Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Яну 2022, 18:13

Bogat-Beden написа:Записвам се и аз за зелена карта (не серфтификат!) :lol:
Майтапът асайд, винаги ми се е ходело да разгледам някой друг щат, ама никога не ми се е оставало да живея за постоянно във земята на свободните :dunno:

Аз си пускам всяка година от октомври до ноември е периода, вече само за спорта. И да ти се падне може да я поддържаш като 6 месеца и един ден си там, останалото време където решиш, тоест тук и след 5-тата година паспорт и после вече можеш когато си решиш да ходиш или да се възползваш като много народ от техните привилегии. А те не са малко.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Яну 2022, 18:18

Хубаво инфо даваш, инак аз съм пускал, но отдавна нямам никакво желание честно казано..
Остава някакъв малък мерак да видя небостъргачите, булевардите и т.н.. но не и да оставам
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Яну 2022, 18:20

Преди години сигурно е било добре в САЩ, както и в Европа, ама не виждам какво толкова има в момента.
Бях в три щата-Калифорния, Невада и Аризона само преди 2 месеца и не съм очарован от видяното, масова яка мизерия и клоака.

Има и много хубави места, ама такива има и в Европа, където простосмъртен трудно може да стъпи и живее.
Виж природа има много и разнообразна, националните им паркове са страхотни. Йосемити ми взе акъла.

В по-така градовете ценово е като в Швейцария, та или трябва да си зъболекар, лекар или кодер или на 2 работи иначе ще е зор.

Единствено си разбих мита, как всичко за ядене било гадно, визирам плодове и зеленчуци, сигурно има и гадни, ама аз каквото ядох, беше супер, разбира се не са по 1долар/кг.
Искам да кажа, че има всичко, понеже се въртят митове и легенди, как всичко за ядене е боклук и пластмаса.
Последна промяна alekangg на 22 Яну 2022, 18:33, променена общо 2 пъти

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Яну 2022, 18:27

Навсякъде е зор. Ако искаш две работи, по-добре карай такси там или тир, та поне можеш денонощно ако решиш. :mhihi: Говорим за работа извън тези в които си някакъв специалист.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 22 Яну 2022, 18:30

Офф: много бих искал да посетя САЩ или Канада, да видя как е. Природата, Лос Анджелис, Ню Йорк, Лас Вегас, средните щати, северна Канада....
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Яну 2022, 18:54

barty написа:Офф: много бих искал да посетя САЩ или Канада, да видя как е. Природата, Лос Анджелис, Ню Йорк, Лас Вегас, средните щати, северна Канада....

Виза ли те спира за щатите или нещо друго?

По принцип малко хора не могат да отидат някъде, ако им е мечта. Вече не е като преди 20 години.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Яну 2022, 19:13

Като искаш природа като в Северна Америка, защо не пробваш лятото във Финландия, Норвегия и Русия? Последната няма да стигне живота да я разгледаш. :mhihi:
Аз си имам мерак да ида до Гранд Каньона, баща ми ходи до Ниагара преди време, там с някакъв кораб туристически, чак водата ги пръскала. :mhihi: Бая има там в усато и Канада, национални паркове и т.н.
Йелоустоун, Долината на смъртта. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 22 Яну 2022, 20:35

alekangg написа:
barty написа:Офф: много бих искал да посетя САЩ или Канада, да видя как е. Природата, Лос Анджелис, Ню Йорк, Лас Вегас, средните щати, северна Канада....

Виза ли те спира за щатите или нещо друго?

По принцип малко хора не могат да отидат някъде, ако им е мечта. Вече не е като преди 20 години.

Никога не съм пробвал :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 22 Яну 2022, 20:37

През 2000г и 2001г, лятото, бях в Норвегия. Много, много красиво! Трудно е да се опише, трябва да се види.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Яну 2022, 20:40

В Норвегия имам колега, който живя там близо 5 години, сега се върна уж за постоянно, не можел да спестява вече пари толкова. Но ми е разправял бая неща как ходи лятото да лови сьомга и да тъпче фризера. :mhihi:

За САЩ ако имаш деца тук и работа, и не ги вземаш с теб на обиколката, почти сигурно ще ти дадат визата защото не си потенциален имигрант. По принцип сега дават лесно, особено ако на интервюто ги убедиш, че ще се връщаш и само ще гледаш бизони. :mhihi: Бяха паднали отказите за визи под 10%-та, едно време това беше достатъчно да махнат визите заради Шенген, но гадовете вдигнаха изискването на 3%-та годишно. Уж подскачаха от Европа да ни ги махат, но се опъват още. Мисля до две-три години ще има развитие.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Яну 2022, 18:00

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 25 Яну 2022, 20:11

alekangg написа:Преди години сигурно е било добре в САЩ, както и в Европа, ама не виждам какво толкова има в момента.
Бях в три щата-Калифорния, Невада и Аризона само преди 2 месеца и не съм очарован от видяното, масова яка мизерия и клоака.

Всъщност, клоаката и мизерията е много по-малко сега от преди години. Повечето градове и събърби стават все по джентрифицирани и райони около големите градове, които на запад исторически са били с главно "бели боклуци" население, сега стават модерни и все по-скъпи... Има голям проблем с бездомни на запад, заради хубавото време, от цялата държава отиват на по-топли и либерални места. Това обаче не е нов проблем, ЛА примерно имат бездомни от над 100 години, региона им е историческо място. Решение явно няма.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Яну 2022, 21:03

Съдията и съдебният заседател обаче приемат, че не става дума за квалифицирано убийство, извършено по особено мъчителен начин, тъй като е нанесен само един, макар и силен удар с ножа, а смъртта на Георги Игнатов е настъпила сравнително бързо.

Щом наръгване с нож не е особено мъчителен начин, то убийство с пистолет в главата сигурно е извършено по хуманен начин. :conf: Понякога ей заради ей такива ми се иска да живеем в соца. Нямаше да има как са му проблеми правата(говорим за убийство :censored: )пък той как не знаел, че може да не натопява брат си и без да иска го натопил и още и още куп глупости. Ще им окаже къде е ножа, а тия ще го пуснат щото е бягал за здраве.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 25 Яну 2022, 21:29

Това е поредното позорно решение за оправдателна присъда на СГС. Мотивите и примерите са абсурдни. Дори емотиконите на зак ще са малко. Дано апелативните са по-обективни.

Защо Йоан Матев беше оправдан за убийството в Борисовата градина и защо трябваше да бъде осъден

https://news.lex.bg/%d0%b7%d0%b0%d1%89% ... kqZszHdfgI

След 30 мин

https://nova.bg/news/view/2022/01/25/35 ... %BD%D0%B0/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 26 Яну 2022, 5:58

Крайно време е да се осъзнае, че не Гешев е проблем, а пробитите ни съд и закони, които позволяват това!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата