Айде на ски-зима е....!?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Айде на ски-зима е....!?
mr_petroff написа:До 23 - ти е така, после... клонираните атакуват
Да видим до неделя още колко ще се прецака зимата и дали въобще ще става за нещо

Иначе, ако в момента бях там, щях да се кача да се разходя до Снежанка пеша.
Вечер в Родипите като има сняг и луна e брутално яко.
А в неделя ще е пълнолуние. Не знам, не знам

P.S. Много обичам стабилно време, планина, сняг, луна, да си обикалям

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Днес на Банско - 110 лв. карта , но си заслужаваше всяка стотинка
Топ обработка , перфектни писти , всичко работи . На опашка не съм чакал нито секунда
Каране на макс , частни писти
71 км. пускане - мислех , че нещо подобно е възможно само на Алпите.
Жалко само , че тези дни идват тълпите , и вече и без пари да е ... аре чао...
Ще бягаме към Италия - Бормио , Ливиньо , Стелвио и понеже Австрия ни ''пусна'' в Шенген , и аз свалям бойкота и ще отскочим и до Ишгл-Саумнан/Швейцария/.Обичам безмитните зони

Ще бягаме към Италия - Бормио , Ливиньо , Стелвио и понеже Австрия ни ''пусна'' в Шенген , и аз свалям бойкота и ще отскочим и до Ишгл-Саумнан/Швейцария/.Обичам безмитните зони

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Лавина падна в Пирин и уби един човек. Сигнал за инцидента, станал над хижа „Вихрен”, по западните склонове на връх Тодорка, е постъпил около 15 ч. Спускали са се двама души със ски и един бордист.
Още не е почнал сезона, баси.... Лавината най-вероятно са я предизвикали пострадалите, карали са извън пистите
https://nova.bg/news/view/2024/12/20/48 ... %B5%D0%BD/
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Я кажете от магистралата ако се идва от Пловдив там преди Ихтиман ли е оптималния път за Боровец през Костенец и Момин проход ли, че един колега утре ще ходи из снеговете и му казах този път, но викам да питам.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Да, но пътя не е чудесен. Аз го карах есента с кабриото…изпадаха ми пломбите, при Радуил беше най-зле като че ли 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Колегата ми звъни, то от магистралата нататък било кола след кола колона и да спрели, на всяко тръгване зор, тия коли вика как ще стигнем всички и къде ще спрем, снегорин не може да мине сега да бутне нещо защото трупа, а е задръстено...
Ама нормално, откриване на сезона, по радиото тръбят коли, коли, на магистралата се очаквало по 1500 коли да минават в минута, което нещо много ми се струва.
Ама нормално, откриване на сезона, по радиото тръбят коли, коли, на магистралата се очаквало по 1500 коли да минават в минута, което нещо много ми се струва.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Top Gun Maverick написа:Колегата ми звъни, то от магистралата нататък било кола след кола колона и да спрели, на всяко тръгване зор, тия коли вика как ще стигнем всички и къде ще спрем, снегорин не може да мине сега да бутне нещо защото трупа, а е задръстено...
Вчера навсякъде беше мазаляк

Ние се връщахме от Пампорово, валеше яко сняг, по пътя имаше лед и върху него сняг и стотици закъсали коли

Буквално. Имаше и закъсал автобус, и бусове и т.н. И то не само под Пампорово, ами и преди Чепеларе и на по-ниското.
И супер странна катастрофа в камион и кола челно. Дори не разбрах как двамата са се озовали в дясно от пътя и какво прави тоя камион там.
Може да е бил спрял и идващата от горе кола да е излезнала от пътя

Иначе, най-вероятно голяма част от хората бяха със скапани гуми, без вериги и т.н.

После на магистралата засякох един приятел с X5, "похвали" се, че бил с гуми на 5.5. години и щял да се пребие

Преценячи сме и това е.
Иначе на Пампорово си беше супер за малки деца да се учат на ски и сноуборд цялата седмица.
Супер време, никой на лифтовете и на малкото отворени писти

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
Вчера валя готин сняг и решихме , че така и така условията не са перфектни , да караме на Добринище . Направих 4 пускания горе и едно до долу - със всяко спускане снега растеше с по 10 сантиметра без да преувеличавам . Тотал щета за карвинг , рай за сноуборд и бегкънтри ...Нямаше и ток и пичовете бачкаха на генератор
Опитаха към 9:30 да направят малко писта с два ратрака , но след 20 мин. все едно не бяха минавали
За капак на всичко жена ми заключи колата с ключовете вътре , добре че имаме резервни в хотела в Банско .Евала и благодарности на младежите от Троян които отидоха с жена ми да ги вземат
и си изгубиха 1 час каране. И понеже снощи май прекалихме с купона
, днес ще караме следобедно . Обаче като гледам май половин бивша Югославия пристигна вчера заедно с четвърт Гърция и милион румънци , че не знам какъв мазаляк ще е горе 

За капак на всичко жена ми заключи колата с ключовете вътре , добре че имаме резервни в хотела в Банско .Евала и благодарности на младежите от Троян които отидоха с жена ми да ги вземат

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Тия дни направо ще ги зарине от сняг курортите ни.
Днес цял ден вали на Пампорово
После ще има и студ да го омешат и пистите ще са супер.
Тая година като да не повярваш, в планините ще излезе доста снежна
Днес цял ден вали на Пампорово

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Супер е на Пампорово , както и в ЧепелареzAcK написа:Тия дни направо ще ги зарине от сняг курортите ни.
Днес цял ден вали на Пампорово![]()

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
На Пампорово продължава да вали
Баси яката зима, като да не повярва човек. Има повече сняг от Алпите при нас
В Кронплац не е валяло примерно от 03.12.2024
А на Мечи Чал е частна писта, защо не съм таааммммм. Тия хора са луди. Всички се бутат на Пампорово, на Мечи Чал трима човека
P.S. Ивански, там ли си
Баааа, завиждам им на всички там, направо е приказно, деба.
Такива снежни Коледа и Нова година скоро не помня да е имало!

В Кронплац не е валяло примерно от 03.12.2024

А на Мечи Чал е частна писта, защо не съм таааммммм. Тия хора са луди. Всички се бутат на Пампорово, на Мечи Чал трима човека

P.S. Ивански, там ли си

Такива снежни Коледа и Нова година скоро не помня да е имало!

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
И да се чуди човек , защо при този сняг Чала работи само от междинна до горе
Дано до 2.01 я пуснат заедно с другите на Пампорово ,дето още не са ги пуснали.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
zAcK написа:На Пампорово продължава да валиБаси яката зима, като да не повярва човек. Има повече сняг от Алпите при нас
![]()
В Кронплац не е валяло примерно от 03.12.2024![]()
А на Мечи Чал е частна писта, защо не съм таааммммм. Тия хора са луди. Всички се бутат на Пампорово, на Мечи Чал трима човека![]()
![]()
![]()
P.S. Ивански, там ли сиБаааа, завиждам им на всички там, направо е приказно, деба.
Такива снежни Коледа и Нова година скоро не помня да е имало!![]()
До днес бях там, сега ще съм малко в Борино до края на годината, приключих с карането, ще се отдам на четене на книжки и вино пред камината с жената.
Но който има възможност ( и зимни гуми ) нека да ходи супер условия има в момента.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

Аз се бях засилил да правя София-Пампорово-София в един ден, но никой друг луд не ми се нави за компания и спусках с един колега на Боровец. Беше си супер и там, макар и Пампорово да ми е любимото място за каране. Пресен сняг, стегнато време, нямаше и много народ.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
mr_petroff написа:Днес на Банско - 110 лв. карта , но си заслужаваше всяка стотинкаТоп обработка , перфектни писти , всичко работи . На опашка не съм чакал нито секунда
Каране на макс , частни писти
71 км. пускане - мислех , че нещо подобно е възможно само на Алпите.
![]()
Има много сняг в ски зоната, но долу - Банско, Разлог, Баня, Добринище няма 1 снежинка. Качвах се да карам в последните свободни дни - беше супер, макар че ни заваля снега.
110лв на ден и 17лв за паркинг, за тия 4 писти обаче са абсурд. В Гургъл за 8 дни каране е по-евтино от Банско, а меко казано няма база за сравнение. На 10ти Януари паля пак за там. Колебаех се за Червиня, но там малко полудели с цените на хотелите.
Ако не си карал досега на Ишгъл - подготви се. Супер сериозен курорт с безброй писти, повечето от които са доволно "черни"