Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
- Petrolhead
- Потребител
-
Re: Войната започна ...
Don_Diego написа:Petrolhead написа:Don_Diego написа:Ами предвид, че всяка държава има краен брой боен арсенал е нормално в даден момент да се усети недостиг от определен тип муниции, не виждам нищо странно в това да спрат умните бомби за известно време докато презаредят наличностите![]()
По-интересния момент с тази информация е дали са били произведени някога тия модифицирани бойни глави или в момента го правят защото ако е така - не виждам нищо забавно в това противника да може да си променя въоръжението според нуждите в хода на бойните действия
Ако става дума нормална държава, може би си прав.
Но ако един продукт има в описанието си ^умен^, то руснаците не могат да го направят.
Каквото са заскладили преди февруари, това им е
Пак много говориш без да кажеш нищо...![]()
Руснаците където е трябвало да използват умно оръжие са го направили, доста прецизно съдейки как реват украинците. Май никаква военна инфраструктура не са оставили здрава или греша?
Сега предполагам ще кажеш, че бомбят цивилни сгради... Да, като са закичени с оръжия и войници нормално да ги бомбят, няма да се оставят да бъдат отсрелвани като пушечно месо по улиците само защото украинските талибани използват цивилното население като щит![]()
Американците като прочистваха улиците от врата на врата в Ирак/Афганистан и останалите в района някой да не би да мрънкаше, че страда цивилното население?
явно трябва да пиша по-бавно.
руснаците не могат да сглобяват умни и точни оръжия, защото нямат умните компоненти за тях, защото те са вносни.
не могат да ги купят нито от китай, нито от иран.
каквото умно са имали до февруари, това им е.
затова почват да хвърлят всякакви странни неща, защото друго няма, няма и да има.
тирадата за живите щитове и какво са правили америкаците я пропускам, тези тезиси можеш да си ги развиваш вкъщи и на пейката пред блока
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Явно им знаете складовите наличности със Стийн
Дайте да ги видим и ние, че да знаем кога ще падне Москва
А за живите щитове казвам каквото е видяла и ми е разказала моя приятелка докато бяга от родния си Харков

Дайте да ги видим и ние, че да знаем кога ще падне Москва

А за живите щитове казвам каквото е видяла и ми е разказала моя приятелка докато бяга от родния си Харков

- Petrolhead
- Потребител
-
не мисля, че някой им знае складовите наличности.
просто започнаха да хвърлят каквото дойде, логично е хубавите неща да са на приключване
просто започнаха да хвърлят каквото дойде, логично е хубавите неща да са на приключване
- Petrolhead
- Потребител
-
https://war.obozrevatel.com/ukr/vijskovij-rozplakavsya-pobachivshi-tilo-ditini-yaka-zaginula-vid-raketnogo-udaru-rf-po-vinnitsi-video.htm
градът с намира на стотици километри от фронта.
пак целят търговски център.
градът с намира на стотици километри от фронта.
пак целят търговски център.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Petrolhead написа:не мисля, че някой им знае складовите наличности.
А защо тогава се изказвате като крайни инстанции какво и що било?

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Petrolhead написа:не мисля, че някой им знае складовите наличности.
Аз руснаците не ги мисля в това отношение. През 1942г, когато Вермахта ги връхлита, Русия си е увеличила производството 10 пъти! Импровизираните поточни линия са започнали да пускат 800 танка на месец, от новоконструирания руски танк Т-34, руските инженери в бързината са направили и нов тип артилерия(катюша), която е попилявала немските позиции, освен това набързо правят нови огнестрелни оръжия и така... Лошото е, че историята е показала: когато Запада води война с Русия -винаги го д*ха!

Може пък това да стане първата победа на запада над Русия?!?

пс: Забавен факт, горе споделената история я знам от книгите на НЕМСКИЯТ Фелдмаршал Ерих Фон Майнщайн! Не от руски автори...

Последна промяна Grozdanoff на 14 Юли 2022, 15:27, променена общо 1 път
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- Petrolhead
- Потребител
-
Don_Diego написа:Petrolhead написа:не мисля, че някой им знае складовите наличности.
А защо тогава се изказвате като крайни инстанции какво и що било?
защото е сравнително лесно да направиш добро предположение, ако следиш случващото се и имаш някакъв common sense
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Там където следите случващото се май не показват цялата истина и сте останали с впечатление, че ще превземате Москва 

- Petrolhead
- Потребител
-
Don_Diego написа:Там където следите случващото се май не показват цялата истина и сте останали с впечатление, че ще превземате Москва
превземането на мацква е само в тяхната пропаганда. малките оркчета трябва да живеят в страх, за да има кой да умира за стария орк, криещ се по бункерите. в нито един момент, нито един официален украински източник не е твърдял, че целта на Украйна е завземане на чужда територия. на никой не му е притрябвала оркската кочинка. нека си живеят мирно и дълго там, но да престанат да разпространяват монголските си нрави наоколо
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Grozdanoff написа:Petrolhead написа:не мисля, че някой им знае складовите наличности.
Аз руснаците не ги мисля в това отношение. През 1942г, когато Вермахта ги връхлита, Русия си е увеличила производството 10 пъти! Импровизираните поточни линия са започнали да пускат 800 танка на месец, от новоконструирания руски танк Т-34, руските инженери в бързината са направили и нов тип артилерия(катюша), която е попилявала немските позиции, освен това набързо правят нови огнестрелни оръжия и така... Лошото е, че историята е показала: когато Запада води война с Русия -винаги го д*ха!
пс: Забавен факт, горе споделената история я знам от книгите на НЕМСКИЯТ Фелдмаршал Ерих Фон Майнщайн! Не от руски автори...
1. Вермахта ги връхлита 1941.
2. т34 не е новоконструиран танк към тази година ми даже е бил на въоръжение вече.
3. Катюша не е никакъв нов тип артилерия нито па са го измисли руснаците при условие, че немците са го имали и то по-модерно от тяхното.
4. Набързо правят какви оръжия по-точно ? Освен ППД/ППШ и ПРД/ПРС да е нещо ново...ново за тях. Било е на въоръжение и у немско и у британско и у американско...
5. И ако руснаците си увеличават 10 пъти производството провери колко пъти си увеличават производството САЩ без да са нападнати. За 800-та танка на месец ся ме мързи да проверявам. По-скоро бяха около 400 по спомен.
Хм,хм...
- Petrolhead
- Потребител
-
Моджо написа:Grozdanoff написа:Petrolhead написа:не мисля, че някой им знае складовите наличности.
2. т34 не е новоконструиран танк към тази година ми даже е бил на въоръжение вече.
3. Катюша не е никакъв нов тип артилерия нито па са го измисли руснаците при условие, че немците са го имали и то по-модерно от тяхното.
4. Набързо правят какви оръжия по-точно ? Освен ППД/ППШ и ПРД/ПРС да е нещо ново...ново за тях. Било е на въоръжение и у немско и у британско и у американско...
5. И ако руснаците си увеличават 10 пъти производството провери колко пъти си увеличават производството САЩ без да са нападнати. За 800-та танка на месец ся ме мързи да проверявам. По-скоро бяха около 400 по спомен.
някъде съм изпуснал поредния трактат на ювелирния военен историк хер грозданофф.
драги хер грозданофф, моля напишете думичките lend-lease в гугъл. моля прочетете какво са яли, с какво са стреляли, с какво са си возили миризливите войници, с какви самолети са летели и какви обувки са носили, уважаемите миньони на другаря сталин
1941 360,778
1942 2,453,097
1943 4,794,545
1944 6,217,622
1945 3,673,819
от мен получавате тази табличка. това са тоновете помощ получена от СССР по години.
Добавям една снимка. това е американски Студебейкър с качена катюша, защото с това са воювали орките тогава.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Petrolhead на 14 Юли 2022, 16:15, променена общо 1 път
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
И между другото щото от няколко дни проучвам икономиката на социализАма , в частност на СССР - Развитие има някъде до средата/края на 60-те. Като почти сичко е копие или с основа на западни технологии, най-вече от САЩ. Странно, нали
) После почва много сериозно изоставане, дори и военно. С някакви напъни да се покажем кво можем - пример Буран. И така до 89 когато всичко приключи.

Хм,хм...
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Моджо написа:Grozdanoff написа:Petrolhead написа:не мисля, че някой им знае складовите наличности.
1. Операция Барбароса започва през 1941г(Май месец, мисля). Аз ти говоря какво е постигнало руското производство, когато са изнесли заводите на Изток от Урал!
Точка: 2,3,4,5... исторически неграмотен ли си или лъжеш?

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- Petrolhead
- Потребител
-
Моджо написа:И между другото щото от няколко дни проучвам икономиката на социализАма , в частност на СССР - Развитие има някъде до средата/края на 60-те. Като почти сичко е копие или с основа на западни технологии, най-вече от САЩ. Странно, нали) После почва много сериозно изоставане, дори и военно. С някакви напъни да се покажем кво можем - пример Буран. И така до 89 когато всичко приключи.
развитието в СССР не е свързано с западните технологии.
имат няколко кратки периода, в които отпускат каишите на частното предприемачество. хората и икономиката успяват да изплуват само за да бъдат натиснати пак от безумните петилетки и мегаломански проекти
леко за гледане клипче на руски относно как и с какво СССР успява да победи