Питане за нов български университет...
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Питане за нов български университет...
я некой знаещ или чувал да даде акъл тва кат окво заведение ше да се явява!?!? питам за нов български университет!! тва нещо менте ли е или може да се разчита!?!? става въпрос за някакво дистанционно обучение за три модула,дават книжки и задачки по мейл и изпит накрая ,ма понеже ми е интересна самата програма-неква мениджърска май професионалният мениджър и понеже нещо съм се накумил да си вдигам квалификацията или да изпитвам изпитващите ,та реших да питам.
общо взето дават неква диплома-не знам с нея дали мога прозорците да си измия или върши работа:"Придобиването на Професионален сертификат по мениджмънт The Open University " нещо такова ,ма и не е само до тва дали тая диплома я бръснат некъде ,а дали се учи нещо или си е бош-лаф само за да земат парите и да ти дадат листче хартия.
понеже съм чувал некви грозни коментари за датски колеж ,та питам и за тва кво е...!?!? кинтите за обучение също не са малко ,та не ми се фърлят на вятъра е така ,а и искам наистина да има смисъл ,а не да взема поредната диплома,щото то и така вече никой не ми ги иска!!!
споделяйте!!
общо взето дават неква диплома-не знам с нея дали мога прозорците да си измия или върши работа:"Придобиването на Професионален сертификат по мениджмънт The Open University " нещо такова ,ма и не е само до тва дали тая диплома я бръснат некъде ,а дали се учи нещо или си е бош-лаф само за да земат парите и да ти дадат листче хартия.
понеже съм чувал некви грозни коментари за датски колеж ,та питам и за тва кво е...!?!? кинтите за обучение също не са малко ,та не ми се фърлят на вятъра е така ,а и искам наистина да има смисъл ,а не да взема поредната диплома,щото то и така вече никой не ми ги иска!!!
споделяйте!!
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Там ако имаш пари, можеш да вземеш диплома и за Президент на САЩ... Иначе доколкото съм чувал от познати, има много кадърни преподаватели и можеш да научиш много, обаче повечето си плащат, за да вземат диплома за някоя "престижна" професия.
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
Колега имам приятели които учат там. По принцип уж им са валидни дипломите , били преподаватели от СУ ама сега колко е вярно ... Други пък ми казват че нищо не се учи и че е повече стоикаджииска работа.
It`s party time !
- SKISA
-
-
начи на мене принципно диплома не ми требва!! но па като го изуча що да си немам неква тапия-знае ли човек-то тва като с пенсиите!!
та идеята ми е ,че ми се струва малко въздухарско там и че дипломите им май са ташак-раота!! интересува ме повече дали ше науча нещо и най-вече -дали ше го науча по тоя дистанционен начин!? ако някой има такъв опит да каже!! щото аз ,доколкото разбрах нема да ходя на лекции всеки ден и се правели некви интернет семинари и се ходело чат-пат през уикендите и накрая -изпит!!
общо взета нещо немам много вяра на тоя университет ли е кво е...!!!
аз пари на даскалите нема да дам ,щото не ме интересува ков ше пише-да пише квот ще! а ма па и ако искат рушвети ,за да ме обучат добре ,а не за бележките -съвсем нема да се забърквам с тва...
та идеята ми е ,че ми се струва малко въздухарско там и че дипломите им май са ташак-раота!! интересува ме повече дали ше науча нещо и най-вече -дали ше го науча по тоя дистанционен начин!? ако някой има такъв опит да каже!! щото аз ,доколкото разбрах нема да ходя на лекции всеки ден и се правели некви интернет семинари и се ходело чат-пат през уикендите и накрая -изпит!!
общо взета нещо немам много вяра на тоя университет ли е кво е...!!!
аз пари на даскалите нема да дам ,щото не ме интересува ков ше пише-да пише квот ще! а ма па и ако искат рушвети ,за да ме обучат добре ,а не за бележките -съвсем нема да се забърквам с тва...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Ако искаш и имаш желание може да научиш преди преподаваше една моя учителка точно по тва мениджмунт поне и аз съм у тоя сектор и знам че ако искаш може да научиш много.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Има списък на акредитираните учебни заведения за подобни въпроси, ама надали аз моа те науча на нещо ново 

- SKISA
-
-
///peter написа:Има списък на акредитираните учебни заведения за подобни въпроси, ама надали аз моа те науча на нещо ново
кажи де-тва ,дет сме се яли нещо си -толко ли си злопаметен...!!аз съм забравил отдавна за кво беше...!!
щом питам-начи не ме е срам да питам и да науча....
едит: сетих се!може да не ми отговараш....
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И да имаш и да нямаш желание няма какво да се научи там, още повече пък с дистанционно обучение.
Като искаш да научиш нещо си вземи книги в която насока те интересува написани от хора, чието име значи нещо в това с което се занимават. Няма смисъл да дадеш толкова пари за да си четеш в къщи измислени книжки на преподавателите написани с единствената цел да се домогнат до по- висока научна степен и да изкарат някой лев.
Тва лично мое мнение де, сега ще скочат може би 100 човека, които учат или са учили там да обясняват как преподавателите са същите като в Софийския или УНСС и ако ти се учи можеш да научиш много...
За мен лично образованието от НБУ няма никаква стойност и смисъл, единствено прах в очите на родителите, че видиш ли нащо дете колко е учено
Като искаш да научиш нещо си вземи книги в която насока те интересува написани от хора, чието име значи нещо в това с което се занимават. Няма смисъл да дадеш толкова пари за да си четеш в къщи измислени книжки на преподавателите написани с единствената цел да се домогнат до по- висока научна степен и да изкарат някой лев.
Тва лично мое мнение де, сега ще скочат може би 100 човека, които учат или са учили там да обясняват как преподавателите са същите като в Софийския или УНСС и ако ти се учи можеш да научиш много...
За мен лично образованието от НБУ няма никаква стойност и смисъл, единствено прах в очите на родителите, че видиш ли нащо дете колко е учено

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
http://mon.bg/opencms/opencms/top_menu/ ... istar.html
Акредитирано под номер 30 до 2012. Но не мисля, че е най-удачното.
Акредитирано под номер 30 до 2012. Но не мисля, че е най-удачното.
- SKISA
-
-
начи мойте родители едва ли ше се халосат да глеат кво уча!!!
така че варианта -уча заради мама и тате отпада!! за съжаление акредитацията не значи толкова много-имали пари-напраили си !! по-скоро някой ,дето учи може повече да ми каже като чете за кво съм писал ,че искам да уча!!!
бум-бум,въпроса с четенето на книги за съжаление също доста стана меркантилен като с ученето в университет!! пишат се книги за щело и нещело ,за да се изкарат кинти или за слава!! некой го навикали за голум мениджър и веднага издава!!та и там играта е малко.....!!! щото на славейков е пълно с от сорта "как да управлявам 7,3 милиарда бюджет" или "как да кача акциите на компанията за час" ,ма ти стават само за парното да си клада....!!!
мен ми е ясно ,че една година в унгария примерно в университет ше ми свърши мноо повече работа,ма нема време и нема кой да бачка през тва време ,а и жената че ме напраи само на унгарии....!!!!

така че варианта -уча заради мама и тате отпада!! за съжаление акредитацията не значи толкова много-имали пари-напраили си !! по-скоро някой ,дето учи може повече да ми каже като чете за кво съм писал ,че искам да уча!!!
бум-бум,въпроса с четенето на книги за съжаление също доста стана меркантилен като с ученето в университет!! пишат се книги за щело и нещело ,за да се изкарат кинти или за слава!! некой го навикали за голум мениджър и веднага издава!!та и там играта е малко.....!!! щото на славейков е пълно с от сорта "как да управлявам 7,3 милиарда бюджет" или "как да кача акциите на компанията за час" ,ма ти стават само за парното да си клада....!!!
мен ми е ясно ,че една година в унгария примерно в университет ше ми свърши мноо повече работа,ма нема време и нема кой да бачка през тва време ,а и жената че ме напраи само на унгарии....!!!!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- SKISA
-
-
е ми дайте акъл къде да се учи мениджмънт ,ма са слушайте условията!!
да не се ходи на лекции-неам време!
да се ходи минимално на разни занятия и те да са или вечер за час или събота-неделята е за ски!
ако се плаща здраво -искам тая хартийка поне да ми дава право на 4% намаление на ски-влека на студентите на семково!!!т.е. да важи некъде!
да не е много продължително самото учене-най-много година и половина-две!
тва са се явява следдипломна квалификация или кво!!?! за да мога ако е като некво висше да бия по масата като гледаме формула и да викам:бе ти ли че ми каеш на мене бе за виското ,че съм с три висши....
общо взето искам да разбера това ,което знам от практиката има ли няква връзка с теорията!! аз и без университет мога да си мениджиръм ,ма да не се окажем като некой коце-маца мениджър балкански...!!
така ходих на едни курсове по спедиция и митническо агентство и само праих на даскала лошо впечатление с неуместни вметки и уточнения...!не съжалявам ,обаче че ходих ,щото разбрах,че знам повече от тва,което могат да ме научат ,което си е пак от полза да го знае човек!! са с дипломата си уплътнявам вратата на гаража!!!
да не се ходи на лекции-неам време!
да се ходи минимално на разни занятия и те да са или вечер за час или събота-неделята е за ски!
ако се плаща здраво -искам тая хартийка поне да ми дава право на 4% намаление на ски-влека на студентите на семково!!!т.е. да важи некъде!
да не е много продължително самото учене-най-много година и половина-две!
тва са се явява следдипломна квалификация или кво!!?! за да мога ако е като некво висше да бия по масата като гледаме формула и да викам:бе ти ли че ми каеш на мене бе за виското ,че съм с три висши....

общо взето искам да разбера това ,което знам от практиката има ли няква връзка с теорията!! аз и без университет мога да си мениджиръм ,ма да не се окажем като некой коце-маца мениджър балкански...!!
така ходих на едни курсове по спедиция и митническо агентство и само праих на даскала лошо впечатление с неуместни вметки и уточнения...!не съжалявам ,обаче че ходих ,щото разбрах,че знам повече от тва,което могат да ме научат ,което си е пак от полза да го знае човек!! са с дипломата си уплътнявам вратата на гаража!!!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
ВИШУТУ е 4г + 1,5 магистратура, карай си задочно, можеш и да не ходиш на очни, а само на изпити но в подобни университети НБО, ВУЗФ и тн.
Ако ще избираш подобни платени избери ВУЗФ, там са добри преподавателите и не е много стегнато, но има кой да те научи, а не да правиш ти забележки
Ако ще избираш подобни платени избери ВУЗФ, там са добри преподавателите и не е много стегнато, но има кой да те научи, а не да правиш ти забележки

начи тва дет си го записал не е висше обучение
води се нещо като колеж или 13ти клас на техникум-тоест" СПЕЦИАЛИСТ",което е след средно образование и преди висше.Та тая диплома ще ти даде някво предимство като примерно завършен курс по еди кво си.Факт е обаче,че Нбу е признат в повече световни университети отколкото всички държавни взети заедно накуп
.Легитимен частен университет е със пълно покритие и аз не познавам човек който да не е доволен от своите служители завършили НБУ.Факт е,и че ако искаш да научиш,ще научиш,щото както е лафа-ти кихаш -друг настива
та преподавателите там са най-добрите наистина и всеки преподавател си дава зор щото в края на всеки семестър се оценява всеки курс индивидуално и по тва им плащат.А знаеш че една птичка пролет не прави,и дори 5 човека от 130 да са взели дипломата по друг начин,тва е нещо обичайно за много по-голям процент(и по-ниска цена Естествено )в държавните университети 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
SKISA написа:бум-бум,въпроса с четенето на книги за съжаление също доста стана меркантилен като с ученето в университет!! пишат се книги за щело и нещело ,за да се изкарат кинти или за слава!! некой го навикали за голум мениджър и веднага издава!!та и там играта е малко.....!!! щото на славейков е пълно с от сорта "как да управлявам 7,3 милиарда бюджет" или "как да кача акциите на компанията за час" ,ма ти стават само за парното да си клада....!!!
Най- прост пример за мен за лекции по мениджъмнт са книгите на топ мениджърите на известните марки. Има ги и тук- “По пътя на Toyota” или “Приключението Старбъкс: Пет правила за превръщане на обикновеното в необикновено” .. Това са хора, които не просто са решили, че са много велики или някой е казал така.. Те са тези, които поставят и прилагат нови стандарти в управлението.
Иначе където и да се запишеш в Бг. файда няма.
Имам магистратура от НБУ- преди 7- 8 години я изкарах- бизнес администрация, даже до ден днешен не съм си взел дипломата от там

Имам и от Стопанския факулет на СУ- повече се учи ама пак ташак, имам и от Филосовския пак на СУ- същата работа

41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3