Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от SpeedyMan » 18 Яну 2021, 22:48

Мдааа.. за широка гума е по-подходяща асиметричната шарка и според CONTI. При тях за широките модели е асимитрична, а за по-тесните е с посока.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 19 Яну 2021, 0:08

Вече 2 седмици почти с nexen windguard sport 2 и съм доста приятно изненадан, на сухо и студено са супер, на мокро и студено също държат много добре, на утъпкан сняг също са ок, надявам се на 1м сняг скоро време да видя и там как ще са, но май няма да е тази зима. На няколко пъти ги пробвах нарочно да видя кога ще изтърват и не успях да им стигна лимита най-вероятно няма и да го стигна, (тествах на пресен сняг около 2см и ги пробвах със същата скорост с която съм карал там и на сухо за приплъзват, но нищо фрапантно по-висока скорост не ми го позволява психиката ) Тествах ги при 2-3 см пресен сняг на дълго право спускане спират идеално, трябваше сериозно да натисна спирачката, за да включи абс (а карсм над 2 тона “жипка”). За 50% от цената на michelin лично за мен гумите са перфектни.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 19 Яну 2021, 0:22

Kumho WP51 също много добри гуми на перфектна цена. Предишните ми бяха UG7 и не виждам някакви фрапантни разлики в поведението. Единствено са по-шумни от Goodyear-a.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 19 Яну 2021, 1:20

Ехее, аз бързо бързо достигнах лимита на Тауруските :mhihi: .
Нещо не ме кефи тази гума, слаб борд, уж като ги пипам са много меки, ама...
Ще видим има време.
Я кажете кои гуми зимни/летни са леки като тегло ?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 19 Яну 2021, 2:15

Скъпите :mhihi:
Без майтап основно скъпите марки успяват да направят гума дето хем да е здрава (относително), да държи добре и да е лека. От времето ми като гумаджия съм запомнил, че големите Мишелини бяха май-леки
При другите марки слагат повече матРиал по борда и затова гумата тежи
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 19 Яну 2021, 10:00

има значение дали е и перформанс тип гумата ;) за теглото също ... мен ми е правилно впечатление един и същи размер Примаси вс Пилот спорт има разлика , пилота е по-лек че чак да ми направи впечатление

относно моите Zeetex WH1000 или квото бяха там ... в Пловдив на сухо и студено сутрин няма проблеми, сняг не можах да видя, покрай работата не съм излизал от града вече нз колко време , тая събота ми се очертава ама то ще се стопли т.е. никав шанс да разбера работи ли на сняг тая гума - но за сухо студено е супер няма АБС светканици, няма шум прекомерен, кофти усещане във волана и т.н. ... с две думи ако човек е с ограничен бюджет/скръндза не е нещо кой знае какво ама за мен за парите си работи

сега почвам да дебна дали няма да има минимално намаление поне на F1 AS5 в моя размер да си допълня комплектчето лятното преди да е дошъл сезона, че си имам собствени логики и искам гумтие да са при мен преди края на Март, да се проверят джантите, да се балансират и да съм готово да си ги кача

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 20 Яну 2021, 9:11

Пилот иска загряване за да държи. Примаси си е по-добър вариант ако не ходиш на писта

Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 20 Яну 2021, 22:32

Да споделя мнение за Lassa Competus winter 2 след няколко хиляди км в различни условия. Като цяло съм доволен. Приятно ме изненада поведението на мокро. Държат се по-добре от очакваното. Другото което ми направи добро впечатление е, че явно наистина бордовете им са доста здрави, защото за гума 17 цола висока 65 очаквах да се "лигавят" в завой, както Нексена например, колата е тежка, но тук няма такова нещо. Вероятно е за сметка на комфорта, но мен ме устройва. Относно комфорта, еми шумнички са си, но това си го очаквах. Странното е, че след 90/100 утихват. Най много се чуват между 50 и 70. Като цяло за тези пари се оказа добър избора за сега. Ще видим другия сезон.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 20 Яну 2021, 22:49

Аз пък мислех, че NEXENите са с по-корави бордове. Ласата явно е още по-корава. Колко тежи спрямо Нексен?
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 27 Яну 2021, 1:08

Нямам представа относно теглото им.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 27 Яну 2021, 6:35

Всъщност това с теглото на гумата е интересно: напълно измерим и несубективен параментър, който винаги може да се дава в сайтовете за гумии за ориентация, но обикновено го няма, а се дават някакви класове на етикета, които са супер субективни. :dunno:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 27 Яну 2021, 14:59

не са субективни, имат рейндж ... за "А" рейтинг на дъжд е от-до определени метри спиране и т.н. и км за аквапланинг

не е въображаем рейтинга ;) това че китайците обикновено са с най-ниския праг за да влязат в "A" не значи, че лъжат, но премиум гума с "B" на дъжд е по-близо до китаеца от колкото е той примерно от най-добрата премиум гума "A" рейтинг

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F07, 258 k.с. Bang & Olufsen
Мечтае да кара: Към следващия концерт на AC/DC

Мнение от bereta » 27 Яну 2021, 20:01

shlosera написа:Вече 2 седмици почти с nexen windguard sport 2 и съм доста приятно изненадан, на сухо и студено са супер, на мокро и студено също държат много добре, на утъпкан сняг също са ок, надявам се на 1м сняг скоро време да видя и там как ще са, но май няма да е тази зима. На няколко пъти ги пробвах нарочно да видя кога ще изтърват и не успях да им стигна лимита най-вероятно няма и да го стигна, (тествах на пресен сняг около 2см и ги пробвах със същата скорост с която съм карал там и на сухо за приплъзват, но нищо фрапантно по-висока скорост не ми го позволява психиката ) Тествах ги при 2-3 см пресен сняг на дълго право спускане спират идеално, трябваше сериозно да натисна спирачката, за да включи абс (а карсм над 2 тона “жипка”). За 50% от цената на michelin лично за мен гумите са перфектни.

И аз тази зима съм с Нексен 18-ки, за пръв път нерънфлет гуми. Много съм доволен от пътното поведение, супер тихи според мен. И да, малко ми идваха в началото и на мен супер меки и “лигави” в завой, но возията ме кефи.
Ride on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 27 Яну 2021, 20:41

bereta написа:
shlosera написа:Вече 2 седмици почти с nexen windguard sport 2 и съм доста приятно изненадан, на сухо и студено са супер, на мокро и студено също държат много добре, на утъпкан сняг също са ок, надявам се на 1м сняг скоро време да видя и там как ще са, но май няма да е тази зима. На няколко пъти ги пробвах нарочно да видя кога ще изтърват и не успях да им стигна лимита най-вероятно няма и да го стигна, (тествах на пресен сняг около 2см и ги пробвах със същата скорост с която съм карал там и на сухо за приплъзват, но нищо фрапантно по-висока скорост не ми го позволява психиката ) Тествах ги при 2-3 см пресен сняг на дълго право спускане спират идеално, трябваше сериозно да натисна спирачката, за да включи абс (а карсм над 2 тона “жипка”). За 50% от цената на michelin лично за мен гумите са перфектни.

И аз тази зима съм с Нексен 18-ки, за пръв път нерънфлет гуми. Много съм доволен от пътното поведение, супер тихи според мен. И да, малко ми идваха в началото и на мен супер меки и “лигави” в завой, но возията ме кефи.
235 65 17 не усещам да са меки и лигави честно казано, но може.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Яну 2021, 20:59

От рънфлет на нерънфлет всичко ще ти е меко.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата