Спазвате ли закона за движение по пътищата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Спазвате ли закона за движение по пътищата?

Мнение от lidiyailieva » 21 Авг 2008, 22:05

Днес, като повечето от вас след цял ден прекаран в колата, прибирайки се към 19ч. към къщи вече тотално изтрещяла и изтокана от нерви бях във фаза да сляза и да късам глави :D А по принцип съм спокоен човек. Уравновесен. Та се замислих - аз ли нещо грешен правилник съм чела, различни видове такива ли има и всеки си чете, който му изнася, купените книжки ли станаха много или просто нямаме елементарно възпитание и култура в шофирането? В същото време патрулки навсякъде с по 3-ма кибици вътре, запотили се и отегчени до небесата само чакат да им свърши работното време.
Карала съм в Германия, в Австрия /сигурна съм повечето от вас също/.... е такова чудо като тук няма! Какви са тези закони там, че принуждават водачите да спазват правилника не знам, но ги искам и тук!
И нещо последно - докато бутаме левчета в ръцете на полицайчетата и си караме както си искаме нещата няма да се оправят. Та нека се замислим, дали аджеба и ние не сме си виновни за ситуацията и не си правим мечешка услуга?!?
Сигурно ще прозвуча като някоя дуднеща лелка, но чесно ви казвам - ПИСНА МИ! А София още не се е напълнила. Не ми се мисли какво ще стане когато отново всички се върнат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 21 Авг 2008, 22:07

Спазвате ли закона за движение по пътищата?===Не.
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 21 Авг 2008, 22:15

и аз -не!!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 21 Авг 2008, 22:16

ами във нашта даржава зада не пострада и за да е жив и здрав човек трябва дане спазва правилника :| от личен опит вече 9 години съм шофиор и зада не ме блъснат трябва да отнемам предимство,да карам със малко преви'ена скорост идругимити работи.това сам забелязал и това е моята преценка. :confused:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lidiyailieva » 21 Авг 2008, 22:24

:shock: Хубаво е като казвате не, да се обосновавате.

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 21 Авг 2008, 22:30

Спазвам го с повечето случаи никога не минавам на червено например но може малко да превиша разрешената скорост 8)
Beautiful Mechanical Wonder

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 21 Авг 2008, 22:31

.
Последна промяна Valentin_Peev на 06 Юли 2020, 13:38, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от SKISA » 21 Авг 2008, 22:32

не мога да дам кадърно обяснение на това ,че не спазвам правилника. просто опита ме е научил ,че НЕ трябва да го правя. хиляди са причините -може да си говорим до утре. и аз съм карал много в германия и нявсякъде по европа...имам книжка от 85та година. да!в германия се чуствам приятно и спазвам почти на 99% правилника ,но там е друго. всички го спазват с много малки изключения. тук не е така!!! ако спазвам правилника няма да се прибера никога до дома. или ще е по малките часове на ноща и то ако остана жив . съжалявам ,че трябва да го кажа ,но -НЕ!не спазвам правилника или поне не изцяло ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 21 Авг 2008, 22:33

Закона за движение по пътищата важи докато минеш изпита пред КАТ и си вземеш (купиш) книжката а това, което си видяла в чужбина ще стане и тук ,но след около 10 години, просто ще има доста смъртни случаи още за съжаление.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biberon4o » 21 Авг 2008, 22:40

ако говорим за скоростта не я спазвам особено извънградско и на магистрала карам си,както ми е кеф иначе в града може да се каже,че съм изряден шофьор,като цяло казано :)
Последна промяна biberon4o на 21 Авг 2008, 22:41, променена общо 1 път
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите! ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: го ... X-treme!
Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
Детайли за колата: ...

Мнение от KIARA_G » 21 Авг 2008, 22:40

Valentin_Peev написа:Опитвам се, ама не стаа :roll:

:yes: Така си е! Ако спазваш всичко, както е по Закона, вечно ще си ходиш с потрошена кола - най-вече от засичания по светофари, изпредварвания на забранени места, неспазване на предимство и т.н... при положение, че всички карат като араби в пустиня! Веднъж видях на 1 такси надпис: "Пътят не е космос!", ама дори и за беше пак щяха да стават ПТП-та... Лоша работа... :confused:
Пълно е с пациенти :!:
Изображение♥™
:idea:Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lidiyailieva » 21 Авг 2008, 22:48

SKISA, вероятно всички тези задръствания и лош трафик в България /особено София/ са причинени именно от това неспазване на законите. Тук изключвам ремонтите, които неминуемо водят до проблеми с придвижването. На мен проблема ми е, че повечето шофьори правят глупости само и единствено с цел мерене на пишки и доказване на кой съм аз. От къде на къде ще се наредя на опашка примерно зад Иван, Петкан и Драган, като мога да се мушна най-отпред, та нали съм дупе! Не че и Иван и Петкан и Драган не искат по-скоро да се приберат при семействата си и да починат, ама на....те са лузъри, нека си чакат!
И на колко още нелепи смъртни случая трябва да се нагледаме, за да ни дойде акъла и да осъзнаем, че не е важно кога ще стигнем от точка А до точка Б , а в какво състояние - живи или мъртви.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 21 Авг 2008, 22:48

///Vasko написа:Закона за движение по пътищата важи докато минеш изпита пред КАТ и си вземеш (купиш) книжката а това, което си видяла в чужбина ще стане и тук ,но след около 10 години, просто ще има доста смъртни случаи още за съжаление.

С тоя акъл и ти май ще си от последните.
Никога не минавам на червено.Винаги спирам на стоп и пешоходна пътека.Това е закон при мен.Може да се смеете но е така,май остаревам. :mhihi: А и ако децата са в колата съм най примерния водач,само се озъртам като некой новобранец да не ме засече някой. :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 21 Авг 2008, 23:06

лидияилиева,понеже се обръщаш лично към мен - ще ти отговоря!
ти попита и аз отговорих! не съм уточнявал кои точно знаци не спазвам! и аз не минавам на червено,на стопа казвате-спирате!?!?ма по закон спирането е да не се въртят колелата....!!тва е спиране на стоп!! сигурен съм ,че не го правите винаги!!ако няма кола ,оглеждате се и -верно намалявате ,но дори и с 3км/ч не спирате изцяло ,а тва пак е нарушение.
е ...!!! аз не лицемернича и си казвам ,че на стоп ако видя ,че няма друга кола минавам на втора-може и да е с 3км/ч и продължавам.
друг случай!! говориме за петкан,драган и чакащите...!! аз се нареждам и чакам...!!виждам едни,втори,трети...които от най-лява лента се пререждат и правят десен завой...!!!щото бързат!!! и аз бързам!!или поне колкото тях бързам!!! и на 100ният или петстотният случай се изнервям,давам газ и заставам пред някой такъв залетял се да бърза...!!в случая и аз нарушавам правилника!! но не смятам да съм най-големият тъпак и да седя последен и да ме изпреварват некви по-тарикати!!!
рядко съм гъзарял по улиците...!!колата ми е добра ,но единственото ,което съм правил е да се опъна на някой гъзар с мислещ си по-бърз голф или ауди от мен и просто да пристигна на другият светофар преди него. не го засичам,не му правя нещо...!просто увеличавам скоростта ,когато се изнервя или просто реша ,че не ми е приятно да ме задминава ...!тва също е нарушение...!! не се гордея ,че правя така!!не се гордея и че живея така...!!но тва са условията!! и аз се съобразявам с тях!!
за това карам....нарушавам правилата ...опитвам се да не е често....!!!но.....!! тва са си нарушения!!! и понеже и ченгето е застанало не да оправи това и да въдвори ред и да се спазва правилника ,а за да изкара пари от мен...му давам!!спестявам си ядове,точки,висене в кат и секви други и му давам....!!! съжалявам!!не е правилно...!! но и в джунглата оцеляват не най-силните,не най-бързите,или най-умните......а най-приспособимите!!!

Потребител
Аватар

Мнение от ivanhow » 21 Авг 2008, 23:11

Опитвам се да го спазвам.Но подкрепям мнението на Скиса защото е прав.Докато не се оправят всички шофьори в БГ няма да се оправим.Сама лястовичка пролет не прави.Бях 1 месец в Лондон и там движението е 10-ки пъти повече от София но всички карат културно.Така и ти се принуждаваш да караш нормално. Та аз казвам че не спазвам правилника в повечето случаи.Но винаги спирам на червено и когато мога на пешеходна пътека

Следваща

Назад към Извън Темата