БМВ Р8
Модератор: Общи модератори
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
liloff написа:Просто ми е забавно как тук се казва на черното бяло и се сравняват картинките от дъвки Турбо например коя колко кубика била и на коя колко пишело на километража.
Сравняваха се технически параметри... щото от физиката никой не е избягал, казват. Може пък това Ауди да е първото. Ама се съмнямвам.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Feanor написа:Сравняваха се технически параметри... щото от физиката никой не е избягал, казват. Може пък това Ауди да е първото. Ама се съмнямвам.![]()
Аз днес съм тъп и влизам в безсмислени спорове, че е петък...
Прегледах цялата тема отново, да не пропусна нещо.
Значи видях сравнение с Porsche Carrera GT, която е наистина добра база за сравнение... особено цените им

Тази кола не може да бъде сравнявана с BMW, защото BMW нямат аналогичен модел. М3 Е92 CSL няма нищо общо като автомобил.
А за М1 не ми се коментира, не е в производство

Наистина... за една кола визията и комфорта нямат никакво значение

Пак да си кажа, тази гавра с R8-ицата е обидна както за BMW, така и за Audi феновете, а ние в момента си грачим за забавление

Ааа и Feanor, в този форум много хора явно като чуят "физика" си мислят за цици и бицепси

Визия да, комфорт НЕ
Моя позната има Мезарати - лимитирано в няколко бройки и струва над милион
Колата е в БГ от около 2 години и мисля че повечето от вас са я виждали
Колата си е мъка да се кара в градски условия - сервоусилвателят все едно липсва и волана едвам се върти на място с 2 ръце! Сетихте ли се защо е така - ако не да помогна..... колата и е суперспорт кар и е предназначена за аутобан или писта, не за й за градско шофиране
Комфорта се усеща едва след 260 км в час, когато вече си наясно колко е директна, стабилна и сигурна над такава скорост
Тия от мезерати си идват, сервизират я и се прибират в италия. Майтапа беше когато забраниха да се кара първата зима, защото нямали гуми предназначени за такъв сезон
А гуми само те имат право да сменят и ЕДНАТА помня че беше 3к бг левчета
Затова и автомобили като Р8, който са компенсирани в удобство и намаляване на мощността за да може баровците да си ги търкалят в града спокойно и комфортно
не може в никакъв случай да се сравняват със суперспорт карс
едит: Да ви кажа ако ми ги сложат 2те една до друга - отнасям Р8цата без да се замислям - красив автомобил несъмнено с достатъчно добри параметри

Моя позната има Мезарати - лимитирано в няколко бройки и струва над милион

Колата си е мъка да се кара в градски условия - сервоусилвателят все едно липсва и волана едвам се върти на място с 2 ръце! Сетихте ли се защо е така - ако не да помогна..... колата и е суперспорт кар и е предназначена за аутобан или писта, не за й за градско шофиране

Тия от мезерати си идват, сервизират я и се прибират в италия. Майтапа беше когато забраниха да се кара първата зима, защото нямали гуми предназначени за такъв сезон

Затова и автомобили като Р8, който са компенсирани в удобство и намаляване на мощността за да може баровците да си ги търкалят в града спокойно и комфортно

едит: Да ви кажа ако ми ги сложат 2те една до друга - отнасям Р8цата без да се замислям - красив автомобил несъмнено с достатъчно добри параметри

Последна промяна kagebista на 28 Авг 2009, 14:02, променена общо 2 пъти
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- Feanor
- ентусиаст
-
liloff написа:Значи видях сравнение с Porsche Carrera GT, която е наистина добра база за сравнение... особено цените им... почти нямат разлика.... ~150k USD спрямо $444k USD, и е доста трудно да се сдобиете с нея. Какви 100 коня и какви 200кг...
Дай да сравняваме apples to apples, нали така казват умните хора.
Съгласен съм. Само не съм съгласен на крушите да викаме ябълки, само защото сортът им бил малко по-закръглен.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
liloff написа:Ааа и Feanor, в този форум много хора явно като чуят "физика" си мислят за цици и бицепси
Aхахах, това ме уби!

И хайде стига с техническите параметри, време е за визуално сравнение на Audi R8 с 3 от преките му конкуренти (и една Alfa, за цвят

Вярно, че е въпрос на вкус, ама кажете с ръка на сърцето - Аudi-то ли е най-красиво?

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Попрочетох доста обстойно темата до тук- и наистина колкото и да не ни се иска нямаме отговор и съперник точно на този модел
М1 скоро няма да има наследник и си мисля че от BMW трябва да помислят не само да отговарят на рекламните трикове на Ауди , но и на автомобили от този сегмент за който разискваме тук.

М1 скоро няма да има наследник и си мисля че от BMW трябва да помислят не само да отговарят на рекламните трикове на Ауди , но и на автомобили от този сегмент за който разискваме тук.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Feanor
- ентусиаст
-
laviatan написа:Попрочетох доста обстойно темата до тук- и наистина колкото и да не ни се иска нямаме отговор и съперник точно на този модел![]()
А, да, те си нямат маркетинг и мениджмънт сигурно и не знаят какво да правят... Дай малко по-сериозно, моля те. Освен това, я ми кажи феновете, дето толкова пискат за такава кола, как биха приели M1 или CS Concept тежащ над тон и половина и с 400 к.с. двигател?
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Колега Fear, Аудито в профил не е най-красиво, но погледнато отпред има просто уникална визия и мен лично много ме кефи.
Никой не мое ма връне на селу!
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Feanor написа:laviatan написа:Попрочетох доста обстойно темата до тук- и наистина колкото и да не ни се иска нямаме отговор и съперник точно на този модел![]()
А, да, те си нямат маркетинг и мениджмънт сигурно и не знаят какво да правят... Дай малко по-сериозно, моля те. Освен това, я ми кажи феновете, дето толкова пискат за такава кола, как биха приели M1 или CS Concept тежащ над тон и половина и с 400 к.с. двигател?
Имат маркетинг и мениджмънт то е ясно, и не съм аз човека който би могъл да дава някакво меродавно мнение

Просто това са споделени мисли на фен,който последните 15 години все е търкал седалките на творения на фирмата-и та на поне 20-тина собственни представители на марката са му минали през ръцете.....
И колкото и да ми е кофти и да ми се разсърдят колегите НЯКОЙ /подчертавам/ отрочета на BMW от новите са

Нали все тук сме стрийт реисъри , а май скоро ще се возиме главно в хечбеци

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Вероятно имаш предвид първа серия, според мен няма лошо, и без това марката с тия 9 (ако не бъркам) серии има коли за всякакви нужди и условия на каране, не е лошо да има и практични малки градски коли, пък били те и хечбек.
Никой не мое ма връне на селу!
- Feanor
- ентусиаст
-
laviatan написа:и не смятам че голяма част от феновете не биха приели радушно наследник на М1 примерно!
С описаните параметри? Аз лично не го вярвам...

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
добре бе хора докога ще се дъвчите...
тая кола такава, тая онакава. сигурна на пръстите ми се броят тези които са сядали в такива коли, да не говорим колко са карали такива.
все едно някой ще откаже нещо подобно.
напомняте ми на мен като бях още будаличка на тема коли: "Ако ми подарят мерцедес, ще го продам и ще си купя БМВ"
Стига с това сектантство, някой беше писал, че БМВ не е нито, най-бързата, нито най-еди какво си, понякога трябва да се примиряваме че нащо не е най-доброто в някои конкретни случаи
и наистина, колкото и да ни се иска в момента нямаме модел, който да е конкурент на въпросното Р8
тая кола такава, тая онакава. сигурна на пръстите ми се броят тези които са сядали в такива коли, да не говорим колко са карали такива.
все едно някой ще откаже нещо подобно.
напомняте ми на мен като бях още будаличка на тема коли: "Ако ми подарят мерцедес, ще го продам и ще си купя БМВ"
Стига с това сектантство, някой беше писал, че БМВ не е нито, най-бързата, нито най-еди какво си, понякога трябва да се примиряваме че нащо не е най-доброто в някои конкретни случаи
и наистина, колкото и да ни се иска в момента нямаме модел, който да е конкурент на въпросното Р8

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията