…искаш да станеш Софиянец?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 13 Ное 2008, 11:44

Приемащите работата са виновни :)
На колко интервюта си отишъл и са ти казали заплатата, ако Ви одобрим ще е хххх лв, или си чул, каква заплата предпочитате ;)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Ное 2008, 11:50

предполагам си учил икномика и знаеш че предлагането на труд е с почти нулева еластичност,тоест и за 1 хляб на месец да е средната заплата,пак ще има хора,които са принудени да бачкат.Със сходна елстичност на търсенето спрямо цената е и търсенето на лекарства-колкото и да е скъпо едно животоспасяващо лекарство,болният ще направи невъзможното да си го купи..Тва са несъвършенствата на пазарната икономика и тука трябва да се намесва силно и адекватно държавата,но Абсурдистан и държава... :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 13 Ное 2008, 11:59

Дам, съгласен съм че трябва да има държавна намеса, но на този етап ние нямаме гражданско самосъзнание, съответно и държавата и е все тая какво ще направи или не :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 13 Ное 2008, 12:42

Аз пък харесвам София.Много ме кефи тоя град.
Не живея там споко :mhihi:
Често идвам по работа и тва е градът.Пълно е с хора,оживление вижда,се че има живот.На всяка пресечка готини коли.
Самия град и хората в него по някакъв начин всяват респект и това ми харесва.
Но не бих живял там.Даже не ми е и идвало на ум.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 13 Ное 2008, 12:49

А забелязвате ли най-активните хора от провинцията (разбира се има изключения) как не пишат точно от къде са по местожителство: по подобен на4ин и мацките в скайп и в сайтовете за запознанства местожителство България или нещо изкилифен4ено но в никъв слу4ай не и то4ното място :mhihi: .

Аз нямам против хората които живеят извън София просто искам да имам свободни улици и да си карам както беше в столицата преди 10г сега в центъра и по главните улици нормално може да се кара само през нощта това ме дразни и като видях мегаборда се изкефих :lol: яко ги жегва да се позамислят :lol: Евала на хората които са се върнали в родните градове и села там си ба4кат и живеят по-спокойно с 4ист въздух и природа 8) .

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 13 Ное 2008, 12:51

///peter написа:От доста години на сам масово са 400-500лв, без значение какво правиш ;)

Нито един от бившите ми съученици и състуденти, които останаха да живеят в София не работят за такива смешни пари...а си мисля, че не сме чак толкова изключително невероятни всичките, че да ни плащат над нормалната заплата.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 13 Ное 2008, 12:57

someone написа:
///peter написа:От доста години на сам масово са 400-500лв, без значение какво правиш ;)

Нито един от бившите ми съученици и състуденти, които останаха да живеят в София не работят за такива смешни пари...а си мисля, че не сме чак толкова изключително невероятни всичките, че да ни плащат над нормалната заплата.

Средната работна заплата е в тези граници, тук не е въпрос на "невероятни" както си го представяш ти, тук е въпроса да можеш да се храниш нормално, да ползваш лукса наречен ПАРНО, да си плащаш сметките без проблеми.
Без особено значение е колко взимат съучениците ти ;)

Аватар

Мнение от someone » 13 Ное 2008, 13:09

///peter написа:Средната работна заплата е в тези граници, тук не е въпрос на "невероятни" както си го представяш ти, тук е въпроса да можеш да се храниш нормално, да ползваш лукса наречен ПАРНО, да си плащаш сметките без проблеми.
Без особено значение е колко взимат съучениците ти ;)

И аз и съучениците и състудентите ми работим на съвсем нормални места, на съвсем нормални позиции за образованието си. И получаваме съвсем нормални пари за това, също както и много хора родени в София, Варна, Велико Търново, Пловдив, Монтана, Враца, Благоевград и къде ли не и работещи също тук. Освен лукса, наречен парно, ползваме и някои други луксове, които вероятно някои хора без нужното образование или умения не биха могли да си позволят.

А ако искаш да ми кажеш, че човек с малко мисъл в главата си, с добро образование, и поне малко амбиция не може да си намери добре платена работа в София, съжалявам, но не ти вярвам. Просто съм свидетел на обратното.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 13 Ное 2008, 13:12

someone написа:без нужното образование или умения не биха могли да си позволят.А ако искаш да ми кажеш, че човек с малко мисъл в главата си, с добро образование, и поне малко амбиция не може да си намери добре платена работа в София, съжалявам, но не ти вярвам. Просто съм свидетел на обратното.
Аз не съм забелязал кой знае каква връзка между образование,квалификации и умения и заплащане тук в БГ...Нормално ли е сервиотйор или шофйор да печели повече от инженер или хирург? и какво според теб е "добре платена" работа в някви цифри? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 13 Ное 2008, 13:17

ludiagsm написа:А забелязвате ли най-активните хора от провинцията (разбира се има изключения) как не пишат точно от къде са по местожителство: по подобен на4ин и мацките в скайп и в сайтовете за запознанства местожителство България или нещо изкилифен4ено но в никъв слу4ай не и то4ното място :mhihi: .

.

има и хора които са от няколко години тука и вече си пишат спокоино софия или ако не пише софия пише България :mhihi: нещо повече слушам едни колеги си говорят и двамата готини пичове но не са от софия,та единия обяснява купих си еди ква си кола и е ДАЖЕ със софииска регистрация ебаси якото и аз :shock: така, един вид С,СА си е няква екстра за тях,друга колежка си взима голф ама е от враца и я регистрира на лелята на приятеля си защото на личната карта и на адресна регистрация не месторождение пише София

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 13 Ное 2008, 13:33

ludiagsm написа:А забелязвате ли най-активните хора от провинцията (разбира се има изключения) как не пишат точно от къде са по местожителство: по подобен на4ин и мацките в скайп и в сайтовете за запознанства местожителство България или нещо изкилифен4ено но в никъв слу4ай не и то4ното място :mhihi: .

Утрепа ме.
Моето местожителство си беше оригиналдъ и никога няма да ме е срам да кажа откъде съм. Повече щеше да ме е срам ако бях СофиАнец. Нема какво да обичам като роден град тогава.

Сегашното ми местожителство... е израз на нещо друго. И не мисля, че е правилно да се правят такива паралели.

ПП. Тука по морето софиянки наричаме едни тестени кифли без съдържание, ако така ше си говорим...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 13 Ное 2008, 13:38

Според мен всичко тръгва от някакви комплекси. Факт е, че като отидеш в друг град и си със С или СА регистрация те гледат по друг начин. Има много хора, които искат колите им да са точно са такъв рег. номер и за мен това си е чиста комплексарщина.
За съжаление на всички обаче, хората от малките градове идват в София и са готови да работят за по-ниска заплата само и само да работят тук. Ако отидем аз и той на интервю за работа и сме абсолютно с равни знания и умения и той каже аз искам 500лв., а аз кажа, че искам 900лв. кой ще вземат? За това все още има заплати по 300лв. За тях 300лв. са много пари, защото ще им стигнат да платят наема на стаята която ползват и ще им останат за ядене и транспорт.

А като цяло селянин е грубо обръщение. Има много селяни, които се водят Софиянци, а са си баш долни селяние ходещи с чорапи и чхли, псуващи гласно и изхвърлящи боклуците си навсякъде. Разбирам амбициите на всички, но ако го правят по умния начин няма да има проблем за никой от нас.... :idea: :idea: :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 13 Ное 2008, 13:39

D3BEP написа:

Утрепа ме.
Моето местожителство си беше оригиналдъ и никога няма да ме е срам да кажа откъде съм. Повече щеше да ме е срам ако бях СофиАнец. Нема какво да обичам като роден град тогава.

Сегашното ми местожителство... е израз на нещо друго. И не мисля, че е правилно да се правят такива паралели.

ПП. Тука по морето софиянки наричаме едни тестени кифли без съдържание, ако така ше си говорим...

ФАКТ :mhihi:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 13 Ное 2008, 14:00

WilliamsF1Team написа: Ако отидем аз и той на интервю за работа и сме абсолютно с равни знания и умения и той каже аз искам 500лв., а аз кажа, че искам 900лв. кой ще вземат? За това все още има заплати по 300лв. За тях 300лв. са много пари..
По белия свят доста малко хора знаят къде е "вашата " :mhihi: София...И ако отидеш там да бачкаш и за теб 900 лева са "много пари"...познай кой е от прованса и кой е от задния двор... ;)
П.С. навремето дедо ми (лека му пръст) е мислел да си строи къща до Орлов мост(тва е било краят на София..)а че България е имала нещастието София да и стане столица е друг въпрос...май наистина доста предъвквано вече,как не се уморихме.. :roll:

Аватар

Мнение от someone » 13 Ное 2008, 14:12

Bogat-Beden написа:и какво според теб е "добре платена" работа в някви цифри? :roll:

2к добре ли е?

D3BEP написа:ПП. Тука по морето софиянки наричаме едни тестени кифли без съдържание, ако така ше си говорим...

Не бяха ли едни мазни закуски, подобни на сиренките...колко такива съм унищожил като малък...най хубавите бяха срещу Валентина-та зад Тройката.
Последна промяна someone на 13 Ное 2008, 14:17, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата