За малко без книжка...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

За малко без книжка...

Мнение от BMW_325 TDS » 05 Окт 2008, 23:03

Колеги в Петък вечерта бях сполетян от най- големия ужас за мене .... Ако не ме е фанала некоя болест пай добре ! Значи в Петък вечерта чаках майка ми да си дойде от работа и да си тръгнеме към село заедно с нея и баща ми !!! Чъсът в който тръгваме е полунощ и се движа по Ситняково - пусто е , тук таме някое такси. Минах сфетофарите и се движа по посока кулата, минах последния сфетофар преди кулата, минах под цариградско и се движа с около 70 км/ч и настигам една Хонда ( не знам каква точно беше, не съм гледал и не ме грее ), средна лента съм и карам по тоя ! И тоя в един момент даде газ и дръпна напред и аз по него си перкам и даже не гледам километража- пусто е няма коли, студено е ( двигателя мърка и ми прави кеф ), слушаме си музика и сичко е гот .... И тоя в един момент изряза Хондата и дръпна много напред към сфетофара при кулата ( може би със 110-120 се изтреля нагоре ) и избърза много пред мене, аз карам с 80 ( после разбрах че съм карал де ) и виждам патрулка как се е заложила малко преди сфетофара ( има отбивчица ) и тоя с Хондата профуча покрай патрулката, сфетофара сфетеше зелено и направо и на него мина ( както казах най- малко със 120 км/ч. А аз наближих патрулката и гледам тоя рипна от колата и фрас STOP палката !!! Кво да права , мигач и отбих . Изгасих двигателя и отворих прозорчето и тоя идва и ми вика " Дръпни ръчната и ела при колегата да погледнеш радара", слезнах , като си взех документите и целия се вцепених, с мисълта че съм карал с много и са следват проблеми :( Отивам до патрулката откъм шофиорското место и тоя ми вика " Погледни радара и кажи с колко си в нарушение" , аз гледам радара, той показва 81 км/ч и викам " Еммм да превишил съм малко ", той вика " КОЛКО ? " , аз се бях шашардисал и викам " 41 км/ч ", тия се спогледаха и единия ми вика " Ти не можеш да смяташ бе момче ", в което аз се усетих и викам " Ааа да бе 31 км/ч аз се притесних и се обърках " а тоя вика " Ти тепърва ще се притесниш, като разбереш какво следва !" А аз още повече откачих , понеже като сгреших километрите си помислих, че тия че ме помислят за пиян и че ме накарат да духнем на дрегера, а аз към 7 бях пил две бири , верно беше минало доста време ама па знам ли дрегера кво че отчете ... Но тва не ме караха. Вика "дай си документите и аз дадох " Книжка, лична карта и той ги погледна и вика " Дай са талона колата ! " Аз казах " Е са само да отида до колата да го зема " Отидох, взех го и му го давам и тоя вика " Охооо ма ти караш Полски Фиат 125п , Барабар Петко с мъжете.. " Гледа там на чие име е колата , после вика "дай си талона към книжката или не е в тебе ?" Аз викам " Ето тука е " и му го подавам и тоя погледна, вика" от колко време имаш книжка ?" Викам " От година и половина и тва ми е първото провинение !!! " А тоя вика " Аааааа първото , не сме те хващали !!" Казах му " Да така и се позасмяхме и двамата " ... После извади химикалката и почна да пише акт и вика " В сериозно нарушение си, са ти пиша акт и ще отидеш еди къде си да си го платиш- 150 лева и един месец без книжка" !!!! Аз щех да припаднем .... Тоя си пише, ама се осъзнах и викам " Амааааа не може ли да измислиме нещо, аз съм студент и си ходим с колата на училище, трябва ми много книжката ..... " А тоя вика " Охоооо ходиш си с колата на училище , значи си паралия и изкара възможно най- мазната усмивка и продължи да си пише " А аз му викам " Ааааа да бе паралия съм , близко ми е училището, па и Фиат от 80 година карамм......хмммм." А тоя си пише и аз пак викам " Айде да измислиме нещо !!!!! " А тоя вика " Каквоооо да измислиме бе другарю, КАКВО ????? " А аз такъв свитичък викам " Еммммм примерно да почерпиме " и тоя ме спогледа строго " Викам , ебаси майката тоя са може и с тва да се заяде, че искам пари да му давам... " Тоя нищо не казва и ме гледа, викам е.ал сам му майката и бъркам в портфейла с трепереща ръка и вадим 20 лева и тактично му ги пуснах на акта дето пишеше и изчаках реакцията... Тоя ги взе, спогледа се с колегата и вика подавайки ми документите " Айде тоя път те пускаме, щото ти е първо провинение, ама да не правиш повече така,щото другия път няма да се оттървеш така лесно" Е като го каза тва ми падна камък от сърцето, взех си документите , пожелах им приятна вечер и да ме няма !!! Не се бех сдухвал така никога, ама ако беше нещо дребно тех да го карам ларж , ама при мисълта да останем без книжка и да не карам се сривам психически !!! Мислех да се заядем в началото, че не са спрели тоя с Хондата дето караше сас 100 и кусур, а се занимават с мене, ама можеше да стане по лошо и май по добре направих !!! После не съм спал!! Нищо не би могло да ме разтрои така, както да ми земат най- скъпото .. Надявам се да ви е бил интересен моя кошмар ;) Още едно доказателство че наще ченгета са .....

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 05 Окт 2008, 23:16

Бате, не че нещо, ама това е абсолютно нормална ситуация по пътищата.
Сега, на теб ти е за първи път и ти прави впечатление и се сдухваш, ами именно, това им е целта на куките, инак как ще ти вземат парите !?
Споко, свиква се, и катрай по-леко, или поне се оглеждай повече ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 05 Окт 2008, 23:25

и аз така бях първия път, искаше книжка и колата да спира от движение имах 19лв и 25 стотинки и всичко се оправи
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от brobot » 05 Окт 2008, 23:57

голям ужас след като не си спазил ограничението :dunno:
Брабус - Мечта Водителя

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 06 Окт 2008, 1:17

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ти пък 20 .. много са им! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Добре си минал, за напред само не прави грешката със слизането от колата да им предлагаш парите, че много се сърдят .. колкото и да бързаш .. :mhihi: :mhihi: а и не слизай от колата ако не ти кажат, нищо, че ще бързаш :mhihi: :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 06 Окт 2008, 2:38

Здравейте,
докато чакам тука някакви компилации и база данни да споделя и аз първия си рушвет :mhihi: .
Беше преди 5-6 години, карам аз на един колега опелчето и ме спират с около 70 км/ч в града, беше сутрин рано и малко бързахме за някакви лекции. Та чичко полицай ми иска документите, понеже ги държах всичките в едно малко портфейлче направо им го подадох, и след подаването на портфейлчето веднага осъзнах че вътре бях сложил едни 20 лв :confused: . Чичко полицай разгледа всички документи, прибра ги внимателно пак в портфейлчето и ми ги върна заедно с поуки "Виж младеж, знам че сте млади но по кротко из града, този път те пускам само с предупреждение бла бла бла и т.н." а аз от вътре му пускам яко псувни понеже съм сигурен че 20'ката ще липсва. И след като се качих в колата и проверих документите наистина не се изненадох (20'те лв ги нямаше вече) :mhihi: .
Друга такава случка между Асеновград и Пловдив, приятеля ми имаше страшен зъбобол и трябваше да отидем до Пловдив вечерно време, вече близо до Пловдив имаше една отсечка където е забранено изппреварването и пред нас една кола движеща се с около 30 км/ч, карах доста зад тази кола и вече като имах видимост, точно преди да свърши непрекъснатата линия дадох мигач и изпреварих въпросната кола, в която се оказа че се возят двама полицаи :twisted: . Които веднаха си пуснаха сигнализацията и ме спряха. Веднага разговори че сме го изпреварили на непрекъсната линия и т.н. Помолих го бързо да действа и да ми пише каквото трябва понеже приятеля ми наистина не се чустваше добре, а той започна да се бави с разни приказки че глобата ще ми е висока, че ще си патя и т.н. Пак го помолих и му обясних ситуацията каквото и да прави да побърза, и накрая сам си предложи сумата, която не исках да им го давам но трябваше да бързаме и минахме пак по неправилния път 8) .
Друга интересна ми се случи след Хасково, един прав път където в лявата страна паркират тирове. Пътя е на долнище и с ограничение на скороста. Беше около 3 часа сутринта и имах доста път до София. Като видях ограничението, просто изключих от скорост и оставих колата на свободна където бях може би с около 50 км/ч, и направата скороста да ми се е увеличила с 10 км/ч най много, накрая на правата една палка, аз си спирам. Полицая идва при мен ухилен и ми вика "BMW'тата не може да ги карате бавно нали?" :shock: . Аз се оглеждам, жива душа няма, и да съм надвишил с около 10 км/ч ограничението най много(даже си викам да не би да съм заспал и да си мисля че карам бавно :mhihi: ). Той ме помоли да отидем до радара за да го огледаме заедно и наистина показваше ~60 км/ч(не си спомням точно, беше доста преди). Пак пазаралъци от негова страна и накрая ми написа фиш, който беше на стойност 10лв(и той се пазареше за тази сума).
От 10 годишния ми стаж с колите такива случки много :mhihi: .
Така че се свиква с времето, и най важното е че наистина трябва да се съобразяваме с правилата.
Поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 06 Окт 2008, 8:05

....това хубаво, но после записваш номера на патрулката и подаваш сигнал за корупция на пътни полицаи да гипоразнищят малко ушевите.....

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Re: За малко без книжка...

Мнение от SKISA » 06 Окт 2008, 9:26

BMW_325 TDS написа:Колеги в Петък вечерта бях сполетян от най- големия ужас за мене .... Ако не ме е фанала некоя болест пай добре ! ..............

ти и ти не знаеш кво говориш!!! болест да те фане-нормален ли си за един тъп акт!!?!? бързал си,фанали са те,ше си платиш...!! и не седи на тая кълка да ги осереш ,че си дал!бил си виновен-дал си! ако не беш евиновен -разбирам да скачаш срещу корупцията...!! не му се гневи-другият път по-полека и глей да не те фащат...!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: За малко без книжка...

Мнение от vicho » 06 Окт 2008, 9:31

BMW_325 TDS написа:Колеги в Петък вечерта бях сполетян от най- големия ужас за мене .... Ако не ме е фанала некоя болест пай добре ! Значи в Петък вечерта чаках майка ми да си дойде от работа и да си тръгнеме към село заедно с нея и баща ми !!! Чъсът в който тръгваме е полунощ и се движа по Ситняково - пусто е , тук таме някое такси. Минах сфетофарите и се движа по посока кулата, минах последния сфетофар преди кулата, минах под цариградско и се движа с около 70 км/ч и настигам една Хонда ( не знам каква точно беше, не съм гледал и не ме грее ), средна лента съм и карам по тоя ! И тоя в един момент даде газ и дръпна напред и аз по него си перкам и даже не гледам километража- пусто е няма коли, студено е ( двигателя мърка и ми прави кеф ), слушаме си музика и сичко е гот .... И тоя в един момент изряза Хондата и дръпна много напред към сфетофара при кулата ( може би със 110-120 се изтреля нагоре ) и избърза много пред мене, аз карам с 80 ( после разбрах че съм карал де ) и виждам патрулка как се е заложила малко преди сфетофара ( има отбивчица ) и тоя с Хондата профуча покрай патрулката, сфетофара сфетеше зелено и направо и на него мина ( както казах най- малко със 120 км/ч. А аз наближих патрулката и гледам тоя рипна от колата и фрас STOP палката !!! Кво да права , мигач и отбих . Изгасих двигателя и отворих прозорчето и тоя идва и ми вика " Дръпни ръчната и ела при колегата да погледнеш радара", слезнах , като си взех документите и целия се вцепених, с мисълта че съм карал с много и са следват проблеми :( Отивам до патрулката откъм шофиорското место и тоя ми вика " Погледни радара и кажи с колко си в нарушение" , аз гледам радара, той показва 81 км/ч и викам " Еммм да превишил съм малко ", той вика " КОЛКО ? " , аз се бях шашардисал и викам " 41 км/ч ", тия се спогледаха и единия ми вика " Ти не можеш да смяташ бе момче ", в което аз се усетих и викам " Ааа да бе 31 км/ч аз се притесних и се обърках " а тоя вика " Ти тепърва ще се притесниш, като разбереш какво следва !" А аз още повече откачих , понеже като сгреших километрите си помислих, че тия че ме помислят за пиян и че ме накарат да духнем на дрегера, а аз към 7 бях пил две бири , верно беше минало доста време ама па знам ли дрегера кво че отчете ... Но тва не ме караха. Вика "дай си документите и аз дадох " Книжка, лична карта и той ги погледна и вика " Дай са талона колата ! " Аз казах " Е са само да отида до колата да го зема " Отидох, взех го и му го давам и тоя вика " Охооо ма ти караш Полски Фиат 125п , Барабар Петко с мъжете.. " Гледа там на чие име е колата , после вика "дай си талона към книжката или не е в тебе ?" Аз викам " Ето тука е " и му го подавам и тоя погледна, вика" от колко време имаш книжка ?" Викам " От година и половина и тва ми е първото провинение !!! " А тоя вика " Аааааа първото , не сме те хващали !!" Казах му " Да така и се позасмяхме и двамата " ... После извади химикалката и почна да пише акт и вика " В сериозно нарушение си, са ти пиша акт и ще отидеш еди къде си да си го платиш- 150 лева и един месец без книжка" !!!! Аз щех да припаднем .... Тоя си пише, ама се осъзнах и викам " Амааааа не може ли да измислиме нещо, аз съм студент и си ходим с колата на училище, трябва ми много книжката ..... " А тоя вика " Охоооо ходиш си с колата на училище , значи си паралия и изкара възможно най- мазната усмивка и продължи да си пише " А аз му викам " Ааааа да бе паралия съм , близко ми е училището, па и Фиат от 80 година карамм......хмммм." А тоя си пише и аз пак викам " Айде да измислиме нещо !!!!! " А тоя вика " Каквоооо да измислиме бе другарю, КАКВО ????? " А аз такъв свитичък викам " Еммммм примерно да почерпиме " и тоя ме спогледа строго " Викам , ебаси майката тоя са може и с тва да се заяде, че искам пари да му давам... " Тоя нищо не казва и ме гледа, викам е.ал сам му майката и бъркам в портфейла с трепереща ръка и вадим 20 лева и тактично му ги пуснах на акта дето пишеше и изчаках реакцията... Тоя ги взе, спогледа се с колегата и вика подавайки ми документите " Айде тоя път те пускаме, щото ти е първо провинение, ама да не правиш повече така,щото другия път няма да се оттървеш така лесно" Е като го каза тва ми падна камък от сърцето, взех си документите , пожелах им приятна вечер и да ме няма !!! Не се бех сдухвал така никога, ама ако беше нещо дребно тех да го карам ларж , ама при мисълта да останем без книжка и да не карам се сривам психически !!! Мислех да се заядем в началото, че не са спрели тоя с Хондата дето караше сас 100 и кусур, а се занимават с мене, ама можеше да стане по лошо и май по добре направих !!! После не съм спал!! Нищо не би могло да ме разтрои така, както да ми земат най- скъпото .. Надявам се да ви е бил интересен моя кошмар ;) Още едно доказателство че наще ченгета са .....

баси късметлията,
пич, радвай се

аз преди месец за 31км/ч минах с 50лв. :mhihi:

"всичко давам, книжката не!" и тоя ме гледа
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 06 Окт 2008, 10:52

То и аз така вчера, "Неможете да ми вземете книжката" :mhihi: Ония се хилят като идиоти. :mhihi:

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 06 Окт 2008, 12:49

Моят първи рушвет беше за много сериозно провинение.

На 6.1.2008 ми изтича контролния преглед, а аз на 7.1.2008 отивам да взимам лекции от един колега. Тръгвам без да си включа фаровете и след 50 метра ме спират. И подавам аз документите като се моля тоя пич да не забележи.. ама не... Много лошо, г-н Ненов.. Викам си на акъла - Край! .. Изтекъл ви е прегледа .. Викам му: Така ли ?? Кога ?? Ами вчера. Туш! .. Половин час мрънкане .. Излизам от колата и те са двама от 7-мо и си играят на The good cop, bad cop game .. Виж го момчето, няма нарушения. И другия .. не, не .. това е сериозно. Не можем така да го пуснем. Айде пиши акт и 150 лева глоба. Викам им .. Ами тя колата е на баща ми. Той ще си ги плаща. И викам така и така работи във ВТУ Тодор Каблешков. И "лошото" ченге вика .. какво преподава ли ?? И аз го поглеждам в очите и .. "Не, ректор е!" И оня както се беше нахилил такъв злобно направо се изцикли и загуби ума и дума. Ама аз съм пич и викам "Сега, момчета, ще може ли да се разберем" и там договорихме някакво "разбирателство". Слагам 20 лева, "доброто" ченге взима документите и като ми ги връща вика.. "Г-н Ненов, нали ще може това да си остане само между нас?" Аз му викам: "Ще си помисля" .. и те така..

Иначе съм се разминавал много пъти в нарушение да не ми пишат. Даже на червен светофар съм минавал и пак нищо. Като се държиш смирено и не съм перчиш - минаваш :)
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 07 Окт 2008, 15:45

и на мен ми се случи подобно, само че само с пожелания се разминах, миналата седмица. Вика ми що караш бързо, а аз му викам щото изпреварвам едни румънци(4ри коли в колона) от 20 км карам зад тях :mhihi: :mhihi:
А и тия полицай идея си нямат за географията на България. Хващат ме на околомръсното на Плевен, аз идвам от София, и той ми вика към Бургас ли си пътуваш. Аз ей така :shock: :shock: :shock: , бааах колко трябва да съм болен през седмицата да пътувам от софия за Бургас през Плевен и Ловеч :mhihi: :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 07 Окт 2008, 16:15

Бе колеги, задължително при талона/гражданската или там където си държите документите или някаде из колата 2х20лв + 1х10лв... ЗАДЪЖИТЕЛНО, щото някой път може да се окажете без дребни или да нямате достатъчно под ръка, а тия дебитни карти не приемат и мнооого рядко връщат ресто :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 07 Окт 2008, 16:19

absix написа:Бе колеги, задължително при талона/гражданската или там където си държите документите или някаде из колата 2х20лв + 1х10лв... ЗАДЪЖИТЕЛНО, щото някой път може да се окажете без дребни или да нямате достатъчно под ръка, а тия дебитни карти не приемат и мнооого рядко връщат ресто :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ти луд ли си такива суми да се дават...!?!? много дигаш цената! 10лв е макса!!! треа не нам кво да си направил да дадеш 20,ма тва требва да си минал с 200 ,да си бутнал на ушавия шапката на земята и да са те настигнали с три коли...!!! никви такива!! 10лв и ако щът....

Аватар

Мнение от TUZara` » 07 Окт 2008, 16:19

днеска и аз си съм пешеходец за месец ... ходих да си предам книжката доброволно за да ми минава там това наказание че след някой и друг си взимам Е34 и ще ми се кара та ще ми се реве,а точно тогава ще искат да ми я взимат насилствено и става сложно :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата