Шпер-че
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Шпер-че
Някакво инфо какво точно представлява шпер-а,като визия като работа която върши с точност някаква схемичка скица ей такива за независимо кой модел ... Е30 Е36 защото от 1 месец се опитвам да сглобя пъзела какво е точно и не мога и не мога.Някой се опитваше да гадае някакви кардани диференцяли полумесеци простотий и аз си не разбирам и срам не срам ... казах че ще питам и така.Четох за голямо малко прасе .. кви са тия фермерски историй.Някой по-запознат ако може да обясни ще съм благодарен.Другия ми въпрос е за всяка кола със задно ли може да се измисли такава изгъзица ?!
Благодаря предварително на всеки решил да ограмоти начинаеш като мен

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Фани изчети тая тема...ма личното ми мнение е не се занимавай с тия фермерски истории,да не те четем после по вестниците...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=27762

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=27762
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Poki написа:ХаХАахаа незнаех, че бмв ентусиастите били фермери
Ами фермери са, особенно тия с големите прасета

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
добре де.....някой може ли да ми каже дали имам шпер по вина?
EP15625
EP15625
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
Не бе явно съм се изразил неправилно
гледам като пише че даден шпер се продава и пише голямо прасе и някви цифри 3.12 примерно де да знам кви бяха или малко прасе ... на кое викат прасе и каквото там се казва.Търсих из форума тема като тази но не я намерих.Мерси за препратката към темата.Може да се заключва 

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
.
то по дифоут може и да имам,ма после да е сваленhemicharger написа:добре де.....някой може ли да ми каже дали имам шпер по вина?
EP15625

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
прасето е дифернциала... шпера също е диферинциала.... шпер е когато дифа задвижва и 2-те колелета заедно... а отворения диф (т.е. обикновен а не шпер ) движи само това на което му е по лесно да се движи... примерно ако едното колело е стъпило в локва а другото на сух асфалт... ще движи само колелото в локвата... докъто шпера ще ги движи 2-те заедно... тия 3.30 и т.н. това е предавателното число... колкото е по голямо числото толкова по къс е дифа... което пък означава че колкото по къс е дифа толкова по бързо му свършват скоростите... но пък за сметка на късите скорости идва ниската максимална скорост... като пресен пример мога да дам моята кола... която преди беше със диф 3.38 и макс скорост и беше към 210 км... сега е с диф 4.10 и максималната и скорост е 170... но сега поне успява да достигне маскимална скорост 

- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
Re: Шпер-че
TUZara` написа:Някакво инфо какво точно представлява шпер-а,като визия като работа която върши с точност някаква схемичка скица ей такива за независимо кой модел ... Е30 Е36 защото от 1 месец се опитвам да сглобя пъзела какво е точно и не мога и не мога.Някой се опитваше да гадае някакви кардани диференцяли полумесеци простотий и аз си не разбирам и срам не срам ... казах че ще питам и така.Четох за голямо малко прасе .. кви са тия фермерски историй.Някой по-запознат ако може да обясни ще съм благодарен.Другия ми въпрос е за всяка кола със задно ли може да се измисли такава изгъзица ?!![]()

Ще почерпя!!!
Откога набирах смелост да попитам, че и аз се пооплетох в лабиринтите на бездънните теми...

"... _ _ _ ..."
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Re: .
bavareca_86 написа:то по дифоут може и да имам,ма после да е сваленhemicharger написа:добре де.....някой може ли да ми каже дали имам шпер по вина?
EP15625
Добре де...как да разбера последно дали има шперче? дадения линк с темата е написан за хора с "повишена интелигентност"

П.С. Имам бутон АСЦ, някъде четох че ако има такъв бутон значи няма шпер

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
Re: .
hemicharger написа:bavareca_86 написа:то по дифоут може и да имам,ма после да е сваленhemicharger написа:добре де.....някой може ли да ми каже дали имам шпер по вина?
EP15625
Добре де...как да разбера последно дали има шперче? дадения линк с темата е написан за хора с "повишена интелигентност". По вина в реалоем и бмвбългария нишо не излиза а иначе колата ми е доста пазена от предишния собственик и не вярвам ако е имала шпер да е свален.
П.С. Имам бутон АСЦ, някъде четох че ако има такъв бутон значи няма шпер
дигаш на крик вартиш едната гума ако се варти адски трудно даже да неможеш е мръднеш значи имаш.Пробвай едната гума на пясак другата на асфалт и трагни с палеж,трябва да има 2 еднакви чарти ако е само една и то на асфалта нямаш.Другото е вече ако си карал кола със шпер и без и си пробвал да дрифтваш пак ще усетиш много бързо разликата.Последния начин е дигаш колата чистиш диффа отдоло тъй като е мрасен като кенеф

общо взето хората които имат шпер не питат

А аз сега искам да по питам за тези разпределителни числа на скоростната кутия1st Gear Ratio 4.23:1 2nd Gear Ratio 2.53:1
3rd Gear Ratio 1.67:1 4th Gear Ratio 1.23:1
5th Gear Ratio 1.00:1 6th Gear Ratio 0.83:1
Final Drive Ratio 3.62:1 , Примерно това е 1ва много къса 6-та много дълга и средното число тала ли !?
13 мнения
• Страница 1 от 1