Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Войната започна ...

Мнение от BMW_POWER » 08 Авг 2022, 22:55

Белият дом е поискал да бъде преименувано селцето Ню Йорк обратно на Новогородское. Изречението "Водят се боеве в покрайнините на Ню Йорк" във военните сводки побърквало американците и карало аналитиците да дават мрачни прогнози за бъдещето на Америка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 08 Авг 2022, 23:39

Grozdanoff написа:То като цяло проблемът е, че хората които са фенове на демокрацията са анти-демократично настроени към колегите си, които имат по-различно от анти-руското отношение. Парадокс... В демокрацията е редно всеки да има право на мнение! С цел демокрация и свобода на словото се премахнаха и руските медии, днес хора които дори не знаят какво гласят руските медии, осъждат други хора, които са ги чели!

Тук съм 100% съгласен. Аз уважавам и ми е интересно да чета всякакви мнения. Дискусията понякога помага да излезнат много факти наяве, колкото и да не сме съгласни с някои тези. Ако човек чете само неща, с които е съгласен и са му в комфортната зона се получава т.нар. confirmation bias. :bchug:

И аз не знам защо Джордана е наказан, не съм видял нещо да напада повече от обикновеното. Но все пак това е частен форум, не е демокрация, могат да правят каквото искат и не трябва да се обясняват на никого.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 09 Авг 2022, 2:07

Едно подробно обяснение на феномена либерализъм, демократи, борци за права и т.н.

http://skandalno.net/%d0%bd%d0%b5%d0%be ... 8f-190866/

Написал съм го 100 пъти вече.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 09 Авг 2022, 7:28

Това не е идеално зле! Крайно време е белите, хетеросексуални хора да станат (да бъдат законно признати) малцинство и да получат всички блага и привилегии на другите малцинства! Така ще се живее вече щастливо и безгрижно, без да им се смеят и да ги сочат с пръст! Може да бъде направен и един протест/парад, за да се покажат пред света и другите, че съществуват...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Авг 2022, 8:22

ekalchev написа:[
Добре казано - аз смятам, че тази група хора е предимно от неудачници, която вижда как около тях кадърните хора се развиват, по образовани, по щастливи и живея много по-добър живот от преди и се плаща честно за труда им. Това че те не са такива, ги кара да не се чувстват част от останалите, те са изолирани и търсят себеподобни. Руската пропаганда таргетира такива хора - като ги баламосва със славянство, патриотизъм - посочва им кой е врага и че те са зле, не защото са по-мързеливи или по-глупави ами защото "врагът" от запад е отредил така в неговия пъклен план. Но русия е тук да им помогне със славянски ценности, патриотизъм и обединение за всички неудачници от всички славянски държави (освен тези, които не приемат тези ценности и са се съюзили с врага - тях ги напада с танкове).

бля бля бля глупости..

Ти ме познаваш и викаш , че съм неудачник?!
Смяташ, че съм мързелив заради моята позиция по този въпрос?
Смяташ, че съм "изолиран" от останалите хора?
Ти си "кадърен" и се развиваш?
Кажи чЕстно че избълва тая тъпня.
Ти да не си някакъв психолог, психоаналитик?
Разбирам те, че ти е трудно, дошъл в големиУ град и се опитваш със зъби и нокти да се наместиш в обществото, ама почни малко и да мислиш, нали вече си първеню, събрал си некой луеф , може да отпуснеш малко и да се огледаш гусин милиардер.
А и пОмисли малко дейва, помисли това което четеш.
Кой от други хора, които имат по-различно мнение е "ЗА" войната, СРЕЩУ живота и работата в западна държава.
Мненията са предимно СРЕЩУ политиката на ЕС и САЩ.
Да не говорим, че това, дето си пуснал си е чиста проба немислене.
Я да обърнем долният цитат и да видим дали е вярно, нали така се прави в математиката.
"ЕС и САЩ пропаганда таргетира такива хора - като ги баламосва с идеали - посочва им кой е врага и че те са зле, не защото са по-мързеливи или по-глупави ами защото "врагът" от Русия е отредил така в неговия пъклен план. Но САЩ е тук да им помогне с нови идеали и обединение за всички неудачници от всички държави (освен тези, които не приемат тези ценности и са се съюзили с врага - тях ги напада с танкове)"

Да ти звучи...разумно и познато?
Какво да кажа, пак ще го кажа.
Тези хора като вас, този модел е непреходен.
Едно време бяхте комсомолски секретари и тая първична власт се опитвахте да командвате парада, после израствахте в кариерата и ставахте партийни секретари, а който не можеше да израсне просто ставаше обикновен доносник и с тая малка власт съсипваше всички около него.
Сега ви е тъжно (за сега), че нямате власт да решавате нечия съдба, че няма на кой да топите освен в някой форум или фейсбук и когато го отстранят, вероятно получавате ерекция.
Вие с подобните позиции сте най-агресивни, по това се познава жилката , която е същата като на едновремешните соц величия или обикновени доносници.
След като вече си (според теб) с някаква позиция в обществото, вече си у големиУ град, дръж се като гражданин, бъди космополит, гледай по-изначало на обстановката и престани с тъпите определения на хора, които нито познаваш, нито знаеш кой колко има (защото твоята мерна единица е такава, кой колко има).

///M Power написа:
Е.Димитров написа:Като се почне от хилядите НПО та пряко спонсорирани от западните държави (я виж чия проекция е партия ГЕРБ), та минеш през сума ти политици, които са на хранилка на определени западни политически кръгове, захапали някаква тема (често врага Русия) и правят кариера.

Аз вече се обърках, нали Бойко беше проекция на руските интереси?

Не съм тук, за да те бъркам.
Чрез фондация "Зайдел" батко ти стъпва на политическият небосклон.
Е, после малко стана "непослушен", като се заигра с Турция и угоди на Ердоган в името на добросъседството с тая тръба.
То американците вероятно заради това го наритаха.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 09 Авг 2022, 8:43

Изображение
Ubi dubium, ibi libertas

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 09 Авг 2022, 8:50

hell's angel написа:Изображение

Руски мотивационни минички разхвърляни из някой окупиран град.
Нормално, бойният дух трябва да е висок, за да има още пушечно месо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 09 Авг 2022, 9:14

Винаги готов. :winky: Даже съм сигурен, че можеш и повече в съчиненията по картинки . Нали ? :mrgreen:

Изображение

Я кажи, майна, тия що така ги действат? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

https://t.me/RVvoenkor/22391
Последна промяна hell's angel на 09 Авг 2022, 11:06, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 09 Авг 2022, 9:17

Petrolhead написа:
Don_Diego написа:Петролхед, може ли да разясниш за Майдана?
Според теб Путин е организирал Майдана?
Да вдигне половината нация дето сега по ваши думи трепе за да свали проруския президент към момента на Евромайдана...
Или с тия 100 човека, които са били застреляни е щял да спре протестите, вместо да стане точно обратното...

Объркан съм...

Янукович е същото путинско прокси, като лукашенко в Беларус.
Това са хора, които не ходят до кенефа, без да поискат разрешение от КГБ.
Има много такива политици из Европа, които са в тотална зависимост от Путин и всички техни действия се контролират, къде с пари, къде с компромати, къде с груба сила.
Украйна се взриви тогава, защото местните проксита свръх реагираха на случващото се и започнаха наистина да избиват хора. Предполагам че причината е същата както и за войната днес. Путин наистина вярва, че украинците са същата робска пасмина, като руснаците. Е не са.

Според теб тия лоши проксита са решили да прекратят протестите като очистят 100 човека със снайпери?
100 жертвеници да спрат милионите излезли по площадите? Точно тогава и най-малкото нещо беше в състояние да взриви обстановката. В "пропагандисткия" филм на Оливър Стоун се показва, че точно тогава се появяват Бандеровците и Азовците...случаЕност? Аз си мисля, че точно западните проксита там хванаха напрежението и го насочиха умело в дадена посока, плюс малко насочване на общественото мнение и сочене с пръст от медиите и ето ти го световното зло - Русия и Путин :dunno:
Не знам за мен хич не звучи логично да искаш да спреш протестиращи като убиеш няколко от тях :dunno:

@ekalchev - още малко ще се изкараш повече човек от хората мислещи по различен начин от теб. А това, че гониш хора заради начина им на мислене даже не знам как да го коментирам ама ако съм ти шеф бързо-бързо ще си загубиш работното място ако не ми наемаш кадърни и качествени хора щото имат глави на раменете си
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 09 Авг 2022, 9:51

Това с гърбенето на протестиращи работи идеално в Русия, съответно това правят техните милиционери.

Путин вкара редовна руска войска на територията на Украйна, това е причината за анти-руските настроения, не някакви митични американски проксита

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 09 Авг 2022, 10:26

Не бих казал, че това е патент на Русия и Путин (гърбенето).
Гледам и по другите демократични държави гърбят протестиращи, с разликата, че ако е в Русия гърбените, това е "смазване на опозиционери".
Ако е в демократична държава, това са "престъпници".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 09 Авг 2022, 10:41

Don_Diego написа:@ekalchev - А това, че гониш хора заради начина им на мислене даже не знам как да го коментирам ама ако съм ти шеф бързо-бързо ще си загубиш работното място ако не ми наемаш кадърни и качествени хора щото имат глави на раменете си

В ИТ сектора работя. Имаме си ИТ общество от хора работещи в много фирми и има единодушие между нас, че хора с такова мислене не трябва да се толерират повече, не ни е приятно да са между нас. Моя шеф има още по-крайна позиция от мен, аз пък аз имам свободата да избирам хората, които ще работят за мен и аз съм избрал да са такива, които могат да мислят. Руската лъжа не е друга гледна точка или свобода на словото, че да я толерирам. Така че ако ако те притеснява аз как действам, мога да те уверя, че не съм само аз ами са много като мен. За щастие обаче не се налага да прилагам това на много хора, защото в нашата индустрия са основно високо образовани хора и подкрепата за русия не е характерна за тях. Общо взето подкрепата за русия си върви със съответния умствен капацитет на кандидатите за работа и обикновено техните пристрастия към руските лъжи не са основната причина да не бъдат взети на работа. Не бих уволнил някой заради това, че има глупостта да вярва на руските лъжи. За щастие нямам такива хора в обкръжението ми за да разсъждавам над този въпрос. Мога да ти кажа със сигурност обаче, че доста софтуерни фирми у нас имат много по агресивна политика и директно гонят хора с руско мислене. Някаква част от тези фирми са украйнски, които още 2014г си преместиха някой от хората в София, така че това е напълно разбираемо за мен. Други обаче нямат нищо украйнско в тях и пак го правят. Ако ти е трудно да го разбереш направи паралел с някой който подкрепя Хитлер и рисува пречупени кръстове. Обществото е приело, че това не може да се толерира и не подлежи на коментар дали е добро, лошо или друга гледна точка. Въпрос на време е това, което руснаците правят да бъде заклеймено по същия начин. Просто обществото в което съм аз сме изпреварили малко събитията.
Последна промяна ekalchev на 09 Авг 2022, 11:22, променена общо 4 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 09 Авг 2022, 11:13

ivoaudi написа:
Leon написа: но ако я заключа ще е цензура, ако не я модерирам, ще стане хаос, ако участвам съм пристрастен, та си е трън в задника....

Тук съм абсолютно съгласен и дори мисля, че вече съм го споменавал. Никой мисля не оспорва, че не е лесно да угодиш на всички, като всеки е с неговите си дивотии и тн. Но и друго виждам аз:

Leon написа:А как всички украинци и половината хора в темата са "укропитеци"...

Това са редовните думи на Данчо, да. По абсолютно същия начин ти наричаш Путин, путлер. Та ако това е била причина за неговия бан и ти е останала малко съвест, то или трябва да го върнете и да му се извиниш, или да си сложиш бан в момента, в който прочетеш това! :D
Моето мнение е, че не постъпихте никак добре, това е.

Ами не е същото - аз осмивам един диктатор, а Данчо - цял народ. И се радва като ги трепят. И не, причината не е това. И не, не съм му сложил бан, както вече написах.

Grozdanoff написа:Точно тук бъркате по-голямата част от анти-руски настроените! Нито колегата Димитров, нито аз, нито други "подкрепят войната". Толкова ли е трудно да се разбере, че никой от колегите определяни като "путинофил" не подкрепят нито някаква агресия, нито война... От 24 Февруари сте сложили етикет на тези хора, толкова ли не им достига мозъка на някои хора, че след месеци спорове и обиди един на друг още не са разбрали дори основната концепция на "русофилството" във форума... Тези хора дори не са русофили, за да им казвате така. Те НЕ ПОДКРЕПЯТ ВОЙНА, те просто имат различно виждане относно причините за тази война. Това наистина ли не се разбира?!? Моля отговорете ми на този въпрос!

Отговарям - върни се назад в темата и прочети как не само подкрепят войната, а се радват, че руската армия трепе укропитеци. И не забравяй, че най-бруталните нападки и видеа са махнати вероятно. И не, пропагандата не ми влияе - занимавам се с медии от 25г, работил съм и с американски пропагандатори (сравнително ниско ниво), и с руски (да речем високо ниво). Първите са доста по-умели, но пак са прозрачни. Вторите са като в детската градина, сравнени с американците, но просто такава пропаганда работи при руснаците и при част от българите. Мога да напиша малък наръчник по темата и вероятно някой ден ще го направя. Българските пропагандатори се опитват да се учат и от едните, и от другите и в крайна сметка нищо не правят. С един поглед или от първото изречение мога да кажа кога една новина е информация и кога пропаганда, но това няма значение в случа. За мен участието в тази тема приключи, ще помоля някой от другите модератори, които не участват активно да се занимава с нея. Моля, все пак спазвайте някакъв нормален тон.

И пак напомням - НЕ РАЗБИРАМЕ събитията, които се случват, а генезиса им е най-малко 10г.назад във времето, има си политически и икономическо обосновки и т.н. КОментарите ми тук са били чисто човешки. Не се нападайте и намразвайте за глупости.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 09 Авг 2022, 11:34

Всичко е ясно,
Волтер не е бил прав...тая комунистическа путлерова подлога мръсна :mhihi:
А комунистическите похвати са прегърнати от "демократите"!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 09 Авг 2022, 11:43

Боже, боже.... Колко мъка има по тоя сват, боже :banghead: !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата