Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Re: iOS тема

Мнение от © » 03 Сеп 2014, 9:26

Смартфон, как ожидается, получит 4,7-дюймовый IPS LCD-экран с разрешением 1704х960 пикселей, 2 ГБ оперативной памяти и двухъядерный процессор Apple A8, работающий с частотой 2 ГГц. Его размеры составляют 138 x 67 x 6,9 мм. Официальный анонс аппарата ожидается 9 сентября.

Размерите са супер. Добре дошъл в семейството на големите :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 03 Сеп 2014, 9:43

Хардуера и софтуера е повече от ясно, че ще са поредните пръчки, чудно ми е само дизайна какъв ще е :roll:

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 03 Сеп 2014, 9:59

Честно ли?
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Сеп 2014, 10:02

Е.Димитров написа:
bum_bum написа:Немам търпение да излезе тая шестица. Викат, че ще има и барометричен сензор и термометър. Първото ще върши идеална работа за разни спортни апликации.

Термометъра няма как да е точен ,другите неща не са толкова интересни (поне ги имам на телефона си и съм проявявал интерес само в началото)

Ако не ходиш по планините е ясно, че няма да имаш интерес. Термометъра не ми се вярва да не е точен, тва не е Самсунг или ХТЦ.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 03 Сеп 2014, 10:25

ръб написа:Хардуера и софтуера е повече от ясно, че ще са поредните пръчки, чудно ми е само дизайна какъв ще е :roll:

Пич, ти някакъв допир с писане на софтуер имал ли си някога през живота си?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 03 Сеп 2014, 10:34

Приемете най-накрая, че Хуямисевей има най-добрия софтуер и хардуер и струва само 200лв с ДДС :mhihi:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Сеп 2014, 11:06

Добавих KuaiDial , който се интергрира в стандартния интерфейс и предлага доста разширения. Например историята на разговорите може да бъде 10000, но аз все пак се спрях само на 1000 :mhihi:

Ето я темата, ако на някой му е интересно http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=191022

edit: историята не работи на 7.1.2 чакало се обновление
Последна промяна © на 03 Сеп 2014, 18:47, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 03 Сеп 2014, 11:07

bum_bum написа:Приемете най-накрая, че Хуямисевей има най-добрия софтуер и хардуер и струва само 200лв с ДДС :mhihi:

Също така притежава 8 ядрен процесор ( при положение,че 3/4 от приложенията работят с 2 ядра ) [ https://www.youtube.com/watch?v=qdauwqhmsas ]

Има 4 ГБ Рам. (системата не работи с по малко защото софтуера е написан много добре. (Никой да не мърда !))

Има дисплей с резолюция ( 4096 × 3112 ) - Която може да видиш на 4.7 инчовия си екран. И да не забравяме,че на слънчева светлина не виждаш кой ти се обажда, това е доста голям + :lol:

И естествено 2000mAh батерия която издържа 1 час 16 минути и 23 секунди. (за повече търсете контакт)

И в крайна сметка разбирате колко безумно е всичко и колко енергия се хаби за глупости.

ръб написа:Хардуера и софтуера е повече от ясно, че ще са поредните пръчки, чудно ми е само дизайна какъв ще е :roll:

И нека цитирам :lol:

" За огромно мое съжаление, Android е възможно най-скапаната операционна система за мобилно устройство от гледна точка на оптимизация и работа с хардуера. Сигурен съм, че изобретателите му, дори и в най-смелите си мечти не са и допускали, колко много ще се наложи на пазара. Затова и ядрото му е такова. Съвсем отчетливо, дори и за хора, които не са навътре в техниката се вижда, как в последните версии все по-малко се подобрява скоростта в работата и все повече се правят козметични корекции, преправяне на приложения и подръжка на нов хардуер. Android изисква много груба процесорна мощ затова и процесорите хвърчат вече над 2 GHz. Това от своя страна е свързано с огромна нужда от енергия и батериите едва кретат. Цялото това нещо, разбира се, е предпоставка за усъвършенстване на хардуерната технология. Процесорите са все по-мощни и с по-малка консумация. Батериите са по-компактни леки и издръжливи. Това е добре. Лошото е обаче, че каквото и да се прави, съвсем скоро ще се стигне до максималната степен за възможност за оптимизиране на операционната система с това ядро и след това ще трябва да се вземе критично решение какво ще се прави. "

Автор:stefanicio
Дата: 23.09.2013 13:56
http://www.mobilebulgaria.com/forum/rea ... 0&offset=4

" Android 4.3 е с Linux kernel version 3.4.10. Ядрото не им е проблема, актуализират го редовно, но то е едва 5MB голямо, за разлика от останалият +300MB талаш. Бавенето идва от Dalvik виртуалната машина и Java-та , която върви на нея. За фрагментация при тази конфигурация на Android е смешно да се пише, защото тази ОС ще тръгне на всякакъв хардуер. Патентните тролове обаче рекетират Android производителите да лицензират всевъзможни "функции" от 90-те години на 20-ти век, като емулиране на мишка и т.н. В споразуменията обикновено присъства клауза , забраняваща актуализирането на включените смартфони до следващата версия на Android. С такава забрана троловете се застраховат от възможността Google заобиколи спорните "функции" в нова версия на Android.
Иначе Google са много назад с оптимизацията в сравнение с Apple. Може да се твърди , че Android има само едно нейтивно приложение - Dalvik, докато iOS има милиони. При iOS командите се изпълняват от хардуера след относително малък брой цикли , докато Dalvik и Java добавят чувствително закъснение. Затова при Android менютата се отварят след 2 милиарда процесорни цикъла. Това трудно ще се промени. Чипсета на iPhone има много по-малко работа да свърши за да достигне до същият краен резултат като роботчето. A7 вече може да зарежда повече данни в 64-битовите регистри на CPU-то и реално 128-битовите NEON регистри. Графичният ускорител ,серия 6 на Imagination, вече е от класа на GF8800GT . Така че преднината на Apple е съвсем реална. Това е действителна иновация, а не цвета на пластмасата или формата на панелите. С този хардуер iOS може да подкара Crysis. Android ще види такива игри през крив макарон. "

Автор:A4i
Дата: 23.09.2013 17:34
http://www.mobilebulgaria.com/forum/rea ... 0&offset=5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 03 Сеп 2014, 11:38

http://youtu.be/657UeODW178
добре изглежа.
Не ми се щеше да го пипат на размери, ма можеш ли да спреш гората да се разлиства.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

iOS тема

Мнение от b00st » 03 Сеп 2014, 11:53

За никой, къде е ползвал което и да е apple устройство не е тайна, че софтуера утилизита хардуера на 100%. При андроид получаваш едни градниозни specs, къде много впечатляват на пръв поглед, ама може само да си избършеш гъз@ с тях, понеже ОС-а е сташно дърво и никога не може да се възползва максимално от тях, както може iOS. За app-овете да не говорим, там ползват още java, то и затова е маса куцо всичко и стабилност като на iOS може само да си мечтаят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 03 Сеп 2014, 12:27

Кучетата лаят, керванът си върви :mhihi:

Далвик вече не се използва от 4.4 ;) продължавайте да се кланяте на цветните си калкулатори с камера, аз само минавам да ви наглеждам и подхвърля някое друго изречение (grabs popcorn) :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 03 Сеп 2014, 13:01

ръб написа:Кучетата лаят, керванът си върви :mhihi:

Далвик вече не се използва от 4.4 ;) продължавайте да се кланяте на цветните си калкулатори с камера, аз само минавам да ви наглеждам и подхвърля някое друго изречение (grabs popcorn) :mrgreen:

Умишлено ли ми избягваш въпроса? A уж ги разбираш виртуалните машини... Я кажи каква е разликата между ART и Dаlvik според теб, ама без да четеш в Google.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Сеп 2014, 14:41

bum_bum написа:
Е.Димитров написа:
bum_bum написа:Немам търпение да излезе тая шестица. Викат, че ще има и барометричен сензор и термометър. Първото ще върши идеална работа за разни спортни апликации.

Термометъра няма как да е точен ,другите неща не са толкова интересни (поне ги имам на телефона си и съм проявявал интерес само в началото)

Ако не ходиш по планините е ясно, че няма да имаш интерес. Термометъра не ми се вярва да не е точен, тва не е Самсунг или ХТЦ.

Недей сега така хейтърски да скачаш,няма как термометър да е сложен в телефона,който се носи в ръка ,да е близо до батерия и процесори,които отделят топлина и да е точен,пък и нямам идея какво плюеш по самсунг ,след като именно там има нещо,което ти чакаш от 2 години :dunno:
Както и да е,беше извън темата и от личен опит казаното по-горе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 03 Сеп 2014, 15:48

Баси, нищо не мога да кажа без да съм хейтър ли? Съвсем нормално отговарям в хода на дискусията или поне така си мисля, че правя. Мнението му за термометъра е, че ще работи просто защото Епъл до сега нямат навика да слагат неща в у-вата си, които да не работят или да нямат смисъл. В другите марки редовно виждаме луди параметри, гигахерци, ядра, термометри и сензори, които просто не работят или софтуера не може да ги ползва. В Епъл виждаме сравнително скромни характеристики и софтуер,който ги използва на 100% и така имаме производителност равна на много по-мощни у-ва. За това си мисля, че ако има термометър и барометричен сензор те ще работят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Сеп 2014, 9:44

bum_bum написа:Баси, нищо не мога да кажа без да съм хейтър ли? Съвсем нормално отговарям в хода на дискусията или поне така си мисля, че правя. Мнението му за термометъра е, че ще работи просто защото Епъл до сега нямат навика да слагат неща в у-вата си, които да не работят или да нямат смисъл. В другите марки редовно виждаме луди параметри, гигахерци, ядра, термометри и сензори, които просто не работят или софтуера не може да ги ползва. В Епъл виждаме сравнително скромни характеристики и софтуер,който ги използва на 100% и така имаме производителност равна на много по-мощни у-ва. За това си мисля, че ако има термометър и барометричен сензор те ще работят.

Не става въпрос за мнението ти,ами защото веднага заплю другата марка,а аз пък имам достатъчно скъп часовник,който има и термометър на него,но носили се на ръката не е точен,а марката е доста известна и достатъчно скъпа.
Разбира се че епъл няма да направят нещо което да не работи,но няма да са му коректни данните (стои ти в джоба на панталона,а на вънка е зима,дали ще ти покаже минус 12 градуса?!)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата