За и против запалени фарове през деня?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да или НЕ на запалените фарове през деня

Анкетата свършва на 06 Ное 2008, 22:13

да
192
82%
не
41
18%

Общо гласове : 233
старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 02 Ное 2008, 19:47

///peter написа:Еми като има дупки ще карате бавно :D
Половината не знаят правилника, там е разковничето :!:
А привечер най-обичам, някой фен на идеята като ДЗВЕР с нерегулирани фарове да кара зад мен еййййй, ма направо немам думи :mhihi:

Ти нали не говореше за мене ве :mhihi: ?
Нерегулирани. Кат толкоз те е грижа да не блести, неа си земаш ксенон да гасиш колата по два пъти на ден, че може нощно време да блести на колегите ти, че си земеш хелиоматик огледала, или поне затъмнени :)

Аз пък бих казал: Ей затуй сме на това дередже. Всеки нарушител се оправдава, че некой друг му виновен. И кат си регулираме фаровете и че се опрай работата. Половината сервизи предлагат безплатно регулиране тея дни, а специално на нашите автомобили случаят е много тежък. Изисква отверка.
Без да говорим, че мойта има един бутон... Върти са. Де да га знам за кво служи.

Кат са регулираме, проблем че станат джипките. Че они високи и га ти блеснът отзаде... Олейййй...
И пак че има оправдание.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 02 Ное 2008, 19:51

Твърдо За ! много по лесно е да забележиш кола с пуснати фарове , особенно през зимния сезон . А това , че било гадно като ти светели ... купувате си огледала които се затъмняват и няма проблем.
It`s party time !

Потребител
Аватар

Мнение от frenchitkata » 02 Ное 2008, 19:57

:yes:
Една луда блондинка....

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 02 Ное 2008, 20:25

Аз съм твърдо ЗА, и то целогодишно, както е в много от нормалните държави, даже голяма част от съвременните автомобили могат да се настроят при пускане на двигателя да се включват и светлините.

"Светлината спасява живот" - така си е... Дори и в супер ясен ден забелязваш насрещен автомобил с включени светлини много по-бързо, отколкото такъв с изключени.

BMW_325 TDS написа:Пък и крушки горат, натоварва се инсталацията и с Две думи може да няма електромер, Но се ЧЕРПИ ток за нещо което не е необходимо !! Аз съм си пускал халогените на BMW то през деня, но единствено и само, че ме кефи повече как изглежда предницата- по отношение за безопасност никакво отношение!!

Това изказване в комбинация с надписа "Местожителство - Перник" навеждат на едни мисли за перничани и голфове...
Без лоши чувства, разбира се :D
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Ное 2008, 21:40

D3BEP написа:И искам да питам аз, по принцип нямам претенции за техничар, но пък тука май нещата опират до елементарна обща култура.

КАто изключим калпави ел инсталации, при които не знам за какво пестене на ток и гориво си говорим(те и подпалват),

ае кога и колко често ви прегарят тея, ксеноновите крушки?
Които като цяло нямат нагревател. Принципът е по - скоро на ударна газова йонизация.

Tочно така. Твърдо ЗА карането на фарове, дори и в гадния трафик. Ксенона обикновено е 35Вт, е 40ина% по-слаба консумация от обикновена крушка с нажежаема жичка. Друг въпрос е, че много хора си мислят че завиват два болта и имат регулиран фар на току що сглобената от скрапа Е36ица. Силно против съм и каране на халогени, когато не е нужно, щото някъв цървул колега от форума ми извади очите вчера вечерта на Орлов Мост, имам чувството, че и крушката на жабката си беше сменил с ксенонова, то не бяха ангелски очи, то не бяха ангелски свински пържоли и ангелски бахур. Баси Батмобила...
Мен много бързо ме научиха да не карам на халогени. Преди 7-8 години ми натресоха един фиш и ми пожелаха да не се правя тарикат. Щяло да ми помогне в живота... Ами помога засега.

Относно ксенон на рефлектор. Не е проблем, стига да е регулиран добре.

Не разбирам нови закони на физиката ли откриваме? Каква е тая безбожна неграмотност, арогантност, некомпетентност и изобилие от тарикатлък в този форум? Баси срамота е при толкова много потребители всяко второ мнение да има толкова груби правописни грешки и всеки да се прави на тарикат през закона и пред очевидно разумни неща.

Радвам се че въведоха закона, радвам се че глобяват за това. Така трябва.
Доказано е че фаровете привличат внимание, по-добре леко да ме заслепят и да намаля, отколкото да си карам като кретен неебателен за това, което се случва на пътя.

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 02 Ное 2008, 22:16

Да !!!
///M
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 02 Ное 2008, 22:44

vicho написа:мразя хора, които имат електромери в колите си, т.е. пестят ток от пускане на фарове, мигачи и т.н. :evil: :evil: :evil: :evil:

ЗА!

абсолютно си прав

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 02 Ное 2008, 23:35

Аз пък съм против,никакъв смисъл не виждам :roll:
Според мене това не помага да се види по добре колата през деня ;)
Ама всичко е заради това,че има много заспали водачи и пешеходци.
Ама щом трябва,ще включвам шибаните фарове през деня :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 02 Ное 2008, 23:41

sambeto написа:Аз пък съм против,никакъв смисъл не виждам :roll:

:yes:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Ное 2008, 0:37

Живял съм година и нещо в държава с приблизително равен брой население като нашето,но с точно 3 пъти по-малко жертви на пътя годишно.Там е задължително да се кара на фарове през деня.Както каза един колега по-горе,по-умни хора от нас са го решили,още повече не губиш нищо и на никой няма да му зе разбие колата или да му се насълзят чуствителните очички от това :mhihi: ,така че..Изработен навик,влизаш,палиш двг-то,завърташ копчалъка за светлините без да навлизаш в бунтарско -протестантски философски трактати зашо да не го правиш и така... :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 03 Ное 2008, 12:30

братле, само се сети лятото, жега, мараня, пътуваш по междуградски път с по 1 лента, в колона, и поглеждаш че в отсрешното има само 1 кола, но е "далеч", обаче не можеш да прецениш дали тоя келеш е насрещно идващ или изпреварващ.
Е затова винаги с включени фарове и тва е.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Ное 2008, 12:38

самбе,учудвам се на виждането ти. с фарове насреща просто се вижда колата поне с 1/3 разстояние по-отдалече. можеш да си направиш сметка къде и колко бързо се движи или най-малкото ,че идва....! разхода е нищожен за плюса ,който дава .

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 03 Ное 2008, 12:42

Абе стига бе, колега! Ти все едно не си карал извънградско... Много по-добре и по-отдалече се виждат колите, когато са със запалени фарове, особено пък като карат бързо!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 03 Ное 2008, 13:11

BMW_325 TDS написа:Еммм аз казах " НЕ " и ето сега обяснявам:
1.- Много често забравям да ги пускам,като е светло и това може да ме вкара в проблеми и преразход !!!
2.- Като е светло не виждам смисъл !! Значи ако има мъгла и е сумрак аз сам се сещам да си ги пусна и е необходимо, но при пълна видимост и хубаво време не виждам смисъл !!!
3.- Мраза сичко, което ме задължават да го права !!!- като коланите например и може да ме санкционират за това !!!
Пък и крушки горат, натоварва се инсталацията и с Две думи може да няма електромер, Но се ЧЕРПИ ток за нещо което не е необходимо !! Аз съм си пускал халогените на BMW то през деня, но единствено и само, че ме кефи повече как изглежда предницата- по отношение за безопасност никакво отношение!!

горе долу и аз съм на тва мнение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 03 Ное 2008, 14:17

За градско каране до някъде не е толко наложително но определено е по-добре с пуснати :idea:
колкото до извънградското, абсолютно задължително според мен :idea:

а сега на тези дето смятат че са напълно излишни през деня фаровете и в града и извън него, ще кажа че при нашето улигофренско движение, особенно в сф, на всеки може да се случи докато следи движението на тея около него, да пропусне някой и да се е разминавл на косъм от сакътлък или пък да не се е отървавал.
!!!ОБАЧЕ!!! Светлините привличат вниманието на подсъзнателно ниво и шанса да пропуснеш да видиш някой в цялата лудница е много по-малък :idea:
за това аз си карам непрекъснато на фарове :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата