Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !
Модератор: Общи модератори
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
Re: Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !
kronos написа:Те скоро ще монтират камерките по пунктовете за гтп, е тогава ще стане весело за такива като теб
колко скоро

- stefsax
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46
трябва да има глоби за нереголирани фарове,щом аз ходя да ми се реголират на стенд фаровете за да не подблещавам другите и да виждам по добре,то всички трябва да го правят .аз като съм с оригинални ксенонови фарове ,но допълнително слагани 6000к отговарят на 5000к,ама без пръскалки и с неоригинални баласти кво да правя,да крия баластите ли?някой има ли идея?
и друго,каде е гаранцията че уредите на улицата за проверка на реглажа ще са правилно нивелирани и поставени спрямо автомобила????трудна работа,там всеки милиметър е от значение.смея да твърдя ,че съм ходил поне 7 или 8 пъти за реглаж на фарове в различни сервизи с такъв уред и съм доста запознат вече,защото съм доста претенциозен на тема фарове
и друго,каде е гаранцията че уредите на улицата за проверка на реглажа ще са правилно нивелирани и поставени спрямо автомобила????трудна работа,там всеки милиметър е от значение.смея да твърдя ,че съм ходил поне 7 или 8 пъти за реглаж на фарове в различни сервизи с такъв уред и съм доста запознат вече,защото съм доста претенциозен на тема фарове
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Coulthard написа:влязохте във филма...
Искам точен член от ЗДВП в който е забранено поставяне на ксенони...
Ей ти условията при които колата се смята за неизправна по отношение на светлините:
12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с
изключение на светлините за мъгла;
б) светлините не са регулирани;
в) не светят дългите, късите, габаритните светлини или стоп-светлините;
г) пътепоказателите не работят;
д) липсват предвидените светлоотразители;
е) недостатъчно осветена е задната табела с регистрационния номер.
избери си коя точка се отнася за ксенона

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ако законодателно е регламентирано, какви са предпоставките една кола да има ксенон, би било лесно. Но не е. Предполагам, че няма смисъл от това да си нося разпечатка с екстрите в колата. Със пръскалките на фаровете, със автом. регулиране и т.н. и нещата се свиват драстично. Но не е уредено. Сега всеки може да си сложи ксенон на всякакъв фар, но не всеки може да сложи онези, другите неща. Всъщност може, но срещу някакви пари, които по принцип не би дал. Ако те залегнат в закона като дефиниция, те тогава ще стане страшно. Но едва ли. Сега е много относително, субективно и предпоставка за корупция. Това е като с гумите, единственото изискване в ЗДП, е за минимална височина (дълбочина) на протектора, няма уточнение, летни, зимни и т.н. и всяка година става една олелия с тия гуми, заради едното нищо. Гумите и фаровете са едни от най-важните компоненети на един автомобил пък нормативната уредба в това отношение е куца.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
А Хелата от 1000лв пак ли е неоригинален ксенон?
Един Селис за е36 с крушки и трафове Хела е някъде 2,5к и пак не е оригинален, тъй ли да разбирам новата наредба?

Един Селис за е36 с крушки и трафове Хела е някъде 2,5к и пак не е оригинален, тъй ли да разбирам новата наредба?
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
така поставено по нито една
колата ми оригинално е с ксенон, чакам да ми докажат че не е
P.S. Бум ако си решил да ги продаваш в предвид последните новини, приготвил съм ти едни 200лв

P.S. Бум ако си решил да ги продаваш в предвид последните новини, приготвил съм ти едни 200лв

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
bum_bum написа:А Хелата от 1000лв пак ли е неоригинален ксенон?![]()
Ами най-интересното в случая е ,че не можеш да разбереш

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Хора не се палете толкова 100% ще има някакво решение и повече яснота на въпроса,то по-тая логика утре ще наложат да се кара с минимум 20-литра гориво да не загаснете и да стане задръстване или да умрете от бяла смърт! 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- stefsax
- кандидат ентусиаст
-
вкарахте ме в размисли.според вас щом нямам пръскалки и авт.регулиране ,а само ръчно регулиране,въпреки че съм с ориг. бмв ксенонови фарове ,но с неориг.баласти и крушки отговарящи на 5000к,дали ще ме санкционират???става дума за е 46 2001ва
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
stefsax написа:вкарахте ме в размисли.според вас щом нямам пръскалки и авт.регулиране ,а само ръчно регулиране,въпреки че съм с ориг. бмв ксенонови фарове ,но с неориг.баласти и крушки отговарящи на 5000к,дали ще ме санкционират???става дума за е 46 2001ва
Ще минеш на 4000к да ги финтираш!

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- stefsax
- кандидат ентусиаст
-
то това е лесно,ами дето нямам пръскалки и авт.реглаж?и това че не съм скрил баласта под фара???
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
boksioraE39 написа:Хора не се палете толкова 100% ще има някакво решение и повече яснота на въпроса,то по-тая логика утре ще наложат да се кара с минимум 20-литра гориво да не загаснете и да стане задръстване или да умрете от бяла смърт!
То решението е написано още в 5-я пост от темата.

От тогава русото не е на мода.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
А тъкмо бях решил да забия и един ксенон за халогените.. 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
stefsax написа:то това е лесно,ами дето нямам пръскалки и авт.реглаж?и това че не съм скрил баласта под фара???
Тва важи за ГДР,тука могат да ти пръднат на х** по тоя въпрос ..

- SmasheR
- Потребител
-
- Кара: BMW 3 series
- Мечтае да кара: New M4
- Детайли за колата: 2D 110kw 2002
Преди известно време ми подариха ксенон. Супер, ама бях с рефлектори. Сложих си ксенона, настроих го така, че да виждам идеално. Излязох да го пробвам на пътя и всеки трети с който се разминавах, ми цъкаше. Върнах се и ги свалих надолу. Вярно, спряха да ми цъкат, но и аз вече виждах много по-малко от нормалното според мен. С други думи, както беше казал един колега в друга тема, в двата случая съм опасен за движението. Ако са вдигнати така, че да виждам добре - заслепявам, ако са прекалено ниско - аз не виждам добре и пак съм опасен. Може би има някаква 'златна среда', при която не заслепяваш много, но и не виждаш много, но не го препоръчвам (или поне за моя автомобил не се получи, за другите - не знам, но като гледам какво се случва на пътя ми изглежда, че и при другите е така). Аз лично не можах да намеря оптимален вариант, а си играх доста. Можех да ги оставя леко вдигнати и да ми цъкат от време на време и да се правя на темерут, но не се чувствам комфортно така. Накрая теглих една майна, свалих ги, събирах си пари няколко месеца за фарове с лупи и след като си ги купих, се преродих. Нищо общо.
Още преди да се случи всичко това, бях против 'новите фарове' (визирам ксенон на рефлектор НЕфабрично), които за отрицателно време станаха масови и са наистина меко казано ужасни. Аз съм за инициативата с две ръце. Отдавна го чаках. Много силно се надявам да има ефект. Някои роптаят срещу това, но според мен, все трябва да се започне от някъде. Моят съвет е, който иска ксенон, да си вземе подходящи фарове. Вярно, някой ще кажат, че не могат да си го позволят, но това не извинение, при условие, че има алтернативен вариант, а именно конвенционалните крушки. Безопасността винаги трябва да бъде на първо място, още повече с оглед на черната статистика в държавата. Не трябва да бъдем егоисти. Мислете за другите, тогава и те ще започнат да мислят за вас. Но пак повтарям, все трябва да се почне от някъде. Защото всеки ако казва "А за мен кой мисли?", до никъде няма да стигнем. Което пак свежда проблема до манталитета, като беше написал пък един друг колега, но го беше казал по различен начин.
Още преди да се случи всичко това, бях против 'новите фарове' (визирам ксенон на рефлектор НЕфабрично), които за отрицателно време станаха масови и са наистина меко казано ужасни. Аз съм за инициативата с две ръце. Отдавна го чаках. Много силно се надявам да има ефект. Някои роптаят срещу това, но според мен, все трябва да се започне от някъде. Моят съвет е, който иска ксенон, да си вземе подходящи фарове. Вярно, някой ще кажат, че не могат да си го позволят, но това не извинение, при условие, че има алтернативен вариант, а именно конвенционалните крушки. Безопасността винаги трябва да бъде на първо място, още повече с оглед на черната статистика в държавата. Не трябва да бъдем егоисти. Мислете за другите, тогава и те ще започнат да мислят за вас. Но пак повтарям, все трябва да се почне от някъде. Защото всеки ако казва "А за мен кой мисли?", до никъде няма да стигнем. Което пак свежда проблема до манталитета, като беше написал пък един друг колега, но го беше казал по различен начин.
Man make the money, money never make the man.