Произвеждате ли си домашна ракия ?
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Произвеждате ли си домашна ракия ?
Какви правила спазвате и какви сортове грозде ползвате при производството на домашна ракия ? Благодаря...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 2381
- Регистриран на: 24.07.2006
- Местоположение: 02..., +3592...
- Пол: Мъж
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- Vlados
- с две лица
-
- Мнения: 2149
- Регистриран на: 16.02.2008
- Местоположение: село Мегаполис, обл.Абсурдистан
- Пол: Мъж
- Кара: на задно предаване
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 3390
- Регистриран на: 15.10.2007
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 3867
- Регистриран на: 20.10.2003
- Местоположение: Шумен
- Пол: Мъж
- Кара: буретата да пресъхват
стария произвежда в извънредно големи количества .. говорим за бурета 4-5 броя от по 100-200 кила ,там отлежава 2-3 години пие се само стара ракия .. аз на заведение ракия не пия ,щото е блудкаво гадно менте 

- spens_82
- ентусиаст
-
- Мнения: 920
- Регистриран на: 3.05.2007
- Местоположение: варна на морето
- Пол: Мъж
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
Въпросът ми е сериозен. Досега винаги сме произвеждали за лични нужди само от сини сливи защото ги имаме в излишък. Обаче дядото заяви, че готовото количеството било малко и нямало да понесе дърдоренето на бабата, а това било вредно за здравето му. Та ще се купува грозде, а нямам опит с него...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Мнения: 4700
- Регистриран на: 16.03.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
За грозде почти сяка година ходиме до Виноградец,Пловдивско там на секи метър има грозде.А после рецептата си е същата.Попринцип ния го препичаме винаги,некак си препека е по хубав.

- SKISA
-
-
- Мнения: 4861
- Регистриран на: 13.12.2007
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз я "произвеждам" по следните правила....!
като стане декември палим баничарката с неколко дамаджани и бурета и бидони и отивам на село...!! то е на границата с гърция и е в "ничия земя" едно време тва е било между двата кльона и е много чиста земята!! там има братчед на майка ми,който има неколко бъчви-в едната от които мога да си паркирам комбито вътре! сипвам към 4-500л вино -широка мелнишка мешано с каберне и цветно ,пълним дамаджаните с некоя 5-6 годишна и си тръгам...!!! тва сека година!! е така праим аз домашна!!и после зимата-цицам!!
като стане декември палим баничарката с неколко дамаджани и бурета и бидони и отивам на село...!! то е на границата с гърция и е в "ничия земя" едно време тва е било между двата кльона и е много чиста земята!! там има братчед на майка ми,който има неколко бъчви-в едната от които мога да си паркирам комбито вътре! сипвам към 4-500л вино -широка мелнишка мешано с каберне и цветно ,пълним дамаджаните с некоя 5-6 годишна и си тръгам...!!! тва сека година!! е така праим аз домашна!!и после зимата-цицам!!
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Мнения: 1494
- Регистриран на: 25.10.2006
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: е70
Моята "ракия" я произвеждат в Ирландия. Наиграл съм се с домашни шльокавици всякакви...мерси ша кажа аз на такваз любов... Махмурлука ми е като закон след "употреба" на домашна... За това, по отношение на пиенето, се доверявам на може би единствената нация, която пие повече от руснаците и на тяхното творение Jameson 

За гроздето е важно захарноста. Важно е в кой район си. Например тук във Варна вече го обраха, но до Сливен дядото още чака захарност.
Ако ще купуваш слез до района около Твърдица когато почнат изкупуването на лозята. Хвани само един производител, дай му 5ст. по-вече на кило от колкото го изкупуват и ще получиш превъзходно грозде.
Относно технологията, имам познати които махат чепките.
Ако ще купуваш слез до района около Твърдица когато почнат изкупуването на лозята. Хвани само един производител, дай му 5ст. по-вече на кило от колкото го изкупуват и ще получиш превъзходно грозде.
Относно технологията, имам познати които махат чепките.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Мнения: 4700
- Регистриран на: 16.03.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Да както каза колегата отгоре захарноста е много важна иначе трябвасамо захар да бъташ,а чепките и ние ги махаме но не е задалжително,казват че чепките дават кисел вкус.
п.с.за да си сигурен в захарноста на гроздето може да си земеш захаромер и като зимаш гроздето да размачкаш малко в една чаша и да видиш сока с каква захарност е.
п.с.за да си сигурен в захарноста на гроздето може да си земеш захаромер и като зимаш гроздето да размачкаш малко в една чаша и да видиш сока с каква захарност е.

- SKISA
-
-
- Мнения: 4861
- Регистриран на: 13.12.2007
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: комби...нация и Вайълет!
захарността в южните райони е толкова голяма ,че не слагат захар...!! пипаш зърното на гроздето и то ти остава залепено за пръста! даже сипват водица малко да разредят при джибрите...
най-доброто лозе ,което съм виждал е на северен склон на баир в ждрело на рекичка и отсреща бели камъни!! казаха ,че е по-добре да не го грее директно пряко слънцето ,а отразеното от камъните и реката...!! и става едно вино...мани,мани....
най-доброто лозе ,което съм виждал е на северен склон на баир в ждрело на рекичка и отсреща бели камъни!! казаха ,че е по-добре да не го грее директно пряко слънцето ,а отразеното от камъните и реката...!! и става едно вино...мани,мани....
- ka4i
- ентусиаст
-
- Мнения: 1080
- Регистриран на: 31.03.2007
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Е46 touring
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Мнения: 3929
- Регистриран на: 13.03.2006
- Местоположение: в Е32 740iL в мечтите си
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
SKISA написа:захарността в южните райони е толкова голяма ,че не слагат захар...!! пипаш зърното на гроздето и то ти остава залепено за пръста! даже сипват водица малко да разредят при джибрите...
Мдааа. Аз мога да потвърдя с едни 15 дка Мерло и подобни



Сяка година се налага да слагаме водица, а тия дето ми разправят за
махморлук да дойдат да опитат истинска ракия



Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real




E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани