катастрофа на 4 камиона...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

катастрофа на 4 камиона...

Мнение от SKISA » 14 Окт 2008, 12:55

дайте акъл как да процедирам...!не че не говорих с адвокат,ма ако има и некви други идеи...!
работата е следната:
един от мойте камиони вчера е участник във верижна катастрофа! станало е до скравена...
той е спряла на пътя ,заради задръстване - рязко ,зад него друг камион е спрял,зад него още един и четвъртият не е спрял и ги е събрал на куп и четрите. моят е най-отпред -почти нищо му няма на ремаркето. другите отзад са по-зле ,но последният е пострадал доста и шофера е в критично състояние....!! дошли на оглед,мерили,правили и прибрали камионите на паркинг. днес ходихме-има дознател и прокурор и не дават камиона да си вземем. щели да правят тройна и петорна експертиза...!! знам че има такива работи ,ма тва става и за един ден-кво ми задържат камиона!?!?
и се иказва ,че можело да трае два-три дни,можело 10 , а можело и месец.
както се сещате тоя камион във фирмата не е купен да се снимаме с него ,а се изкарват пари. и са ,заради некви дивотии ще седи и няма да работи.
чувал бях за заключване на превозно средство ако е оръдие на престъпление ,но това касае умишлено престъпление,кражба,убийство...!! при катастрофа -особено като няма вина-кво ше го заключват!?!?!?
дайте некви идеи кво да правя. не искам да си мисля,че полицаите искат да изкарат некой лев ,щото не искам да дам не за друго,а щото така излиза ,че едва ли не сме виновни....!!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 14 Окт 2008, 13:20

Много тъпо. Експертизите са толкова разтеглива работа, че няма да къде, особено ако се назначи повторна и т.н.

Адвоката какво каза, че ми е интересно. Щото според мен ако не е виновен твоят шофьор няма за какво да ти задържат камиона.

Аватар

Мнение от SKISA » 14 Окт 2008, 13:41

а бе казва ,че требва да напишем официално писмо и утре ше г онося да го вея из ботевград...
да видим кво ше стане.
ма работата се запича заради неква офанзива от 4 дни -безопасно шофиране и тия са сигурно ше се правят на мъже и на медийни звезди....

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 14 Окт 2008, 14:36

Батка-дознател,преписка,прокурор и решение за освобождаване на автомобила!
Успех утре и дано по-скоро освободят машината! :winky:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 14 Окт 2008, 15:50

SKISA, чети протокола за оглед на местопроизшествие. Накрая има раздел "От местопроизшествието се иззеха...." Ако камионът ти фигурира там (което много, много ме съмнява) положението става запечено, защото се води като веществено доказателство и може да бъде върнат само с постановление на прокурор. Ако обаче го няма там (което е много вероятно), няма основание, на което да не ти позволяват да си прибереш камиона. Но или отиди с адвокат, който е упълномощен от управителя на дружеството да го представлява по конкретното досъдебно производство, или гледай ти самият да имаш такова пълномощно, защото иначе спокойно ще те отсвирят, че нямаш право да се запознаваш с материалите по делото. И накрая една хитринка - ако камионът не е описан в протокола за оглед, и въпреки това не ти го дават - измисли си някаква инстанция пред която ти трябва служебна бележка от съответното РПУ / Районна прокуратура, която бележка да удостоверява, че във връзка с еди кое си дело, камионът е иззет като веществено доказателство, и пусни молба да ти издадат такава бележка и...само стой и гледай каква паника ще настъпи кой трябва да издаде бележката, как ще я подпише и т.н и т.н. и е много възможно накрая от чудене какво да правят да си ти го дадат уж на отговорно пазене.

Успех!

Аватар

Мнение от SKISA » 14 Окт 2008, 15:59

железни сте - утре действам.
аз имам пълномощно ,така че тва не е проблем. ше видя кво пише в протокола и ше действам по акъла на самуан...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 14 Окт 2008, 16:29

Щом имаш пълномошно добре,протокола ако го видиш добре.
Като си занесеш сички документи за пълна изправност на камиона и документи че шофьора има категория,сичко там,трябва да ти го дадът.

Дано си го вземеш по-скоро!

п.с.Ако не е таина какво караш с тея камиони?
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 14 Окт 2008, 16:30

цимент карам...!
не е толко лесно с взимането. явно трябва да си мине процедурата -просто аз искам да я съкратя на няколко дни ,а не да ми виси цел месец там...

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 14 Окт 2008, 17:03

Абе по принцип в такива случаи се гледа изправност на спирачна система, дали има някакви конструктивни изменения, които не отговарят на изискванията на производителя и товароносимост и съответно дали има претоварване. Това става точно за два часа - вика се експерта, гледа, пише си заключението и въпроса приключва. Често се прави и на място - при самия оглед. Тъй че - не знам какво толкова ще му гледат на самия камион. Още повече, че както казваш е бил първи в редичката. Въпросът в този конкретен случай е защо другите не са молги да спрат, при положение, че твоят камион е бил натоварен с цимент и е успрял да спре - неспазване на дистанция, превишена/несъобразена скорост, неизправност на спирачната система, претоварване. Това е...няма какво да му мъдруват...

Аватар

Мнение от SKISA » 14 Окт 2008, 17:05

моят е бил празен-абсолютно празен-тва на връщане. камиона е на 4г и си е изправен като топ! сичко му е наред -преди 15 дни е минал на обслужване....!
ония двамата отзад са спрели-четвъртия не е спрял и ги и събрал. той е карал желязо и сигурно е бил доста тежък....!!!

Аватар

Мнение от SKISA » 14 Окт 2008, 17:08

тъпото е ,че шофера не ми се е обадил веднага...! щях да го накарам да вземе телефони на свидетели,да опита да види товарителници на задния камион. щото ако е бил с повече тонаж гори здраво. той и без да е претоварен гори щото е последен и ги е надънил ма....!!!
в случай на произшествие звъня на брат ми! не че той разбира повече от мене ,но в такъв момент човек се ошашква и може да изпусен нещо важно. а като си отстрани сесещаш за повече неща....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 14 Окт 2008, 17:13

И аз ти се чудя за както са затворили временно камиона ти в ареста до уточняване на следствието!
Освен това другата ми мисъл е че може би както ти го обясняваш ситуацията да е станала точно обратното!Демег вече е станала катрастрофа смачкани и последния пострадал при което се изяснява да не би твоят камион е направил верижната катастрофа като е спирал рязко!Не знам за какво има правила да се спазват дистанции,може и на последния камион с желязо да са му отказали спирачките и бум,бум ..докато не се проверят и на 4-те камиона дали има употребата на алкохол!
По твоето описание съм сигурен че няма да има някаква вина освен да е нагласена някак работата!

Аватар

Мнение от SKISA » 14 Окт 2008, 17:18

колега аз ако не знам как са нещата -нема кой! и тема нема да пусна ако не съм сигурен...!! отпред не знам какво е станало ,но е имало задръстване. моят камион е спрял! как е спрял нема никакво значение-бързо бавно-спрял е! тия отзад требва да спрат независимо как е спрял той. те трябва да спазват дистанция. той отпред не е ударен. и няма никакво значение кой как е спрял -но последният ги е надънил когато те вече са били спрели пред него-тва се установява по спирачен път на другите и неговия -те нямат следи на асфалта. а той има и джас. така че вината е ясна. въпроса е че явно докато не видят дали ше живее той няколко дена ше се мотат. алкохола се прави на място с дрегер. никой не е пил от тях. само за последният пострадалия нямам яснота щото той е в болница ма и тва ще се разбере.....

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 14 Окт 2008, 17:20

Мамка му и късмет, като чух за това първо за теб се сетих :confused: Добре поне, че шофера ти е ок, че иначе мамата щеше да си трака.

Аватар

Мнение от SKISA » 14 Окт 2008, 17:22

аз за тва ви агитирах да се подпишем да спрем камионите през уикендите!!! щото само си представете в некое задръстване в събота и ако имаше некоя кола между тех кво щеше да стане.....

Следваща

Назад към Извън Темата