СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от ildivvy » 12 Сеп 2023, 15:09

И колко е превода на пари по електронен канал? Не е 1% все още, нали? Да не кажа, че все още е безплатен в БГ... И превода е между 'купувача' и 'Спийди'! Ако иска да си плати безкасово, а има 'такса', да си я поеме той! Защо трябва ние да я поемаме?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 12 Сеп 2023, 15:42

alx написа:Плащането с карта винаги има едни 3% отгоре за банкатa….

В България няма продавач, който да плаща такава такса. Специално на Спиди са под 1.5%
Live it like you Love it

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 12 Сеп 2023, 15:48

Има, разбира се. От който и сайт да си купиш нещо си плащаш колкото си пише. Продавача си я поема таксата. Ама от търговец, а не от частно лице. Не че и то не може..ма не искат :)
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 12 Сеп 2023, 15:55

Моджо написа:Продавача си я поема таксата.

Ти нали с финанси се занимаваш, как можа да я напишеш тая глупост? Нея плащаш ти, ми кой я плаща, търговеца те черпи ли? :mhihi: На него тва му е разход, тоя разход се калкулира в крайната цена, която ти плащаш. Толко.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 12 Сеп 2023, 16:20

Не се карайте за глупости...таксички винаги ще има и само ще стават повече и по-високи затова не се страхувайте от големи разходи, а от малки приходи :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 12 Сеп 2023, 16:42

Разбира се, че е в крайната цена. Само че едно е да ти кажат нещото струва 101,50 лв. и нещото струва 100 лв, ама като го платиш ще ти земат такса 1,50 лв. И като е второто изникват е такива теми и въпроси как банките тва онова . Затова си включваш в цената и таксата и няма мрънкане. Освен това какъв е проблема продавача да си я поеме...от печалбата без да ти я калкулира в цената? Има и такива, по-назад споменах за едни, които го правят. Естествено крайния клиент плаща всичко, то няма какво да се обяснява това. Най-честно е да има 2 цени...ама тогава си представям какъв вой ще е.
Хм,хм...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Сеп 2023, 17:19

blqsu4ko написа:

В България няма продавач, който да плаща такава такса. Специално на Спиди са под 1.5%

Такова положение няма ако искаш виса/ мастъркард да ти приемат картите. Тези 2.5-5% ги събират те (американците) и дори българските банки нямат думата. От своя страна виса/ мастъркард плащат процент от това на фърст дейта които правят клиринг/ сетълмънт и буукийпинг. Ако търговеца му събират 1.5% това означава, че българската банка плаща 1.5% от нейния джоб. В родината не мисля, че има търговец с такъв оборот, ме да се класира за 1.5% такса от американците. Може би големите хранителни вериги и някои от по- големите мобилни оператори- но толкоз.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Сеп 2023, 17:23

Bitcoin fix this :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 12 Сеп 2023, 17:43

Мисля, че нещата 'тръгнаха' леко в грешна посока... Значи продава човек нещо в олх-са. Друг му се обажда и му казва - пращай го! Куриерите те питат - искаш ли купувача да има възмжност да плати с карта, като за това ще удържим от теб някакви пари? Защо аз трябва да поема тази такса, за да му е по-лесно и на купувача и на куриера? Най-лесно е да кажеш НЕ и готово, но защо... Да си търсят таксата от купувача! Те са двете страни, които имат полза от цялата работа!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 12 Сеп 2023, 17:45

alx написа:
blqsu4ko написа:

Такова положение няма ако искаш виса/ мастъркард да ти приемат картите. Тези 2.5-5% ги събират те (американците) и дори българските банки нямат думата. От своя страна виса/ мастъркард плащат процент от това на фърст дейта които правят клиринг/ сетълмънт и буукийпинг. Ако търговеца му събират 1.5% това означава, че българската банка плаща 1.5% от нейния джоб. В родината не мисля, че има търговец с такъв оборот, ме да се класира за 1.5% такса от американците. Може би големите хранителни вериги и някои от по- големите мобилни оператори- но толкоз.

В Европа таксите са много, много по-малки. Има алтернативни доставчици с много ниски такси за малките търговци, дори в България: https://www.datecspay.bg/?scroll_to_prices=1 Естествено при големите банки има вариант за по-голям процент, но тогава компенсират с отстъпка в друго. А иначе големите търговци в Европа /а много скоро и в България/ притежават собствена инфраструктура, правят клиринг и сетълмънт през външен провайдър и Костко например пускат търг за обработка на картовите плащания на дневна/седмична база. Там банките работят на 0,2-3%
Live it like you Love it

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 12 Сеп 2023, 18:00

Кой разбира, тук се спираааа :ok:
Хайде на поканите, регистрирай се народе и ми трупайте точки :mhihi:

https://invite.bestsecret.com/V6G-UJC-D ... gistration
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Сеп 2023, 18:17

blqsu4ko написа:
alx написа:
blqsu4ko написа:

В Европа таксите са много, много по-малки. Има алтернативни доставчици с много ниски такси за малките търговци, дори в България: https://www.datecspay.bg/?scroll_to_prices=1 Естествено при големите банки има вариант за по-голям процент, но тогава компенсират с отстъпка в друго. А иначе големите търговци в Европа /а много скоро и в България/ притежават собствена инфраструктура, правят клиринг и сетълмънт през външен провайдър и Костко например пускат търг за обработка на картовите плащания на дневна/седмична база. Там банките работят на 0,2-3%

Да, изглежда че вашите проценти са по- ниски. Но виж какво пише в ценоразписа на услугите които си пост- нал- ако разплащанията са със не- българска виса/ мастъркард процента е 1.7 защото виса/ мастър взимат 1.4 … което е близо до 1.5 дето казах, че големи клиенти получават - явно рази фирмичка се е договорила с виса/ мастър и самата тя представлява голям клиент и затова получава 1.4%….
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 12 Сеп 2023, 19:15

Датекс не е просто някаква фирмичка :mhihi:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Сеп 2023, 20:39

streetz написа:Датекс не е просто някаква фирмичка :mhihi:

на радара на виса/мастъркард са си точно една малка фирмичка от една малка държавица...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 12 Сеп 2023, 21:00

ildivvy написа:Мисля, че нещата 'тръгнаха' леко в грешна посока... Значи продава човек нещо в олх-са. Друг му се обажда и му казва - пращай го! Куриерите те питат - искаш ли купувача да има възмжност да плати с карта, като за това ще удържим от теб някакви пари? Защо аз трябва да поема тази такса, за да му е по-лесно и на купувача и на куриера? Най-лесно е да кажеш НЕ и готово, но защо... Да си търсят таксата от купувача! Те са двете страни, които имат полза от цялата работа!

Много зависи за какви суми става въпрос. 1.50лв. на 10лв. са 15% , на 100лв. са 1.5 % . Последно продадох джанти за 300лв. Питаха ме за опцията плащане с карта , казаха, че ще удържат такса. И за няма и 2 лева да издребнявам ли ? Естествено таксата има значение , ако правиш голям брой продажби по този начин , но продавачът може да съобрази цената с това.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата