Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Re: Войната започна ...

Мнение от ekalchev » 09 Авг 2022, 15:23

Don_Diego написа:Историята се пише от победителите, та изчакай да видим как ще се развият нещата. Скоро на европейците и американците ще им писне да живеят с икономии само и само да се помага на украинците, та може да стане забавно и там. А секнат ли парите и помощите за Украйна се сещаш, че няма да устои дълго Зеленски

И като завладеят Украйна, какво се случва? Ще настъпи невероятен прогрес в русия, а в ЕС и САЩ ще настъпи хаос? Ти знаеш ли страните които подкрепят Украйна какъв им е бюджета за отбрана и БВП сравнено с русия? Да не говорим че има едни 300 милиарда руски пари блокирани в банки, които ще се дадат на Украйна, въпрос на време е да се направят съответните закони за да е легално. Ще има да чакаш на ЕС и САЩ да им свършат парите, това е най-смешното нещо, което чух от руските глупости.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 09 Авг 2022, 15:25

Petrolhead написа:
Don_Diego написа:
ekalchev написа:
Don_Diego написа:@ekalchev - А това, че гониш хора заради начина им на мислене даже не знам как да го коментирам ама ако съм ти шеф бързо-бързо ще си загубиш работното място ако не ми наемаш кадърни и качествени хора щото имат глави на раменете си

В ИТ сектора работя. Имаме си ИТ общество от хора работещи в много фирми и има единодушие между нас, че хора с такова мислене не трябва да се толерират повече, не ни е приятно да са между нас. Моя шеф има още по-крайна позиция от мен, аз пък аз имам свободата да избирам хората, които ще работят за мен и аз съм избрал да са такива, които могат да мислят. Руската лъжа не е друга гледна точка или свобода на словото, че да я толерирам. Така че ако ако те притеснява аз как действам, мога да те уверя, че не съм само аз ами са много като мен. За щастие обаче не се налага да прилагам това на много хора, защото в нашата индустрия са основно високо образовани хора и подкрепата за русия не е характерна за тях. Общо взето подкрепата за русия си върви със съответния умствен капацитет на кандидатите за работа и обикновено техните пристрастия към руските лъжи не са основната причина да не бъдат взети на работа. Не бих уволнил някой заради това, че има глупостта да вярва на руските лъжи. За щастие нямам такива хора в обкръжението ми за да разсъждавам над този въпрос. Мога да ти кажа със сигурност обаче, че доста софтуерни фирми у нас имат много по агресивна политика и директно гонят хора с руско мислене. Някаква част от тези фирми са украйнски, които още 2014г си преместиха някой от хората в София, така че това е напълно разбираемо за мен. Други обаче нямат нищо украйнско в тях и пак го правят. Ако ти е трудно да го разбереш направи паралел с някой който подкрепя Хитлер и рисува пречупени кръстове. Обществото е приело, че това не може да се толерира и не подлежи на коментар дали е добро, лошо или друга гледна точка. Въпрос на време е това, което руснаците правят да бъде заклеймено по същия начин. Просто обществото в което съм аз сме изпреварили малко събитията.

Да де, по-завоалирано го каза, че тия дето имат различно виждане за нещата са по-низша класа от вас - богопомазаните, изпреварили събитията IT-та :mhihi:
И въпреки по-висшето общество още не успявате да приемете, че никой с различно виждане не приема и подкрепя войната и смъртта на невинни хора. Различните позиции са за причините за войната :bchug:
Историята се пише от победителите, та изчакай да видим как ще се развият нещата. Скоро на европейците и американците ще им писне да живеят с икономии само и само да се помага на украинците, та може да стане забавно и там. А секнат ли парите и помощите за Украйна се сещаш, че няма да устои дълго Зеленски

викаш Полша, прибалтийските страни, Чехия, Словакия и Финландия, резко ще се упокоят и ще приемат да си имат нов съсед - другаря путин.

Преди Украйна бяха пратили войски и в Казахстан, уж и тях щяха да ги превземат пък в момента, в който се успокоиха нещата там си тръгнаха. Тук защо да е по-различно? Приалтийските страни имат ли някакви проблеми с Русия? :dunno:
Граничат си тихо и кротко, имат членки на НАТО и няма драми ама за Украйна трябваше да се говори как ще поставят ракетни щитове и тн :kuku:

@ekalchev - нямам предвид да свършат парите, а нервите на данъкоплатците дето ги пращат тия пари и да потърсят сметка на собствените си правителства защо те мизерстват, а напредък в тая война няма въпреки налятите милиарди. Тогава като се наложи да спасяват собствените си кожи дали ще им е до даване на пари на вятъра на управляващите?
А това да си напишеш закон, с който да оправдаеш кражбата на милиони ми звучи супер дипломатично :bowdown:
Последна промяна Don_Diego на 09 Авг 2022, 15:29, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Авг 2022, 15:28

Grozdanoff написа:
Продължаваме традицията... Аз ти пиша неща, които не знаеш, ти ме осъждаш защото не ги разбираш!
Смешен си ми, защото си исторически неграмотен и когато незнаеш какво да ми напишеш, ме поправяш за правописна грешка...
Не коментираи мои мнения, нямаш багажа да ме разбереш или поне не ме обиждай!

Grozdanoff написа:По тази логика, анти-руски настроениените подкрепят агресия спрямо Русия и смърта на руски войници!

Аз затова те питам каква връзка има, кой кога се е радвал на убити руски войници на територията на Русия ? Или агресия спрямо Русия ? Аз в темата не съм прочел някой да иска войски да нахлуват в Москва и да трепят цивилни. Ти се върна 80 години назад. От тогава няма много живи хора, камо ли достатъчно възрастни, за да помнят. Или някой трябва да оплаква руските войници, които са влезнали в чужда държава да убиват ? Ръсиш глупости, които нямат връзка с темата, после си се почувствал обидена жертва :dunno:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Авг 2022, 15:32

Принтерът върви, инфлацията в САЩ уж голяма, а отпускат най-големия траш наведнъж досега във войната - 1 млрд. гущерчета. Кой ще плаща сметката? Засега данъкоплатците си траят, понеже им се обяснява всеки ден с тон в стил Юксел Кадриев колко лоши неща правят рашънките в Украйна и как батко САЩ трябва да помага. Няма да забравя с една Американка от корпуса на мира като бях говорил тука, беше пратена по някакви причини тука. Та я питах какво е да имаш армия като тази на САЩ за обикновения Американец и тя ми вика, на първо място е голяма отговорност, всеки по света иска нещо от теб... :mhihi: сиреч те си вярват, че навсякъде ги викат като освободители.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Авг 2022, 15:34

Целият свят я плаща тая сметка. Над 50% от резервите в централните банки са в щатски долари.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ekalchev » 09 Авг 2022, 15:35

Напредъка в тая война е че русия няма напредък. Това е достатъчно. Аз не мисля, че САЩ искат да подсилят Украйна до такава степен, че реално да победи руснаците и да ги изгонят напълно. Целта е да се замрази конфликта както е сега, докато икономическите фактори на принудят русия да се спаси сама от там. Времето работи в полза на запада и няма причина да се ескалира конфликта. Не случайно орките се хвърлиха в началото с 100 000 армия да ходят в Киев, защото искаха много бързо да се приключат нещата. Не случайно запада не дава танкове на Украйна, защото те са оръжие за нападение. Всички оръжия, които се дават са единствено и само за да се спре инвазията по нататък. В момента руснаците са в такъв капан, че САЩ никога на дали са се надявали на по-голям подарък от това в геополитически план. Няма да оставят руснаците да им се измъкнат лесно без максимално поражение, като тук сме на едно мнение, че на САЩ не им пука много какво ще стане с Украйнците, за тях е по-важно русия да бъде съсипана максимално от тая война.

Top Gun Maverick написа:а отпускат най-големия траш наведнъж досега във войната - 1 млрд. гущерчета.

Не ги мисли ти, те отпускат от руските сметки в долари блокирани на запад. Всеки ден да отпускат по 1 милярд, ще има за още година.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Авг 2022, 16:20

^ Бахти глупостите чета.
АКО някой искаше да няма война там, нямаше и да има!
Нещата щяха да приключат още преди Крим .
Още тогава всички сигнали, които се даваха можеше да приключат с преговори, резолюции и решения.
Не с всички анти руски действия, приказки и бля бля.
Целта още тогава беше да се позволи на Русия (ей, баси неграмотната работа, пише се с главна буква, не говориш за някакъв рус човек, баси ИТ то) да вземат Крим и да ги напънат по тази линия. Никога западният свят не са мислили за благото на Украйна.
Боли ги, след като руснаците са тъпи да влязат в елементарни капани, украинците ще се пожертват за стръв.
Той и Путин каза в прав текст , след като Минските споразумения не работеха, че няма доверие на запада и за това решиха тая работа.
Между другото, преди Русия да влезе в Украйна,от едната страна имаше 100-150к руска армия , дето всички ги кълняха какво правят там, но от другата страна, на украинска територия също имаше подобно число армия, които знаеха какво да чакат.
Това си е сценарии.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 09 Авг 2022, 16:38

TNT написа:
Grozdanoff написа:
Продължаваме традицията... Аз ти пиша неща, които не знаеш, ти ме осъждаш защото не ги разбираш!
Смешен си ми, защото си исторически неграмотен и когато незнаеш какво да ми напишеш, ме поправяш за правописна грешка...
Не коментираи мои мнения, нямаш багажа да ме разбереш или поне не ме обиждай!

Grozdanoff написа:По тази логика, анти-руски настроениените подкрепят агресия спрямо Русия и смърта на руски войници!

Аз затова те питам каква връзка има, кой кога се е радвал на убити руски войници на територията на Русия ? Или агресия спрямо Русия ? Аз в темата не съм прочел някой да иска войски да нахлуват в Москва и да трепят цивилни. Ти се върна 80 години назад. От тогава няма много живи хора, камо ли достатъчно възрастни, за да помнят. Или някой трябва да оплаква руските войници, които са влезнали в чужда държава да убиват ? Ръсиш глупости, които нямат връзка с темата, после си се почувствал обидена жертва :dunno:

НЕЗНАМ, ти помниш ли какво си писал? Ти ме попита кога са нападнали Русия последно. Аз ти дадох урок по история, който ти е необходим. Ти не само, че не го оценяваш, но и пишеш агресивно спрямо мен! Казвал съм ти го и преди, ще го кажа и сега -не осъждай хора, чиито мнения не можеш да разбереш!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Авг 2022, 16:40

Тъжна картинка :(
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 09 Авг 2022, 16:40

ekalchev написа:Напредъка в тая война е че русия няма напредък. Това е достатъчно. Аз не мисля, че САЩ искат да подсилят Украйна до такава степен, че реално да победи руснаците и да ги изгонят напълно. Целта е да се замрази конфликта както е сега, докато икономическите фактори на принудят русия да се спаси сама от там. Времето работи в полза на запада и няма причина да се ескалира конфликта. Не случайно орките се хвърлиха в началото с 100 000 армия да ходят в Киев, защото искаха много бързо да се приключат нещата. Не случайно запада не дава танкове на Украйна, защото те са оръжие за нападение. Всички оръжия, които се дават са единствено и само за да се спре инвазията по нататък. В момента руснаците са в такъв капан, че САЩ никога на дали са се надявали на по-голям подарък от това в геополитически план. Няма да оставят руснаците да им се измъкнат лесно без максимално поражение, като тук сме на едно мнение, че на САЩ не им пука много какво ще стане с Украйнците, за тях е по-важно русия да бъде съсипана максимално от тая война.

Top Gun Maverick написа:а отпускат най-големия траш наведнъж досега във войната - 1 млрд. гущерчета.

Не ги мисли ти, те отпускат от руските сметки в долари блокирани на запад. Всеки ден да отпускат по 1 милярд, ще има за още година.
Изображение

няма вариант за замразяване, и американците и рунснаците го знаят. прекалено много кръв се проля.
американците се подмотават с оръжията, или поне това което ние знаем, защото нямат доверие на украинците и с право. Украйна е отвратително корумпирана държава, начело със зеленски. причината поради, която те се държат е че армията им има кардбланш за действие и политиците не й се пречкат. но армията е само една част от управлението на една държава, а в случая на Украйна останалите държавни органи са просмукани от корупция.

освен това, санкциите бавно, но славно продължават да душат путин.

войната ще приключи, тогава, когато Украйна възстанови контрол върху цялата си територия и всички орки са изгонени обратно в мордор, заедно с местните гаулайтери.
не мисля че има смисъл да се обръща внимание на форумната пионерска организация. най-малкото защото е свръх лошо информирана, имат си един чичо коле 59 набор да им превежда от телеграм групите и кандския агент, който виси в скандално.нет и лелее за времето на тато.

стягайте се, Европа ще трябва да поработи сериозно за да възстанови разрушенията в Украйна и за всички ще има много работа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ekalchev » 09 Авг 2022, 16:53

Petrolhead написа:

Аз също смятам, че големите разходи ще са за възстановяването на Украйна. Като гледам какви пари се отпускат от Европа в момента - почти нищо. Те еврофондовете само за България са повече пари. Надявам се войната да завърши така, че запада да намери начини тези разходи да ги прехвърли към русия, чрез репарации или някакъв данъци ако им позволят да си продават боклуците насам. Чета че става въпрос за трилиони с които да се възстановят разрушенията. От където и да се вземат тези пари, световната икономика ще се повлияе негативно от тези харчове и ще засегне всички без изключение.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 09 Авг 2022, 17:15

ekalchev написа:
Petrolhead написа:

Аз също смятам, че големите разходи ще са за възстановяването на Украйна. Като гледам какви пари се отпускат от Европа в момента - почти нищо. Те еврофондовете само за България са повече пари. Надявам се войната да завърши така, че запада да намери начини тези разходи да ги прехвърли към русия, чрез репарации или някакъв данъци ако им позволят да си продават боклуците насам. Чета че става въпрос за трилиони с които да се възстановят разрушенията. От където и да се вземат тези пари, световната икономика ще се повлияе негативно от тези харчове и ще засегне всички без изключение.

не мисля така.
такива харчове са полезни за всички, няма значение от къде ще дойдат парите.

като тема за размисъл - представи си колко тоалетни чинии са нужни в момента в Украйна. Всяко жилище, във всеки изравнен с земята град ще има нужда от нова тоалетна. Производителите на тоалетни ще имат огромно, еднократно търсене, което ще ги накара да инвестират, да наемат хора и тн.
и това важи за абсолютно всичко. тухли, строителни машини, техника, килими, чаши, автобуси - всичко. 44 милионна държава, трябва да се строи наново.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 09 Авг 2022, 17:18

Много пропаганда, момчета. Понеже задавате половинчати въпроси, ето още няколко:
Защо СССР напада Германия 1944г?
Защо САЩ нападат нещастна Япония през ВСВ?
Защо Австралия напада японските войски пак през ВСВ? Нито един японски войник не е стъпил в Австралия.
Защо Северен Виетнам напада вероломно мирните американци, почиващи си в Южен Виетнам?
И така може до без край.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ekalchev » 09 Авг 2022, 17:19

Petrolhead написа:
ekalchev написа:
Petrolhead написа:

не мисля така.

като тема за размисъл - представи си колко тоалетни чинии са нужни в момента в Украйна. Всяко жилище, във всеки изравнен с земята град ще има нужда от нова тоалетна. Производителите на тоалетни ще имат огромно, еднократно търсене, което ще ги накара да инвестират, да наемат хора и тн.
и това важи за абсолютно всичко. тухли, строителни машини, техника, килими, чаши, автобуси - всичко. 44 милионна държава, трябва да се строи наново.

Да, възможно е. Това възстановяване може да създаде подем в икономиката заради увеличеното производство - не съм специалист - дано така стане. Ще е идеално ако русия плати всичко :)

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 09 Авг 2022, 17:23

ekalchev написа:
Petrolhead написа:
ekalchev написа:
Petrolhead написа:

не мисля така.

Да, възможно е. Това възстановяване може да създаде подем в икономиката заради увеличеното производство - не съм специалист - дано така стане. Ще е идеално ако русия плати всичко :)

светът има пари, много пари. проблемът е тези пари да намерят правилно приложение.

да се върнем на темата за замрзяването на конфликта, мирните преговори и непобедимите руснаци.
да им е честит първия ХИМАРС в Крим. ефектът върху популацията ще се прехвърли и върху военните

https://fb.watch/eOdd448xxT/

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата