"Пазар Х6"....
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
"Пазар Х6"....
та филма е следният.... отделно очаквам коментари или инфо за героите в случката...!
днес шефа ми сервира ,че купува Х6ца ,5литровата. чистак -бърсак от европа. като виден фен на марката ме викна да видя екстрите и да си кажа мнението.
първо много ме притесни зора ,с който се купуваше колата. имам си винаги едно наум като става въпрос за такова бързане. колата е некъде си... ,продава се от БМВ-"Дилъра" ГМБХ ,т.е. от представителя на бмв за страната и е на 0км. целата сделка ,обаче се врътка през някакъв познат тука в софия ,па бил дилър на бмв там -па после се сетих ,че съм виждал доста лъскави коли с тва име над номера-явно внася доста човека.
в кво се състоя цялата драма:искаха някакъв депозит да се преведе на продавача ,който беше кръстен "EU-депозит". тва било докато дойде колата в българия да е сигурно ,че ше се регистрира и като върнем регистрацията обратно да ни върнат депозита.щото цената е нето без ддс!
аз за такъв депозит не бях чувал и реших да разпитам ,а и да искам да впишат уточнение при какви условия точно ше ни го върнат. аз съм чувал за точно обратен депозит ,че ще е я изнесеш от евро-съюза. отделно гледахме екстрите и срещу някои има цена 0евро ,което исках да знам-тая екстра има ли я изобщо в колата или я няма или пък си е серийна и просто е сложена ,но не се доплаща. общо взето много въпроси зададох,щото шефа по едно време му писна и вика: оправяй се -ето ви моят човек ,той се оправя и като ми потвърди ,че всичко е ОК -плащам. да ,ама нали се сещате ,че ако нещо не беше станало ОК или се беше нещо преебала работата кой щеше да го отнесе...!и аз се отнесох към нещата все едно си я купувам за мене и очаквам отсекъде да ме преебат. тва е един вид презастраховане ,ма засега нямам празно с тая тактика. почнах да превеждам от немски разни договори и клаузи,викнах притятел дето хем разбира немски ,хем се е занимавал повече от мене с внос на коли и почнахме да питаме и да гледаме. отделно некакси сърце не ми даваше да приема ,че БМВ-"Дилъра" ще ми прати договор ,написан на бланките за кауфвертраг и на ръка...!некакси не ми звучи сериозно.
както и да е - зех,че звъннах на митничари- приятелчета за съвет и съвсем вече се обърках от техните примери...!!
в крайна сметка докато стигна на срещата с продавача-комисионер и шефа ми се обади да не слизам,щото му звъннали и му казали ,че колата е продадена....!!!! интересна работа....!!!докато аз измина 12км в софия и врътна неколко разговора в движение - някой си ханс ,разхождайки се с 100хил евра в джоба спрял пред витрината на БМВ и си казал: я!!! БМВ!!! глей кво готино!!! ше зема да го зема!!! и го взел!!! така ,че врътнах обратно към офиса и няма да дойда другата седмица с Х6-5л на сбирката!!!
много ми е интересно ващо мнение за случката!?!? може и човека - продавач да е читав-не знам!!ма некакси не ми се връзва да даваш зор да се купи стока за 200бона все едно се взима кифла с мармалад и като почне много да се пита/щото аз и ВИНа на колата исках,щото била регистрирана вече/ и да се окаже ,че няма сделка!!! не искам засега да споменавам името на продавача тука ,но на ЛС съм го казал на някои хора. не казвам също ,че е искал директно да ни преебе,но има някакви възможни врътки с ддс-то от там ,които се презастраховат с тоя депозит и само ако стане "бау" - тогава гориш с парите,а ако си мине сичко читаво -секи е щастлив. отделно гледах и смятах внос от щатите и сметката излиза с поне 40 бона лева надолу с платени всички мита,данъци и акциз и докарване...!и се чуда дали ,па там да не се заиграеме..!!
интересно ми е да чуя вашата реакция на такава случка....!!!! пак казвам-не твърдя ,че са искали да ни преебат.има достатъчно и честни търговци. просто тва дръпване накрая малко ме накара да се замисля и то в посока не да ни земат парите и да ни отебат,щото тва едва ли може да се случи ,а в посока дребни врътки по граници и с излизане от евро-съюза и после пак влизане и изкарване на едни допълнителни хубави пари от сделката на гърба на чужд риск.
днес шефа ми сервира ,че купува Х6ца ,5литровата. чистак -бърсак от европа. като виден фен на марката ме викна да видя екстрите и да си кажа мнението.
първо много ме притесни зора ,с който се купуваше колата. имам си винаги едно наум като става въпрос за такова бързане. колата е некъде си... ,продава се от БМВ-"Дилъра" ГМБХ ,т.е. от представителя на бмв за страната и е на 0км. целата сделка ,обаче се врътка през някакъв познат тука в софия ,па бил дилър на бмв там -па после се сетих ,че съм виждал доста лъскави коли с тва име над номера-явно внася доста човека.
в кво се състоя цялата драма:искаха някакъв депозит да се преведе на продавача ,който беше кръстен "EU-депозит". тва било докато дойде колата в българия да е сигурно ,че ше се регистрира и като върнем регистрацията обратно да ни върнат депозита.щото цената е нето без ддс!
аз за такъв депозит не бях чувал и реших да разпитам ,а и да искам да впишат уточнение при какви условия точно ше ни го върнат. аз съм чувал за точно обратен депозит ,че ще е я изнесеш от евро-съюза. отделно гледахме екстрите и срещу някои има цена 0евро ,което исках да знам-тая екстра има ли я изобщо в колата или я няма или пък си е серийна и просто е сложена ,но не се доплаща. общо взето много въпроси зададох,щото шефа по едно време му писна и вика: оправяй се -ето ви моят човек ,той се оправя и като ми потвърди ,че всичко е ОК -плащам. да ,ама нали се сещате ,че ако нещо не беше станало ОК или се беше нещо преебала работата кой щеше да го отнесе...!и аз се отнесох към нещата все едно си я купувам за мене и очаквам отсекъде да ме преебат. тва е един вид презастраховане ,ма засега нямам празно с тая тактика. почнах да превеждам от немски разни договори и клаузи,викнах притятел дето хем разбира немски ,хем се е занимавал повече от мене с внос на коли и почнахме да питаме и да гледаме. отделно некакси сърце не ми даваше да приема ,че БМВ-"Дилъра" ще ми прати договор ,написан на бланките за кауфвертраг и на ръка...!некакси не ми звучи сериозно.
както и да е - зех,че звъннах на митничари- приятелчета за съвет и съвсем вече се обърках от техните примери...!!
в крайна сметка докато стигна на срещата с продавача-комисионер и шефа ми се обади да не слизам,щото му звъннали и му казали ,че колата е продадена....!!!! интересна работа....!!!докато аз измина 12км в софия и врътна неколко разговора в движение - някой си ханс ,разхождайки се с 100хил евра в джоба спрял пред витрината на БМВ и си казал: я!!! БМВ!!! глей кво готино!!! ше зема да го зема!!! и го взел!!! така ,че врътнах обратно към офиса и няма да дойда другата седмица с Х6-5л на сбирката!!!
много ми е интересно ващо мнение за случката!?!? може и човека - продавач да е читав-не знам!!ма некакси не ми се връзва да даваш зор да се купи стока за 200бона все едно се взима кифла с мармалад и като почне много да се пита/щото аз и ВИНа на колата исках,щото била регистрирана вече/ и да се окаже ,че няма сделка!!! не искам засега да споменавам името на продавача тука ,но на ЛС съм го казал на някои хора. не казвам също ,че е искал директно да ни преебе,но има някакви възможни врътки с ддс-то от там ,които се презастраховат с тоя депозит и само ако стане "бау" - тогава гориш с парите,а ако си мине сичко читаво -секи е щастлив. отделно гледах и смятах внос от щатите и сметката излиза с поне 40 бона лева надолу с платени всички мита,данъци и акциз и докарване...!и се чуда дали ,па там да не се заиграеме..!!
интересно ми е да чуя вашата реакция на такава случка....!!!! пак казвам-не твърдя ,че са искали да ни преебат.има достатъчно и честни търговци. просто тва дръпване накрая малко ме накара да се замисля и то в посока не да ни земат парите и да ни отебат,щото тва едва ли може да се случи ,а в посока дребни врътки по граници и с излизане от евро-съюза и после пак влизане и изкарване на едни допълнителни хубави пари от сделката на гърба на чужд риск.
Последна промяна SKISA на 22 Авг 2008, 17:47, променена общо 2 пъти
Колега, хал хабер си нямам от внос на коли, но и на мен ми прозвуча доста странно, а и си бил си между чука и наковалнята... Споко, шефа ти щом иска да си взима Х6, значи не е кой знае колко социално слаб и така ли иначе в скоро време ще си я купи
малко офф топик:
Скоро прегледах 1 списание, докато бях на работа,в ръцете ми попадна некво списание за некви продажби на яхти и очите ми паднаха на некав модел струващ 700 и не знам си колко хиляди евро с ПОДАРЪК Porche Cayenne Turbo... чак смешно ми стана

малко офф топик:
Скоро прегледах 1 списание, докато бях на работа,в ръцете ми попадна некво списание за некви продажби на яхти и очите ми паднаха на некав модел струващ 700 и не знам си колко хиляди евро с ПОДАРЪК Porche Cayenne Turbo... чак смешно ми стана

Цаката не е да умреш за родината си, а да накараш копелето отсреща да умре за неговата!
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Единственото лошо от цялата работа е, че няма да се радваме на 5.0и. Иначе историята е странна, особенно частта, когато колата изведнъж е продадена, както казваш все едно си купуваш кифла и боза. Ама може и наистина да е продадена, знае ли човек...
По принцип си има екстри, които можеш да получиш без доплащане, напълно е възможно.
По принцип си има екстри, които можеш да получиш без доплащане, напълно е възможно.
Да ти кажа на мен ми се случи нещо доста идентично.. харесах си кола от мобиле.де, запазихме я с едно момче от една автокъща, потвърждение по факс, телефони глупости и тн, разбрахме се капаро да не даваме щото ние я запазихме в петък, а другия четвъртък трябваше да я плащаме. Обаче онея можели да пазят коли само по 3 дена (става дума за Martin - това са дилър на БМВ в Германия, както Камор/Дару тук) и демек в сряда изтича запазването.. Обаждаме се сряда на обяд да сме сигурно, че всичко си е точно и познай какво.... колата купена сутринта кеш... И аз седа и направо не мога да повярвам какво чувам.. Така че ако им дойде некой кеш и грам няма да се замислят да я дадат дори да имат обещания.. виж нещо обвързващо ако имаше щеше да е друго... Ама здраве да е.. всяко зло за добро нали знаеш
Може да се е спасил от някаква шашма шефа ти включително и ти 

много "екстри" са написани във списъка със екстрите и са със цена "0". това са обикновено неща които ако поръчваш можеш да ги пропуснеш, но ако няма указание специално да не се слагат, си идват по условие.
за неочакваното продаване "изпод вас"... аз познавам хора които влизат във автокъща просто да погледнат ей така- след сутрешното кафе и си излизат със скъп автомобил. пак - ей така.. така че - не се учудвам...
пък и х6-цата е емоционална покупка за хора със пари така или иначе - никой не би си го купил зараду практичноста му това свръхтежко, скъпо и тясно прасе- ако и да има фасон.. цялата покупка е така или иначе - поза..
за неочакваното продаване "изпод вас"... аз познавам хора които влизат във автокъща просто да погледнат ей така- след сутрешното кафе и си излизат със скъп автомобил. пак - ей така.. така че - не се учудвам...
пък и х6-цата е емоционална покупка за хора със пари така или иначе - никой не би си го купил зараду практичноста му това свръхтежко, скъпо и тясно прасе- ако и да има фасон.. цялата покупка е така или иначе - поза..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alx написа:много "екстри" са написани във списъка със екстрите и са със цена "0". това са обикновено неща които ако поръчваш можеш да ги пропуснеш, но ако няма указание специално да не се слагат, си идват по условие.

БМВ Х6 е чудесен автомобил , по всеобщо мнения - изключително динамичен (може да разгледаж темата , как наказва Кайен ГТС,) и със прекрасни продажби , КОЛКОТО И ДА НЕ ТИ СЕ ИСКА

При всеки удобен момент изказваш нещо негативно мнение, ма тоя път се оля . Ти изобщо вижда ли Х6 на живо - кое му е свръх тежкото ??? Я ми го сравни с конкурентите му - да не вземе да изкочи , че прасето е НАЙ-ДЪЛГО , НАЙ-ЛЕКО , НАЙ-ИКОНОМИЧНО, НАЙ-БЪРЗО , НАЙ-ЕВТИНО , ЕДНАКВО ШИРОКО

Точно преду малко имах възможност да се нагледам на спряло Х6 , на работата ми и до него А8 - мамка му А8 изглежда като обикновен седан - много ме е яд че не снимах с телефона , но ако утре е пак там ще ударя някоя снимка .
Х6 е уникален автомобил , (както Х5 беше на времето) - прекрасен интериор , страхотна муцуна , прекрасна странична линия (не като на другите СУВ - високи комбита) и най-добрите двигатели от БМВ . Не знам какво повече може да се иска от тая машина

А и на живо не си прилича толкова със Х5 - може би точно колкото 5цата и 6цата

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Re: "Купуване на Х6-5,0i"....
SKISA написа:та филма е следният.... отделно очаквам коментари или инфо за героите в случката...!
първо много ме притесни зора ,с който се купуваше колата. имам си винаги едно наум като става въпрос за такова бързане. колата е некъде си... ,продава се от БМВ-Дилъра ГМБХ ,т.е. от представителя на бмв за страната и е на 0км. целата сделка ,обаче се врътка през някакъв познат тука в софия ,па бил дилър на бмв там -па после се сетих ,че съм виждал доста лъскави коли с тва име над номера-явно внася доста човека.
в кво се състоя цялата драма:искаха някакъв депозит да се преведе на продавача ,който беше кръстен EU-депозит. тва било докато дойде колата в българия да е сигурно ,че ше се регистрира и като върнем регистрацията обратно да ни върнат депозита.щото цената е нето без ддс!
аз за такъв депозит не бях чувал и реших да разпитам ,а и да искам да впишат уточнение при какви условия точно ше ни го върнат. аз съм чувал за точно обратен депозит ,че ще е я изнесеш от евро-съюза. отделно гледахме екстрите и срещу някои има цена 0евро ,което исках да знам-тая екстра има ли я изобщо в колата или я няма или пък си е серийна и просто е сложена ,но не се доплаща. общо взето много въпроси зададох,щото шефа по едно време му писна и вика: оправяй се -ето ви моят човек ,той се оправя и като ми потвърди ,че всичко е ОК -плащам. да ,ама нали се сещате ,че ако нещо не беше станало ок или се беше нещо преебала работата кой щеше да го отнесе...!и аз се отнесох към нещата все едено си я купувам за мене и очаквам отсекъде да ме преебат. тва е един вид презастраховане ,ма засега нямам празно с тая тактика. почнах да превеждам от немски разни договори и клаузи,викнах притятел дето хем разбира немски ,хем се е занимавал повече от мене с внос на коли и почнахме да питаме и да гледаме. отделно некакси сърце не ми даваше да приема ,че бмв-дилъра ще ми пратят договор ,написан на бланките за кауфвертраг и на ръка...!некакси не ми звучи сериозно.
както и да е зех,че звъннах на митничари- приятелчета за съвет и съвсем вече се обърках от техните примери...!!
в крайна сметка докато стигна на срещата с продавача-комисионер и шефа ми се обади да не слизам,щото му звъннали и му казали ,че колата е продадена....!!!! интересна работа....!!!докато аз измина 12км в софия и врътна неколко разговора в движение - някой си ханс ,разхождайки се с 100хил евра в джоба спрял пред витрината на бмв и си казал: я!!!бмв!!!глей кво готино!!!ше зема да го зема!!! и го взел!!! така ,че врътнах обратно към офиса и няма да дойда другата седмица с Х6-5л на сбирката!!!
много ми е интересно ващо мнение за случката!?!? може и човека - продавач да е читав-не знам!!ма некакси не ми се връзва да даваш зор да се купи стока за 200бона все едно се взима кифла с мармалад и като почне много да се пита/щото аз и ВИНа на колата исках,щото била регистрирана вече/ и да се окаже ,че няма сделка!!! не искам засега да споменавам името на продавача тука ,но на ЛС съм го казал на някои хора. не казвам също ,че е искал директно да ни преебе,но има някакви възможни врътки с ддс-то от там ,които се презастраховат с тоя депозит и само ако стане бау - тогава гориш с парите,а ако си мине сичко читаво -секи е щастлив. отделно гледах и смятах внос от щатите и сметката излиза с поне 40бона лева надолу с платени всички мита,данъци и акциз и докарване...!и се чуда дали ,па там да не се заиграеме..!!
интересно ми е да чуя вашата реакция на такава случка....!!!! пак казвам-не твърдя ,че са искали да ни преебат.има достатъчно и честни търговци. просто тва дръпване накрая малко ме накара да се замисля и то в посока не да ни земат парите и да ни отебат,щото тва едва ли може да се случи ,а в посока дребни врътки по граници и с излизане от евро-съюза и после пак влизане и изкарване на едни допълнителни хубави пари от сделката с чужд риск.
Много хора вече се ориентираха към САЩ за внос на коли . От това което знам - далаверата е когато купуваш , нова или стара,но скъпа кола . Транспортните разходи са поносими (някъде май бяха споменавали 2-3000 $ за контейнер) , акциза си го плашташ , така или иначе и митото , ако не се лъжа е 3% , пък и сам казваш , че си го сметнал и е с 40 000 по-евтино . (АЛХ може да знае повече , нали е там ) . Интересно е и че на БМВ май и е изгодно да имат завод там , въпреки че по-голямата част от Х и Z , се изнасят от континента.
Май,май САЩ ще стане втората Германия , за пазара на коли в БГ

- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
stef-- написа:Колега, хал хабер си нямам от внос на коли, но и на мен ми прозвуча доста странно, а и си бил си между чука и наковалнята... Споко, шефа ти щом иска да си взима Х6, значи не е кой знае колко социално слаб и така ли иначе в скоро време ще си я купи![]()
малко офф топик:
И на мен ми е позната тази оферта, от Венид Яхт ли е

- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
според мен огледайте офертите от щатите и си я докарайте от там
но да ви кажа БМВ дилърите са доста съмнителни вече. за наща Х5ца като ходихме в КАТ да я регистрирваме се оказа, че липсва някакъв сертификат от германия ... и трябваше да се връщаме до Бургас или около 130км ... и ги питаме ами защо не сте го дали ... аа ми забравили сме

но да ви кажа БМВ дилърите са доста съмнителни вече. за наща Х5ца като ходихме в КАТ да я регистрирваме се оказа, че липсва някакъв сертификат от германия ... и трябваше да се връщаме до Бургас или около 130км ... и ги питаме ами защо не сте го дали ... аа ми забравили сме

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
от автокъща съм съгласен / с някои уговорки/ ,че може някой да влезе и да я купи преди нас!! ама за чисто нова кола ,седяща в склада на официалният дилър на марката или на витрината и некой да я земе за 15мин-нещо не мога да го повярвам. тоя филм съм го чувал вече хиляди пъти от 90та година насам...!! другата драма е ,че я иска веднага!!не може да се чака камор да ни я дотътрят след некой месец. та за тва се бъхтаме с некви доставки и дивотии..! общо взето неска ще прегледам мобилето да видя кво се предлага ,ше се опитам да го убедя ,че не е нужно да я вземе чисто..ама чисто нова! може да е на 5хил км и на няколко месеца и ше си е като нова ,а цената ше е сигурно с 10-15% надолу...! па като се ява на сбирката с нея -начи сме я взели.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Колега ,за мен цялата история е добре подготвена схема за измама!
Чувал съм за подобни схеми с участието на румънци и българи,за съжаление немога да дам конкретен пример
По добре от САЩ, ем ще е с МАХ екстри ем ще е по ефтино!
100% са скалъпили оправданието ,че колата е продадена,защото са видяли ,че си недоверчив и мнителен!
Просто са разбрали ,че няма да стане работата туко така лесно да те изклатят и са предпочели да се пробват с друг
Чувал съм за подобни схеми с участието на румънци и българи,за съжаление немога да дам конкретен пример

100% са скалъпили оправданието ,че колата е продадена,защото са видяли ,че си недоверчив и мнителен!
Просто са разбрали ,че няма да стане работата туко така лесно да те изклатят и са предпочели да се пробват с друг

- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
vld написа:Колега ,за мен цялата история е добре подготвена схема за измама!
Чувал съм за подобни схеми с участието на румънци и българи,за съжаление немога да дам конкретен пример![]()
Да, по-добре е от САЩ, но един приятел на баща ми си поръча GL 320 от САЩ и му го докараха почти на половин цена отколкото от България да си го поръчаш, но беше с някакви американски настройки на автомобила и имаше доста главоболия след това. Пък Х6 не е никак за пренебрегване откъм електроника

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
j0r33tt0 написа:vld написа:Колега ,за мен цялата история е добре подготвена схема за измама!
Чувал съм за подобни схеми с участието на румънци и българи,за съжаление немога да дам конкретен пример![]()
Да, по-добре е от САЩ, но един приятел на баща ми си поръча GL 320 от САЩ и му го докараха почти на половин цена отколкото от България да си го поръчаш, но беше с някакви американски настройки на автомобила и имаше доста главоболия след това. Пък Х6 не е никак за пренебрегване откъм електроника
То в америка , не бяха ли със ниско октанов бензин - 86 или нещо такова . Ако наистина са със такъв , бая различни настройки трябва да имат БМВтата , които в европа даже си искат А98 за перфектна работа

ПС: такова нещо 5литрова Х6ца няма , предполагам знаеш , ама си направил правописна грешка .
Последна промяна acho.rs на 21 Авг 2008, 15:41, променена общо 1 път
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Ако колата е била изпаднала на ниска цена, е нормално да се купи много бързо. Х6 е нов модел и се търси много.
Това и на мене ми звучи супер странно, едни приятели внасят нови коли и не съм чувал за такова нещо, а и няма логика...
...искаха някакъв депозит да се преведе на продавача ,който беше кръстен "EU-депозит". тва било докато дойде колата в българия да е сигурно ,че ше се регистрира и като върнем регистрацията обратно да ни върнат депозита.щото цената е нето без ддс!
Това и на мене ми звучи супер странно, едни приятели внасят нови коли и не съм чувал за такова нещо, а и няма логика...
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2