Айде на ски-зима е....!?
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Айде на ски-зима е....!?
dhtj написа:Никога не ми е било интересно, сигурно щото мразя студа и зимата. Ако е без пари бих пробвал, ама да давам хиляди левове - не мерси.![]()
За тея пари по-добре да отида една седмица на топло тип канарски/египет, отколкото да се навлека с три ката гащи и гащеризони за да се въргалям във снега.
Аз не помня да ми е било студено на писта, нито да съм ходил с повече от" 1 кант гащи".... Абе радвай се на топлото и се пази да не изстинеш

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
На Чала можеш да направиш 14-16 пускания , а дали краката ще те държат после
И събота и неделя се кара спокойно , дори и след обяд
Понякога се заледява неприятно на места , особено в долната част, най вече на ''близнаците'' , но не е драма ...
За студа , Ачо го каза- колкото и да е студено с добра екипировка няма проблем ... е , и каране си трябва

За студа , Ачо го каза- колкото и да е студено с добра екипировка няма проблем ... е , и каране си трябва

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна mr_petroff на 13 Фев 2025, 7:50, променена общо 1 път
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Абее не е като да не съм брал студове, виждал съм темеператури от рода на -38° на горни станции на лифтове дето стигат до над 3500м. Бил съм и в доста гадни виелици, особено при пантене ако се сговни времето е гадно, щото нямаш къде да се скриеш на часове път от тебе. Ама това повечето скиори не го изживяват де, и някои от моите приятели като видят студ или гадно време просто пишат деня дъждовен и ходят на спа и почват да пият от обяд 
ПП ама най-големия студ дето съм брал е било на романски едно време, не знам струвало ли ми се е, ама тоя лифт возеше безкрайно и така духаше на тая Витоша, както никъде не ме е духало

ПП ама най-големия студ дето съм брал е било на романски едно време, не знам струвало ли ми се е, ама тоя лифт возеше безкрайно и така духаше на тая Витоша, както никъде не ме е духало

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
Най големият студ съм брал на Банско -23 градуса на Платото и Бандърица 2 , бях с някакви кофти очила и на всеки 2 спускания влизах в Козела да размразявам
А -38 това трябва да е мнооого сериозно ...

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
mr_petroff написа:На Чала можеш да направиш 14-16 пускания , а дали краката ще те държат после![]()
И събота и неделя се кара спокойно , дори и след обяд
Понякога се заледява неприятно на места , особено в долната част, най вече на ''близнаците'' , но не е драма ...
Напълно съм съгласен.
Иначе за студа, толкова ми е писнало да мръзна че като ходя на ски се обличам все едно ще качвам Еверест ....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
mr_petroff написа:Най големият студ съм брал на Банско -23 градуса на Платото и Бандърица 2 , бях с някакви кофти очила и на всеки 2 спускания влизах в Козела да размразявамА -38 това трябва да е мнооого сериозно ...
-21 на Банско без маска - лицето ми пареше а се оказа, че измръзва. Студ не усетих
-20 на Хинтертукс - ярко слънце и никакъв вятър - жега !
- 20 на Плато Роса и Клейне Матерхорн - така и не разбрах че е студено.
Карам с тънко термо бельо само горнище и най-тънкото яке. Скоростта ми не минава 60км/ч. При 90 е друго

В града на -2° излизайки от офис с 1 пуловер и дебело яке - първите 5 минути треперя. Но това е - вода която не се движи, става на блато

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Днес за поредна година нещастен случай с фатален край на Мечи чал. Този път мъж на 37 години. Миналата беше на 21 години
Тая писта там още като се качиш с лифта и има няколко огромни табели, на които пише, че караш на своя отговорност, да внимаваш и т.н.
И пак се размазват постоянно. Луда работа...

Тая писта там още като се качиш с лифта и има няколко огромни табели, на които пише, че караш на своя отговорност, да внимаваш и т.н.
И пак се размазват постоянно. Луда работа...

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Онзи ден се върнах от Доломити, не бях карал там, уцелихме слънчево и студено време и пистите бяха сравнително стегнати, но ми се видя на моменти доста пълно с народ, защото съвпаднахме с ваканциите на ингилизите, мамицата им. Като цяло ми хареса много, освен пътя до там с кола, не знам как хората правят такива каубойски преходи от 1200км за един ден и го имат за нещо нормално, особено в темата за ЕА
Очаквах цените да са в небесата, но:
- хубава пица/паста в ресторант на 2500м с красива гледка - 15 до 20 евро, бира - 6-7 евро.
- ски пас - 160лв за цялата Долимити Суперски зона.
- супермаркетите са на софийски цени

Очаквах цените да са в небесата, но:
- хубава пица/паста в ресторант на 2500м с красива гледка - 15 до 20 евро, бира - 6-7 евро.
- ски пас - 160лв за цялата Долимити Суперски зона.
- супермаркетите са на софийски цени
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
Втори ден карам на Бабин Зуб , много доволен
От настаняване , кръчми/храна/ , пистите са добре направени - а цените 1/2 от БГ на всичко
. Обаче мъгла като вчерашната не съм виждал , на моменти не знаеш къде си
Добре ,че се дигна по някое време .. ., ама днес е перфектно
. За четвърти път съм тук и пак съм доволен , малко км. писти , но да разцъкаш 2-3 дена си е супер . На 6-ти ще прекъсна бойкота на БГ курортите
,но на Пампорово, Банско и Боровец пак няма да стъпя , два дена ще покарам на Картала 

- kingkacho
- Потребител
-
- Кара: BMW 320D GT F34
+1 и от мен за Бабин зуб. Но за по опитните скиори са си доста лежерни пързалките с всичко друго съгласен. за разпускане в добра компания си е топ а си е и близо до София към 150/160км
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
Ааа, Слънчева долина и Конярника работят, така че бива.
На Бабин зуб съм бил 4-5 пъти и почти всеки един от тях е било мъгливо, заради терена е. Имам подобни спомени, когато не различававах абсолютно нищо - всичко беше еднакво бяло, във всички страни. Май не съм бедствал толкова другаде.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
Някой знае ли пластиките на Скипойнт /закупена от Боровец/ за къде важат още? В сайта инфо няма ..
Банско и Витоша ясно , Маврово в С.Македония също .Някъде в Алпите могат ли да се ползват , Ливиньо, Доломити? В България и на Балканите други места? Че тук на Боровец стана разговор и ме хвърлиха в джаза

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Тези от Франция стават за Боровец, поне от Вал Торенс и Вал Дизер със сигурност. Имам няколко и си ги ползвам в Боровец за резервни ако карам с някой дето няма карта да му я заредя през апп-а да не чакаме по опашки.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
Вчера на Ситняково и Бараките беше много добре , поне до около 11 часа , после омекна доста . Изненадващо добре покарахме за тези условия . Днес на Ястребците не бяха обработили нищо
,след 5 пускания отидохме на Мартинови бараки - и там разруха
А сняг и хора има . Явно Бороспорт хвърлят кърпата . Като за последно за сезона в БГ добре поразцъкахме
Дано по Алпите се задържи снега още поне 20 дена , че тази година наште рано ще затварят ...