България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Мордехай » 25 Яну 2019, 8:56

Топ Гън, много хора се надценяват и последиците са жестоки, няма рестарт като в игрите, но някои не могат да го проумеят. Дали е БМВ или друго няма значение за оценяващия ситуацията, просто БМВетата са по-бързи и затова са повече в хрониките. Жалко е за косвените невинни жертви.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от steeN » 25 Яну 2019, 13:53

Причина за катастрофата... шокиращо... скоростта, с която се е движил...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 25 Яну 2019, 15:44

Не знам това пускано ли е :shock: Тоя, че е турбо селяк, за да снима в такъв момент е ясно, ама забележете спирачния път..

https://youtu.be/i1o_s0d-4eU
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Jarvis » 25 Яну 2019, 16:11

Аз не съм капацитет в тая област, ама знам, че в тоя момент ако се опитва да го помести е по-скоро грешка.
Тъпо е да снима, факт, но ако не снимаше нямаше да бъде по-полезен на човека.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 25 Яну 2019, 17:48

При положение, че тук пишат хора с прилично бързи коли едва ли ги ги имате, за да карате в ограниченията през 100% от времето ви на пътя. Аз лично какво правя - решавам, че ми се дава газ, излизам в сухо време, трафикът да е сведен до 0, на максимално безопасно място (няма да казвам кое, че много хора го научиха), с висока мантинела, заради която не пресичат олигофрени, без да има почти никакви сгради наоколо. Това ми е напълно достатъчно, за да мога през останалите 90% да карам нормално. Ако ти е писано да се обесиш няма да се удавиш, но в крайна сметка ако повече хора правят поне каквото зависи от самите тях и мислят с главата си със сигурност ще се подобри положението на пътя.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Яну 2019, 18:18

Тоя трактор изобщо има ли право да бъде на асфалта с това прикаченото чудовище отзад ?
Всички земеделски стопани, чиито трактори, тракторни ремаркета, комбайни и друга самоходна техника, независимо от габаритите ѝ, трябва да плащат годишна такса, да осигуряват два съпровождащи автомобила и да се движат по републиканската пътна мрежа само в светлата част на деня. Разрешителното за движение се издава само за определен маршрут . И т.н ....
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Яну 2019, 18:21

Аз си мисля, че това е каквото прави всеки човек, който си цени живота и този на другите. Има достатъчно празни пътища... да летиш в града особено не виждам с какво може да се оправдае.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 25 Яну 2019, 18:30

Само на мен ли ми прави впечатление,че спирачния път е в насрещното ?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Яну 2019, 19:22

Superexstatic написа: забележете спирачния път..
:shock: :shock:
Бил е много над ограничението..Отделно, че е в насрещното..
Последна промяна Bogat-Beden на 25 Яну 2019, 19:29, променена общо 1 път
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Яну 2019, 19:23

Замислям се, че съм мяркал доста клипчета, където в рамките на секунди хората наоколо разбутват обърнати коли, отломки и тн, вместо да снимат....

Замислям си се просто... :confused:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 318ci

Мнение от Mladenoff » 25 Яну 2019, 19:42

В такава деликатна ситуация с доста пострадал човек, определено е по-добре да не се предприема нищо от неквалифицирани лица. Това дали трябва да снима е друг въпрос. В Германия май глобяваха за такива неща.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Яну 2019, 19:50

Ако това клипче с над 100к гледания накара 1-5 % от видялите го да се замислят, има полза.
В крайна сметка това е реалност, никой не е застрахован, но в случая със сигурност е имало какво да се направи да се намали риска (меко казано..)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от Jarvis » 25 Яну 2019, 19:54

Bogat-Beden написа:
Superexstatic написа: забележете спирачния път..
:shock: :shock:
Бил е много над ограничението..Отделно, че е в насрещното..

Аз друго си мисля обаче... при тоя дълъг спирачен път в права линия (който не ми е ясно как става с АБС?) с колкото и да караш имаш ''избор'' дали да се плеснеш челно в това, което виждаш, в ляво - канавка, храсти, дървета или в дясно в колите, които изпреварваш (понеже няма друга причина да караш много бързо в насрещното).
Аз съм имал подобна ситуация и ако човек не се панира може да вземе някакво решение в какво да се удари. В случая кое е най-правилно?
Аз си имам мнение, ама да чуя...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Яну 2019, 19:57

Бил е в насрешното , ами човека си кара и пред него трактор . Пуска си мигача да го изпревари и дава газ да извърши маневрата . Идиота с трактора в тоя момент завива в нивата и айдее...влизаш в статистиката.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Яну 2019, 20:22

Jordana написа:Тоя трактор изобщо има ли право да бъде на асфалта с това прикаченото чудовище отзад ?
Всички земеделски стопани, чиито трактори, тракторни ремаркета, комбайни и друга самоходна техника, независимо от габаритите ѝ, трябва да плащат годишна такса, да осигуряват два съпровождащи автомобила и да се движат по републиканската пътна мрежа само в светлата част на деня. Разрешителното за движение се издава само за определен маршрут . И т.н ....

Тука в региона някои се движат така, а има доста земедлеци. През нощта обаче като тръгнат едните са със супер слаби свещички, колкото да ги забележиш ако си с орлово зрение(или бухалово по-точно)а другите пък като пуснат 1500 бели фара(почти като ония морските по носовете :shock: )и кара срещу теб, ти си затваряш очите за да може да видиш нещо изобщо.
Не обвинявам тракториста в случая де, и да е излезнал е било доста отдалеч, онзи се е панирал малко за да скочи яко на тия спирачки така, може и да е можело да кривне просто, но блокират ли така колелата няма шанс, колата просто си върви в права линия на където е била насочена. Сега може и тракториста да е излезнал без да се огледа хубаво, това им е голям навик на много такива, по принцип бързат да се приберат и влачат на излизане по няколко колички кал.
П.п: Както обича да пише alx в тоя форум, след 180 нищо в една кола не работи както трябва. Примерно М-ката като спре един път от голяма скорост и после не чакайте второ подобно спиране в близките минути. Ако имаш керамика ще е по-различно де, но говорим по принцип за коли и дори такива направени да спират, пак не могат както трябва. Разбирачът от клипа ще гледа километража, който 100%-та щял да покаже, сякаш няма 50 метра спирачен път преди това(поне)но то какво да очакваш от човек, който реши, че колата няма газ само като и погледна калника.

Я вижте това:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/vavezhd ... patja.html
При 3 нарушения от изброетните в рамките на 2 години ти вземат книжката с всичките категории:
- Гонки.
- Червено.
- Отмената предимство на пешеходец.
- Алкохол над 0.5.
- Шофиране с над 50 над ограничението в града.
- Шофиране в насрещното на АМ.
- Каране в аварийната лента.

Не е ли малко крайно според вас? Така или иначе ако те хванат пиян 3 пъти за 2 години го отнасяш доста, доста и ще лежиш в затвора. Виждал съм такива случаи при ВТОРО хващане, каму ли трето. 8 месеца мисля, че лежа.
Вместо тия мерки, които може да са пак глас в пустиня, нека увеличат налагането и събирането на глоби бе, може да с апо-малки, но като са редвоно всеки малко или много ще се държи по-различно на пътя!
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата