Акцизът на бензина няма да се вдига до 2011 година
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Акцизът на бензина няма да се вдига до 2011 година
Акцизите върху безоловния бензин и газьола няма да се повишават през следващата година, както и през 2010-та. Това предвиждат разчетите на Министерството на финансите, които ще бъдат обсъдени в събота на разширеното заседание на Съвета на тройната коалиция в Банско.
Ставката върху мегават час ток обаче ще се повиши от 1,20 лв. в момента на 1,40 лв. В документа е записано още, че акцизът върху цигарите ще се повиши с 29,4 процента. Акцизът върху цигарите в момента е 79 лева за 1000 къса, а от януари се предвижда да нарасне на 102,30 лева. Както вече беше съобщено, от януари здравната вноска се увеличава от 6 на 8 процента. Министерството на финансите изчислява, че тя ще бъде компенсирана от намаляването на осигурителната тежест за пенсии в размер на 4 на сто. От следващата година съотношението при плащането на осигуровките за пенсии ще става в съотношение между работника, работодателя и държавата, което ще бъде 8:10:12. Това според финансовото ведомство ще мотивира бизнесът да осигурява служителите си върху реалните им доходи, защото осигурителното бреме за работодателя реално пада с 2 на сто. Промени в данъците върху доходите и бизнеса не се предвиждат. Минималната работна заплата се увеличава на 240 лева, а пенсиите ще бъдат осъвременени отново на 1 юли. В документа е записано, че разходите за бедствия се увеличават от 80 на 90 млн. лв. Бюджетите на почти всички държавни ведомства също бележат ръст, както и вноската на България в бюджета на ЕС. Тя ще бъде 926,9 млн. лв. при близо 660 млн. тази година. 7 процента от БВП на страната се предвижда да отидат за инвестиции в различни области. Изчисленията са правени при прогнозна инфлация от 4,2 на сто в края на годината, курс на долара 1,21 лева средногодишно и икономически ръст от 6,5 на сто. Информацията е на Дарик радио. /БГНЕС
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1220331
Ставката върху мегават час ток обаче ще се повиши от 1,20 лв. в момента на 1,40 лв. В документа е записано още, че акцизът върху цигарите ще се повиши с 29,4 процента. Акцизът върху цигарите в момента е 79 лева за 1000 къса, а от януари се предвижда да нарасне на 102,30 лева. Както вече беше съобщено, от януари здравната вноска се увеличава от 6 на 8 процента. Министерството на финансите изчислява, че тя ще бъде компенсирана от намаляването на осигурителната тежест за пенсии в размер на 4 на сто. От следващата година съотношението при плащането на осигуровките за пенсии ще става в съотношение между работника, работодателя и държавата, което ще бъде 8:10:12. Това според финансовото ведомство ще мотивира бизнесът да осигурява служителите си върху реалните им доходи, защото осигурителното бреме за работодателя реално пада с 2 на сто. Промени в данъците върху доходите и бизнеса не се предвиждат. Минималната работна заплата се увеличава на 240 лева, а пенсиите ще бъдат осъвременени отново на 1 юли. В документа е записано, че разходите за бедствия се увеличават от 80 на 90 млн. лв. Бюджетите на почти всички държавни ведомства също бележат ръст, както и вноската на България в бюджета на ЕС. Тя ще бъде 926,9 млн. лв. при близо 660 млн. тази година. 7 процента от БВП на страната се предвижда да отидат за инвестиции в различни области. Изчисленията са правени при прогнозна инфлация от 4,2 на сто в края на годината, курс на долара 1,21 лева средногодишно и икономически ръст от 6,5 на сто. Информацията е на Дарик радио. /БГНЕС
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1220331
Да бе, ама всеки прави квот си иска, на 22 е имало намаление, ама някой да е видял да намалят по бензиностанциите бензина? Снощи пак го намалили, ама днес само тук-таме имаше намален бензин и то вчера го намалили с 4ст, а днес имаше на някой места намаление с 3ст. Май месец барела беше 125$, а бенза беше 2,28, а днес барела е под 125$, а бенза е 2,43. Бензиностанциите се оправдават, че още не са свалили цените щото били купили на скъпия, ама като е за пкачване, веднага качват, не се интересуват, че са купили на евтиното. Абе секи прай квот си иска. И 6$ да стане барела, бенза ше стане 3,46
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Stanchev написа:и аз за това се ядосвах днес, sonny! оправия има само с АК-47
Запор на целото имущество и на една голема поляна въртиииии до 3то колено таа гад крадлива де.....а върнаха народа у забава4ката

- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
sonny написа:Да бе, ама всеки прави квот си иска, на 22 е имало намаление, ама някой да е видял да намалят по бензиностанциите бензина? Снощи пак го намалили, ама днес само тук-таме имаше намален бензин и то вчера го намалили с 4ст, а днес имаше на някой места намаление с 3ст. Май месец барела беше 125$, а бенза беше 2,28, а днес барела е под 125$, а бенза е 2,43. Бензиностанциите се оправдават, че още не са свалили цените щото били купили на скъпия, ама като е за пкачване, веднага качват, не се интересуват, че са купили на евтиното. Абе секи прай квот си иска. И 6$ да стане барела, бенза ше стане 3,46
Давайте форума да си вземем няколко барела да имаме за ползване ние поне

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
..
аз не видях нищо самнително,в4ера заредих на 2,00EcLipSeR написа:sonny написа:Да бе, ама всеки прави квот си иска, на 22 е имало намаление, ама някой да е видял да намалят по бензиностанциите бензина? Снощи пак го намалили, ама днес само тук-таме имаше намален бензин и то вчера го намалили с 4ст, а днес имаше на някой места намаление с 3ст. Май месец барела беше 125$, а бенза беше 2,28, а днес барела е под 125$, а бенза е 2,43. Бензиностанциите се оправдават, че още не са свалили цените щото били купили на скъпия, ама като е за пкачване, веднага качват, не се интересуват, че са купили на евтиното. Абе секи прай квот си иска. И 6$ да стане барела, бенза ше стане 3,46
Давайте форума да си вземем няколко барела да имаме за ползване ние поне![]()
Това на базик вярно ,днес гледам 2.34 някакси много самнително ми са стори и не ми са вярва да се задаржи така..

- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
Re: ..
bavareca_86 написа:аз не видях нищо самнително,в4ера заредих на 2,00EcLipSeR написа:sonny написа:Да бе, ама всеки прави квот си иска, на 22 е имало намаление, ама някой да е видял да намалят по бензиностанциите бензина? Снощи пак го намалили, ама днес само тук-таме имаше намален бензин и то вчера го намалили с 4ст, а днес имаше на някой места намаление с 3ст. Май месец барела беше 125$, а бенза беше 2,28, а днес барела е под 125$, а бенза е 2,43. Бензиностанциите се оправдават, че още не са свалили цените щото били купили на скъпия, ама като е за пкачване, веднага качват, не се интересуват, че са купили на евтиното. Абе секи прай квот си иска. И 6$ да стане барела, бенза ше стане 3,46
Това на базик вярно ,днес гледам 2.34 някакси много самнително ми са стори и не ми са вярва да се задаржи така..
![]()
Къде тва

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
Re: ..
един приател ба4ка в бензиностанцията до нас и когат открадне ми даваEcLipSeR написа:bavareca_86 написа:аз не видях нищо самнително,в4ера заредих на 2,00EcLipSeR написа:sonny написа:Да бе, ама всеки прави квот си иска, на 22 е имало намаление, ама някой да е видял да намалят по бензиностанциите бензина? Снощи пак го намалили, ама днес само тук-таме имаше намален бензин и то вчера го намалили с 4ст, а днес имаше на някой места намаление с 3ст. Май месец барела беше 125$, а бенза беше 2,28, а днес барела е под 125$, а бенза е 2,43. Бензиностанциите се оправдават, че още не са свалили цените щото били купили на скъпия, ама като е за пкачване, веднага качват, не се интересуват, че са купили на евтиното. Абе секи прай квот си иска. И 6$ да стане барела, бенза ше стане 3,46
![]()
Къде тваДа не е в магазина за Лефче

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Е какво? Аз не бях зареждал от две седмици бензин и вчера отивам на ОМВто- карера 100 паднал с 4ст....и гледам така 0_о
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,