Формула 1 - обща тема
Модератор: Общи модератори
Re: Формула 1 - обща тема
Прочети ми мнението
За мен и двамата се дънят в различни моменти и с игричките си(тези на Фетел са повече) взаимно пречат на отбора. Ако някой от двамата проваляше самосиндикално всичко до сега да си е заминал.
За мен вината за инцидента е 50/50. И двамата взеха решения водещи в тая посока и след като никой не пожела да отстъпи се удариха.

За мен и двамата се дънят в различни моменти и с игричките си(тези на Фетел са повече) взаимно пречат на отбора. Ако някой от двамата проваляше самосиндикално всичко до сега да си е заминал.
За мен вината за инцидента е 50/50. И двамата взеха решения водещи в тая посока и след като никой не пожела да отстъпи се удариха.
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Don_Diego написа:Вината е споделена, но и на мен ми се струва, че във Фетел е една идея повече. И двамата си напрвиха номерата при изпреварване/защита на позицията и се видя резултата. Фетел много глупави коментари направи след това: 1во - нямал място, след това каза, че Шарл му бил оставил достатъчно място..последно?Фетел макар и неколкократен шампион ако продължава да не печели нито квалификации, нито състезания, а в допълнение да прави и тъпотии, разваляйки състезанията на съотборника си не вярвам да го държат още дълго време на 1ва пилотска позиция.
Пак казвам, че според мен за следващия сезон ще има категорична и ясна позиция на отбора кой е 1 и кой 2, която позиция ще се основава на решението на Себ за сезон '21. Едва ли ако реши да се откаже ще го държат като номер 1 до последно, поне според мен това ще подейства супер демотивиращо на Шарл, имайки предвид представянето му до момента. Текущите промени в правилата явно не му допадат, Ферари не могат да му дадат топ болид или той не може да се нагоди към него, медиите го убиват от критики...има върху какво да мисли в крайна сметка
И аз така мисля, но без това за вината, защото не ми се струва, че е виновен, а направо съм сигурен.
Ще видим какво ще се случи през 2020-та и кой е прав.

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Фетел е по-виновен за инцидента с Льоклер, смята Ралф Шумахер
https://clubs1.bg/news/fetel-e-po-vinov ... -shumaher/

bmw maniqk ivo bmw написа:Фетел е по-виновен за инцидента с Льоклер, смята Ралф Шумахер
Ралф пък какво е недоразумение, не ми се говори. За съжаление шефът (на клуба) му е болен ден

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Леко баце леко, нали си наясно че целия живот на този човек е протичал и продължава да протича в пряк контакт с моторните спортове, така че със сигурност има по компетентен поглед върху нещата от целия форум на куп. Аз лично съм на същото мнение.
Tires are evil - destroy them all ...
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
cmdkick написа:Леко баце леко, нали си наясно че целия живот на този човек е протичал и продължава да протича в пряк контакт с моторните спортове, така че със сигурност има по компетентен поглед върху нещата от целия форум на куп. Аз лично съм на същото мнение.
Ако пишеш до мен, ще те помоля за нещо. Обори ме с поне един факт. Тотално недоразумение, което нито веднъж, повтарям, нито веднъж не е атакувал и не е правил опит да задмине брат си. Докато за обратното може да говорим с часове. Това, че някога си карал не те прави компетентен по днешни въпроси. Познавам и двамата фена на Ралф в бг-то и да ти кажа честно, с нищо не ме е кефил. Поне мен.
Не ме разбирай, дали защитавам Фелел или Младежа. Ралф просто не ми е база за сравнение.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Съжалявам приятелю, личи си че си МНОГО далеч от тези спортове. Ето ти малко факти от биографията му:
-20 години професионална кариера в моторните спортове - тук не включвам поне 5-6 от картинга.
-9 от тях в Формула 1
-6 първи места - имайки в предвид че колата му рядко е била конкурентна и резултатите му са почти еднакви със споменатия под никнейма ти. В периода на тоталната доминация на ферари.
-27 подиума
В момента:
-тим мениджър на KSM Schumacher Motorsport
-има собствена линия картинги RS във всички класове. Като с това върви и организиране на състезания и заводски отбори (спонсориране, трениране и тнт.)
Фактите говорят най-добре! Моето и твоето мнение са без значение.
-20 години професионална кариера в моторните спортове - тук не включвам поне 5-6 от картинга.
-9 от тях в Формула 1
-6 първи места - имайки в предвид че колата му рядко е била конкурентна и резултатите му са почти еднакви със споменатия под никнейма ти. В периода на тоталната доминация на ферари.
-27 подиума
В момента:
-има собствена линия картинги RS във всички класове. Като с това върви и организиране на състезания и заводски отбори (спонсориране, трениране и тнт.)
cmdkick написа:Съжалявам приятелю, личи си че си МНОГО далеч от тези спортове. Ето ти малко факти от биографията му:
-9 от тях в Формула 1
-27 подиума
В момента:
Много съм далеч, позна. Пропускаш обаче въпроса ми. С какво е известен Ралф? С жена си

Що се отнася до това, че колата му е била "рядко конкурентна", то аз явно съм гледал други състезания. Шапки долу пред този лаф

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Ми известен е с кариерата си в моторните спортове, незнам как да ти го обясня.
Явно други си гледал, или толкова си гледал. С изключение на втората част на 2003, когато може да се каже че бяха конкурентни, за 4 години общо това са 12.5%, за това казах рядко.
Спора е безсмислен, спирам да пиша по тази тема.
Явно други си гледал, или толкова си гледал. С изключение на втората част на 2003, когато може да се каже че бяха конкурентни, за 4 години общо това са 12.5%, за това казах рядко.
Спора е безсмислен, спирам да пиша по тази тема.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Тия от ФИА значи ни мислят за баламурници щом дават на Джолиен Палмър да пише ревютата за отминалите състезания
Някакъв световно неизвестен ще ми пише кое и как било, тоя знае ли че гледам състезания от време около, а що жени съм оправил ехееее, в политиката пък съм от 16тия си рожден ден ама сме зле щото не ме слушат
Щом си стигнал да караш във Ф1, значи не си случаен. Само предвид половината преди това, трябва да ги е ясно, че тия хора знаят какво и как се случва на пистата и могат да дадат адекватно мнение. Че някой, прекарал живота си пистите бил известен заради бившата си не е адекватно мнение

Някакъв световно неизвестен ще ми пише кое и как било, тоя знае ли че гледам състезания от време около, а що жени съм оправил ехееее, в политиката пък съм от 16тия си рожден ден ама сме зле щото не ме слушат

Щом си стигнал да караш във Ф1, значи не си случаен. Само предвид половината преди това, трябва да ги е ясно, че тия хора знаят какво и как се случва на пистата и могат да дадат адекватно мнение. Че някой, прекарал живота си пистите бил известен заради бившата си не е адекватно мнение
Недоразумението Ралф Шумахер е известен с това, че го изгониха поради некадърност от Уилямс. Тойота си вкараха автогол с него, изгониха го и те. Отиде в ДТМ, където също не остави следи.
Защо е карал във Ф1, защото имаше добър мениджър.
Факт!
Защо е карал във Ф1, защото имаше добър мениджър.
Факт!
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Байо-то си е байо, на негово лично мнение вика факт. Има една приказка “да беше *** да го набиеш, ам то акъл”.
cmdkick написа:Байо-то си е байо, на негово лично мнение вика факт. Има една приказка “да беше *** да го набиеш, ам то акъл”.
Прав си

Когато погледнем фактите, нещата изглеждат така.
6 пол позишъна в 182 състезания
8 най-бързи обиколки
Странно, с каква ли "слаба кола" ги е постигнал

Кой караше до него в Уилямс? Някакъв новобранец, дето преди това е карал само по овали (е, основно де). Та тоя неизвестен некадърник има
13 пол позишъна в 94 старта
12 най-бързи обиколки
Да им видим точките. Един срещу друг в тази "слаба кола". Няма да ги сравняваме със Ферари или Макларън
2001
Ралф 4-ти при пилотите (определено слаба кола

Съекипникът му 6-ти с 31т
При екипите се класират на срамното 3-то място

2002г
Колата е още по-слаба. Някакъв Уилямс с отвратителен двигател. Гледай само какво пише
In 2002, BMW created a new engine, which was lighter and more compact. But the real news of the new P82 engine was the fact that it was the first F1 engine to rev to 19,000 rpm. With lessons learned from the P82, BMW created a new engine the following year, the P83. The P83 engine developed a massive 940 hp at 19,000 rpm.
Тоталише провалише. Тия некадърници позволиха на "дъ бест" да събере 42т в края на сезона. Съекипникът му обаче има 50т. Тогава беше още старата система за точкуване. Уилямс пък със "слабата кола записаха двойна победа в Малайзия (слаба кола викаш

Та нататък, 2003.
Ралф има цели 58т (отсъства на Монца) и има две победи (деба слабата кола). Съотборникът му също има две победи (и той със същата кошница). При конструкторите позор - пак втори на цели 14т от Ферари. Баси, тия трябва да си слагат хартиени кесийки на главите, та да не ги познаят и подиграват по улиците

Стигаме 2004г.
Ралф завършва с 24т (отсъства 5 кръга), съекипникът му с 58т. При конструкторите са четвърти. Колата е позор отвсякъде. Язък им за марката

[youtube]YqYPU3MNqHw&t=29s[/youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=YqYPU3MNqHw&t=
Когато цифрите говорят, и боговете мълчат.
Факт!
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Ти май "поддържаш огъня докато дойде пожарната". Доста добре си написал какви са му постиженията и те лично за мен са достойни за уважение. Никъде не съм писал че е блестял във Формула 1, но постиженията му не са малки! Не е като да е дошъл за 1 година да е предизвиквал предимно катастрофи и да си е заминал за следващата - това е недоразумение!
А колко години им трябваше да победят предишното постижение? - знаеш че във Формула 1 нещата не са толкова праволинейни.
Защо изобщо споменаваш 2004... ако си гледал наистина, тогава колата със смешния нос беше очевидно много зле.
Не забравяй че колата не е само двигател. А колко проблеми с надежноста имаха? Колко отпадания имаха заради едно или друго нещо.
2003 особено след средата колата беше силно конкурентна. Но нали не мислиш че слагаш първия хванат пилот от улицата, слагаш го в най-добрия болид и той става първи - просто защото колата върви?!?!?! За да си първи трябва: колата, пилота, отбора да са на топ ниво! Махни едното и няма да си първи!
ПП: фактът че в момента се занимава сериозно с развитие на малки таланти да преследват мечтите си без да търси медийни изяви е също толкова достен за уважение за мен. Ама то "разни хора, разни идеали" са казали хората.
Това постижение беше бито след колко години??? Оставям те да провериш сам
А колко години им трябваше да победят предишното постижение? - знаеш че във Формула 1 нещата не са толкова праволинейни.
Защо изобщо споменаваш 2004... ако си гледал наистина, тогава колата със смешния нос беше очевидно много зле.
Не забравяй че колата не е само двигател. А колко проблеми с надежноста имаха? Колко отпадания имаха заради едно или друго нещо.
2003 особено след средата колата беше силно конкурентна. Но нали не мислиш че слагаш първия хванат пилот от улицата, слагаш го в най-добрия болид и той става първи - просто защото колата върви?!?!?! За да си първи трябва: колата, пилота, отбора да са на топ ниво! Махни едното и няма да си първи!
ПП: фактът че в момента се занимава сериозно с развитие на малки таланти да преследват мечтите си без да търси медийни изяви е също толкова достен за уважение за мен. Ама то "разни хора, разни идеали" са казали хората.