Megaparts.bg - шефът налита на бой
Модератор: Общи модератори
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Re: Megaparts.bg - шефът налита на бой
Аз пък помня темата на BMW_POWER в която той описваше неволите си не с някаква си фирмичка за скрап ,а със държавните служители на едно цяло министерство.С представители на властта на държавно ниво.как е бил задържан неправомерно и се беше афектирал от отношението към него без грам обяснение.Тогава повечето го оплюхте и му казвахте ''е какво толкова станало-голяма работа''.
А сега за 8 лева емнайсе страници тема.Еми ''голяма работа'' отиваш на другата морга и си купуваш без да мрънкаш.
През куп за грош,господа е такова мислене,затова и държавата е на този хал.
А сега за 8 лева емнайсе страници тема.Еми ''голяма работа'' отиваш на другата морга и си купуваш без да мрънкаш.
През куп за грош,господа е такова мислене,затова и държавата е на този хал.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Разбира се, че трябва да си търси правата всячески но да се отказва от страната си заради няколко престарали се служители..
Случая е съвсем друг.

Случая е съвсем друг.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Говорим за магазин с работно време и отказ.
Не бъркай нещата.
Представяш ли си да идеш в някоя техно верига и работника да ти каже, абе има 1 бройка некъде в склада, ама ме мързи да я диря ... ела утре
Въпроса е принципен, не за 8 лв и да, в тая морга тоя човек няма да иде повече .. ама обсъждаме държанието като цяло и това ли е правилното и начина за градене на бизнес в бг.
И понеже искаме да се оправим и се опитваме това да стане с търсене на правата все пак .. виждаш как някои хора не го одобряват.
Искат да сме си коне с капаци и да си траем за всичко и всеки да се гаври как му е кеф.
Не бъркай нещата.
Представяш ли си да идеш в някоя техно верига и работника да ти каже, абе има 1 бройка некъде в склада, ама ме мързи да я диря ... ела утре

Въпроса е принципен, не за 8 лв и да, в тая морга тоя човек няма да иде повече .. ама обсъждаме държанието като цяло и това ли е правилното и начина за градене на бизнес в бг.
И понеже искаме да се оправим и се опитваме това да стане с търсене на правата все пак .. виждаш как някои хора не го одобряват.
Искат да сме си коне с капаци и да си траем за всичко и всеки да се гаври как му е кеф.

- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Начина на правене на бизнес в една държава е огледален образ на начина на поведението на нейните чиновници и държавни служители.Нали?!
каквото почукало,такова се обадило.
Щом може цели посолства да отеб@т с извинение свои граждани в чужди страни сред нищото,защо да не може някакъв си никакъв ''човек който не е учил а е мързелувал преди време и не знае един чужд език'' ,та защо да не може да ви каже че му е през оная работа за вас???????
затва едни просто сменят моргата от която купуват части,а други направо сменят държавата.Ясно ли е.
който ме разбрал-разбрал.то с фуния не може да се налее.
каквото почукало,такова се обадило.
Щом може цели посолства да отеб@т с извинение свои граждани в чужди страни сред нищото,защо да не може някакъв си никакъв ''човек който не е учил а е мързелувал преди време и не знае един чужд език'' ,та защо да не може да ви каже че му е през оная работа за вас???????
затва едни просто сменят моргата от която купуват части,а други направо сменят държавата.Ясно ли е.
който ме разбрал-разбрал.то с фуния не може да се налее.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Проблема за мен не е там, а факта че подобен човек продължава да има бизнес и да се храни от него. Няма логика да си сереш на бизнеса и той да продължава 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
+1Е.Димитров написа:Lattri написа:Така и след всички тези редове изписани на изповеди и т.н. каква е равносметката като теглим чертата?
1. Една автоморга с шеф, който не може да си сдържа нервите.
2. Един недоволен клиент, който никога няма да стъпи там повече.
3. Една или две или повече теми с негативно мнение за автоморгата и нейният шеф (може би собственик) - прочетена, видяна, отразена от около 1000 човека (в бъдеще може и да станат повече)
--------------------------------------------------------------------------------------
Съвкупността на горепосочените три точки води до по малка печалба на иначе оборотната автоморга. Защо? Нека кажем, че половината от тези 1000 човека, а именно 500 от тях имат едно на ум и на база негативната реклама и отзиви от един единствен човек, споделят това с по 2-3-4 техни приятели и бройката стане 2000 човека. От тези 2000, на около 200 може да им се наложи да ползват услугите на дадена автоморга. Тези 200, ще изберат ли същата автоморга и биха ли отишли да си купят част от нея? 10% да, 90% НЕ. 180 човека по средно да кажем 10 лева са си 1800 лева назад. За бъдеще може и да са повече. Сумата ще е по голяма и реалната загуба на този търговец ще е намаляла и то защо? Защото не може да си сдържа нервите и налита на бой на човек, който му е казал, че ще му направи анти-реклама ако не си получи частта. Вместо въпросния "ШЕФ" а.ка. BIG BOSS да види потенциален клиент, който съвсем спокойно може да му насере бизнеса (както и се случва) и да зареже всичко и да му намерят въпросната част, то той налита на бой. Сега да си го намаже с лютеница и масло, малко възелин и чубрица и да си го пъхне отзад за опора.
И хора моля Ви спрете да повтаряте, как видиш ли ти на някой не му било ден или бил провокиран и затова реагирал така. Не живеем в джунглата а в общество с закони, принцип и морали, където НЕ трябва да изядеш, убиеш, пребиеш или обидиш другия защото те е погледнал накриво или е изразил мнение. Това НЕ Е ПРАВИЛНО. Ако беше така, предполагам, нямаше повечето да чакаме момчетата на бензиностанциите да ни наливат горивото щото ако не им е ден, могат да ни напръскат с гориво и да ни драснат клечката и да светнем като факли, или пък сервитиорите, на които им е втърснало да разнасят чинии, да ни сложат отрова от мишки в храната и да пукясаме като животни. Така не трябва да работи обществото.
Браво!![]()

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Здравейте колеги. Малко извън темата, но сега върви една кампания от тях за изкупуване на автомобили на вноски. Какво мислите ? Има ли някой впечатления ?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Тези същите наводниха продавалника с обяви за всякакви чарколяци, от няколко дни пускат яко.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Явно са нправили сметка, че дори и кола, която не е за морга може да си избие цената от продажба на части.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
dycito написа:Здравейте колеги. Малко извън темата, но сега върви една кампания от тях за изкупуване на автомобили на вноски. Какво мислите ? Има ли някой впечатления ?
Ами те са си направили схема, която ги устройва... единият вариант е с висока начална вноска (към теб), която е не повече от 40% от цената... не е проблем за една кола, която примерно е 5 бона да ти дадат 2 бона напред... след това обаче, в рамките на следващите 6м не получаваш никакви пари... чак 7-мия и 8-мия месец ти дават останалите пари. През това време колата разбира се е разглобена и е почнала да се разпродава, от където и идват парите за вноските 7-мия и 8-мия месец...
При вторият вариант в рамките на следващите 18м ти дават по 200-250лв на месец, с което ти изплащат колата, като през това време те пак са си извадили парите от нея, че да ти дадат и на тебе...
Т.е. нищо особено и странно няма в схемата им, всичко е предвидено

да де то е обяснимо аз имах в предвид дали някой го е правил и дали изплащат 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако те устройва сумата, която са склонни да платят... няма причина да не плащат... все пак мисля, че искат да развиват тая "оферта" и в бъдеще 

- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Ако беше постъпил така с някой от нашият форум щеше да си прибере зъбите със счупените си пръсти.
Шегата настрани, аз няколко пъти им писах в чата дето е на сайта и почти час и нещо чаках за отговор. И като попитах, защо се забавиха да ми пишат те ми викат, че имало много клиенти.

Шегата настрани, аз няколко пъти им писах в чата дето е на сайта и почти час и нещо чаках за отговор. И като попитах, защо се забавиха да ми пишат те ми викат, че имало много клиенти.

А бе вие се смеете, ама дават някой части (особено интериорни) на доста добри цени.
А и колите ги изкупуват на прилична цена, стига да не ти трябват спешно парите.
А и колите ги изкупуват на прилична цена, стига да не ти трябват спешно парите.
Аз даже ще продам моята там да видим дали всичко е О.К.
след 8 месеца ще споделя
хаха