Велосипеди
Модератор: Общи модератори
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Покупка на велосипед...
Днеска най-накрая се сдобих с колело. Обаче нещо ме тормози за тия първи 4 км които врътнах в софия за пръв път от 17 години(тогава за последно имах колело тук, от тогава съм карал инцидентно и то в населени места без трафик), ми че то без огледала е голям ужас
С мотора съм свикнал винаги да знам да какво се случва около мен, а тука хем всички ти влизат в гръб хем не ги виждаш. Вие ползвате ли огледала на колелетата или да свиквам да си вътря главата насам натам и да не се излагам като си сложа огледала 

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Огледалата лично на мен ми пречат. Разбира се, това е въпрос на навик, аз не съм карал мотор и не съм привикнал към огледалата, може би това е причината.
Аз никога не съм имал огледала. Има много модели, които се казачат на каската.

Няма риск да ги счупиш или откраднат от колелото

Няма риск да ги счупиш или откраднат от колелото
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
По спомени от Балканчето огледалата не ми вършеха никаква работа, че то волана напаво почти не седи. Ся като карам с каката постоянно се въртя да я гледам дали е зад мен , а като чуя кола да видя къде е и каква е. Има в Джъмбото /купихме си подпирачки от там/, не са скъпи...ма сякаш няма да ми вършат никаква работа. Ще се озъртам и това. Вече спукахме гума, което ми е странно, ма нейсе. Иначе въртим по 100-на км на ден с каката, седалката продължава да си ме ръмби и колко да и свикнах след 1 час каране не е приятно усещането хич. Имаше и седалки с пружини в Джъмбо. Ма 1 че пак не е с дунапрен и е твърда и 2 захващането на моята е различно.
Хамортисьорите могат да ли да се регулират по твърдост? Гледам има неква врътка сложена. Която я въртех ма не забелязах разлика.
Хамортисьорите могат да ли да се регулират по твърдост? Гледам има неква врътка сложена. Която я въртех ма не забелязах разлика.
Хм,хм...
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
b_u_b_o написа:Днеска най-накрая се сдобих с колело. Обаче нещо ме тормози за тия първи 4 км които врътнах в софия за пръв път от 17 години(тогава за последно имах колело тук, от тогава съм карал инцидентно и то в населени места без трафик), ми че то без огледала е голям ужасС мотора съм свикнал винаги да знам да какво се случва около мен, а тука хем всички ти влизат в гръб хем не ги виждаш. Вие ползвате ли огледала на колелетата или да свиквам да си вътря главата насам натам и да не се излагам като си сложа огледала
Честито колело и с радост да си го караш. И аз като се кача от колата на колелото се озъртам за огледала, ама няма. Като цяло избягвам да карам по натоварени улици и булеварди.
Ако няма вело алеи по твоите маршрути може да пробваш с огледала, но както казва Моджо, кормилото се мести постоянно и ще е трудно да имаш добра видимост назад.
Моджо написа:Хамортисьорите могат да ли да се регулират по твърдост? Гледам има неква врътка сложена. Която я въртех ма не забелязах разлика.
Дай повече подробности за тия амортисьори. Пружинни ли са или въздушни? Само отпред ли има амортисьор? При пружинните тази врътка трябва да заключва вилката на 100%. При въздушните се втвърдява, но не се заключва напълно.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И аз не изпитвам нужда от огледала. Най-малкото за разлика от на мотора с колелото чуваш всичко. Иначе при всяка маневра, както и с мотора вероятно си свикнал се обръщаш да погледнеш и назад за да няма ядове.
Най-доброто, което можеш да направиш е да сложиш възможно най-мощната мигалка отзад. Имаше един пич снимал със и без стоп. Колите без стоп минават много по-близо до него. Със стоп по-голямата част го заобикалят от по-голяма дистанция. Вероятно инстинктивно.
Най-доброто, което можеш да направиш е да сложиш възможно най-мощната мигалка отзад. Имаше един пич снимал със и без стоп. Колите без стоп минават много по-близо до него. Със стоп по-голямата част го заобикалят от по-голяма дистанция. Вероятно инстинктивно.
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
няма начин да не се похваля пресно пресно

29ка секънд хендс , 182см.съм и три пъти вчера си травмирах кесииките, височко ми идва ама си го харесвам
на малкото коте некво готинко му спечелихме от една игра на монстър
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
B U L L I написа:няма начин да не се похваля пресно пресно
29ка секънд хендс , 182см.съм и три пъти вчера си травмирах кесииките, височко ми идва ама си го харесвам
на малкото коте некво готинко му спечелихме от една игра на монстър
Оправи си седалката, за да не ти заминат барболетата

Какво е това руско знаме

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Колеги, в Лидл ще пуснат помпи за гуми на цена 18лв. Някой ползва ли такава и доволен ли е? Има манометър (колко е точен и до колко бар-а е) и е с 72см височина. От какъв материал е? Мисля да помпя гумите на моторите и на кола, евентуално... Дали ще стане? Питам тук, защото си мисля, че тук е по-вероятно да получа отговор. Просто се ползват повече такива помпи...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
То и в Джъмбо има за толкова пари горе долу (Аз си купих подпирачка за каката), Аз каквото съм зел от Лидъла като техника си е ок.
Ама да помпам автомобилна гума на ръка..... Не знам.
Компресорчето ми за извънредни случаи го имам от 10-а години, беше към 30 лв и си го ползвам него. За колело ще си купя, но само за на пътя ако стане нещо. Иначе на ръка не съм помпил от 1995 година някъде
)
На крак-да - лодката си надувам с крачна помпа ))
Ама да помпам автомобилна гума на ръка..... Не знам.
Компресорчето ми за извънредни случаи го имам от 10-а години, беше към 30 лв и си го ползвам него. За колело ще си купя, но само за на пътя ако стане нещо. Иначе на ръка не съм помпил от 1995 година някъде

На крак-да - лодката си надувам с крачна помпа ))
Хм,хм...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Мисълта ми беше, дали ще е по-качествена тази в ЛИДЛ ? Ще си проверявам и прецизирам налягането в гумите на моторите в гаража. Аз, така или иначе, няма да ги 'вдигам' от 0... има си компресори за това - прав си наистина! Ако колата е в гаража, какво пречи и на нея да и хвърля едно око? 1-2 десети - не ме мързи! Ако и манометъра става що-годе...

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
За помпа не ще помпи. За манометър едва ли ще е много точен. Пускат и едни малки манометърчета + да си мериш грайфера на гумата. Мойто така си стои ако го намеря ще ти го подаря
В джъмбо няма как да е по качествено от лидъл.
В джъмбо няма как да е по качествено от лидъл.
Хм,хм...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
???Моджо написа:За помпа не ще помпи.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ще помпи, ама на манометъра не трябва да разчиташ. Между другото тва винаги ми е било странно. Тая работа с манометъра. Никога не съм метил налягане, а ако е намаляло то се вижда с просто око. От там насетне дали е 2.2 или 2.1 примерно какво па толкова да му се вталявам.
Шкодата даже я карам без резервна гума. Спрей некъв имам и компресорчето. Треа се пръсне на парчета някоя, за да ми потрябва резервна.
Шкодата даже я карам без резервна гума. Спрей некъв имам и компресорчето. Треа се пръсне на парчета някоя, за да ми потрябва резервна.
Хм,хм...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
ildivvy написа:Колеги, в Лидл ще пуснат помпи за гуми на цена 18лв. Някой ползва ли такава и доволен ли е? Има манометър (колко е точен и до колко бар-а е) и е с 72см височина. От какъв материал е? Мисля да помпя гумите на моторите и на кола, евентуално... Дали ще стане? Питам тук, защото си мисля, че тук е по-вероятно да получа отговор. Просто се ползват повече такива помпи...
Ако не бързаш, изчакай да пуснат компресора на 12В. Двайсе' и няколко кинта беше и си е чуден за парите. Показанията на манометъра му съвпадат с тия по бензиностанциите. Нарочно се заех да му разкажа играта с разни простотии, докато е в гаранция.

Ubi dubium, ibi libertas