Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Войната започна ...

Мнение от steeN » 07 Авг 2022, 8:11

Колко е секретна? Има я на страницата на ФСГС, на ЦБ РФ и на още 1000 места.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 07 Авг 2022, 10:30

Spunky написа:
Grozdanoff написа:
Така е, но стана обратен ефект. Живота в Русия си тече, инфлацията е в САЩ алианса.

Ще споделиш ли, каква е инфлацията за последния обявен месец в мада раша и Щатите?

Не! Най-малкото, мен не ме интересува какво "обявяват" ЕС/САЩ медиите, убедил съм, че тези медии не казват истина след 24.02. По-важното е, отказвам вече да споря с хората, наричащи и осъждащи Русия като "агресор". Това, което споделям в темата е за хората, наричани и осъждани като "русофили".
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Авг 2022, 14:46

sme666ko написа::ahah:

BMW_POWER написа:Тайванската армия е решила да прави демонстрация на сила и е започнала военни учения с артилерийски стрелби. В резултат има запалени горски масиви. Пожарникарите се борят за овладяване на огъня.

Колега, би ли споделил линк?

Иде :ok:

https://360tv.ru/news/mir/voennyh-uchenij/

https://udn.com/news/story/10930/651614 ... main_index

(второто не съм го пускал през преводач)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Авг 2022, 15:29

zAcK написа:
Spunky написа:
Grozdanoff написа:Така е, но стана обратен ефект. Живота в Русия си тече, инфлацията е в САЩ алианса.

Ще споделиш ли, каква е инфлацията за последния обявен месец в мада раша и Щатите?

И на мен ми е интересно в последните месеци каква е инфлацията при ватенките и доволни ли са от нея? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :ok:
Още по-интересно е какво е станало с цените на дефицитните стоки :ok: :paranoid: :mrgreen:

Имай предвид, че когато някой е толкова изпаднал, че да си иска "татово време" , значи мисловния процес му е доста сериозен проблем. Нито едни соц смешко не се зачуди:
1. Абе кво ша я праят тая газ, ако никой не им я купува.
2. От къде тая бананова република, дето произвежда само прокат и продава нефт/газ ще се издържа ?
3. Защо никога не е имало и един протест в Русия
4. Защо най-богата на ресурси стеана в света е най-бедната и недоразвита страна в Европа ???
5. ЗАЩО НИТО ЕДИН ПУТИНОФИЛ НЕ Е ИЗБЯГАЛ В РУСЯ :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 07 Авг 2022, 15:37

acho.rs написа:
zAcK написа:
Spunky написа:
Grozdanoff написа:Така е, но стана обратен ефект. Живота в Русия си тече, инфлацията е в САЩ алианса.

И на мен ми е интересно в последните месеци каква е инфлацията при ватенките и доволни ли са от нея? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :ok:
Още по-интересно е какво е станало с цените на дефицитните стоки :ok: :paranoid: :mrgreen:

Имай предвид, че когато някой е толкова изпаднал, че да си иска "татово време" , значи мисловния процес му е доста сериозен проблем. Нито едни соц смешко не се зачуди:
2. От къде тая бананова република, дето произвежда само прокат и продава нефт/газ ще се издържа ?
4. Защо най-богата на ресурси стеана в света е най-бедната и недоразвита страна в Европа ???

Може ли аз да кажа?
1. Горят я, свети чак у финландията
2. Пари не им трябват, те са свикнали на мизерия
3. Имаше протести, едно време, днес всички протестиращи са в затвора
4. Заради американците
5. Защото и да искат не може, няма да ги пуснат. Вражеска държава сме

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Авг 2022, 15:57

Petrolhead написа:
acho.rs написа:
zAcK написа:
Spunky написа:

Може ли аз да кажа?
1. Горят я, свети чак у финландията
2. Пари не им трябват, те са свикнали на мизерия
3. Имаше протести, едно време, днес всички протестиращи са в затвора
4. Заради американците
5. Защото и да искат не може, няма да ги пуснат. Вражеска държава сме

:ok:
4. Е тия всесилни американци защо пречат само на Русия - не пречат на Китай, Гърция, Чехия, Унгария,Словения ,Словакия, Испания , Норвегия , Швеция , ИРЛАНДИЯ! , Исландия, Франция (нали се мразят с англичаните- дедите на американците, ...абе не пречат на 2/3 от света, които живеят по-добре от кремълска Русия :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Авг 2022, 17:17

Аз пък чета и гледам как либерастията се интересува в подробности от живота в Русия. Линкове, информация, досиета, данни ... Баси, до такава степен някои са обсебени, че чак цената на доматите по пазарите в Москва изкараха. Аз като не харесвам нещо, обръщам му гръб и повече не се занимавам с него. Тука дори под чаршафите влизат. Това не е русофилия, това е някакво болезнено влечение натам. Ако отворите някои профили, тамо само за Русия пише ...
Как да им повярваш на думите?

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Авг 2022, 17:48

3186 написа:
BMW_POWER написа: Аз като не харесвам нещо, обръщам му гръб и повече не се занимавам с него.

Явно ти харесва на запад :mhihi:

Зависи кое ;)

И не забравяй, колкото по на запад отиваш, толкова по на изток стигаш :OT:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 07 Авг 2022, 18:00

Не знам кой е с пром/б/ит мозък но твърденията, че русия печелила войната и че санкциите не и влияят показва сериозен интелектуален дефицит. Първо войната не е приключила, че да се твърди едното или другото. Ако се гледа ситуацията в момента, украйнците имат подем с американските артилерии и руснаците се готвят да отблъскват контра нападения. Кой би си помислил, че ще се стигне до тук Февруари месец? Второ това дали работят санкциите се вижда от действията, които предприема Мордор. Забрана на чужди фирми да продават активи и цена на рублата, която не се определя от пазара, показват много повече отколкото някоя западна или руска медия може да напише. Срив на износа на газ и спад на цената на петрола вещаят още по-лоши неща за русия. От началото на конфликта се знае, че времето работи в полза на запада. Независимо дали ще превземе цяла Украйна, съдбата на калната дупка е ясна. Приключи това което беше като държава и икономика. Вкара още държави в НАТО, намали армията си наполовина, ще плаща репарации 100 години. Големи постижения.... Джуджето излезе от бункера и почна да се среща с някакви хора и да говори за прекратяване на конфликта. Украйнците не искат и да чуват за прекратяване - какво ти говори това за ситуацията там, дали руснаците са спечелили?

Наскоро Мордор го обявиха за спонсор на тероризма, забелязвам че русоробите им е трудно да осъзнаят, че това не е просто един етикет сложен то запада. До сега западните фирми можеха да заобикалят санкциите и да си пласират стоките в русия без директно да нарушават санкциите. Сега ако някоя фирма бъде заподозряна, че нейни стоки са в страна спонсор на тероризма се активират безброй последствия, разработени с години основно за Иран. Виждам вече някой от нашите фирми много сериозно почнаха да проучват клиентите си защото почна да ги тресе голям страх да не би някой от тези клиенти да препродаде в русия. До сега продавахме по заобиколни начини в русия, включително и фирмата за която аз работя. Ден след като ги обявиха за държава спонсор на тероризма, получихме писмо от ръководството да се прекратят всякакви операции в русия в рамките на 1 седмица дори и ако това е на цената на големи финансови загуби. Бих казал че чак сега започват санкциите, до сега бяха само пожелание.
Последна промяна ekalchev на 07 Авг 2022, 18:20, променена общо 4 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Авг 2022, 18:12

Тайван е част от Китай .... :lol:
https://vk.com/video/@novnews?z=video-5 ... 0332460_-2
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Авг 2022, 18:13

ekalchev написа:...

Колега, някакви факти в допълнение на написаното?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Войната започна ...

Мнение от steeN » 07 Авг 2022, 18:32

IMG_3535.jpg

https://www.cbr.ru/key-indicators/

Малко СЕКРЕТНИ факти от ЦБ РФ. ИнфлЯция :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Авг 2022, 18:44

ekalchev написа:Знам че под факти имаш предвид youtube видео на руски. В кой факт върху който съм разсъждавал се осъмни че ти трябва видео?

Чакай, че си допълнил мнението :ok:

Първо войната не е приключила, че да се твърди едното или другото. Ако се гледа ситуацията в момента, украйнците имат подем с американските артилерии и руснаците се готвят да отблъскват контра нападения. Кой би си помислил, че ще се стигне до тук Февруари месец? Второ това дали работят санкциите се вижда от действията, които предприема Мордор. Забрана на чужди фирми да продават активи и цена на рублата, която не се определя от пазара, показват много повече отколкото някоя западна или руска медия може да напише. Срив на износа на газ и спад на цената на петрола вещаят още по-лоши неща за русия. От началото на конфликта се знае, че времето работи в полза на запада. Независимо дали ще превземе цяла Украйна, съдбата на калната дупка е ясна. Приключи това което беше като държава и икономика. Вкара още държави в НАТО, намали армията си наполовина, ще плаща репарации 100 години. Големи постижения.... Джуджето излезе от бункера и почна да се среща с някакви хора и да говори за прекратяване на конфликта. Украйнците не искат и да чуват за прекратяване - какво ти говори това за ситуацията там, дали руснаците са спечелили?

Наскоро Мордор го обявиха за спонсор на тероризма, забелязвам че русоробите им е трудно да осъзнаят, че това не е просто един етикет сложен то запада. До сега западните фирми можеха да заобикалят санкциите и да си пласират стоките в русия без директно да нарушават санкциите. Сега ако някоя фирма бъде заподозряна, че нейни стоки са в страна спонсор на тероризма се активират безброй последствия, разработени с години основно за Иран. Виждам вече някой от нашите фирми много сериозно почнаха да проучват клиентите си защото почна да ги тресе голям страх да не би някой от тези клиенти да препродаде в русия. До сега продавахме по заобиколни начини в русия, включително и фирмата за която аз работя. Ден след като ги обявиха за държава спонсор на тероризма, получихме писмо от ръководството да се прекратят всякакви операции в русия в рамките на 1 седмица дори и ако това е на цената на големи финансови загуби. Бих казал че чак сега започват санкциите, до сега бяха само пожелание.

Това, което си дописал. Може ли страни консуматорки да наказват страни производителки? Сега е август. Не паднат ли санкциите, след шест месеца икономиката на западна Европа ще бъде само спомен. И не само тя ... Глупаците убиха средната класа с ковида, сега със санкциите ще я докарат до просешка тояга. Скъпи суровини, скъпи горива, висока цена на труда. Кой идиот ще продължи да произвжда при тези условия. 20% от немските фирми намекнаха още юли, че смятат да изнасят производството си извън страната. BASF няма да ме учуди, ако се изнесе напълно. И не само те. Да, руснаците имат спад, но ти гледай финансовите потоци, а не оборотите. Русия троши рекорди по доход от продажба на енергоресурси.

Войната е война. Русия пак заобикаля санкциите. Не забравяй, че огромен процент от забранение за внос от запада стоки се прозвждат в страни, които ня подкрепят санкциите.

Руснаците имат по-различна народопсихология от нас. Да не говоря, колко са различни от западняците. Не може да съдим за тях през нашите представи за Света. Много са погрешни и се допускат големи грешки. Опитай се да наблюдаваш ситуацията без фенщина. Просто отстрани. Ще видиш, че тези, дето джафкат губят много повече. А тепърва ще става страшно.

===================

Роджър Уотърс попиля CNN :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 07 Авг 2022, 19:07

Русия - страна производител.... спрях да чета по нататък.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 07 Авг 2022, 19:24

BMW_POWER написа:
Роджър Уотърс попиля CNN :ok:

Доказва, че след определена възраст не трябва да се оставя на възрастни хора да определят важни неща. Което разбира се важи и за слийпи Джо :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата