Месечен доход
Модератор: Общи модератори
Re: Месечен доход
Е.Димитров написа:Ама до кога ще си пишем/говорим глупости от рода "като не ти харесва....",това е толкова несериозно,се едно да влезнеш у заведение,да ти сервират храна с мухи вътре да си ги платиш и да ти кажат-като не ти харесва-бегай...ами каквото мнението за нехаресването-такава и държавата,има дупки-като не ти харесва-бегай,храната в магазините с лошо качество-бегаййй,бензина кофти-бе бегай бе,ама до кога с тая тъпа философия,напротив,аз съм тоя дето определя нещата и като не ми харесва на мен и на още 100-200-20000 човека нещата трябва да се променат-не ми харесва примерно отношението на шефа и начина на труд и заплащане-има си комисии,има си органи дето контролират работодатели,условия на труд и всичко ,не става вече това "като не ти харесва-бегай" щото знам на неколко места как некой шефове ядоха дървото...
А като държавата каже "като не ти аресва-бегай-ревете
Ми айде тогава да се съберем и да пребием капиталистите , да им вземем парите и да си оправим дупките , здравеопазването, въобще целата държава

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
dimithur написа:Е.Димитров написа:Ама до кога ще си пишем/говорим глупости от рода "като не ти харесва....",това е толкова несериозно,се едно да влезнеш у заведение,да ти сервират храна с мухи вътре да си ги платиш и да ти кажат-като не ти харесва-бегай...ами каквото мнението за нехаресването-такава и държавата,има дупки-като не ти харесва-бегай,храната в магазините с лошо качество-бегаййй,бензина кофти-бе бегай бе,ама до кога с тая тъпа философия,напротив,аз съм тоя дето определя нещата и като не ми харесва на мен и на още 100-200-20000 човека нещата трябва да се променат-не ми харесва примерно отношението на шефа и начина на труд и заплащане-има си комисии,има си органи дето контролират работодатели,условия на труд и всичко ,не става вече това "като не ти харесва-бегай" щото знам на неколко места как некой шефове ядоха дървото...
А като държавата каже "като не ти аресва-бегай-ревете
Ми айде тогава да се съберем и да пребием капиталистите , да им вземем парите и да си оправим дупките , здравеопазването, въобще целата държаваБегането не е решение на проблема съгласен съм, та не е ли по хубаво верно да седнеме и да помислим какво можем да направим
Хубаво, тея в народното събрание са виновни (Костов е виновен !) , ми как значи може да им "въздействаме" ние като граждани, че да вземе и да се оправи целия тоя битак (бтв каквото и да си говорим, лично мое мнение нали, не задължвам никого с него, нещата полека лека вървят напред и в правилната посока
)
Бе всичко идва от собственото съзнание,не капиталисти и костовисти,първо да си оправим мисълта и съзнанието-виж че никой не се дига никъде,всеки си крота и основната идеология е за "Никой не се радва на малко прасе и нов шеф ,щото не се знаело каква свиня ще излезе" а общо взето от нас самите зависи правитеслтвото или некой шеф дали ще излезе свиня,като се вдигнем и дадем да се разбере че "като не ни харесва сме дошли да го променим" а не да "бегаме"
как беше онова стихче:
"Когато нощен мрак забули теменугите,
и работите тръгнат зле,
Е@би им майката на другите,
и гледай ти да си добре"
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ми хубаво! тогава седете и работете за 300лв като ви харесва и не бегайте. кой е виновен ,че някой немало къде да иде!?!? тоя ,дето дава заплата или тоя ,дето я взима!?
па казвам-никой нема вързан във фирма. не му харесват условията-търси си друго място ,дето да му харесат! кат не ис намери -почва да харесва тва,дето е !
неква революционна обстановка нещо....
па казвам-никой нема вързан във фирма. не му харесват условията-търси си друго място ,дето да му харесат! кат не ис намери -почва да харесва тва,дето е !

SKISA написа:ми хубаво! тогава седете и работете за 300лв като ви харесва и не бегайте. кой е виновен ,че някой немало къде да иде!?!? тоя ,дето дава заплата или тоя ,дето я взима!?
ВИж са, проблема е, че като не ти харесва на едното място 300лв , отиваш на второ, трето, четвърто, ма и като там са по 300 лв, започва да те хваща яд

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ми щом насекъде дават 300 ,начи толкова струва в момента на пазара тоя труд....! ако никой не иде за 300 и на работодателя му е нужен човек за тая позиция ще даде 400 ,па като не дойде никой ше даде 500 ,па може и 1000 да даде ,а нищо чудно като види зор да даде и 3000......
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
"Они ми плащат, колко да не умрем, я работим колко да не заспим". Или "немогат да ми платат толкова малко, колкото я мое да не работим" Качеството на труда в БГ доста често си заслужава заплатите
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
BMW_RIDER написа:"Они ми плащат, колко да не умрем, я работим колко да не заспим". Или "немогат да ми платат толкова малко, колкото я мое да не работим" Качеството на труда в БГ доста често си заслужава заплатите
тва малко е като кокошката или яйцето - кое е първо

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Ако качеството на труда в БГ се вдигне - което граничи с невъзможното в моите очи до този момент.
продуктите които се произвеждат ще са по-скъпи - тва ще доведе или до фалити щото няма да се конкурираме, или до по-високи заплати.
Играем ли

продуктите които се произвеждат ще са по-скъпи - тва ще доведе или до фалити щото няма да се конкурираме, или до по-високи заплати.
Играем ли

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Айде я па да ви обясним, що качеството на труд ни е ниско
Щото като отидеш некъде, от теб се иска да работиш на 5 длъжности едновременно, да си специалист по всичко (тоя филм бтв е много показателен, гледайте го, ако не сте
) и накрая да ти плащат 5 пъти по-малко отколкото на европейския ти колега, дето прави само едно нещо като робот, ма го прави изпипано от всекъде и качествено та си еб*ло майката
И почваме да философстваме веднага - ние ви лъжем че ви плащаме, па ние, че работиме
Ми не става така бе, за да получиш требва да дадеш, а почти всички бг работодатели искат с трици маймуни да ловят
Накрая като си наемат тоталната гняс, (много често срещано явление са шофьори алкохолици, дето могат да причинят ебати тоталния демидж на целата фирма
) и те самите ще фалират, колкото и на тарикати да се правят
Щото са като си работодател, или тъй наречения "фирмаджия" , не се конкурираш само на бг пазара, ми с цела Европа, а там са си уредили тея неща отдавна. Най-простия пример ще ви дам , с производството на картофи. Един Самоковски "компир" изкарва от декар по 3 тона картофи, а Ханс в Германия - 13
И ги продава по 8 евро цента на едро. Даже и с това не можеме да ги конкурираме, какво остава за всичко останало. Та скоро предвиждам тука да настане тотален глад, за каквато и да било работна ръка 

dimithur написа:Айде я па да ви обясним, що качеството на труд ни е нискоЩото като отидеш некъде, от теб се иска да работиш на 5 длъжности едновременно, да си специалист по всичко (тоя филм бтв е много показателен, гледайте го, ако не сте
) и накрая да ти плащат 5 пъти по-малко отколкото на европейския ти колега, дето прави само едно нещо като робот, ма го прави изпипано от всекъде и качествено та си еб*ло майката
И почваме да философстваме веднага - ние ви лъжем че ви плащаме, па ние, че работиме
Ми не става така бе, за да получиш требва да дадеш, а почти всички бг работодатели искат с трици маймуни да ловят
Накрая като си наемат тоталната гняс, (много често срещано явление са шофьори алкохолици, дето могат да причинят ебати тоталния демидж на целата фирма
) и те самите ще фалират, колкото и на тарикати да се правят
Щото са като си работодател, или тъй наречения "фирмаджия" , не се конкурираш само на бг пазара, ми с цела Европа, а там са си уредили тея неща отдавна. Най-простия пример ще ви дам , с производството на картофи. Един Самоковски "компир" изкарва от декар по 3 тона картофи, а Ханс в Германия - 13
И ги продава по 8 евро цента на едро. Даже и с това не можеме да ги конкурираме, какво остава за всичко останало. Та скоро предвиждам тука да настане тотален глад, за каквато и да било работна ръка
Бати картофа Ханс да няма лаборатория за гмо в гаража

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
пък това че едните лъжат че плащат а другите че работят го няма толкова от одавна,остана залъгването че плащат защото се гледа какво точно работиш,аз примерно няма как да излъжа че работя,постоянно се обаждат клиенти и ако зема че не вдигна-звънят на шефовете освен това ако някой сървър или някоя работна машина се здуха,ако зацикли телефонната централа,контрола на достъп или само един принтер-спира цялата работа и телефоните гръмват-е как да се направя че не работя-трябва да отстрана проблема или съм толкова тъп че не съм намерил начин като джадай да оправям нещата седейки,ами секретарката на шефа примерно-постоянно некакви справки,постоянно нещо прави момичето,гледам за 5 минути не сега,да не говоря за работниците долу дето са маниполанти и почивката им от 15 минути е точно 15 минути,закъснеят ли-закъсняват всички курсове...
Нямам познат който да работи и да лъже че работи,но за сметка на това имам много познати където се изисква да са 24/7 на разположение,да владеят няколко езика,да владеят няколко различни работи и да им плащат само 50% от заплатата на длъжноста дето изпълняват,пак казвам,аз не съм "пролетарят" ,просто психологията на някой "шефове" е такава че нямат уважение към работниците си и заплащането никак не е адекватно на изискванията които се има...
Ей примерно сега има обява в секцията за търси/предлага работа и някакъв колега търси хем засукана млада мома,хем икономическо образование обаче дава 250 лева и очаква лоялност...
Нямам познат който да работи и да лъже че работи,но за сметка на това имам много познати където се изисква да са 24/7 на разположение,да владеят няколко езика,да владеят няколко различни работи и да им плащат само 50% от заплатата на длъжноста дето изпълняват,пак казвам,аз не съм "пролетарят" ,просто психологията на някой "шефове" е такава че нямат уважение към работниците си и заплащането никак не е адекватно на изискванията които се има...
Ей примерно сега има обява в секцията за търси/предлага работа и някакъв колега търси хем засукана млада мома,хем икономическо образование обаче дава 250 лева и очаква лоялност...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Е.Димитров написа:пък това че едните лъжат че плащат а другите че работят го няма толкова от одавна,остана залъгването че плащат защото се гледа какво точно работиш,аз примерно няма как да излъжа че работя,постоянно се обаждат клиенти и ако зема че не вдигна-звънят на шефовете освен това ако някой сървър или някоя работна машина се здуха,ако зацикли телефонната централа,контрола на достъп или само един принтер-спира цялата работа и телефоните гръмват-е как да се направя че не работя-трябва да отстрана проблема или съм толкова тъп че не съм намерил начин като джадай да оправям нещата седейки,ами секретарката на шефа примерно-постоянно некакви справки,постоянно нещо прави момичето,гледам за 5 минути не сега,да не говоря за работниците долу дето са маниполанти и почивката им от 15 минути е точно 15 минути,закъснеят ли-закъсняват всички курсове...
В тоя ред на мисли ето какво работя аз - системен администратор, мрежов администратор, администратор на БД, Проджект координатор, QA на проектите и още какво ли не.
А после познай заплатата ми която е много далеч дори от нормалната за една от дадените длъжности...

Ама след като вече имам 2 трудови книжни на подобни длъжности мога да ти кажа, че ще продължи да е така докато не си поискаме своето.
Обещания за бъдещи увеличения на заплата съм се наслушал, както и съм прочел хиляди обяви от "водещи" фирми, които дават "удовлетворяващо" заплащане...
Просто докато има хора които да им работят, ще има и предлагане...

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Ей ви и едно мнение от работодател. Давам на моите шофьори с няколко процента повече от другите ми колеги в бранша и много ме е яд като видя разни сополи-шофьори, готови да работят без пари на шефовете си и и те от своя страна да ми подбиват цените на транспорта. Е как да дам колкото взима шофьора Ханс в Германия при условие даже, че моите работят повече от Ханс, карат по стари машини, понякога карат повече от разрешеното време, понякога седят с дни да чакат неуредени документи от клиентите ми или някой закъснял кораб? Виновни сте вие българи, че се съгласявате да работите без пари и затова ще продължаваме да живеем в тази мизерна държава!
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
_65536_kb_sec_ написа:
В тоя ред на мисли ето какво работя аз - системен администратор, мрежов администратор, администратор на БД, Проджект координатор, QA на проектите и още какво ли не.
А после познай заплатата ми която е много далеч дори от нормалната за една от дадените длъжности...![]()
![]()
![]()
Ама след като вече имам 2 трудови книжни на подобни длъжности мога да ти кажа, че ще продължи да е така докато не си поискаме своето.
Обещания за бъдещи увеличения на заплата съм се наслушал, както и съм прочел хиляди обяви от "водещи" фирми, които дават "удовлетворяващо" заплащане...
Просто докато има хора които да им работят, ще има и предлагане...
Ти па от мрежов дразнител в Кеатето кога стана администратор на БД

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Мордехай написа:Виновни сте вие българи, че се съгласявате да работите без пари ...
Тва е ключа за палатката

Мордехай написа:...и затова ще продължаваме да живеем в тази мизерна държава!

По-точно би било затова държавата е на такова дередже. Точно и заради този проблем с подбиването на заплатите не може да се намери добре платена и сносна работа и все повече народ вазира зад граница.