да си пълнят гушките и да симулират дейност, а реално нищо да не се прави..

Конкретен пример ще дам за безхаберие - преди 2 седмици когато валя дъжд се образувал един (ех, де да беше само един) кратер (с диаметър около 50см и дълбочина около 30см, който аз успях да уцеля и да си изкривя 2 джанти. Въпросния кратер все още си е там.. ДВЕ седмици, колеги... и никой нищо не прави за отстраняване на проблема...

Това е само един пример за това, което се случва навсякъде из България.

Ума ми не го побира как може да се предавате и да не искате да се направи нещо... Сигурно ви харесва, не знам...

Пак повтарям - който има воля да пише - никой не мога и не искам да задължа да го направи!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M3-E36 » 15 Окт 2008, 3:40

Някой писа ли на чичкото?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 15 Окт 2008, 7:56

Подкрепям те, идеята ми хареса, но имай в предвид, че до Европейския омбудсман не се пише като до Българския Ганев, ще го измисля и ще ти пиша после :)

Следваща

Назад към Извън Темата