Айде на ски-зима е....!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какво караме?

Ски
216
62%
Борд
132
38%

Общо гласове : 348
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Re: Айде на ски-зима е....!?

Мнение от mr_petroff » 21 Яну 2025, 18:04

Ant0n написа:Запазих си ски за Ливиньо през Март. Някой може ли да препоръча фирма за коли под наем и как стоят нещата със закона им за зимни гуми/вериги. Уж едното от двете е задължително, това означава ли, че хипотетично ще взема кола с летни гуми и вериги в багажника да ходя в Алпите!? :lol:

Аз съм от 1.03 до 8.03 или там , или Доломитите Мармолада , ще запазвам в последният момент като гледам как е снега . Днес в Яхорина заваля сняг , то иначе след 5-6 дена можеше и да затворят :D . Доволен съм от карането три дена , утре газ към Копаоник :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Яну 2025, 0:50

b_u_b_o написа:Абе аз ли съм се разглезил, че искам да ходя все по големи курорти? Стигат ли ти тия 60км в Хинтертукс? Сега за 6 дни правех средно по 55-60км на ден и то без да се напъвам кой знае колко. Имам чувството, че в такъв малък курорт ще ми писне бързо бързо :dunno:

Явно много караш. Аз обичам малки , изолирани, тежко снежно ски курорти, така или иначе съм 4/10 скиор. На стари години се качих на ските и обикнах спорта, ама той мене не :mhihi: Дори да карах по-добре, големите места, всички са ми тип Слънчака и бягам от тях (Ишгъл, Майерхофен, Зьолден, Валгардена, Кортиня, 3те долини и тн).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mr_petroff » 22 Яну 2025, 7:21

А то много зависи... Аз мога перфектно да покарам на Мечи Чал или Картала, мога и гладен за ски да си остана и в Капрун примерно. Като пистите са добре обработени и няма тълпи свличащи се неконтролируемо по склоновете е ОК...И пияни ингилизи :mhihi: да няма - и в Яхорина ги споменават с майките им :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 22 Яну 2025, 9:41

acho.rs написа:
b_u_b_o написа:Абе аз ли съм се разглезил, че искам да ходя все по големи курорти? Стигат ли ти тия 60км в Хинтертукс? Сега за 6 дни правех средно по 55-60км на ден и то без да се напъвам кой знае колко. Имам чувството, че в такъв малък курорт ще ми писне бързо бързо :dunno:

Явно много караш. Аз обичам малки , изолирани, тежко снежно ски курорти, така или иначе съм 4/10 скиор. На стари години се качих на ските и обикнах спорта, ама той мене не :mhihi: Дори да карах по-добре, големите места, всички са ми тип Слънчака и бягам от тях (Ишгъл, Майерхофен, Зьолден, Валгардена, Кортиня, 3те долини и тн).

Ако решиш да промениш това и ходиш на Пампорово, ще те свържа с един конкретен ски учител и доста силно вярвам че нещата ще се подобрят значително за кратко време, пиши на лично ако решиш нещо.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Яну 2025, 14:38

ivanski_2 написа:
acho.rs написа:

Ако решиш да промениш това и ходиш на Пампорово, ще те свържа с един конкретен ски учител и доста силно вярвам че нещата ще се подобрят значително за кратко време, пиши на лично ако решиш нещо.

Благодаря, ще го имам предвид, макар че при вила в с.Баня, едва ли ще стигна до Пампорово. Всъшнсот не съм чак толкова зле, просто жена ми кара от както е проходила и ме депресира с умения :D Иначе при ските едва ли някога някой е постигнал съвършенство. Винаги има място за подобрение и е добре периодично да ползваш ски учител :yes:

ПС: е Капрун, при всичките тинейджъри от Бавария ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mr_petroff » 24 Яну 2025, 19:37

Два дена карам в Копаоник и само отбелязвам - нашите курорти издишат . Не съм идвал тук от 2019 , и виждам напредък откъм всичко - лифтове , инсталации за сняг , нови писти . И не на последно място цените - сутрешен ски пас 58 лв. ,цял ден 83. В заведенията можеш да хапнеш без да си продадеш бъбрека и храната е храна . Не че това е фактор в нашия форум :D След Яхорина и Копаоник нещо май не ми се ходи на ски в БГ..Наште май го карат на стари лаври , реклама и яко комерс ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 26 Яну 2025, 12:24

mr_petroff написа:Два дена карам в Копаоник и само отбелязвам - нашите курорти издишат . Не съм идвал тук от 2019 , и виждам напредък откъм всичко - лифтове , инсталации за сняг , нови писти . И не на последно място цените - сутрешен ски пас 58 лв. ,цял ден 83. В заведенията можеш да хапнеш без да си продадеш бъбрека и храната е храна . Не че това е фактор в нашия форум :D След Яхорина и Копаоник нещо май не ми се ходи на ски в БГ..Наште май го карат на стари лаври , реклама и яко комерс ...

Е то скоро и в Северна Македония ще ни минат по курорти. У нас от както се сформира зелената мафия (2007 някъде), нищо почти не е мърдало освен цените. Жалко, защото имахме много потенциал

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Фев 2025, 13:00

https://www.mediapool.bg/s-nad-200-km-p ... tKpURfNYjg

С над 200 км писти в България е лукс да се научиш да караш ски

Колко струва да караш ски
Данните показват, че в България и Румъния да караш ски излиза почти толкова, колкото и в държави, където инфраструктурата за този спорт е далеч по-добра. Сравнението на доходите също не е в полза на България и Румъния.

При ски карта средно около 50 евро доходът на българско семейство с две деца, в което и двамата родители работят, е под 20 000 евро на година. В Австрия, където ски картите са с около 30 евро по-скъпи, средният годишен доход на четиричленно семейство е над 86 500 евро. В Италия, където в по-малки курорти ползването на съоръженият струва около 60-70 евро на ден, семейство от двама възрастни и две деца изкарва средно около 53 000 евро за година, показват данните на Евростат за 2023 г.

Както и с много други неща, тук наистина си е цифри да се научи човек. Една седмица ски-ваканция със ски-учители си е баси цифрата на фона на средната заплата в страната. При положение, че над половината от населението на страната има ски писти в рамките на 1ч-1ч30мин, масовото хора не могат да практикуват тоя спорт. Сходни цени с европейските държави, доходи на 1/3, качество пак 1/3. При средна възраст на автомобилите от 20 години, една семейна ски почивка си е 1 кола пари :mhihi:

Преди 2-3 години се бяхме засилили да ходим в Пампорово, със ски учители, намерих познат треньор, и отстъпка щяхме да получим. Накрая ударихме чертата колко ще излезне, теглихме една майна и отидохме на СПА почивка другаде за повече време за 40% от парите.

А не се бях замислял, че безплатно (или силно спонсорирано) обучение на деца, лонг-търм би носило и приходи за курортите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 07 Фев 2025, 13:07

Аз и жена ми никога не сме карали ски или сноуборд, а сме в средата на 30те си години, ще гледаме поне с децата това да се промени.

Не се оплаквам, само за статистика казвам. Дано не е голям процента на хора които не практикували такъв вид зимен спорт.

Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Фев 2025, 13:13

Не се сещам за някой, който практикува този спорт, и да не е с доходи доста над средните. Това е голяма спирачка.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 08 Фев 2025, 4:38

Никога не ми е било интересно, сигурно щото мразя студа и зимата. Ако е без пари бих пробвал, ама да давам хиляди левове - не мерси. :lol:
За тея пари по-добре да отида една седмица на топло тип канарски/египет, отколкото да се навлека с три ката гащи и гащеризони за да се въргалям във снега. :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mr_petroff » 11 Фев 2025, 8:18

Продължавайки бойкота :D на родните топ курорти с тълпи по пистите и цени като в Алпите , направих едно румънско трипче . Понеже на Синая и Пояна Брашов вече съм карал , този път реших да погледна към по малките в област Прахова. Пробвах Предеал , Азуга и Бущени и съм неочаквано доволен :yes: Всичко е ОК - писти , обработка , паркиране ,цени и най вече - няма опашки , няма чакане , няма тълпи и камикадзета по пистите :yes: Спахме в Бущени и всичките ски зони плюс Синая ни бяха на 15 мин.
Предеал - по леки писти с добри падове , 77 лв. ски пас за 4 часа ,безплатно паркиране до пистата :yes: Обяд за двама 40 лв. с по чаша вино :yes:
Азуга - двете основни писти са сериозни , перфектно обработени .Много добре :yes: . Лошото е ,че достъпа до едната е леко екстремен .Козя пътечка с пропаст :mhihi:няма добра свързаност и до гондолата ходиш 150 м. след спускане по едната писта . 12 лв. паркинг до пистата ,66 лв. 4 часа ски пас .Обяд в курорта за двама - 30 лв. с по една бира :D
Бущени - приятна малка писта за разцъкване , 80 лв. дневен ски пас ,10 точки/5 спускания/ 45 лв. ,10 лв. паркинг на пистата :yes:
Ами общо взето е добре да се пробва ,разнообразие си е все пак :yes:
п.п. Препоръчвам пътя от Дунав мост през Гъещ , румънското Търговище ,Синая - 2км. са повече. През околовръстното на Букурещ и основният за Брашов е кошмар-задръствания ,тапи - плюс 2 часа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 12 Фев 2025, 14:14

Някой има ли инфо как е Съботното каране на Чепеларе ? Че се върти една идея за дневна разходка натам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 12 Фев 2025, 14:24

don_gori написа:Някой има ли инфо как е Съботното каране на Чепеларе ? Че се върти една идея за дневна разходка натам.

Спокойно, обикновено няма много хора.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 12 Фев 2025, 14:28

На Пампорово миналата седмица Събота и Неделя ставаше реално до към 10:30 макс за каране + голямо чакане долу на Малина, иначе през седмицата до обяд си правех супер спускания. Та идеята ми е да отида за 1 ден и да покарам колкото ме държат краката :D

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата