ВСВ
Модератор: Общи модератори
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Tano написа:Бате, не говора за военни а за цивилни, тъй да ги наречем, пройзводства![]()
Aко забелязваш, нито един от заводите, които съм цитирал не се води танков... Умишлено съм дал някои неща във скобите. Виж ги само как се казват заводите. Тракторен, машиностроителен, локомотивен... Това са именно военни заводи, маскирани зад "цивилни" предприятия. Те са основните доставчици през войната. Не знам и не съм търсил имат ли немците през войната представа за завода в Нижни Тагил, но искрено бих се учудил да не знаят за него. А тъй наречени цивилни са всички, все пак Сталин е върл любител на секретността.
А за другото: не мисля, че без ресурсите на Англия и САЩ Сталин нямаше да спечели войната. Всъщност по помощите СССР получава около 10 млрд. долара тогавашни пари. в това число танкове, малко самолети, доста влакове, огромен брой камиони и автомобили зърнени храни и разбира се много от посоченият алуминии(материал за танкови двигатели). Спореде мен обаче не са танковете това, което е спечелило войната - вече го мотивирах това. За мен това е плод на една про САЩ и Великобритания хипотеза, която се старае да намали значението на СССР и увеличи своето значение за войната.
Как седят реално нещата:
1. Голямата част от помощите идват от Великобритания, която всъщност има въйпиюща нужда от помощ. На практика тя отклонява врага финансирайки бойното поле там, където се надява той да загуби. Тя е била задължена да го направи ,а не че е спечелила войната на Русия.
2. При нивото на комуникациите, транспорта, както и при състоянието на обсада в съветската армия според мен тея помощи биха помогнали най - малко там, където са най - много необходими... Пътища няма. Влакове и камиони и зърно... За гладуващия Ленинград откъде да влязат?
3. Доколкото си спомням помощите за СССР се увеличават поетапно(може и да греша). Ще рече, че именно в най - тежките моменти помощта е била най - незначителна.
И в крайна сметка не е чак такова чудо. А и помощ, дадена в чужда военна техника не трябва да се гледа толкова като помощ, колкото като инвестиция

Така че според мен помощта е от значение, но значението й не бив ада се преувеличава. Ако не си съгласен, Тано, ще се радвам да се мотивираш. Смятам ,че въпросът е интересен.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Мислех да не ти обръщам повече внимание. Но ме впечатли подписът ти. Наистина доста авангарден.
Което за пореден път показва или твоето незнание, или склонността ти да преиначаваш думите на хората.
От тук изложеното не аз, а ти твърдиш, че Япония има граница със СССР. Което е вярно. Невярна е картинката, която си сложил. Но вероятно няма как да знаеш коя е вярната. Просто тексаският унивеситет не е вярното място, където да намериш нещото. Но виж тук наистина може да видиш къде е била границата сухопътната граница между СССР и Япония. Пък и да понаучиш доста неща. БСЭ е доста по-добър източник от "utexas"
П.П. На 18 срещу 19 септември 1931 г. Япония нахлува в Манджурия. От септември 1937 година до 2.9.1945 година Китай е окупиран от Япония. А дължината на границата между Китай и Русия е 4370 километра. Малка е, нали?

TheBoss написа:...D3BEP написа:...От световните сили СССР граничи с Германия, Япония и Великобритания. Танкове може да употреби обаче само срещу Германия.
...
... А, и моля да обясниш ... как точно СССР, или, ако ти е по-удобно Русия, граничи с Великобритания. Аз се сещам само за един начин: някъде в Северният ледовит океан по хребета "Ломоносов" или на Антарктика(за последното не съм сигурен).
...
От тук изложеното не аз, а ти твърдиш, че Япония има граница със СССР. Което е вярно. Невярна е картинката, която си сложил. Но вероятно няма как да знаеш коя е вярната. Просто тексаският унивеситет не е вярното място, където да намериш нещото. Но виж тук наистина може да видиш къде е била границата сухопътната граница между СССР и Япония. Пък и да понаучиш доста неща. БСЭ е доста по-добър източник от "utexas"

П.П. На 18 срещу 19 септември 1931 г. Япония нахлува в Манджурия. От септември 1937 година до 2.9.1945 година Китай е окупиран от Япония. А дължината на границата между Китай и Русия е 4370 километра. Малка е, нали?

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Аве пич, ти.... Ма убиваш. Халхин - гол(известо още като Номонхан) е сражение наистина между руски и съветски войни, само че то е сражение което касае Монголско - Японската граница, по точно Манчжоу - Го , на буферни държави под контрола на СССР но не граница между Япония и СССР!!!!!!!!!!!!!!!!!! Всъщност тогава и СССР е имал трудна за определеяне граница със съюзническа Монголия от другата страна. Че СССР нахлуват през Монголия в Япония по тоя случай няма спор.
Аве, я си го прибирай тоя Ри(е)зун и ме остави на мира. Дали пък не знам кой превъзвеличи това глупаво гранично сражение.
И после. Япония е имала и континентални владения и какво от това. Бе ти прост ли си, какъв си? Какво не можеш да разбереш от ясното ми изказване за островите и архипелаговите войни? Нал ити самия много се възмути, че Русия може да има директна погранична война с Англия, сега сам ли се оборваш?
Каква ти е целта въобще? Няма значение каква дискусия ще развалим, важното е ТИ ДА ИЗЛЕЗЕШ ПРАВ ПО НЯКАКЪВ СИ СПОР, къвто може да се захване, ако ще и да е за правописа на думите ли?
Ае бегай да почиваш, не искам да споря с теб.
Подписът ми си стои. Не знам кого се опитваш да заблуждваш с щуротиите ти. Университета не правил верни карти, бай ти Резун, той прави верни карти.
Взимай си го, отивай в тоалетната и .... Нали се разбрахме за темата?
Аве, я си го прибирай тоя Ри(е)зун и ме остави на мира. Дали пък не знам кой превъзвеличи това глупаво гранично сражение.
И после. Япония е имала и континентални владения и какво от това. Бе ти прост ли си, какъв си? Какво не можеш да разбереш от ясното ми изказване за островите и архипелаговите войни? Нал ити самия много се възмути, че Русия може да има директна погранична война с Англия, сега сам ли се оборваш?
Каква ти е целта въобще? Няма значение каква дискусия ще развалим, важното е ТИ ДА ИЗЛЕЗЕШ ПРАВ ПО НЯКАКЪВ СИ СПОР, къвто може да се захване, ако ще и да е за правописа на думите ли?
Ае бегай да почиваш, не искам да споря с теб.
Подписът ми си стои. Не знам кого се опитваш да заблуждваш с щуротиите ти. Университета не правил верни карти, бай ти Резун, той прави верни карти.
Взимай си го, отивай в тоалетната и .... Нали се разбрахме за темата?
Последна промяна D3BEP на 07 Дек 2007, 16:22, променена общо 1 път
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Тоз Резун, дето го пишеш през ред явно ти е идея-фикс(ако знаеш какво е това). Само че аз нито съм го чел, нито имам намерение да го чета. Както и другият ти любимец - Суворов. По света има достатъчно други автори и непредубеденият читател(какъвто ти определено не си) може да извлече нужната му информация.
П.П. Погледни първата част от моя подпис! Може да откриеш нещичко и за себе си. И със сигурност не е свързано с Вселената.
П.П. Погледни първата част от моя подпис! Може да откриеш нещичко и за себе си. И със сигурност не е свързано с Вселената.

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Ае ти не го четеш Резун, ама пък аз ти го препоръчвам. Ще добави смисъл в... безмислието. Много са ви сходни историческите познания. И той като тебе хваща едно нещо от южна Африка и го отнася към преселението на ескимосите с патос и убеденост. Много ще ти хареса.
Подписът ти е възхитителен. ГОлемите букви предполагам са да забелязваме, че е окачен на теб.
Човешката глупост за съжаление(или радост) не е безкрайна, но затова пък има други минуси. Не производителят и, а другите около него трябва да я търпят.
Поздрави и весел уикенд.
Подписът ти е възхитителен. ГОлемите букви предполагам са да забелязваме, че е окачен на теб.
Човешката глупост за съжаление(или радост) не е безкрайна, но затова пък има други минуси. Не производителят и, а другите около него трябва да я търпят.
Поздрави и весел уикенд.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Разкажете какво мислите за този филм:
http://thepiratebay.org/tor/3413281/BAN ... ook_at_WWI
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
///peter написа:Разкажете какво мислите за този филм:
пиян съм като гъз, поздрави на всички студенти

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
///peter написа:Разкажете какво мислите за този филм:
Eee. Петьо, ти бая написа братле относно филмът, който даде началото на тази тема .Все очаквах малко поне да покоментираш.
Какво да ти кажа, фактите са си факти. Някои от нещата, споменати във филма, са отдавна доказани и е естествено, че няма нищо смислено в идеята че Хитлер целенасочено е избивал милиони евреи.
Филмът обаче прокарва между историческите факти и някои недоосмислици, които представя като факти.
1. "Мадагаскарският план" е факт. Германците са искали да създадат еврейска държава на Мадагаскар още много преди Хитлер. Точно през цитираната 1933 година обаче такова нещо е абсолютно невъзможно, защото мисля, че тогава Мадагаскар е била френска колония(по лошо за Германия няма накъде), а и французите са известни с "любовта" си към малцинствата.
2. Изтъква се основаването на еврейска държава и даването на палестина като едва ли не основна цел на ВСВ. Ционистите обявили война на Германия, после въвлекли Франция и Англия, а накрая и САЩ. Ееееееее. Само Русия пропуснаха. Не седят така нещата според мен. Доколко евреите е възможно да са се бунтували и дори да са "обявили война и саботаж" на Хитлер не споря, възможно е пък и неговите антисемитски убеждения не са тайна, евреите хич не си поплюват. Но за мен логиката е 100% обратна. Британската империя съзира в евреите вътрешен съюзник срещу райха и ги използва. По същия прийом, по който САЩ използват италианската мафия пак през ВСВ - нищо ново. А за влиянието на евреите в САЩ дай да не си говорим, че ми идват на акъла разни работи. Но Британия после дава на евреите една Палестинааааа... еша си няма. Още не могат да я взривят. Типична имперска история, да не ти показвам на колко места по света са направили същото мазало и са го нарекли "независимост". Евреите са се полъгали заради региона според мен, не знам дали Мадагаскар обаче нямаше да е по - приятно място за живеене.
3. Полските концентрационни лагери са факт. Честно казано обаче за пръв път чувам споменат град и място на полското избиване на немски мирни жители. Бу(о)мберг ли го нарекоха? Имаш ли повече информация за това? Споменавано е на много места, но без конкретни данни, тук дадоха убити, година и място. Ако има сериозни факти за тази история, тя дава много по - различна светлина на ВСВ. Има ли такива обаче? Аз не намирам.
Относно другото, много ме шашна фактът, че еврейската организация на червения кръст, която е инспектирала концлагерите и е давала заключения, преди някоя година се е извинила на евреите че като е инспектирала концлагерите по време на ВВС си е мълчала за холокоста. Хаха. Факт. Какво безумие.
И, разбира се, както вече споменавах някъде, скоро очаквайте крайното решение на палестинския въпрос. Ендльозунг, дет са вика.
Поздрави, и на печелившите(по 100 000 долара) честито!
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
Похвално дзвер, доста неща си прочел, чудно ми как имаш крайна позиция. Колкото повече е информиран човек, толкова повече бялото не е бяло и черното не е черно.
Накратко една история: ротата на дядо ми е имала заповед да превземе цел отбранявана от картечен огън. Жертвите на българите големи. Няколко атаки, безуспешни. Изостават с часове. Изведнъж картечницата замлъква, българите отиват и виждат един ранен немец, без крака се опитва да се предаде, свършили са му патроните. Цялото време е бил сам. Убиват го с вила за сено. Официалната информация няма нищо общо с истината. Както се сещаш нашите не дават жертви, а немците са унищожени, пленена е военна техника.
Мисълта ми е как изобщо се палите, като самите архиви са лъжливи. Всички сме ограничено информирани, вероятно заблудени.
Мислел съм, че най-точна картина може да се добие от войнишките писма. За съжаление цензурата е унищожила най-интересните.
Накратко една история: ротата на дядо ми е имала заповед да превземе цел отбранявана от картечен огън. Жертвите на българите големи. Няколко атаки, безуспешни. Изостават с часове. Изведнъж картечницата замлъква, българите отиват и виждат един ранен немец, без крака се опитва да се предаде, свършили са му патроните. Цялото време е бил сам. Убиват го с вила за сено. Официалната информация няма нищо общо с истината. Както се сещаш нашите не дават жертви, а немците са унищожени, пленена е военна техника.
Мисълта ми е как изобщо се палите, като самите архиви са лъжливи. Всички сме ограничено информирани, вероятно заблудени.
Мислел съм, че най-точна картина може да се добие от войнишките писма. За съжаление цензурата е унищожила най-интересните.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
twin spark ,
Ти ще ме вкараш в беля
И... какво е моето крайно мнение? Според теб....
Досега аз оборих(или ухапах) факти, които счетох за неверни, пропагандни, а в някои случаи и смехотворни.
И изложих някои неща, повечето от които можем да приемем за възприети в някаква степен факти или официална статистика. Другото, коеот изложих, е заключения, основани на проста логика и касаещи определени въпроси.
Но
аз никъде не съм дал. Каква е моята крайна позиция? Би ли ми я пояснил
Аз ДеГолист ли съм, Сталинист или Хитлерист? Кой според мен е виновен за войната? Кой еднолично я е спечелил? Справедллива ли е?
Къде са тез неща?
Мисля, че по - правилно в случая, щом не си съгласен, е:
- ти да изложиш твоята позиция
- ти да зададеш въпроси относно конкретни събития
А не да ми влагаш в устата неща, които твърде видимо избягвам...
Ти ще ме вкараш в беля

И... какво е моето крайно мнение? Според теб....
Досега аз оборих(или ухапах) факти, които счетох за неверни, пропагандни, а в някои случаи и смехотворни.
И изложих някои неща, повечето от които можем да приемем за възприети в някаква степен факти или официална статистика. Другото, коеот изложих, е заключения, основани на проста логика и касаещи определени въпроси.
Но
крайна позиция
аз никъде не съм дал. Каква е моята крайна позиция? Би ли ми я пояснил

Къде са тез неща?
Мисля, че по - правилно в случая, щом не си съгласен, е:
- ти да изложиш твоята позиция
- ти да зададеш въпроси относно конкретни събития
А не да ми влагаш в устата неща, които твърде видимо избягвам...
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
дзвер, чета мненията,ясно е от къде си ги прочел. Една от първите мисли в източниците ти е "Съмнявай се във всичко". Крайното мнение, което изразяваш означава, че се доверяваш на всичко, което ти изглежда като официален документ. Ако преди 20 години можех да разкажа това, което сега знам за войната, щяха да ме убият с камъни пионерчетата. След още 20 години ще има документи, които ще отхвърлят днешните. Има няколко официални многотомника на СССР за войната и всеки отхвърля предишния.
Ясно е, че се интересуваш от войната, обаче можеш ли да се закълнеш в достовеността на източниците. Вече ти дадох пример ето още един: искам да знам колко време Сталин се е "скрил"? Мненията са от 3 дни до 2 седмици. Уплашил ли се е? Напил ли се е? Концентрирал ли се е?Защо го е направил? Проста история в много важен момент без обяснение.
Мнението ми е: войната е била процес с край, тълкуването на войната ще е много по-дълъг процес.
Ясно е, че се интересуваш от войната, обаче можеш ли да се закълнеш в достовеността на източниците. Вече ти дадох пример ето още един: искам да знам колко време Сталин се е "скрил"? Мненията са от 3 дни до 2 седмици. Уплашил ли се е? Напил ли се е? Концентрирал ли се е?Защо го е направил? Проста история в много важен момент без обяснение.
Мнението ми е: войната е била процес с край, тълкуването на войната ще е много по-дълъг процес.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Не знам за кои източници говориш, Спарк. Ползвам доста повече от един източник. От много далеч да са от едно място. И обикновено съм подозрителен към тълкувания, харесвам предимно изворите. Та не знам кой ми е написал да се съмнявам...
Нека да направим разликата между факти и мотиви, особено психически мотиви
Аз лично психика и психология в рамките на историят ане се наемам да коментирам, благородно завиждам пък на тея, които успяват да се оправят толква добре в събитията, че да направят психопортрет на стратезите.
Има неща, за които събитията са доказуеми. Останали са стотици хиляди трупове, на войски и на метал, има много живи свидетели, от двете страни, има реални последствия. Оттук можем да се доближим до фактите.
Други свидетелства обаче говорят за масово избиване на минимум 1 милион от определено изповедание на определено място, без избитите военнопленници, за които от СССР се твърди да са повече. Всичките тея чудеса са извършени на място с капацитет до 2500 - 3000 човека освен персонала, в рамките на около 2 години и труповете са изгорени. Във всяко избиване обаче са оставили поне по един свидетел, който отгоре на това е снимал. Това е ослепителен изопачен факт.
Психически мотив пък е следното: Хитлер е подпалил войната, щото е луд и е искал да задоволи манията си за величие.
Сигурен съм, ти си умен човек и ме разбираш. Защо Сталин се е покрил. Къде. Страх ли го е било. Това би било улика в полза на определени факти, но не е нещо, което може да изтъкна като факт. За мен истината: Сталин е останал в обсадената Москва, когато цялото политбюро, НКВД и други са духнали. Т.е. поведението му е показателно; вероятно не е тоя страх който ти ми говориш. Оттам пътища много. Може на зле да са вървяли нещата с Франция и Англия, може да е очаквал други действия от Хитлер, Може да е имал притеснения от САЩ, може... може... Това са интересни клюки, но не са история. А аз имам претенциите да се опитваме да говорим за история.
Нека да направим разликата между факти и мотиви, особено психически мотиви

Има неща, за които събитията са доказуеми. Останали са стотици хиляди трупове, на войски и на метал, има много живи свидетели, от двете страни, има реални последствия. Оттук можем да се доближим до фактите.
Други свидетелства обаче говорят за масово избиване на минимум 1 милион от определено изповедание на определено място, без избитите военнопленници, за които от СССР се твърди да са повече. Всичките тея чудеса са извършени на място с капацитет до 2500 - 3000 човека освен персонала, в рамките на около 2 години и труповете са изгорени. Във всяко избиване обаче са оставили поне по един свидетел, който отгоре на това е снимал. Това е ослепителен изопачен факт.
Психически мотив пък е следното: Хитлер е подпалил войната, щото е луд и е искал да задоволи манията си за величие.
Сигурен съм, ти си умен човек и ме разбираш. Защо Сталин се е покрил. Къде. Страх ли го е било. Това би било улика в полза на определени факти, но не е нещо, което може да изтъкна като факт. За мен истината: Сталин е останал в обсадената Москва, когато цялото политбюро, НКВД и други са духнали. Т.е. поведението му е показателно; вероятно не е тоя страх който ти ми говориш. Оттам пътища много. Може на зле да са вървяли нещата с Франция и Англия, може да е очаквал други действия от Хитлер, Може да е имал притеснения от САЩ, може... може... Това са интересни клюки, но не са история. А аз имам претенциите да се опитваме да говорим за история.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Именно, историята я пишат победителите, на мен лично не ми харесват анти немските вълнения е България, а има проруски...
Филма ДЗВЕР, мисля доказва достатъчно, предполагам няма да се изненадаш, но въпросния професор е в затвора
Защо има закон в Германия с който за забранява приемането на холокоста друго яче?
Говорих си с ДЗВЕР и той пусна тази тема именно поради причината, че България винаги загърбва приятелите си, а се прекланя пред душманите си, давам пример с Русия.
Какво е направила Русия? Подкрепила е едно време неизбежното и то защо? Защото много ги кефим? Или за да имат ръка на кръстопъта между световете? Може би второто...
След края на войната, единствена Русия гласува България да бъде от страната на победените, с което губи части от територията си предоставени ни лично от Фюрера. И познайте на кой ги дава.... на Сърбия!
Много тъжно ми става когато видя стари хора носещи червени знамена знамена, портрети на Ленин и Сталин, защо ли? Защото са живяли по време в което са били живия щит на комунизма, да България е била близка за съветския съюз, за да стои като щит от "западната империя", защо мислите в България имаше тежко машиностроене? Защото икономически ни е изгодно да лееме стомани ли?
Много тъжно ми става когато някой празнува 9ти септември, че кой народ празнува националното си ощетение?
Затова ми се коментираше тази тема и се потвърди това, че много малко хора са наясно кой прави Българското обединение, така искано и чакано, без да загине нито един Български войник, без да гръмне и една Българска пушка, за тези който не знаят - това е "най-тъмната личност" на 20ти век Адолф Хитлер. Това е факт който никой не може да оспори.
По време на войната, когато правителството е било "фашистко"(дори това име не е вярно) вашите дядовци, не са били заставени да се борят за нечия кауза... докато идвайки руснаците ни заставят...
По време на войната, много от Вашите дядовци и баби са имали работа, плащало им се е да се шият немски униформи...
По време на войната Вашите баби и дядовци са получили най-модерните по онова време в света летателни апарати и техника...
Изобщо какво да говорим? Милейте си за "Тошово време", затова защото Българина трудно отваря очите си, той губи!
Филма ДЗВЕР, мисля доказва достатъчно, предполагам няма да се изненадаш, но въпросния професор е в затвора

Говорих си с ДЗВЕР и той пусна тази тема именно поради причината, че България винаги загърбва приятелите си, а се прекланя пред душманите си, давам пример с Русия.
Какво е направила Русия? Подкрепила е едно време неизбежното и то защо? Защото много ги кефим? Или за да имат ръка на кръстопъта между световете? Може би второто...
След края на войната, единствена Русия гласува България да бъде от страната на победените, с което губи части от територията си предоставени ни лично от Фюрера. И познайте на кой ги дава.... на Сърбия!
Много тъжно ми става когато видя стари хора носещи червени знамена знамена, портрети на Ленин и Сталин, защо ли? Защото са живяли по време в което са били живия щит на комунизма, да България е била близка за съветския съюз, за да стои като щит от "западната империя", защо мислите в България имаше тежко машиностроене? Защото икономически ни е изгодно да лееме стомани ли?
Много тъжно ми става когато някой празнува 9ти септември, че кой народ празнува националното си ощетение?
Затова ми се коментираше тази тема и се потвърди това, че много малко хора са наясно кой прави Българското обединение, така искано и чакано, без да загине нито един Български войник, без да гръмне и една Българска пушка, за тези който не знаят - това е "най-тъмната личност" на 20ти век Адолф Хитлер. Това е факт който никой не може да оспори.
По време на войната, когато правителството е било "фашистко"(дори това име не е вярно) вашите дядовци, не са били заставени да се борят за нечия кауза... докато идвайки руснаците ни заставят...
По време на войната, много от Вашите дядовци и баби са имали работа, плащало им се е да се шият немски униформи...
По време на войната Вашите баби и дядовци са получили най-модерните по онова време в света летателни апарати и техника...
Изобщо какво да говорим? Милейте си за "Тошово време", затова защото Българина трудно отваря очите си, той губи!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
D3BEP написа:Психически мотив пък е следното: Хитлер е подпалил войната, щото е луд и е искал да задоволи манията си за величие.
Знаеш ли, може да проследиш "клюките" по това време в двата лагера (САЩ&Англия и Русия)
Предвид социалното развитието на двете страни по това време можем да си направим изводи за:
В момента портрета на Хитлер от много хора се приема като откачен хомосексуалист, нали така? Аз често съм срещал това твърдение.
така сега нека проследим за това което казах, в САЩ по това време, хората са били малко или повече по-социални от Русия, по-разкрепостени, именно за това там Хитлер е бил осмиван, като един хомосексуалист. В другия лагер, където както знаем всички, там човешкия живот не се цени, дали си избил 1-2 милиона, няма проблеми... Хитлер е бил оприличаван като една злокобна личност, която се стреми да избие всички руснаци, само защото нещо му е щукнало в главата

Е сега обяснявате ли си защо, в днешно време има такъв портрет, тази горда за мен личност?
И всички сте гледали малкото кадри на Хитлер и германците, е това ли е диктатор? Това ли е мракобесник? Не мисля

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Ееее, Петьо, и пък сега.
Знаеш ли къде е разликата между Хитлер и Сталин?
Че на Хитлер германия я завоюваха и много хоа са там, та като се говорят басни за убийства, трябва да е в умерени граници.
Докато при Сталин... Той капиталисти в държавата си не пуска, Русия е необятна, единственото ограничение колко души може да е избил е да "останат" поне двама жители на Русия живи за да я възстановят.
Това за 20 - те милиона на сталин за има - няма 8-9 години е още по - тъпанарска история..
Без да питам "къде са труповете" само ще спомена, че СССР влиза във войната с около 100 млн. жители.
Твърди се, че между 20 и 30 губи, повечето от мъжки пол.
В следващите няколко години до смъртта си Сталин и той измита 20 млн, и той предимно мъже... И кво остава браточка?
Политбюро от фитки.
Сталин е революционер, В тежки години.
ТОгава методиката е била такава и за него явно си личи.
При опасност от бунт, от преврат или просто от опозиция при един въоръжен народ, съпротивата се обезглавява.
Дали ще цитираме Катин или избиването на Маршалите... Все е тая идеята. Прочиства върхушката.
Може да има няколко десетки хиляди. Но милиони...
И това са черни години. Дже цитираният от мен маршал убит от Сталин - Тухачевски, човек от стратегията и военната далновидност на който мога да се възхитя, ако му се разровим в миналото, и той е ходил по "белите" селца и е убивал хора по време на разпити.
И белите имат зверства. А най - голямото е че пускат войски на САЩ и Полша и други врагове да им "помагат" и бунтуват казаците.
Какво искашш да стане?
Имаш Сталин, един умен безспорно и смел човек, морал в политиката няма.
Имаш остатъците от белите дружинки с оръжие ръка и финансирани техни агенти.
Имаш бившите лениновски олигарси и военни, всеки един от които равен на Сталин по Лениново време, че и отгоре и недоволен, че въпреки желанието на Ленин Сталин е взел властта.
Имаш Троцки и движението му.
Имаш обкръжението на Сталин, една нова върхушка, често от лицемери и опасни хора.
И държава, преживяла две световни и зверска гражданска война.
Е каков искаш да стане? Как да оцелее лидера?
Но избиване на мирни граждани е същата пропаганда, като тая срещу Хитлер. Даже част от нея е от Хитлер. Те двамата взаимно се обвиняват кой е по - голям звяр, коеот е добре дошло за Алианса, щото искат и двамата да ги изкарат зверове. Виж само "плакатната" война.
Сталин е взел Русия от калта. Направил е урбанизация и индустрия, вероятно набързо и не идеално, но навреме за да спаси хората си от глада и нищетата. Факт е, че след него са тръгнали милиони. Строил е пътища. Космодрум. Когато умря, остави Русия първа световна сила с ядрено оръжие, а я взе в период на разпадане и откъсване на територии от нея и гражданска война.
А проблемт, който цитираш, си е изцяло наш и простотия. ТОва е същото като сега. Излезе "Атака", ае всички за атака, кой не гласува за атака е циганин. Излезе "Герб", ае всички за герб, кой не гласува за герб е турчин.
И тогава. Българска черта. Германия губи войната, Русите идват, ае братство със съветите. Ама какво, как защо, какво ще направят, нещо да договорим... Няма. Ей, на колегата дядо му ходил да трепе германци отма, 4 дни след сключване на съюза, а за германците за 4 години не се е бил. Това е.
И Русия е в правото си донякъде. Замисли се. Германия като ни дава южна добруджа, я взима от съюзник, при това ключов.
И вземи за пример и братушката Тито, от цитираната от теб Сърбия, Той как си изигра картите човека. Взема териториите, и ни комунизъм, ни фашизъм, чиста вода ненапита. От такива следва да се научим. Няма какво да хулим Русия. Русия си е догледала националния интерес.
Поздрави!
Знаеш ли къде е разликата между Хитлер и Сталин?
Че на Хитлер германия я завоюваха и много хоа са там, та като се говорят басни за убийства, трябва да е в умерени граници.
Докато при Сталин... Той капиталисти в държавата си не пуска, Русия е необятна, единственото ограничение колко души може да е избил е да "останат" поне двама жители на Русия живи за да я възстановят.
Това за 20 - те милиона на сталин за има - няма 8-9 години е още по - тъпанарска история..
Без да питам "къде са труповете" само ще спомена, че СССР влиза във войната с около 100 млн. жители.
Твърди се, че между 20 и 30 губи, повечето от мъжки пол.
В следващите няколко години до смъртта си Сталин и той измита 20 млн, и той предимно мъже... И кво остава браточка?
Политбюро от фитки.
Сталин е революционер, В тежки години.
ТОгава методиката е била такава и за него явно си личи.
При опасност от бунт, от преврат или просто от опозиция при един въоръжен народ, съпротивата се обезглавява.
Дали ще цитираме Катин или избиването на Маршалите... Все е тая идеята. Прочиства върхушката.
Може да има няколко десетки хиляди. Но милиони...
И това са черни години. Дже цитираният от мен маршал убит от Сталин - Тухачевски, човек от стратегията и военната далновидност на който мога да се възхитя, ако му се разровим в миналото, и той е ходил по "белите" селца и е убивал хора по време на разпити.
И белите имат зверства. А най - голямото е че пускат войски на САЩ и Полша и други врагове да им "помагат" и бунтуват казаците.
Какво искашш да стане?
Имаш Сталин, един умен безспорно и смел човек, морал в политиката няма.
Имаш остатъците от белите дружинки с оръжие ръка и финансирани техни агенти.
Имаш бившите лениновски олигарси и военни, всеки един от които равен на Сталин по Лениново време, че и отгоре и недоволен, че въпреки желанието на Ленин Сталин е взел властта.
Имаш Троцки и движението му.
Имаш обкръжението на Сталин, една нова върхушка, често от лицемери и опасни хора.
И държава, преживяла две световни и зверска гражданска война.
Е каков искаш да стане? Как да оцелее лидера?
Но избиване на мирни граждани е същата пропаганда, като тая срещу Хитлер. Даже част от нея е от Хитлер. Те двамата взаимно се обвиняват кой е по - голям звяр, коеот е добре дошло за Алианса, щото искат и двамата да ги изкарат зверове. Виж само "плакатната" война.
Сталин е взел Русия от калта. Направил е урбанизация и индустрия, вероятно набързо и не идеално, но навреме за да спаси хората си от глада и нищетата. Факт е, че след него са тръгнали милиони. Строил е пътища. Космодрум. Когато умря, остави Русия първа световна сила с ядрено оръжие, а я взе в период на разпадане и откъсване на територии от нея и гражданска война.
А проблемт, който цитираш, си е изцяло наш и простотия. ТОва е същото като сега. Излезе "Атака", ае всички за атака, кой не гласува за атака е циганин. Излезе "Герб", ае всички за герб, кой не гласува за герб е турчин.
И тогава. Българска черта. Германия губи войната, Русите идват, ае братство със съветите. Ама какво, как защо, какво ще направят, нещо да договорим... Няма. Ей, на колегата дядо му ходил да трепе германци отма, 4 дни след сключване на съюза, а за германците за 4 години не се е бил. Това е.
И Русия е в правото си донякъде. Замисли се. Германия като ни дава южна добруджа, я взима от съюзник, при това ключов.
И вземи за пример и братушката Тито, от цитираната от теб Сърбия, Той как си изигра картите човека. Взема териториите, и ни комунизъм, ни фашизъм, чиста вода ненапита. От такива следва да се научим. Няма какво да хулим Русия. Русия си е догледала националния интерес.
Поздрави!