За самолетите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: За самолетите

Мнение от Jordana » 02 Фев 2025, 10:59

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 02 Фев 2025, 17:20

Jordana написа:https://www.svobodnaevropa.bg/a/balgariya-poluchi-parviya-iztrebitel-f-16-kakvo-sledva/33299444.html
дальше больше ... :yes:

Армията разполага само с единици изправни изтребители МиГ-29, от които не е ясно колко още летят.

А какво значи не е ясно колко летят - в смисъл пазят го в тайна, за да държат врага в съспенс ? :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Фев 2025, 17:23

Не е някаква топ секрет тайна, нито имаме стотици километри пустиня, където летят без да ги вижда никой.
Летят по празници и някое учение, но е клонящо към 0..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 02 Фев 2025, 18:11

А какво значи не е ясно колко летят - в смисъл пазят го в тайна, за да държат врага в съспенс ? :ok:
Откъде да знам какво значи , да не съм пилот на изтребител като Алха ? Може да не ги търкат че да стоят нови ако стане нещо , щото другите Фъ ще идват 2027г ...Иначе до колкото знам трябва две хвърчилки да кръжат отгоре постоянно 24/7 заради еърполисинга :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 02 Фев 2025, 20:40

Jordana написа:
Откъде да знам какво значи , да не съм пилот на изтребител като Алха ? Може да не ги търкат че да стоят нови ако стане нещо , щото другите Фъ ще идват 2027г ...Иначе до колкото знам трябва две хвърчилки да кръжат отгоре постоянно 24/7 заради еърполисинга :dunno:

Еее.. излагаш се. Не може ли да изкараш някой курс сега покрай украинците , които се обучават. Едва ли е толкова сложно, щом Алх-а може… :dunno:

За бройката - на мен ми е много странно това. В натовските авиации навсякъде се знае има Х самолета в бойна готовност - или поне има версия за публиката.
А при вас, като в един официален сервиз навремето - питам ги има ли предно стъкло за определен автомобил, те ми казват “може и да има, а може и да няма” :mrgreen:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 02 Фев 2025, 23:11

Да , нещо като с нукето на евреите е...."може да имаме може и да нямаме" ! :dunno: Но пък със сигурност имат огнеметни катапулти и требушета да тролят арабите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 18 Фев 2025, 16:01

Нов инцидент, този път за щастие без жертви

Самолет на United се е преобърнал при кацане :shock:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Фев 2025, 16:39

Don_Diego написа:Нов инцидент, този път за щастие без жертви

Самолет на United се е преобърнал при кацане :shock:

много искам да видя видеото .... представа си нямам как е станало... може би се е подхлъзнал при кацането и е паднал по корем, крилата са се откачили и тялото се е претърколило.. знае ли човек- добре, че всички са оцеляли.. баси късмета
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 18 Фев 2025, 16:42

Предвид снимките и аз мисля, че точно така се е случило. Имало е ужасна снежна буря в района през последните дни с много ниски температури и много силни пориви на вятъра и нещо се е объркало при кацането.
Видях и видео...цялото кацане е било сбъркано по някаква причина...с много висока скорост буквално ги стоварва на пистата и от удара се накланя надясно, чупи дясното крило, пали двигателя и започва да се търкаля
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Фев 2025, 17:20

Don_Diego написа:Предвид снимките и аз мисля, че точно така се е случило. Имало е ужасна снежна буря в района през последните дни с много ниски температури и много силни пориви на вятъра и нещо се е объркало при кацането.
Видях и видео...цялото кацане е било сбъркано по някаква причина...с много висока скорост буквално ги стоварва на пистата и от удара се накланя надясно, чупи дясното крило, пали двигателя и започва да се търкаля

и аз току що го видях- абсолютна пилотска грешка за която специално се учи и се знае - depth perception - като всичко е бяло и в условия на намалена видимост преценката за разстояние е изкривена и нещата изглеждат по-далеч от колкото са всъщност... пилота явно е опитен и не е гледал много инструментите а е кацал разчитайки на визуално определяне височината до пистата. за нещастие е решил, че е по-високо от колкото е всъщност и го стовари на пистата- от там троши колесници, крила и се изтъркаля.

този ефект може всеки да го "усети" като паркира с камера за задно виждане и всичко наоколо е бяло/ сняг.. гледаш, че натрупания сняг ужким е далече и даваш назад и изведнъж си в него щото е доста по-близо от колкото изглежда (на камерата). всеки от нас го е правил ама с 1-2км/ч не е проблем...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 18 Фев 2025, 19:07

и аз току що го видях- абсолютна пилотска грешка за която специално се учи и се знае - depth perception -
Аз това го знаех още преди да видят черните кутии на самолета , абсолютни некадърници са тия :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 18 Фев 2025, 19:23

Е втория пилот не му ли е дуднал височината като са се спускали по глисадата? 100 фийт, 75 и т.н? Или си е бъркал в носа?

Изгледах няколко клипа на тоя юнак и съм почти FO вече :mhihi: По някое време ще разнищи и днешния случай и ще разберем какво точно е станало. Неутешителното от цялата поредица е, че много често пилотите оплескват нещата в привидно безобидни ситуации :arrow:

https://www.youtube.com/watch?v=2-kjjtVqsXI
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 18 Фев 2025, 19:27

alx написа:
този ефект може всеки да го "усети" като паркира с камера за задно виждане и всичко наоколо е бяло/ сняг.. гледаш, че натрупания сняг ужким е далече и даваш назад и изведнъж си в него щото е доста по-близо от колкото изглежда (на камерата). всеки от нас го е правил ама с 1-2км/ч не е проблем...

Говори за себе си :ok: някои от “нас” виждаме сняг един път на високосна … макар че тая година се наиграхме :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 18 Фев 2025, 19:36

То затова на огледалата за задно виждане има надпис "някои обекти може да са по близо отколкото ви се иска" ...или нещо подобно е :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 18 Фев 2025, 19:55

Засега тия са ми любимците, обикаляли безцелно над Амазонка докато им свърши горивото :arrow:

https://www.youtube.com/watch?v=VsT8Q0Fmdcc
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата