Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Икономическа тема
Е като България е незначителен или нищожен потребител на тези суровини, тогава за какво въобще обясняват поскъпването (и поевтиняването) на световните борси и за това и тука така?!
Или да го запишем под чертата на "бай Ганьо бизнесмен и бай Ганьо политик "
Или да го запишем под чертата на "бай Ганьо бизнесмен и бай Ганьо политик "
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Явно не мога, след като "питам" тук.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
По повод майсторите, един познат хванал някакъв от София и онзи му иска работници за строежи, шпакловчици и фансаджии. Намирай вика, дава комисионна за всеки. Викам абе не ми трябва ще питам ако има мераклии защото все ми познати, не искам нищо от тях. Та онзи давал 180 лева на ден, с осигурени квартира и не съм убеден за някаква храна там, но си рекох ако има желаещи, те ще си разучат подробно. Но иска минимум да работиш 26 дена в месеца, пожелание може 30. Питах двама човека, викат малко ми е това за София, по-добре тука да си стоя. Е, трети няма да питам.
Та работата с майсторите наистина е изгрубяла.

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Top Gun Maverick написа: Но иска минимум да работиш 26 дена в месеца, пожелание може 30..
Аз съм навит, при условие че газдата изкара едно лято като общак при мене, без почивни дни.....

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Викаш ще му отпориш гьона като вол да бачка.
Ей сега го карах тоя пак, вярно и храна имало. Две седмици се бачкало да те види дали ставаш.
Набирал и за Дубай работници като шофьори на такси и някакви такива. Викам дават ми такси и карам под наем ли? Не бе, на залата. Бачкало се до обяд и после от 4. Викам заеби на мазния арабин да му бачкам и да ми определя колко ще дера аз. Айде бе вика ако ти дава 5000 евро. Викам първо не са в евро, но пак не бих. Той ще ми дава 1/3 от това, което изкарам максимум според мен. Искали с английски, под 50, ако може с жена и деца.
Викам отговарям на всичкото, ама йок да ида в тая жега да аргатувам за заплата и някой да ми определя. Бих ако си купя кола, някой ми продаде разрешително(вероятно е скъпо и има защо)или в краен случай под наем, заплата не.
Търсят балами арабите. Чули, че стандарта тука нисък и дай. Умря Марко.

Ей сега го карах тоя пак, вярно и храна имало. Две седмици се бачкало да те види дали ставаш.
Набирал и за Дубай работници като шофьори на такси и някакви такива. Викам дават ми такси и карам под наем ли? Не бе, на залата. Бачкало се до обяд и после от 4. Викам заеби на мазния арабин да му бачкам и да ми определя колко ще дера аз. Айде бе вика ако ти дава 5000 евро. Викам първо не са в евро, но пак не бих. Той ще ми дава 1/3 от това, което изкарам максимум според мен. Искали с английски, под 50, ако може с жена и деца.

Търсят балами арабите. Чули, че стандарта тука нисък и дай. Умря Марко.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Само че цените са като у нас...
Бензина е по-евтин, ама тук кой бакшиш кара на бензин?
5к евро са пълни фантазии, дори да имаш собствена кола и платен лиценз.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Предлагам да пренасочим квалифицираните кадри от Индия към Дубай
Срещу скромен комисион разбира се 

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-

Съгласен, особено като гледам какви ги вършат тия топ работници в Германия...квалифицирани са да ръгат с ножки полицаите, които...им помагат.

Иначе Алек Бог. Тоя обаче нали казвам ако има неразбрали, не ми е казал, че ще вземам 5, а един вид ако ми предложили 5 нямало ли да ида.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
В Дубай е пълно с работници от Индия и Бангладеш... В нещо като робски гета... Бачкали по много часове за малко пари! Имаше доста писано по въпроса... Онези да не са луди да ходят там, ако ги поканят в някоя 'бяла' държава
?

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
За кредитите е ясно, но вече определено прегрява и пазара на труда. Това няма как да продължи без постоянна имиграция в България, което не го виждам как ще се случи.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Маверик, по богатите емирства основният обслужващ персонал са точно индийци. 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Никъде не съм казвал, че не ходят, ама щом един милиард не им стигат...
Top Gun Maverick написа:Индия е наблизо. Щом ония не искат да ходят да им бачкат като бакшиши(един вид не им стигат)смятай.
Бизнес с араби от емирствата , в никакъв случай, особено ако не познаваш добре културата. Може някаква търговийка, но трябва да имаш едно наум, че винаги мислят някакви варианти ти (чуждестранния партньор) да гризнеш дървото по някакъв параграф. Няма win-win scenario… 

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ