Развалят ли ги новите БМВ-та?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Развалят ли ги новите БМВ-та?

Мнение от 316318320 » 21 Сеп 2008, 14:53

Кажете си мнението!
Не че съм подушвал последните, ама кви са тия ПРОБЛЕМИ С ПОТЕГЛЯНЕТО, липса на достатъчно мощност и там сичките излъгации, дето ги пишат в AutoBild и май не само там!! Лично мое мнение - много кофти дизайн, и кви са тия електроники и в тройката за ламери и женки праени?? Пуууууу
Последна промяна 316318320 на 21 Сеп 2008, 15:45, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 21 Сеп 2008, 15:37

С укрупняването на компанията идват и провлемите с качеството. разбирате ли, ако БМВ беше останала малка компания за коли с високо качество и спортен характер, то тя неминуемо щеше да бъде погълната и да загуби самоличността си за много дълъг период от време. Ръководството и акционерите избраха растежа. За да оцелеят като марка на пазар в който апетитите за сливане с тях от гиганти като Рено и Хонда съществуват от доста години. французите направиха всичко за да се докопат до контрол в Мюнхен, но за щастие това не им се удаде. Защо са тези амбициии е повече от ясно но обяснението би отворило друга тема. Сега с приемането на нова стратегия марката БМВ се превърна от застрашен от поглъщане среден производител в поглъщаш други марки новоразвиващ се играч на световната автомобилна сцена. Включи се особено успешно в борбата с Фолсваген и Мерцедес за преразпределянето на собствеността на фалиралите английски производители и отхапа брилиантните хапки Мини и Ролс Ройс. За да наложи себе си като ключов играч влезе в групата на отборите т Формула1(където закупи собствен отбор) и WTCC(където бързо се наложи като лидер). Цялата тази активност, обаче изисква колосални суми пари и за да ги има на разположение БМВ трябва да продава. При това успешно. Това, разбира се, няма да се получи, ако компанията не свали гарда в цените(разбирай роботизиране на процесите и по-ниско качество), ако не изнесе производството си в евтини откъм разходи страни и ако не отговори агресивно на търсенето на клиентите в новите сегменти на автомобилния пазар. Това роди доста нелициприятни модели с неизяснена принадлежност, но определено отговарящи на конкурентите си от другите гиганти, запазвайки потенциала на марката да произвежда върха на айсберга си - топ моделите М. Мога да се разпростра още доста по проблема, но се надявам, че и това е достатъчно, за да ви наведе на мисълта, че проблема с качествотое логичен и реален. Всъщност за пример ще ви подскажа, че от Мерцедес вече го преживяха и успешно излизат на нивото на което бяха преди около 10-12 години. Същият процес сега владее нашата компания, но определено действията и са по-бързи и аз мисля, че временните негативни вибрации скоро ще затихнат.
Are you M enough...?!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 21 Сеп 2008, 17:40

Къде ги четеш тия глупости пич. Дизайна си е супер като не ти харесва си купи рено. Гледах фейслифта 3ката в мола и е извънземна. Въпрос на вкус е все пак явно БМВ не е твоята марка.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 21 Сеп 2008, 19:37

С риск да бъда убит публично, а не че имам и парите, но новите бмв-та освен 3-ката и то с провоъгълните задни фарове, нищо друго не ми харесва. 5цата прилича на пежо, 7-цата няква дебеланка, интериора като на летяща чиния и при всичките бмв-та звука на двигателя не е нещо особенно. Вчера покрай мен мина някъв бенз от новите, ми пича като го натисна то изрева на булеварда като свиреп лъв в джунгла, всичко живо на 200 метра се обръща и гледа кво става. Ако, ги имах парите няма дори да ми мигне окото. Е39, е46 просто за цените си нямат равни, но до там... Бмв трябва да пробват нещо ново, не че само изостоват от мерц, но има го и шанса ауди да ги настигне. Примерно клипче за звука на ц63-то http://www.youtube.com/watch?v=a-ehe4hK ... re=related

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 21 Сеп 2008, 20:08

Петицата прилича на Пежо? Ти се изказа просто, карам е60, десет месеца карах 407 разлика е толкова голямо, че с думи не може да се опише. После нямали звук.. тука преди влизах във форума нещо да науча интересно или да прочета, да се сподели мнение и да се завърже дискусия, а сега влизам и само простотий се пишат и хората си говорят без да са пипвали/стъпвали за колите, които говорят :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 21 Сеп 2008, 20:12

Наскоро се замислих именно по-тази тема. Лично за мен:

В никакъв случей неможе да се каже, че БМВ развалят колите, напротив! С годините БМВ, става по-монщно, по-сигурно, по-комфортно. БМВ става по-икономично. БМВ просто отговаря на търсенето на пазара. Голяма част от хората в този форум казват, че като дизайн новите неструват, че били калпави. Защо? Защо, колеги!
Събудете се! Неможем да караме новото БМВ 3та серия и тя да е заимствана от старата Е30, чийто модел ако не се лъжа е на 23 години! Традицията си е традиция и аз много я уважавам, но за да има БМВ, трябва еволюция, непрекъснато трябва да гониш конкуренцията, която разбира се, непрекъснато се оглежда за твоя пазарен дял. В днешният свят, търсенето определя предлагането.
За изманалите 2 години, БМВ може да се похвали с 2 чудесни 3000сс двигатели. Съответно дизелов (би-турбо 286кс / 580НМ) и 306кс - бензинов. И това за средния клас коли. Лично аз не съм чувал по-добро постижение, но не оспорвам че е възможно да има.
Също така, дизеловата 5ца може да се похвали с един от най-икономичните дизели, който щадят околната среда със вредни емисии от рода на 169г/км. Да не забравяме и новото Х6, което направо смачка конкурентния Порше Кайен.
Мерцедес колеги е добра кола, но далеч не е по-здрава от БМВ, и далеч не е по-евтина!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 21 Сеп 2008, 20:21

мноо скъпи дееба , тва им е наи големия кусур :mhihi:
It`s party time !

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 21 Сеп 2008, 20:44

. Да не забравяме и новото Х6, което направо смачка конкурентния Порше Кайен.
Мерцедес колеги е добра кола, но далеч не е по-здрава от БМВ, и далеч не е по-евтина![/quote]

аз съм много прос ма каиен турбо с коя х6 ще го смачкаш :help:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Re: Развалят ли ги новите БМВ-та?

Мнение от Apassionata » 21 Сеп 2008, 21:28

316318320 написа:Кажете си мнението!
Не че съм подушвал последните, ама кви са тия ПРОБЛЕМИ С ПОТЕГЛЯНЕТО, липса на достатъчно мощност и там сичките излъгации, дето ги пишат в AutoBild и май не само там!! Лично мое мнение - много кофти дизайн, и кви са тия електроники и в тройката за ламери и женки праени?? Пуууууу

Абе пич, хвани карай някое ново BMW и тогава говори. Ще умра от смях - проблеми с потеглянето и липса на мощност...А новата тройка си е супер, имам доста преки наблюдения върху една няколко месечна. Е, дизайна не ти харесвал, след фейс лифта пък и отзад са я напапривилииии... :winky:
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 21 Сеп 2008, 21:28

Яко ги развалят...
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 21 Сеп 2008, 21:39

Може да се каже, че и аз съм съгласен с acer. Като зиключим Е90/Е91/Е92 и 1ца купе / кабрио другото не е нещо особено откъм дизайн. :( И честно казано, ако Ауди бяха с правилното задвижване много бих се замислил дали да си взема 5-ца или 7-ца вместо А6 и А8. Сега ще кажете ами те 5-ците и 7-миците са по-елегантни коли и злобен вид не им отива. И тогава вижте Е32/Е38 и Е34/Е39. ;)

Вярно, че БМВ трябва да се развива откъм дизайн, не може да тъпче на едно място (въпреки, че някой преди време беше дал доста добър пример с Порше и техния непроменен дизайн от почти 50 години насам, но все пак толкова сполучлив), но това не означава да ги правят лигави колите. Айде малко от сегашните модели са така, но тази новата седмица, не знам какво са се опитали да направят, но за мен на нищо не прилича, особено предницата. Не съм някакъв бесен фен на Ауди, но айде да не си кривим душата, че новите им модели са много красиви. Въпреки, че не са направени драстични промени в дизайна. За мен лично това не е толкова важно колко голяма ще е разликата между два модела. Хубавото си е хубаво и сега и след 10 години примерно.

Относно тия писаници за тръгване и тем подобни - като четете Аутобилд не може много друго да очаквате.

:roll:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 21 Сеп 2008, 22:01

Адикт, не се изказвай така, не знаеш кво съм карал/карам. Говорих за визията, че прилича на пежо.Аз визирах малко по-старата серия, че наистина ми харесва. На черното бяло не мога да кажа, ама новите... ето малко снимково сравнение за едни пари какво предлагат бмв и мерц.
Все пак, един ден ще остареят... :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Сори, ако съм обидил някой, викаш влизаш в бмв форум за дискусия, ми ето ти дискусия. Като са правили яки коли, не значи, че винаги ще правят, ако не се стараят. A, за мотора на бенз кво да кажем? Долният линк говорим сам по себе си.
http://i240.photobucket.com/albums/ff194/sheniboi/ef26b25b2cd8ac3776d43b321ad43459.jpg
Едит: Ауди не ги харесвам понеже, са супер чупливи, дизайна ми харесва, особенно на allroad. Един приятел има няколко сервиза и такива истории ми разправя за ауди, изобщо ако не са били те, щял да фалира, това важи и за алфа ромео. ;)

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 21 Сеп 2008, 23:17

Искам само да мога да си позволя ново БМВ, цената е кусур за мен. Иначе не бих се зачудил и за секунда какво да е марката, а само модела :D
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 21 Сеп 2008, 23:35

тотални кенефи...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 21 Сеп 2008, 23:38

vitamincpp написа:Къде ги четеш тия глупости пич. Дизайна си е супер като не ти харесва си купи рено. Гледах фейслифта 3ката в мола и е извънземна. Въпрос на вкус е все пак явно БМВ не е твоята марка.

Toчно БМВ е моята марка, затова я карам и се надявам (дай Боже) още дълго да я карам. Не убеждавам никого и не твърдя, че казвам истината. Всеки има правото решително да отрече това което съм написал или пък да се размисли над него. Трета серия на БМВ е култова, но съвсем не изчерпва марката БМВ. При това далеч не всичките и модели (Е90 преди фейс лифта) са на ниво като дизайн. Моторите са чудесни, но самоличността в последните години се губи и опитите на дизайнерите да я налучкат са явни. Тенденцията за развитие е съвсем ясна - укрупняване и по-голямо производство. При чувствително нарасналата гама от предлагани модели за различните пазарни ниши е повече от очевадно, че не всички решения са сполучливи. Последна разумна причина - конкуренцията нито спи, нито натискът и отслабва. Напротив....
Are you M enough...?!

Следваща

Назад към Извън Темата