Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Море 2022г.?!...

Мнение от adovet » 13 Апр 2022, 12:35

Другата седмица заминавам за Куба та ще споделя после впечатления

Изпратено от моят Mi 9T Pro с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 13 Апр 2022, 13:01

TheDriver написа: сега е единствения вариант за някаква "почивка". :mhihi:

То зависи и кой как разбира почивката. Ако искаш да лежиш по цял ден сигурно е оферта в комплекс.
Но при нас почивката е по-скоро екскурзия - няма два дни на един и същ плаж или в един и същ ресторант, постоянно обикаляне, а в хотела/вилата само спим буквално.
А в комплекс не бих стоял една седмица ако ще 10 звезден да е с ултра-мега-гига олинклузив...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 13 Апр 2022, 13:21

TheDriver написа:Предимството на посочените БГ комплекси пред вилите в Гърция за хора с деца обаче е липсата на ангажименти/загуба на време.

Преди децата не си и помислях за подобни комплекси и си ходехме в Гърция, но сега гледам основно български оферти. :dunno: Това което намирам като комплексна услуга тук(настаняване, изхранване, детски площадки, близост до плажа, настаняване на плажа, паркинг, аниматори за децата, забавления за нас вечер) е налично в Гърция за същия номинал в евро. 1800 -5000лв+. в България срещу 1800-5000евро+. в Гърция и то основно на юг. :dunno:

Едно време се смеех на хора, които ходят по подобни комплекси и не излизат от тях/зоната на плажа пред тях за целия престой, но сега е единствения вариант за някаква "почивка". :mhihi:

Както се очертава за пръв път от 7 години ще ходя пак на нашето море....ако не се скъса тръбата във Варна пак :mrgreen:

С тези изисквания си само за Турция :wave: Лошото е, че тази година всички руснаци ще са там и вероятно цените вече са отлетели сериозно и всичко хубаво е заето. Иначе като гледам какви цени се спрягат за България, в Турция си на 5 зезди в страхотен хотел.
Never mistake motion for action...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Апр 2022, 13:29

Абе това последното и аз така си го мислех когато гледах Турцията и по-специално Анталия и още по-специално там Лара, Белек или в краен случай Сиде. Хубавото пак си е доста скъпо, за някои харесани от мен места видях цени в диапазон от 6-10 бона, едно дори стигаше 12.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 13 Апр 2022, 13:32

Аз февруари бях за седмица в Дубай, онзи ден се прибрах от седмична ол инклузив почивка в 5* в Египет, Шарм ел Шейх...никъде не съм пестил пари даже напротив и още не съм похарчил толкова пари каквито тук се споменават за едноседмични почивки :kuku:
Аз ли оравя нещо грешно? :mhihi:

Следващата дестинация ми е Адриатическото крайбрежие, следващия месец с кабриото тръгвам натам..Дубровник, Херцег Нови, Котор, Тиват, Будва...

През активния летвн сезон ще съм си по нашето черноморие към момента: Лозенец, Черноморец, Варна, Златни пясъци
Обмислям и уикенд разходки извън страната ама ще видим как са приходите, че големите разходи не са страшни ако има голям приход :mhihi:

ПП: :oops: сега видях, че сумите са за почивка на цялото семейство...така се уравновесяват малко нещата, но пак съм съвсем малко над тези суми
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 13 Апр 2022, 13:44

Top Gun Maverick написа:Абе това последното и аз така си го мислех когато гледах Турцията и по-специално Анталия и още по-специално там Лара, Белек или в краен случай Сиде. Хубавото пак си е доста скъпо, за някои харесани от мен места видях цени в диапазон от 6-10 бона, едно дори стигаше 12.

Е, ти си гледал някакъв топ лукс, имач хубави места , където обикновено за 4-5к за трима се почива чудесно в тези райони. В момента не знам как е, но все си мисля, че може да се намерят прилични оферти, има адски много хотели.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 13 Апр 2022, 13:48

То зависи и кой как разбира почивката. Ако искаш да лежиш по цял ден сигурно е оферта в комплекс.
Но при нас почивката е по-скоро екскурзия - няма два дни на един и същ плаж или в един и същ ресторант, постоянно обикаляне, а в хотела/вилата само спим буквално.
А в комплекс не бих стоял една седмица ако ще 10 звезден да е с ултра-мега-гига олинклузив...

Разбирам те, това напълно съвпада с моето мнение от преди 3 години.

Сега обаче си представи, че всяко ходене до ресторант, магазин, забележителност, плаж и т.н. е свъразано с поне едночасово приготвяне по-голямата част от което някой пищи или мрънка за нещо. :mhihi:

И мен ми се обикаля така, но ако в края на деня съм с изпилени нерви и уморен каква почивка е това?
Сега идеята е(не е ясно дали ще се осъществи :mrgreen: ) Излизам от вилата без да нося чадъри и раници с бебешки принадлежности, повечето от нещата които ми трябват са на плажа, а ако трябва да се върна до вилата това отнема 1 минута. Няма сгъване и разгъване на бебешки колички. На обяд ресторанта е на плажа - няма събиране на багаж, преобличане и т.н.
В някой момент идват аниматорите и взимат голямото дете да рисува, играе футбол, народна топка и т.н. Другото заспива и ние с жената имаме час, два да се печем на плажа - ЛУКС :mhihi:
По голям лукс от това някой да ми даде време и спокойствие от ангажименти за мен няма. :dunno:

Leon написа:С тези изисквания си само за Турция
Съгласен съм, но има няколко неща които ме спират за там. Пътуването със самолет, политико-икономическата ситуация, опасения за сигурността основно по линия на моя профил и това с което се занимавам(достатъчно е да ме задържат някъде за няколко часа за изясняване на дадени въпроси, за да ми се провали почивката).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 13 Апр 2022, 14:10

Със сигурността проблем по курортите в Турция няма, за другото ти си знаеш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 13 Апр 2022, 14:20

slatanic написа:Като гледам какви суми се спрягат тук направо се чудя къде съм аз къде сте вие... :ok: :mhihi:
добре че живея около морето все

Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Море 2022г.?!...

Мнение от alekangg » 13 Апр 2022, 14:23

Още миналата година се вдигнаха много сериозно цените на хотели, кръчми и коли под наем навсякъде, не е само в България.

В момента ценово, особено ако става дума за две седмици или повече е по-изгодно да се ходи извън Европа.
Плаща се малко повече за билет, но после е много по евтино, често в пъти.

Преди седмица бях на непознато за повечето хора място-Азорски острови. Второ ходене на втори остров, има още доста.
Супер зелено и много спокойно.

Ето малко цени, да отбележа, че това е все едно Португалия и цените са си в евро.

Кафе 0,60-0,80 цента в кафене.
Кафе със сладка тип паштел де ната или нещо друго 1,20евро
Обедно меню супа от кокошка или зеленчукова кремсупа, нещо рибно или месно с гарнитура, една бира и хляб - 7евро.
Вечер давахме 12-15евро на човек, имаше различни варианти, телешко, свинско, риби, миди и т.н. с вино и понякога по половин десерт, че няма място.
Бутилка хубаво вино 12-16евро, което е в магазина е 6-7 поне, защото е пълно с 2-3евро в бутилки с коркова тапа и пак са добри.

Къща с три спални на 50м от океана, огромен двор с маса за 20 човека, зидано барбекю, езеро с риби 65 евро на ден.
Бензин 1,85е/л
Кола под наем - малка тип корса, ибиса 25-30евро/ден

В магазина става страшно вече
1л прясно мляко в тетрапак 0,60евро, в бутилка свежо до 1 евро/л
Краве масло 250гр локално, много хубаво 1,60 евро и т.н.
И малко снимки

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Апр 2022, 14:33

Тия острови съм ги гледал и са само за някой крипто милионер след време, понеже няма да му вземат данъци защото са си португалски. :mhihi: Но иначе целогодишно да далеч от възприятията ни за острови, в смисъл климата си е...Европейски. Бая дъждове падат годишно, а лятото не може да стане горещо, зимата си е студена, не както в БГ, ама...не като топъл остров. Иначе супер, че си ги видял, голям плюс ще е там, че можеш да плющиш морски дарове на корем. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 13 Апр 2022, 14:54

TheDriver написа:

Разбирам те, това напълно съвпада с моето мнение от преди 3 години.

Сега обаче си представи, че всяко ходене до ресторант, магазин, забележителност, плаж и т.н. е свъразано с поне едночасово приготвяне по-голямата част от което някой пищи или мрънка за нещо. :mhihi:

И мен ми се обикаля така, но ако в края на деня съм с изпилени нерви и уморен каква почивка е това?
Сега идеята е(не е ясно дали ще се осъществи :mrgreen: ) Излизам от вилата без да нося чадъри и раници с бебешки принадлежности, повечето от нещата които ми трябват са на плажа, а ако трябва да се върна до вилата това отнема 1 минута. Няма сгъване и разгъване на бебешки колички. На обяд ресторанта е на плажа - няма събиране на багаж, преобличане и т.н.

В предния пост писа за деца, не за бебе :mhihi:
Такова обикаляне с бебе е ужас... Веднъж ходихме до Турция с приятелско семейство с общо 3 деца; 2 годишни - 2 броя и едно 4 годишно. Беше трагедия, особено пътуването с коли :mhihi:
Но моите вече се оправят сами. Поне с хранене, обличане и в банята, та е доста по-лесно :lol:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Мнение от anttonev » 13 Апр 2022, 15:05

На мен ли само не ми се струват лоши цените Азорските острови? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 13 Апр 2022, 16:33

Направо са евтиния в сравнение с нашите топ курорти Созопол и Несебър :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 13 Апр 2022, 16:42

Don_Diego написа:онзи ден се прибрах от седмична ол инклузив почивка в 5* в Египет, Шарм ел Шейх

Аз в събота отивам. Я кажи колко кешовица да взема? Всичко ми е платено, храна, пиене, там квито екскурзии искам също са платени. Кви долари да нося?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата