Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
Re: iOS тема
Смартфон, как ожидается, получит 4,7-дюймовый IPS LCD-экран с разрешением 1704х960 пикселей, 2 ГБ оперативной памяти и двухъядерный процессор Apple A8, работающий с частотой 2 ГГц. Его размеры составляют 138 x 67 x 6,9 мм. Официальный анонс аппарата ожидается 9 сентября.
Размерите са супер. Добре дошъл в семейството на големите

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Хардуера и софтуера е повече от ясно, че ще са поредните пръчки, чудно ми е само дизайна какъв ще е 

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е.Димитров написа:bum_bum написа:Немам търпение да излезе тая шестица. Викат, че ще има и барометричен сензор и термометър. Първото ще върши идеална работа за разни спортни апликации.
Термометъра няма как да е точен ,другите неща не са толкова интересни (поне ги имам на телефона си и съм проявявал интерес само в началото)
Ако не ходиш по планините е ясно, че няма да имаш интерес. Термометъра не ми се вярва да не е точен, тва не е Самсунг или ХТЦ.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
ръб написа:Хардуера и софтуера е повече от ясно, че ще са поредните пръчки, чудно ми е само дизайна какъв ще е
Пич, ти някакъв допир с писане на софтуер имал ли си някога през живота си?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Приемете най-накрая, че Хуямисевей има най-добрия софтуер и хардуер и струва само 200лв с ДДС 

Добавих KuaiDial , който се интергрира в стандартния интерфейс и предлага доста разширения. Например историята на разговорите може да бъде 10000, но аз все пак се спрях само на 1000 
Ето я темата, ако на някой му е интересно http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=191022
edit: историята не работи на 7.1.2 чакало се обновление

Ето я темата, ако на някой му е интересно http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=191022
edit: историята не работи на 7.1.2 чакало се обновление
Последна промяна © на 03 Сеп 2014, 18:47, променена общо 2 пъти
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
bum_bum написа:Приемете най-накрая, че Хуямисевей има най-добрия софтуер и хардуер и струва само 200лв с ДДС
Също така притежава 8 ядрен процесор ( при положение,че 3/4 от приложенията работят с 2 ядра ) [ https://www.youtube.com/watch?v=qdauwqhmsas ]
Има 4 ГБ Рам. (системата не работи с по малко защото софтуера е написан много добре. (Никой да не мърда !))
Има дисплей с резолюция ( 4096 × 3112 ) - Която може да видиш на 4.7 инчовия си екран. И да не забравяме,че на слънчева светлина не виждаш кой ти се обажда, това е доста голям +

И естествено 2000mAh батерия която издържа 1 час 16 минути и 23 секунди. (за повече търсете контакт)
И в крайна сметка разбирате колко безумно е всичко и колко енергия се хаби за глупости.
ръб написа:Хардуера и софтуера е повече от ясно, че ще са поредните пръчки, чудно ми е само дизайна какъв ще е
И нека цитирам

" За огромно мое съжаление, Android е възможно най-скапаната операционна система за мобилно устройство от гледна точка на оптимизация и работа с хардуера. Сигурен съм, че изобретателите му, дори и в най-смелите си мечти не са и допускали, колко много ще се наложи на пазара. Затова и ядрото му е такова. Съвсем отчетливо, дори и за хора, които не са навътре в техниката се вижда, как в последните версии все по-малко се подобрява скоростта в работата и все повече се правят козметични корекции, преправяне на приложения и подръжка на нов хардуер. Android изисква много груба процесорна мощ затова и процесорите хвърчат вече над 2 GHz. Това от своя страна е свързано с огромна нужда от енергия и батериите едва кретат. Цялото това нещо, разбира се, е предпоставка за усъвършенстване на хардуерната технология. Процесорите са все по-мощни и с по-малка консумация. Батериите са по-компактни леки и издръжливи. Това е добре. Лошото е обаче, че каквото и да се прави, съвсем скоро ще се стигне до максималната степен за възможност за оптимизиране на операционната система с това ядро и след това ще трябва да се вземе критично решение какво ще се прави. "
Автор:stefanicio
Дата: 23.09.2013 13:56
http://www.mobilebulgaria.com/forum/rea ... 0&offset=4
" Android 4.3 е с Linux kernel version 3.4.10. Ядрото не им е проблема, актуализират го редовно, но то е едва 5MB голямо, за разлика от останалият +300MB талаш. Бавенето идва от Dalvik виртуалната машина и Java-та , която върви на нея. За фрагментация при тази конфигурация на Android е смешно да се пише, защото тази ОС ще тръгне на всякакъв хардуер. Патентните тролове обаче рекетират Android производителите да лицензират всевъзможни "функции" от 90-те години на 20-ти век, като емулиране на мишка и т.н. В споразуменията обикновено присъства клауза , забраняваща актуализирането на включените смартфони до следващата версия на Android. С такава забрана троловете се застраховат от възможността Google заобиколи спорните "функции" в нова версия на Android.
Иначе Google са много назад с оптимизацията в сравнение с Apple. Може да се твърди , че Android има само едно нейтивно приложение - Dalvik, докато iOS има милиони. При iOS командите се изпълняват от хардуера след относително малък брой цикли , докато Dalvik и Java добавят чувствително закъснение. Затова при Android менютата се отварят след 2 милиарда процесорни цикъла. Това трудно ще се промени. Чипсета на iPhone има много по-малко работа да свърши за да достигне до същият краен резултат като роботчето. A7 вече може да зарежда повече данни в 64-битовите регистри на CPU-то и реално 128-битовите NEON регистри. Графичният ускорител ,серия 6 на Imagination, вече е от класа на GF8800GT . Така че преднината на Apple е съвсем реална. Това е действителна иновация, а не цвета на пластмасата или формата на панелите. С този хардуер iOS може да подкара Crysis. Android ще види такива игри през крив макарон. "
Автор:A4i
Дата: 23.09.2013 17:34
http://www.mobilebulgaria.com/forum/rea ... 0&offset=5
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
http://youtu.be/657UeODW178
добре изглежа.
Не ми се щеше да го пипат на размери, ма можеш ли да спреш гората да се разлиства.
добре изглежа.
Не ми се щеше да го пипат на размери, ма можеш ли да спреш гората да се разлиства.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
iOS тема
За никой, къде е ползвал което и да е apple устройство не е тайна, че софтуера утилизита хардуера на 100%. При андроид получаваш едни градниозни specs, къде много впечатляват на пръв поглед, ама може само да си избършеш гъз@ с тях, понеже ОС-а е сташно дърво и никога не може да се възползва максимално от тях, както може iOS. За app-овете да не говорим, там ползват още java, то и затова е маса куцо всичко и стабилност като на iOS може само да си мечтаят.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Кучетата лаят, керванът си върви
Далвик вече не се използва от 4.4
продължавайте да се кланяте на цветните си калкулатори с камера, аз само минавам да ви наглеждам и подхвърля някое друго изречение (grabs popcorn) 

Далвик вече не се използва от 4.4

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
ръб написа:Кучетата лаят, керванът си върви![]()
Далвик вече не се използва от 4.4продължавайте да се кланяте на цветните си калкулатори с камера, аз само минавам да ви наглеждам и подхвърля някое друго изречение (grabs popcorn)
Умишлено ли ми избягваш въпроса? A уж ги разбираш виртуалните машини... Я кажи каква е разликата между ART и Dаlvik според теб, ама без да четеш в Google.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
bum_bum написа:Е.Димитров написа:bum_bum написа:Немам търпение да излезе тая шестица. Викат, че ще има и барометричен сензор и термометър. Първото ще върши идеална работа за разни спортни апликации.
Термометъра няма как да е точен ,другите неща не са толкова интересни (поне ги имам на телефона си и съм проявявал интерес само в началото)
Ако не ходиш по планините е ясно, че няма да имаш интерес. Термометъра не ми се вярва да не е точен, тва не е Самсунг или ХТЦ.
Недей сега така хейтърски да скачаш,няма как термометър да е сложен в телефона,който се носи в ръка ,да е близо до батерия и процесори,които отделят топлина и да е точен,пък и нямам идея какво плюеш по самсунг ,след като именно там има нещо,което ти чакаш от 2 години

Както и да е,беше извън темата и от личен опит казаното по-горе.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Баси, нищо не мога да кажа без да съм хейтър ли? Съвсем нормално отговарям в хода на дискусията или поне така си мисля, че правя. Мнението му за термометъра е, че ще работи просто защото Епъл до сега нямат навика да слагат неща в у-вата си, които да не работят или да нямат смисъл. В другите марки редовно виждаме луди параметри, гигахерци, ядра, термометри и сензори, които просто не работят или софтуера не може да ги ползва. В Епъл виждаме сравнително скромни характеристики и софтуер,който ги използва на 100% и така имаме производителност равна на много по-мощни у-ва. За това си мисля, че ако има термометър и барометричен сензор те ще работят.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
bum_bum написа:Баси, нищо не мога да кажа без да съм хейтър ли? Съвсем нормално отговарям в хода на дискусията или поне така си мисля, че правя. Мнението му за термометъра е, че ще работи просто защото Епъл до сега нямат навика да слагат неща в у-вата си, които да не работят или да нямат смисъл. В другите марки редовно виждаме луди параметри, гигахерци, ядра, термометри и сензори, които просто не работят или софтуера не може да ги ползва. В Епъл виждаме сравнително скромни характеристики и софтуер,който ги използва на 100% и така имаме производителност равна на много по-мощни у-ва. За това си мисля, че ако има термометър и барометричен сензор те ще работят.
Не става въпрос за мнението ти,ами защото веднага заплю другата марка,а аз пък имам достатъчно скъп часовник,който има и термометър на него,но носили се на ръката не е точен,а марката е доста известна и достатъчно скъпа.
Разбира се че епъл няма да направят нещо което да не работи,но няма да са му коректни данните (стои ти в джоба на панталона,а на вънка е зима,дали ще ти покаже минус 12 градуса?!)