Съжителството без брак остана извън закона
Модератор: Общи модератори
Съжителството без брак естествено е извън Семейния кодекс. Той по презумпция е за тези,които влизат в тези отношения, които регулира този кодекс, които не искат да влизат в тези рамки, не сключват брак и си живеят по техни правила. Нали това е идеята?
Живеенето на несемейни начала е вид протест срещу живеене по правилата на този закон(Семейния кодекс). Той не отговаря на изискванията им(кое ли у нас е изпипано както трябва) и не искат да урежда взаимоотношенията им. Какво лошо има, че отново тези отношения са извън закона?. Иначе става смехотворно противоречие. Полагането на подпис пред попа или лицето от "Гражданско състояние" доброволно, без чужда принуда, е волеизлеяние на лицето пред държавата, че поема права и задължения, които се регламентират от нормативни документи,касаещи взаимоотношенията засега само между мъж и жена, влезли в семеен съюз.
Ако двама души НЕ желаят да сключат брак, не значи ли това, че те НЕ желаят да поемат активите и пасивите от това действие според закона?
И ако е така, то къде е логиката да им се отнеме това право, като всички, живеещи на семейни начала, бъдат причислени към тези, живеещи в брак по смисъла на закона?
Живеенето на несемейни начала е вид протест срещу живеене по правилата на този закон(Семейния кодекс). Той не отговаря на изискванията им(кое ли у нас е изпипано както трябва) и не искат да урежда взаимоотношенията им. Какво лошо има, че отново тези отношения са извън закона?. Иначе става смехотворно противоречие. Полагането на подпис пред попа или лицето от "Гражданско състояние" доброволно, без чужда принуда, е волеизлеяние на лицето пред държавата, че поема права и задължения, които се регламентират от нормативни документи,касаещи взаимоотношенията засега само между мъж и жена, влезли в семеен съюз.
Ако двама души НЕ желаят да сключат брак, не значи ли това, че те НЕ желаят да поемат активите и пасивите от това действие според закона?
И ако е така, то къде е логиката да им се отнеме това право, като всички, живеещи на семейни начала, бъдат причислени към тези, живеещи в брак по смисъла на закона?
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Чета мненията и си мисля ,че българина хем е за ред и законост хем , като го касае лично почва да реве ,че го ощетили.Някой по горе беше писал,че като мислиш за раздяла не се събирай въобще с тоя човек,не създавай деца и прочие след ,като версията да си тръгнеш винаги е в главата ти.Като те е страх от раздяла,стой си сам.Да вземат да разрешат многомъжието,многожението и харемите в тоя ред на мисли,щото на много хора и това им се върти в главата.Аз имам 18 години брак, две деца и не съжалявам за нищо,не казвам ,че винаги е било лесно,но няма такава радост човек след труден ден да се прибере при семейството без да си мисли как ще си тръгне и как е свободен във всеки един момент.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Нямам желание никого да убеждавам в моите си възгледи, всеки има право сам да реши. Хубаво е, човек да види и чуждото мнение и да погледне нещата и от другата страна, затова пуснах и тази тема и мисля, че се получи интересна дискусия.
Ако модераторите преценят, че сме изчерпали темата могат да я заключат.
Ако модераторите преценят, че сме изчерпали темата могат да я заключат.
Никой не мое ма връне на селу!
Който го е страх от обвързване или че няма да може да си тръгне лесно един ден - критикува брака и излага аргументи, че един подпис нищо не променя.
Който го е страх, че никой няма да го вземе или че ще бъде зарязан един ден - издига брака в култ и изтъква аргумента, че ако истински обичаш един човек, то не би трябвало да се притесняваш да се ожениш.
Аз лично нямам такива притеснения и ми е горе-долу все едно дали ще сключа брак или не
Всъщност може би най-много ме притеснява, че една маскимално перфектна сватба отнема мнооого време, за да стане факт 
Който го е страх, че никой няма да го вземе или че ще бъде зарязан един ден - издига брака в култ и изтъква аргумента, че ако истински обичаш един човек, то не би трябвало да се притесняваш да се ожениш.
Аз лично нямам такива притеснения и ми е горе-долу все едно дали ще сключа брак или не

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Съжителството без брак остана извън закона???
Аз немога да разбера, за кво разисквате толкова, извън кой закон???
То другото би довело до подпис /смисъл, че да се озакони се подписват удостоверения и т.н/, едни го наричате свадба други друго и така...., чисто човешки за мен е по важно да разбереш църковния брак, там е по сложно.
Къде пише, че съжителството между мъж и жена е незаконно, така или иначе се води на семейни начала, тва и навън си го има дефакто споус.
Аз немога да разбера, за кво разисквате толкова, извън кой закон???
То другото би довело до подпис /смисъл, че да се озакони се подписват удостоверения и т.н/, едни го наричате свадба други друго и така...., чисто човешки за мен е по важно да разбереш църковния брак, там е по сложно.
Къде пише, че съжителството между мъж и жена е незаконно, така или иначе се води на семейни начала, тва и навън си го има дефакто споус.
- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
krystal написа:Ако двама души НЕ желаят да сключат брак, не значи ли това, че те НЕ желаят да поемат активите и пасивите от това действие според закона?
Защо ли последното изречение на първото мнение по темата подсказва желание за поемане на активите и за НЕ поемане на пасивите, което пък изобщо, ама изобщо, някакси не подхожда, меко казано, на т.нар. възрастни, зрели, мислещи, отговорни, загрижени за децата си (и каквито още позитивни определения се сетите) хора - основна съставка на тъкмо онова общество, което ругаят?

И какво толкова сте се замислили с брак или без брак - животът се изплъзва така скорострелно, че не си струва да се губи ценно време за подобни размишления. Женете се !!! И толкоз!!! И всяка свободна минутка посвещавайте на общуване на живо с децата си!!! Само в тях е истината!!!

"... _ _ _ ..."
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
krystal написа:Съжителството без брак естествено е извън Семейния кодекс. Той по презумпция е за тези,които влизат в тези отношения, които регулира този кодекс, които не искат да влизат в тези рамки, не сключват брак и си живеят по техни правила. Нали това е идеята?
И какви са правилата на тоя закон?
Лелееее изписа куп "щуротии" за да убедиш хората че не искаш да се жениш!

Както някои хора писаха по-горе и аз съм на мнение че бракът е символ на отговорност и ангажимент към другия!!! Всички други форми на съжителство са бягане от отговорност!
Да риск винаги има, но точно в това се крие крепежа на един брак, отделно риска винаги е по-голям за майките. Представи си един ден мъжа до тебе те "ритне" заради друга и останеш на улицата с 2 деца! (Пази Боже). Кво ще правиш тогава? Точно жените са тези, които трябва да настояват за брак...дори и в американските филми е така!
Закона има дупки като всеки друг БГ закон, но това да кажеш че не искаш да се жениш и мотива да ти е закона е просто несериозен аргумент!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Много сте се отдалечили от истината за тези закони!Ако е бил приет този закон държавата щеше да си спести куп пари от помощите за "самотни майки",това е идеята
На никои не му пука иначе дали си се женил или не,но много хора правеха тази врътка да не подписват за да смучат повечко пари от държавата.

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
(bubsa) написа:Много сте се отдалечили от истината за тези закони!Ако е бил приет този закон държавата щеше да си спести куп пари от помощите за "самотни майки",това е идеятаНа никои не му пука иначе дали си се женил или не,но много хора правеха тази врътка да не подписват за да смучат повечко пари от държавата.
Правилно. И 99% от тях са от мургавото "малцинство"-не се женят, правят 6-7 деца и се водят точно "самотни майки" и си смучкат помощи. Ние тука се караме жест ли е брака, или реална необходимост, а всъщност цялата работа обслужва едни чернични наши съграждани, които много ги ухажват, особено по време на избори. Що да пести държавата, нали данъкоплатците плащат сметката, ако не сте го разбрали -у нас всичко е сбъркано

Никой не мое ма връне на селу!
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
бракът е бил чудесно нещо НЯКОГА! когато животът и респективно ценностите са били ДРУГИ! днес- когато непрекъснато се разпадат врозки поради една или друга причина- просто това е излишен риск и главоболия. има хора от по 10 гониди заедно, всички привидно ОК, обаче изнервени, не могат сами себе си да понасят камо ли някой друг- нон стоп скандали- и хоп! РАЗВОД. кой е мислил като са се женели, че така ще стане? ама човек се жени когато е млад, амбициозен, пълен с планове и надежди, след това живота в БГ те очуква кораво иставаш друг. и партнера ти и той става друг. а после тия двама нови хора просто не се дишат! и почват да пълнят гушата на разни мазни адвокати.