Ляв / десен волан ?
Модератор: Общи модератори
- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Re: Ляв / десен волан ?
Mollov написа:Карането на автомобил десен волан, особено когато е автоматик, не е кой знае ква философия... ако си наясно с нещата и спазваш няколко елементарни правила, няма да има проблеми нито за теб, нито за тези около теб... друг въпрос е, че масово каращите "десен волан" са някви убитаци, дето изобщо не мислят...
Карал съм 328i E36 "десняк" около 4000км (от Англия до BG и в BG) и беше доста интересно... за нула време свикнах, а в Румъния изпреварвах почти по същият начин, както с левачката... само ти трябва "пилотна кола" (изпреварваща), която да ти позволи да излезнеш на осовата линия (след като тя те изпревари) и да си погледнеш каквото ти трябва... мощен автоматик десняк се кара лесно... стига да можеш да караш изобщо...
P.S. Да, бих карал "десняк", стига колата да си заслужава... колкото до цените - в някои случаи разликата в цената е х2.... което (поне за мен) е достатъчно основание... да не говорим, че колите от Англия (в повечето случаи) са БАЯ по-поддържани от "новият внос" в BG...
Единственото смислено мнение в тая тема. Като внимаваш ( а то при левите все едно колата сама се кара ) всичко е шест. Вярно, има си чалъм за изпреварването, който е карал десняк знае, който не е си мисли, че всяко изпреварване е 'на сляпо'. It's not the car, it's the driver. Хората дет го плюят - тяхна работа, всеки си има предпочитания. Мене ми е важно човека в другата кола да се движи безопасно спрямо останалите, пък ако ще и без ръце със затворени очи с дирекция в багажника да кара..Единствено съм съгласен, че тия с Меганите дет тука струват 2 бона да ги карат от острова е тъпо, но всеки си знае неговото..Аз имам джип десняк автоматик ( за всекидневна кола ми е много по-удобен, отколкото лекия ми автомобил с нормална дирекция), който ми излезе по-малко от две хиляди лева с докарването, обслужването, регистрацията и застраховката...е що да не го карам ежедневка и да не му се кефя, при положение, че нямам проблеми с управлението му, а 'нормалния' му еквивалент в това състояние струва 6-7 бона..

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Гъзар бъди от студ умри...ако се обърне волана - да, но да я караш така никакъв смисъл няма според мен. По добре да си взема за тия пари по стара кола, но с правилна дирекция...изключваме разбира се рядки екземляри...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
немо написа:Сега ако ти кажа,че фар за лява дирекция и фар за дясна имат разлика в разпределението на светлината,която не се оправя с регулиране ко ще кажеш?
Ше ти кажа, че това е поправимо... а сега ако ти кажа, че масово карат "леваците" с нерегулирани фарове и светят в космоса, по високите табели, по самолетите... ко ше кажеш?
- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
exotique написа:acho.rs написа:Ако ще и екстремно лачен да е голф 2 , при първия сериозен удар ше станеш лютеница . Деуто , ако ще без масло да е карано и да хлопа всеки един елемент по окачването , пак е в пъти по сигурно . Тва ако говорим за резултати при сблъсък ...
Челният удар няма нищо общо със състоянието на автомобила! Става въпрос за предизвикване на птп поради лошо техническо състояние...самият материал се скапва от каране,а не от стоене...няма как да ми докажеш,че кола на 500 000 е по-здрава конструктивно от кола на 200 000 км,без значение от годините...Има детайли,които коагато се износят-МПС-то става конструктивно опасно за живота![]()
![]()
ОК ето ти пример 2005г. аз карам Голф2 по главна улица по експертна оценка на кат с около 50км/ч. от дясната ми страна излиза ТАКСИ--ХЮНДАЙ ЛАНТРА (не ЕЛАНТРА) от улица без предимство на втора с газ и той с около 30км/ч. при почти челния удар (неговия ляв мигач остана заедно с моята емблема в радиатора на Голфа) на мойта кошара смея да твърдя към момента на удара в перфектно състояние а таксито никой не знае с колко удара е (както и голфа но все пак..) та на моята кола щетите бяха потресаващи задната седалка беше върху главите ни (моята и на момчето до мен) , двете предни седалки на макарони волана беше с десет сантиметра по на горе от оригиналната си позиция и цялото табло беше усукано, вратите (2бр.) бяха застъпени от калниците и за да сляза трябваше да изкривя калника и тн. че много стана , а таксито на поне 500 000км. беше в доста цветущо състояние изключвайки зоната на удара купето беше непокътнато. А за инфо моля ползвай този сайт - http://www.euroncap.com/home.aspx виж клиповете на Е36 и Е46 каква разлика има а може и да няма

П.П. (едит) А и друго за теб челния удар може да е маловажен и да не те тормози но аз имам дете което возя с мен и да ти кажа мен силно ме грее дали има системи за пасивна безопасност или не но то си е моя грижа. И преди някой да ме нагризе НЕ не карам десняк карал съм много пъти имал съм, в момента карам нормална дирекция и не е свързано с дирекцията смяната на колата просто така съвпадение. В заключение пак бих купил и карал кола с десен волан стига да си заслужава(марка, модел, година и тн.. не задължително в този ред)
Последна промяна ecko_becko на 20 Окт 2011, 23:35, променена общо 1 път
говоря за реални километри,а не колко показва километража...това може да се провери по много лесен начин-пример тестовете на ТЮВ....Една кола на 200 000 км не се различава с друга 10 години по-нова кола пак на 200 000 км-окачване ,основни аграгати и т.н....А за бмв-та от 98-2004 година имах предвид е46 

- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
exotique написа:говоря за реални километри,а не колко показва километража...това може да се провери по много лесен начин-пример тестовете на ТЮВ....Една кола на 200 000 км не се различава с друга 10 години по-нова кола пак на 200 000 км-окачване ,основни аграгати и т.н....А за бмв-та от 98-2004 година имах предвид е46
Не колега не мога да приема, за теб няма разлика между годи на производство на автомобилите от един модел и марка. Твърдиш че Корса А и Корса D са с еднакви характеристики като здравина и устойчивост на удар.... ????
ecko_becko написа:exotique написа:говоря за реални километри,а не колко показва километража...това може да се провери по много лесен начин-пример тестовете на ТЮВ....Една кола на 200 000 км не се различава с друга 10 години по-нова кола пак на 200 000 км-окачване ,основни аграгати и т.н....А за бмв-та от 98-2004 година имах предвид е46
Не колега не мога да приема, за теб няма разлика между годи на производство на автомобилите от един модел и марка. Твърдиш че Корса А и Корса D са с еднакви характеристики като здравина и устойчивост на удар.... ????
Не!Това няма как да го твърдя...говоря за разлика между 4-7 години,примерно корса С и D ...
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Mollov написа:... а сега ако ти кажа, че масово карат "леваците" с нерегулирани фарове и светят в космоса, по високите табели, по самолетите... ко ше кажеш?
Че има мърлячи всякакви си прав...аз ти говоря за проблем,който не се решава с регулиране и при най-добро желание...
Mollov написа:Ше ти кажа, че това е поправимо...
Поправимо?Как?С нови фарове?
На Е39 angel eyes без ксенон е около 800лв. фарчето,с ксенон е към 1600лв.,на Ауди А6 (около 2005) е 1400лв. единия фар..това за нови от магазина!
И някой дето си е купил англичанка,щото е с 2-3-4-5к лв. по-евтина ще даде 2-3к за нови фарове,щото английските светят в друга посока....шегуваш се

Както и да е,аз си казах мнението,не ми се задълбава повече..
п.п.И съм сигурен,че 90% от тези,които нямат нищо против дясната дирекция имат кола с такава....и не се учудвам,че ще извадят от 9 кладенеца вода да си защитят избора

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
exotique написа:ecko_becko написа:Не колега не мога да приема, за теб няма разлика между годи на производство на автомобилите от един модел и марка. Твърдиш че Корса А и Корса D са с еднакви характеристики като здравина и устойчивост на удар.... ????
Не!Това няма как да го твърдя...говоря за разлика между 4-7 години,примерно корса С и D ...

П.П. Е30 - фанатизираните да не ме нападат имал съм 316, 318, и няколко 320 + 1 325 за кратко и пак бих си закупил, ако жената не ме гонеше с тигана из апартамента само като го спомена

- Mollov
- Мародератор
-
немо написа:Поправимо?Как?С нови фарове?
Явно толкова си и запознат... отваряш фара, "преместваш" го на "лява дирекция" и си готов... без нови фарчета, без галимации... а "леваците" със "самолетни" фарове и ксенон много по-трудно ще ги накараш да си регулират фара, от колкото някой с десен волан да си "директира" фаровете...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Mollov написа:... отваряш фара, "преместваш" го на "лява дирекция" и си готов... без нови фарчета, без галимации...
Не съм сигурен дали на всички коли може да се променя така и много от англичанките се карат с оригиналната настройка, само се променя височината на фаровете... но дори и да могат- отде толкова акъл да се сетиш да провериш дали може или не

- Mollov
- Мародератор
-
То ако ги наведеш максимално, пак мисля няма да светят високо на насрещно движещите се...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Mollov написа:То ако ги наведеш максимално, пак мисля няма да светят високо на насрещно движещите се...
вероятно е така, ама нали се сещаш на теб къде ще ти свети като го наведеш максимално- на 3м. от колата... решението е само настройка за нашето движение (ако може) или смяна на фаровете- кой ще ги смени като струват сума пари, по-важен е китайския ксенон

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ms написа:Mollov написа:То ако ги наведеш максимално, пак мисля няма да светят високо на насрещно движещите се...
вероятно е така, ама нали се сещаш на теб къде ще ти свети като го наведеш максимално- на 3м. от колата... решението е само настройка за нашето движение (ако може) или смяна на фаровете- кой ще ги смени като струват сума пари, по-важен е китайския ксенон
Като си наведа максимално късите , светят повече от твоите дълги

- Mollov
- Мародератор
-
ms написа:
Не е баш така... за разлика от тук, там карат (предимно) с регулирани фарове... и като ги наведеш, те пак ще светят добре...
Както и да е... тая тема с фаровете можем да я дъвчем до утре... факт е, обаче, че ако човек има поне малко акъл в главата и знае какво прави като шофира автомобил с десен волан, той няма да е по-опасен от всичките тези, каращи ляв волан... ама масовата представа за нещата е, че тия с десен волан са убийци, идиоти, ненормалници и кво ли още не... което според мен е проява на комплекси и нездраво мислене.