За десния волан.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Манчестър Юнайтед Фен
Аватар
Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
Кара: E39 525d с много кончета
Мечтае да кара: GT5
Детайли за колата: Е39

За десния волан.

Мнение от Nasic » 30 Юли 2008, 9:48

Вчера от един полицай дочух, че колите с десен волан, ще се забранявало вноса в България от 2009г. .
Някой ако знае нещо по въпроса да пише.
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 30 Юли 2008, 10:29

Незнам обаче мен идеята ме кефи. Така ще се прецакат гадните англичани, дето карат от грешната страна на пътя. Да си купуват и продават там колите, докато автомобилните компании не сметнат, че е нерентабилно да произвеждат коли с десен волан и не се вразумят онея.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 30 Юли 2008, 11:21

A ве майна, ти сериозно ли си мислиш че тия коли се произвеждат само за острова :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 30 Юли 2008, 12:12

Всички страни, които са имали нещо общо с Британската империя, са с десен волан. Това включва - Австралия, Индия, Южна Африка, Ирландия. Освен тях има сигурно и други, + Япония.
Не знам колко е рентабилно :mhihi: , но тия страни определено са привилегировани, защото колите на старо с десен волан са на смешни цени :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 30 Юли 2008, 13:06

деба и тъпите им англичани целия свят с ляв волан те наобратно :gay:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 30 Юли 2008, 13:39

те за малко и УСА щели да бъдат обратни :roll:
Изображение
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 30 Юли 2008, 14:39

Nucl3arDru1D написа:те за малко и УСА щели да бъдат обратни :roll:

тогава ние щяхме да сме от нерентабилната страна :mhihi:

иначе е нормално да ги забранят според мен е опасно :confused: не мога да си представя как се изпреварва с такава кола тука
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nucl3arDru1D » 30 Юли 2008, 15:21

аз веднъж карах от Варна до Толбухин и обратно и беше потресаващо :mhihi:

преди изпреварване на камион се чудех откъде да погледна :shock: и после се отказах от всякакви маневри - няма смисъл просто :mhihi: Колата беше неква Тойотка Старлет или неква подобна точка :confused:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 30 Юли 2008, 16:10

Отдавна го има като проект този закон (може би година-две) но явно има време докато влезе в сила.
Породи ми се един въпрос: коли които са внесени преди забраната к'во ше ги праат?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 30 Юли 2008, 17:39

Nucl3arDru1D написа:аз веднъж карах от Варна до Толбухин и обратно и беше потресаващо :mhihi:

преди изпреварване на камион се чудех откъде да погледна :shock: и после се отказах от всякакви маневри - няма смисъл просто :mhihi: Колата беше неква Тойотка Старлет или неква подобна точка :confused:

и аз си го представях горе долу така :mhihi:
варианта е с навигатор, с който си имате мноооого доверие :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 § Lupo

Мнение от Georgi_G » 30 Юли 2008, 17:44

И все пак ми е странно що за човек трябва да си, че да си купиш кола с ляв волан, заради икономия на пари, които едва ли ще ти трябват след първото извънградско изпреварване?

Сетих се: Садомазохист!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 30 Юли 2008, 18:05

а на мен ми е чудно защо повечето хора които никога не са карали кола с обратен волан не си траят? явно и в този форум е пълно със същите философи които го казват това в англия без никога да са карали европейска кола......
имал съм две коли в лондон с нормален (ляв) волан и никога не е било проблем с изпреварване или каквото и да било....
в бг няма да могат да го забрянят толкова лесно, защото в целия европейски съюз е разрешено и европейската комисия може да го сезира като "дискриминация, ограничение на движението на стоки" ;)

а на колегата който е имал проблеми с изпреварването, нищо чудно след като си се бил залепил....остави си разстояние и после можеш да се покажеш леко и да имаш видимост без да застрашаваш хората в другото платно.
Изображение Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 30 Юли 2008, 18:31

удеве идва приятел да ми покаже страшния си пасат,99г със сбъркан волан.много лесно било да се кара,ама ще дава 1500лв да му наместят геврека.
това е такава простотия,да е няква рядка кола,ами то масово кенефи,че по-евтини.
а за тежкотоварните,там става страшно ако си с голямо ремарке,ама нали сме бабаити,взели сме евтино,все пак няя се харчим..
немога да го проумея,да карам с 2000лв по-евтина кола и да стоя на тръни :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nucl3arDru1D » 30 Юли 2008, 18:39

oxam написа:а на мен ми е чудно защо повечето хора които никога не са карали кола с обратен волан не си траят? явно и в този форум е пълно със същите философи които го казват това в англия без никога да са карали европейска кола......
имал съм две коли в лондон с нормален (ляв) волан и никога не е било проблем с изпреварване или каквото и да било....
в бг няма да могат да го забрянят толкова лесно, защото в целия европейски съюз е разрешено и европейската комисия може да го сезира като "дискриминация, ограничение на движението на стоки" ;)

а на колегата който е имал проблеми с изпреварването, нищо чудно след като си се бил залепил....остави си разстояние и после можеш да се покажеш леко и да имаш видимост без да застрашаваш хората в другото платно.

Ами колега, ако погледнеш в www.google.com модела кола, за която ти говоря и ако имаш представа от пътя, за който споменах, нямаше да ми даваш мъдри съвети :winky:
не съм застрашил никого :idea:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 30 Юли 2008, 19:11

Когато ги забранят да се регистрират в германия тогава и в БГ :mhihi: а и все едно да не мога да си регистрирам в Англия колата с ляв волан :mhihi: :mhihi: :mhihi: Е такова животно нема .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Следваща

Назад към Извън Темата