Колите с включени фарове - денонощно и целогодишно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Май 2009, 13:04

В |Германия не е така,само в скандинавските страни и канада автомобилите са с модул за запалване на светлините със стартиране на двигателя,всичко в тая държава е за пари!!!
Що не съдят лекари за небрежност-статистиката сочи че именно жертвите (пациентите) са в пъти повече отколкото при катастрофи!!!ю
Да,ама там няма кой да глобяват с актове и фишове...

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 21 Май 2009, 13:09

Аз твърдо съм да се кара на фарове просто съм си изградил навик в Е-34-ката и още като я запаля веднага си цъквам светлините не знам може би е за добро,то винаги ще има такива с електромери. ;) ;) ;) ;)
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 21 Май 2009, 13:46

ивчо написа:Сега на въпроса за разходи и т.н. .... Отворете го тоз ebay,и само гледай ко става с тез LED лампички!!! Ми един френд халогените му теглят повече ток,отколкото като си пусне ксеноните!
....

Колега, ако не се лъжа LED светлините харчат пъти по-малко ток от класическите.
Колежката дето ми тълкува статистики да почете малко повечко ТУК и да потърси малко из нета из другите ЕУ страни какъв е ефекта от включени фарове.
Не че аз не си пускам фаровете винаги като излизам от града.
Проблема е, че депотутките не вземат да свършат някоя смислена работа, ами измислят поредната глупост. Питам аз както и няколко колеги дотук: Защо не се заемат с проблемните пътища, с проблемните автомобили който се движат по тях, с каруците по тях, за липсващата маркировка, сигнализация, организация..... а прехвърлят проблема от болната на здравата глава :idea:
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 21 Май 2009, 13:51

Твърдо - ЗА целегодишното, денонощно използване на къси светлини при движение по пътищата в страната!
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 21 Май 2009, 14:07

Яро написа:Питам аз както и няколко колеги дотук: Защо не се заемат с проблемните пътища, с проблемните автомобили който се движат по тях, с каруците по тях, за липсващата маркировка, сигнализация, организация..... а прехвърлят проблема от болната на здравата глава :idea:

Ами как защо? Нали ще секне кранчето колега?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 21 Май 2009, 14:14

добре де ма като ти изгори фар посред бял ден и те спре милиционера ко праим ?

Потребител
Аватар

Мнение от L&R » 21 Май 2009, 14:19

Мишу написа:добре де ма като ти изгори фар посред бял ден и те спре милиционера ко праим ?

Вадиш си резервната лампа и сменяш пред органа, след което си тръгваш по живо по здраво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 21 Май 2009, 14:23

L&R написа:
Мишу написа:добре де ма като ти изгори фар посред бял ден и те спре милиционера ко праим ?

Вадиш си резервната лампа и сменяш пред органа, след което си тръгваш по живо по здраво.

А с фабричния ксенон кво праим? :D

Потребител
Аватар

Мнение от L&R » 21 Май 2009, 14:24

///peter написа:
L&R написа:

А с фабричния ксенон кво праим? :D

Пътна помощ :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Яро » 21 Май 2009, 14:24

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 21 Май 2009, 14:26

vesko06 написа:Тръгнеш да изпреварваш, и срещу теб като има кола, която е с включени фарове е много по-добре, можеш да прецениш на какво разстояние поне..!

Колега, именно това е много индивидуално и за всеки човек е различно.
На мен например при извънградско каране през деня на слънчево време ми е много по-трудно да преценя, отсрещната кола на какво разстояние се намира и с каква скорост се движи, ако е с пуснати фарове.
Това изглежда е особеност на моето зрение, но това са фактите - на слънчево време, виждам и преценявам колите по-лесно, ако са без фарове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 21 Май 2009, 14:28

Яро написа:
ивчо написа:Сега на въпроса за разходи и т.н. .... Отворете го тоз ebay,и само гледай ко става с тез LED лампички!!! Ми един френд халогените му теглят повече ток,отколкото като си пусне ксеноните!
....

Колега, ако не се лъжа LED светлините харчат пъти по-малко ток от класическите.
Колежката дето ми тълкува статистики да почете малко повечко ТУК и да потърси малко из нета из другите ЕУ страни какъв е ефекта от включени фарове.
Не че аз не си пускам фаровете винаги като излизам от града.
Проблема е, че депотутките не вземат да свършат някоя смислена работа, ами измислят поредната глупост. Питам аз както и няколко колеги дотук: Защо не се заемат с проблемните пътища, с проблемните автомобили който се движат по тях, с каруците по тях, за липсващата маркировка, сигнализация, организация..... а прехвърлят проблема от болната на здравата глава :idea:

Да деее,аз това имах впредвид,че консумацията на ток е = на крушка от таблото,или на самите габарити,а пък самата кола се забелязва отдалеч!
Мишу,както ти писа колегата L&R сменяш пред полицая ... то и сега си е така :) Правиш се малко на разсеян и се чудиш аджеба как може да изгори таз крушка,бъркаш в жабката,вадиш,сменяваш и си ти!
Отделен е въпроса колко ще ти е лесно това .... Щото има коли дето крушките така са им забити,че и да искаш не може да го измислиш да влиза по тоз начин ....
И тук дойде момента за тез с ксеноните ще кажете! На колите с фабричен такъв си пише на капачката отзад "Consult user manual" а там пише "High voltage!!! Replace in service only!",превеждаш на колегата и казваш че ти това го неможеш,ако ти пише акт на възражение пишеш "Нямам нужната квалификация,за смяна крушката" .... Това е действителна случка ;)
Последна промяна ивчо на 21 Май 2009, 14:31, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Яро » 21 Май 2009, 14:31

Абе от цялата работа който има ксенон пиЧели. ПОвечето шофьори като видят синееща светлина имат 1 наум.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 21 Май 2009, 14:34

Яро написа:Абе от цялата работа който има ксенон пиЧели. ПОвечето шофьори като видят синееща светлина имат 1 наум.

А кат видят овчия поглед 2!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 21 Май 2009, 14:40

А е тука си много прав ..... Щото повечето(вкл. и аз) гледат да не минават пред тези коли,защото както казва бащатко ми "Тава има голем преден капак,следователно има и голем мотор :mhihi: "
И после като мине някое ауди 80,направо гледай ко тава ..... Точкова се педала за газта и си ти,после що имало катастрофи .... Такива ми ти работи ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата