Какво да правим, когато започне война?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Какво да правим, ако започне война?

Мнение от deyan-enchev » 09 Ное 2016, 22:21

Не виждам за какво трябва да си говорим, аз против нямам ама винаги Sig > Glock. Даже само шапката като му видя на тоя "хамериканец" става ясно кое предпочита. DA никога няма да е по-добро от SA/DA, заради много причини, но са лични и са свързани с волята да убиеш някой :mhihi:

PS: Даже пластмасата е DAO, което е епик фейл тотален. Защо ? Заради смешния си Safe Trigger много лесно можеш да се простреляш в крака като имаш патрон в цевта - ползване за самозащита налага винаги патрон в цевта и пускат предпазител или декокната игла ... ама пластмасата няма такава опция и при вадене лесно се прострелваш в бедрото. Понеже вижда сте фен на клиповете в тубата, там има поне няколко такива.

Инъче с едно 229/226 зареждаш, декокваш и си караш с тежкия спусък при опит за изстрел, тежък защото е декокнат и се иска доста повече усилие отколкото с натегната пружина.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 09 Ное 2016, 22:33

За тва моя Хеклер, си е DA, и няма предпазител, няма декокер и трябва да си много внимателен
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 09 Ное 2016, 22:41

В БГ по закон нямаме право да ги държим с патрон в цевта и без това, така че .. не че някога бих си държал КНО-то без партон в цевта, при липва на предпазител и декокер просто е по-опасно.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 09 Ное 2016, 22:46

С патрон си е риск голям за теб, освен, че е забранено, аз го нося в твърд кобур, за скрито носене, но си е опасно и кукуте ще ме шибат, нямам желание
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Ное 2016, 22:49

Еми вземайте си револвери като ще е самозащита с патрон в цевта :mhihi: Вадиш и стреляш , има техники за носене и използване когато с едно движение се вади и завършва с изстрел .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 09 Ное 2016, 23:00

Абе голяма беля тия пистолети, освен ако някой не реши да ме трепе не бих се хванал пак на тая въртележка.
Пък, ако решат да ме трепят у нас съм да идват :mhihi:

Револвера е готин, че е прост, но пусто грозен - та направо не мога да ги гледам. Има и малко патрони (поне стандартния тип 5/6).
Друго си е сватбарската с 15+ патрона в пълнителя.

Относно заредените и незаредените оръжия, аз полза от незаредени не виждам, но няма да пиша как и къде си държа моите, защото някой най-вероятно вече "слухти" из тая тема.

Потребител
Аватар
Кара: е34 516i с 19ки
Мечтае да кара: ЗиЛ
Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!

Мнение от alex_th » 09 Ное 2016, 23:24

Не съм запознат с режима за КНО-тата, та дали ги държите с патрон в цевта или не - не знам, за мен има значение каква е ютията по принцип.
Аз мога да говоря за Макаров, други съм виждал, но не съм държал.
Там имаш опция за патрон в цевта с DA и спуснат предпазител. И трябва да си адски зле, за да се простреляш при вадене на оръжието.
Според мен, с достатъчно тренировки "на сухо" всеки би могъл да овладее дадено КНО (което смята да ползва) до нивата на безопастност, които са необходими. Грешки се допускат от само липса на опит и в състояние на стрес + липса на опит. Колкото и да не е "обезопасено" оръжието. Най-малкото, докато го вадиш и пръста не е на спусъка, е малка вероятността да гръмне.
Едва ли някой сериозен производител на оръжие би си позволил да направи такова, с което ползвателите му да се самозастрелват в краката без да искат.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Ное 2016, 23:41

о, оръжие за носене- само с патрон в цевта... и съответното трениране на техника на вадене и стреляне. то не, че няма техники на вкарване на патрон в цевта след изваждането, но... не рискувам. особено в държава където ако извадиш общо взето значи, че ще стреляш за да убиеш.

между другото моя основен пистолет за носене е глок 23... доста съм тренирал с него да го вадя и стрелям и нямам проблем с мини-предпазителя в спусъка.. но разбирам как някой може да се гръмне ако в бързината го хване не както трябва...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Ное 2016, 0:00

Като говорим за самозащита , револвера има няколко неоспорими предимства . Патрона е винаги в патронника . Не разхвърля гилзи навсякъде :mhihi: Вадиш и стреляш , дали ще е сингъл или дабъл екшън , дали ще има спусъчен предпазител или не - няма значение . Достатъчна е едната ръка да го докопа . Практически няма засичане , просто превърташ при осечка на другия патрон . В критична ситуация това е абсолютно предимство . При пистолета трябват две ръце за да вкараш патрон в цевта , или при осечка да се изхвърли негодния пак с две ръце - това е лукс който може да нямате в критичния момент . Единствения недостатък е затрудненото боравене при револвери с дълги цеви . Револверите са ми фаворит като говорим изобщо за къси оръжия .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Ное 2016, 1:56

deyan-enchev написа:Револвера е готин, че е прост, но пусто грозен

Точно де. Голям, лош, грозен и шумен :lol: Аз също съм фен на револверите. Мисля обаче, че са по-скоро за самозащита, а темата е за война. Тогава наличието на 5-6 патрона само хич не е предимство.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 10 Ное 2016, 9:16

Изображение

Примерно този ми харесва. Много интересна е историята му - the gun was made to fit the cartridge ...

Потребител
Аватар
Кара: е34 516i с 19ки
Мечтае да кара: ЗиЛ
Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!

Мнение от alex_th » 10 Ное 2016, 15:19

Аз не съм фен на револверите. Ако някога изкарам разрешително за КНО (чувам че е много трудно в момента), няма да взема револвер поради няколко причини, които съм прочел, а не изпитал и затова не мога да застана 100% зад тях, но все пак:
- по-неудобен за носене, защото е по-широк, заради барабана
- с по-малко патрони, масовия случай е 5 или 6
- много по-бавно презареждане
- по-бавен темп на стрелба
- по-голям откат в сравнение с полуавтоматичен пистолет със същия боеприпас
- много по-неудобен за държане с две ръце, което намалява възможността за добро прицелване
- при DAО револверите самото натискане на спусъка (и особено ако се държи само с една ръка) е предпоставка за отместване на прицела от целта, заради дългия ход. При DA/SA револверите, SA функцията е практически неизползваема в критична ситуация и реално той се превръща в DAO револвер.
- при приблизителни еднакви габарити с полуавтоматичен пистолет, револверът е с по-къса цев и е по-тежък
И преди някой да каже, че при самозащита повечето от горните съображения не важат - нали в темата обсъждаме какво се прави в случай на война, та в такава ситуация винаги бих предпочел полуавтоматичен пистолет вместо револвер.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Ное 2016, 20:09

deyan-enchev написа:Изображение

Примерно този ми харесва. Много интересна е историята му - the gun was made to fit the cartridge ...

... някога стрелял ли си с такъв револвер? това е може би най-антисамозащитното оръжие на света...

идеята е на личното оръжие поне за мене е да има добра стопираща сила, да е маневрено и лесно за насочване _И_ да можеш да повториш/ потретиш/подесетиш в целта ако трябва. този револвер се отчита по точка 1 епично, но пропада по точки 2 и 3... пак епично.

между другото револверите ги отписаха от полицията защото анализите показват, че при една ситуация се изстрелват доста патрони... затова и повечето хора тука носят по още поне един пълнител ...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Ное 2016, 23:10

Аз съм стрелял преди 10-тина години на стрелбище. Единственото, което мога да се надявам да уцеля с него е тухлен зид 3х3 от 3 метра.

Но пък от друга страна самия му вид и звук :shock: Малко хора биха ти се пробвали, ако го извадиш тоя топ.

В ситуация, където се пукате един друг няма шанс с тва оръдие.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 11 Ное 2016, 0:13

@alx
Не съм стрелял разбира се. Тук няма такъв на нито едно от публичните стрелбища.
Харесва ми просто идеята му и бих си го купил за лиготията. Това не е оръжие за самозащита, а за забавление.

За самозащита е това което казваш, примерно 229 или дори някоя от пластмасите

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата