Жега около КТБ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Жега около КТБ

Мнение от miro20 » 21 Юни 2014, 21:00

Безкрайно много ме дразни някой пред мен на опашката като вземе да плаща с карта и почне едно търкане на картата в терминала, щото не чете от първия път, после пинове, подписи.. :dummy:

Странно... това никога не съм го виждал, да не говорим колко пъти в кауфланд или други вериги почнат да се бъркат за пари , за стотинки, за едно броене... и т.н. и т.н..
А с карта става за 5 секунди /ако си помниш пина де/
Тук не става въпрос за "олд скуул" , а за удобство и бързина.
Отделно който го е страх от супер мупер хакери, спокойно може да си пусне смс известие при всяка транзакция... ама...
Тази твоя логика ми прилича както едно време дядото говореше за телефоните - за какво са ми ? само проблеми ... ако ми трябва човека, отивам да го видя... :)
А говореше не за ГСМ-те, а за домашния жичен телефон....

Ако се върнем на КТБ, доказаха се няколко толкова очевидни неща
- че това е удар на Пеевски срещу ЦВ и КТБ, т.е. показа му кой владее държавата.
Първо - чрез измислените си атентати, второ - чрез изтеглянето на ДПС милионите.
А няма банка която да устои на такъв удар и теглене за дни на стотици милиони /или милиард/
Тотална атака с един източник и една цел - Пеевски - ЦВ.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Юни 2014, 21:14

А няма банка която да устои на такъв удар и теглене за дни на стотици милиони /или милиард/
Тотална атака с един източник и една цел - Пеевски - ЦВ
.
В нормалните банки не стоят милиони от сенчестия бизнес на етнически партии и управителите им не ги заплашват със атентати .Така че обобщението за "всяка банка " не е приложимо за КТБ.Това не е всяка банка а банката на власта .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 21 Юни 2014, 21:16

Всъщност проблема е на Василев, че не си е премерил правилно риска. Уж бил най влиятелната личност, пък свинчо го матира с 2 хода :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 21 Юни 2014, 21:32

В нормалните банки не стоят милиони от сенчестия бизнес на етнически партии и управителите им не ги заплашват със атентати

Откъде знаеш какви милиони седят в банките ? Навсякъде по света никой не претендира за това колко пари държи една банка, а вече собствениците и вложителите са длъжни и отговорни пред държавата да представят прозихода им. Не банката. Така че пак говориш нонсенси.
Второ - не "управителите ги заплашват с атентати" , а точно обратното - Пеевски си измисли че ЦВ Е ПОРЪЧИТЕЛ на атентат СРЕЩУ него.
Ти новини не гледаш ли ??

Уж бил най влиятелната личност, пък свинчо го матира с 2 хода

Там е проблема че свинчо дефакто няма "нищо общо" :) което и децата него вЕрват де :)
Официално свинчо е собственик на един два апартамента и едно опелче.....
Обаче незнайно как всички големи олигарси и държавни фирми го слушат, и ето на - организирано теглят пари, което е КЛАСИЧЕСКИ удар , и пак ще се повторя - няма банка по света която да удържи на такова масово теглене на стотици милиони за няколко дена.
Естествено че се срива.

Поне за тези неща вече няма грам спор.

А за "спасителя" хер флик , пак не виждам случайности... руснаците имат интереси навсякъде... що да не си купят и КТБ ???
Тук някои хора по презумция им се радват... незнайно защо де.. ама се радват... :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Юни 2014, 21:38

Дядо ти е бил прав, нищо не заменя личния контакт. С карта пазарувам буквално всеки ден тъй като пазарувам много онлайн, просто не обичам да го правя в магазини.

А руснаците ако купят банката и ми гарантират влога защо да не ги обичам?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 21 Юни 2014, 21:44

А руснаците ако купят банката и ми гарантират влога защо да не ги обичам?

Да разбира се, до сега доган е обезпечавал твоята сигурност и банката, защо да не обичаш руснаците, както си обичал до сега доган ?
Добре, прав си .
логиката ти е непоклатима :)
Аз всъщност акцентирах на организираната атака с едно такова изтегляне на средства, и че това е най големия удар , класически по вид, който може да се направи, и то това е очевидно.

Дядо ти е бил прав, нищо не заменя личния контакт.

Никой не спори за това. Разбира се.
Проблема е че днешния забързан живот се налага да правиш дестеки обаждания, и ако със всеки трябва да се срещнеш лично , колко време ще ти отнеме една поръчка от... и-бей примерно ?
Или да запиташ някоя фирма за нещо ? като ремонт, услуги, цени , и т.н. и т.н. ??
като дни, седмици и пари за транспорт , а ?
:)
Няма ти казвам пък дедото как омекна бързо бързо като си говори с унуките от чужбина, без да ходи до там или те тук :) :)
Така че.. това са детиснки спорове...

За магазина, може да не обичаш с карта, няма проблем, но е фгакт че е мн по бързо спрямо ровене в портмонета, броенето на банкноти и стотинки, броене на ресто, и т.н. и т.н..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Юни 2014, 22:08

Половината лелки по касите се чудят какво трябва да натиснат... постоянно "не може да се свърже"... нали само с карта плащам :lol: На моменти се изнервям и си плащам кеш. Но пък и не обичам да държа повече от 100-150лв. в мен. Ако мина само на кеш... или ще трябва да вървя с много пари в мен постоянно, или да тегля всеки ден кажи-речи от банкомат.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Юни 2014, 22:14

Някъде има ли информация колко пари са били изтеглени за тези 3-4 дни?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Юни 2014, 22:19

miro20 написа:Да разбира се, до сега доган е обезпечавал твоята сигурност и банката, защо да не обичаш руснаците, както си обичал до сега доган ?
Добре, прав си .
..

Че взимал съм всеки месец една солидна лихва що да не го обичам Цветан, Праслан или Доган.. какво значение има чия е банката след като ме устройва да си депозирам средствата в нея? Или и тук както трябва да ида да гласувам за Бойко, че да не е Доган трябва да ида да си оставя парите при Цветелина, че да не са в някой друг?
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 21 Юни 2014, 22:20

steeN написа:Някъде има ли информация колко пари са били изтеглени за тези 3-4 дни?

Някъде около 60 млн. споменаваха.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 21 Юни 2014, 22:40

bum_bum написа:
miro20 написа:Да разбира се, до сега доган е обезпечавал твоята сигурност и банката, защо да не обичаш руснаците, както си обичал до сега доган ?
Добре, прав си .
..

Че взимал съм всеки месец една солидна лихва що да не го обичам Цветан, Праслан или Доган.. какво значение има чия е банката след като ме устройва да си депозирам средствата в нея? Или и тук както трябва да ида да гласувам за Бойко, че да не е Доган трябва да ида да си оставя парите при Цветелина, че да не са в някой друг?

Вече споменах на какво акцентирах , и не мисля да се повтарям.
Някъде около 60 млн. споменаваха.

Мен ми се въртят около 600 млн. - дали при Диков не споменаха тая вечер... не съм сигурен...
Активите на банката са 7.3 млрд лв , и за да изпитва проблеми в обслужването , и за да поиска банков надзор, може цифрата на изтеглените пари реално да е мн повече...
Последна промяна miro20 на 21 Юни 2014, 22:44, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Юни 2014, 22:40

Аз чух някъде по коментарите 800млн изтеглени последните дни.За 40млн са купили на ЦВ някаква бутикова банка предния месец .Хората теглеха още предната седмица .Един познат миналия петък още си изтегли парите от там. Тая истерия около КТБ силно напомня на краха на пирамидите 90те години.Не египетските де.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 21 Юни 2014, 23:22

Хората ( по глупавите от тях) събориха КТБ - няма как да им се плащат по 5/6 % годишна лихва на вложителите и банката да държи парите в трезора си :nono:
парите на КТБ работеха - раздадени са в много фирмени кредити са на доста дружества.
няма банка която да издържи на такава истерия, изтеглени са над 160 млн. депозити само за последните 4 работни дни ( от понеделник - до четвъртък) :kuku: които на над 90 % са прехвърлени :shock: в други банки :mhihi: , отделно са транзакциите с карти.
... и всичко това защото Пеевски написа в жълтите си вестниците някакви глупости и "така казаха по телевизора" :D
прост народ - слаба държава :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 21 Юни 2014, 23:31

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Юни 2014, 23:38

miro20 написа:Активите на банката са 7.3 млрд лв , и за да изпитва проблеми в обслужването , и за да поиска банков надзор, може цифрата на изтеглените пари реално да е мн повече...

Какво общо имат активите на банката при един bank run? Първоначално във вестниците писаха 60 милиона. После се говори за един милиард.. :dunno: Все едно колко са, явно е преценено че риска за ликвидност се покачва бързо и няма как да бъде спрян и се стигна до затваряне.

Според БНБ тегленията са били овладяни в сряда. В следствие на което режисьора стартира план Б- дискредитацията на Гунев подшушната анонимно където трябва. В резултат нова вълна тегления четвъртък и петък и гейм овър.

Във всеки втори сайт се говори за гарантирани суми от 100 000 лева. Не може 50% от журналята да не са хвърлили поне едно око на закона като пишат за нещо. Явно и това е целенасочено.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата