Има ли планинари?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Новини
Аватар

Има ли планинари?

Мнение от Новини » 11 Юли 2008, 19:17

Мне, няма да ви карам да ходим по чукарите, просто попаднах на една прясна интересна история:

Пребиха четирима души в планината
11 юли 2008 / Виолета Пенева

Казвам се Виолета Пенева и ви пиша във връзка с побой, който аз и още трима души претърпяхме в Пирин през миналия уикенд.
Аз, Ивайло Начев, Ивайло Цветков и съпругата му Ралица Кукушева в събота сутринта (05.07.2008) тръгнахме на преход от хижа „Вихрен” (над гр. Банско) към заслон Тевно езеро в Национален парк Пирин. Следобед, малко преди да стигнем до заслона заваля силно. Пристигнахме към 19:30 – 20:00 ч. Имахме намерение да спим на палатки на поляната пред самия заслон, както бяхме правили 4-5 пъти преди това срещу определена такса. Седнахме на поляната пред заслона за да си починем преди да разпънем палатките. Смятахме после да влезем в заслона, за да уведомим хижаря и да си платим таксата.
След 5-10 мин при нас дойде мъж и без да ни се представя ни изгони с груб тон. Поискахме да ни се легитимира. Видимо ядосан извади карта на служител на Национален парк Пирин. Всячески се опитваше да закрие името и снимката си и да не ни я показва отблизо. Отново помолихме да ни покаже картата си и Ивайло Начев посегна към документа, за да го види. Мъжът го удари през ръката. Все пак видяхме името – Иван Дрънков. Отново ни се развика с думите: „Всеки ден се разправям с идиоти като вас. Ще ви гоня като плъхове. Веднага се махайте от очите ми. Отидете някъде където няма да се виждате от заслона.” Отвърнахме, че само ще си починем за малко от дългото ходене и ще си ходим. Иван Дрънков се прибра в заслона.
Всеки момент щеше пак да завали. Разпънахме палатките на известно разстояние от заслона, зад един хълм, където не се виvдахме от заслона. Стъмни се и заваля силно. Вечеряхме в нашата палатка (на Виолета и Ивайло Начев). Започнала беше и гръмотевична буря, която премина в много силна градушка.
Към 23 ч. бурята позатихна и Ралица и Ивайло Цветков се прибраха в тяхната палатка и 10-15 минути по-късно си бяха легнали. Аз и Ивайло Начев още бяхме будни. След няколко минути чухме вика на Ралица – „Бягай, Иво, бягай”. Ивайло Начев изскочи от нашата палатка, а след него и аз. Бяхме с фенери и видяхме Иван Дрънков и още четирима млади мъже с тояги. Удряха Ивайло Цветков с тоягите по главата и тялото. Главата и лицето му бяха в кръв и трудно стоеше прав. Бяха ги ударили няколко пъти през палатката докато спят. Ралица и Ивайло са помислили че пада гръмотевица и Ивайло Цветков е подал главата си навън. Последвал е силен удар с тояга в главата, нанесен му от Иван Дрънков.
Когато нападателите видяха мен и Ивайло Начев Иван Дрънков и още един от мъжете дойдоха. Дрънков удари Ивайло Начев с тоягата в главата и го събори на земята. Продължи да го удря.
Разбирайки, че не смеят да удрят мен и Ралица и двете се опитвахме да не се отделяме от Ивайло Цветков и Ивайло Начев. Легнах върху Ивайло Начев, за да го предпазя. И двете крещяхме и се молехме да спрат побоя.
След известно време (може би 15-20 мин) ни казаха да си събираме багажа и да се махаме нанякъде. Отново валеше силно, палатките бяха наритани и изпочупени, багажа разпилян, бяхме боси и мокри. Състоянието на Ивайло Цветков беше силно притеснително, имаше голяма рана на главата, целият беше окървавен и всеки миг щеше да припадне. Най-близката хижа („Демяница”) беше на 3 ч. пеша дневно ходене при нормални условия. Разтревожена за това къде и как ще оцелеем през ноща, Ралица молеше да ни пуснат в заслона. Нападателите ни заведоха вътре, където ветеринарен лекар оказа първа помощ на Ивайло Цветков. Заслона беше пълен, но будни бяха само хора, очевидно приятели на Иван Дрънков. Той им обясни, че ни е намерил по пътя паднали по камъните. Не посмяхме да отречем и кажем за случилото се, страхувайки се за здравето и живота си. Легнахме на пода в столовата и към 06:00 ч. сутринта си тръгнахме от заслона. Ивайло Цветков все още беше в тежко състояние и слизането до х. „Демяница” беше дълго и трудно. Веднага се прибрахме в София и отидохме в Пирогов.
На 08.07.2008 Ивайло Цветков, Ивайло Начев и Ралица Кукушева получиха Съдебни медицински удостоверения съответно с номера: 790/2008, 791/2008 и 792/2008 В същия ден е подадена жалба/оплакване до Софийска Прокуратура № 32070

Четейки многобройните коментари във форумите, в които вече се обсъжда описаното, разбирам че това далеч не е първият и единствен подобен случай, в който главно действащо лице е Иван Дрънков. Над 20-39 души до момента споделят за извършвани от него недопустими действия и са готови да свидетелстват срещу него.
Вижте снимки от злощастната вечер и последствията от нея.

Източник: Dir.bg
http://dnes.dir.bg/2008/07/11/news3186691.html

Да си имате едно на ум като ходите из хижички, заслони и чукари. В смисъл - ако преминавате покрай описаното заслонче, вземете му отрежете крайниците на тоя селяндур :twisted:

Пък така и така сме отворили тема за планинарите, подшушнете си интересни местенца, които си заслужават дългите преходи ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 11 Юли 2008, 19:19

:yes: :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 11 Юли 2008, 19:33

Тоя е долен страхливец! Така да викнеш няколко яки мъже с бохалки е много лесно. :evil: Що не пробва сам да види как ще изяде боя :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Юли 2008, 19:37

типовете са били пияни! случката се разисква в ски-форума! принципно наистина покрай хижите се плаща за да опънеш палатка,но дори и някой да не си е платил не значи ,че требав с бухалки да го налагат! ясно е ,че тва са некви селтаци,които ,ако битите се окажат хора от прослойката на подготвените планинари,ще им спретнат такова изпращане ,че ше им катурнат къщичката,барабар с тех вътре....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 11 Юли 2008, 20:33

аз винаги имам едно на ум и в планината - винаги с ютията на кръста ;)
предполагам потърпевшите няма да оставят ненаказани проявилите се пинковци :twisted:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Юли 2008, 20:35

Nucl3arDru1D написа:аз винаги имам едно на ум и в планината - винаги с ютията на кръста ;)

:yes:

Потребител
Аватар

шикл

Мнение от lyo1 » 11 Юли 2008, 20:56

Ходя доста по планините.За съжаление има такива места,където всичко е направено за пари и се стопанисва от хора,необичащи планината.Но голяма част от местата за щастие се поддържат от истински планинари...няма място в планината за търговци

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 11 Юли 2008, 20:56

няма ли съд за тея изруди , или поне да се съберат 20-30 човека да ги истрепат от бои и да я бутнат тая хижа , деиба и селяците тва да не може човек никаде да иде вече спокоино
It`s party time !

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 11 Юли 2008, 21:19

Нещо в тази история куца.Тоя селяк Иван Дрънков изобщо не е служител на Национален парк Пирин а обикновен хижар и не знам каква служебна карта е показвал.Най близката хижа била "Демяница"да ама не ,и не е 3 часа а е 2 ч 30м нормално ходене,хижа "Пирин" е на 2 часа и на толкова хижа "Каменница" защото е спускане.Чак пък 20-30 човека набил :mhihi: Тая мърша е точно на един шамар и покрай него се въртат двама трима кравари пълни пияници.Спал съм пет шест пъти там и не е имало никакви проблеми ,даже сутрин като станем е направил и чай.
Изображение

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 12 Юли 2008, 0:06

Ето я историята от 1-во лице и друга гледна точка http://www.befsa.com/forum/showthread.php?t=3345 .. :confused:
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 12 Юли 2008, 0:34

///peter написа:
Nucl3arDru1D написа:аз винаги имам едно на ум и в планината - винаги с ютията на кръста ;)

:yes: :bang:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 96 coupe

Мнение от The Shadow » 12 Юли 2008, 1:12

Vlados написа:
///peter написа:

И аз така.... а армията била 44000 а? Тука сме половината с оръжие...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от тодор » 12 Юли 2008, 8:51

The Shadow написа:
Vlados написа:
///peter написа:

И аз така.... а армията била 44000 а? Тука сме половината с оръжие...

ааа може и повече :uups:
по темата-елате в родопите тука няма такива работи, хората са много гостоприемни.
http://www.dailymotion.com/SashoSasho/video/8595526
Изображение
Пази си душата, а не гумите!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 12 Юли 2008, 11:09

Аз лично бих се върнал с брадвата в тая хижа, и цялата компания на заслона, щеше да лежи във вечни гробни палатки в гората :evil: :evil: :evil:
bmw

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 12 Юли 2008, 14:06

AHTuBuPyC написа:Аз лично бих се върнал с брадвата в тая хижа, и цялата компания на заслона, щеше да лежи във вечни гробни палатки в гората :evil: :evil: :evil:
абе недеи ще се изцапаш с кръв целия вземи един 45 автомати4ен и им пусни два пълнитела да хапнат малко олово :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата